Bunga-bunga eller bara lite vanlig eld-rift?

Det har talats mycket om Sofia Arkelsten de senaste dagarna, dock inte i tidningen Land "Den glada veckotidningen". Land har ju en input i Syds omvärdsbevakning, kanske inte lika påverkande som en del andra men i alla fall.

En vanlig fredag, som den igår till exempel, så landar i Syds brevlåda; Land förstås, NLT, SVD, DN och DI, mycket läsning blir det, om man hinner förstås och det gör man inte i den omfattning som man skulle vilja. Lördagarna är lugnare för då kommer inte Land, men då dyker veckomagasinet Pralin upp istället. En såndär "feelgood-bilaga" som Syd är såååå förtjust i......

Vad hittar man då i allt läsande:

Ja man kan konstatera att daladerbyt i hockey idag inte säljer ut, det är inte lika hett längre. Kan det bero på att att man mötts så många gånger på halvdan division 1 nivå de senaste åren, frågar man sig i tidningen. - Ja det kan det, svarar Syd.

I DI finns ett reportage om trångbodda familjer i London bygger till rum neråt, under gräsmattan på tomten. Det kan jag förstå är möjligt men lite fegt. Jag hade för många år sedan en arbetskamrat så kom på att han nog ville ha ett källarhus, ja ni förstår, han byggde källaren EFTER att huset var klart.  Det är utmaning det....

Vidare kan man läsa om Saab som Syd tidigare kommenterat men med ett intressant påpekande från DI- journalisten som läst Spykers delårsrapport där det på slutet, på sista sidan, noteras att det finns vissa risker med att nå önskade mål som t ex det allmänna ekonomiska läget, ränteförändrngar, teknisk utveckling och för att citera exakt; "beteendet från kunder, underleverantörer och konkurrenter"..........  Det är väl något som alla företag vill slippa bekymra sig över, speciellt kunder. 

I SvD kan man läsa om mästardetektiven som aldrig dör. Inte Beck då utan Sherlock Holmes.

Och så äntligen skriver DN om "Bunga-Bunga". Silvio (nej inte han i Sopranos) utan han, killen som är president i Italien. Ja, ja jag hör era kommentarer att "det inte är så stor skillnad"... men nu är det faktiskt Italien-Silvio som det handlar om och att han berörs av en ny "flickaffär". Det handlar om Berlusconis erotiska efterfester i den stora villan utanför Milan. Fester som går under namnet "bunga-bunga". (Kanske en italiensk variant på Dunka-Dunka??)

DN hade också på ledarsidan (kan ha varit debattsidan också) i veckan en fantastisk avstavning. Det handlade om att man "i större omfattning måste gå över till eld-
rift". Det ger associationer till det gamla TV-programmet; "kl 20.00 sänds"Fälte-
ko"

Nu var det inte vare sig någon ny koras eller någon eld det avsågs utan "Fälteko" och "El-drift", Eldrift.

Vi avslutar veckan med Warren Zevon med att konstatera att han nog hade både el drift och en hel del Bunga-Bunga i sin krafts dagar men man kan alltid överväga alternativ.

Nu när det är fredags kväll så

skall inte trötta er med kommentarer i stil med;

"Saab säljer färre bilar än förväntat och sänker sin årsprognos". Alla som är förvånade räcker upp en hand......
lätträknat ser jag.

"Sex ungdomar skjutna i natt i Mexico City, 42 ungdomar mördade den senaste veckan". När begär Mexico militär hjälp från USA?

"EU i tuffa förhandlingar om att ändra Lissabonfördraget". Saabkommentaren i repris.

Nej sånt här vill man ju inte tyngas av när man skall koppla av en fredagskväll, som den 29:e oktober; samma datum som börskraschen 1929, Gustav V:s död, diskoteksbranden i Göteborg.  Nej sånt vill man inte tänka på.

Inte blir det bättre av att Warren Zevon drabbades av obotlig lungcancer 2002 någonting, han bestämde´sig då för att kämpa och göra ett sista album. Resultatet blev "The Wind", har man sett DVD;n om inspelningen och vetskapen om hur tufft Warren hade det gör låtar som den här ännu större känslomässigt intryck.......


Hette hon Arkelsten, hon som nu är på tapeten?

Syd frågar sig bara: Varför försätter sig de alltid i sådana här situationer?

Idag kopierade jag Arkelsten och vips tog jag den där halvminuten på halvmilen, dvs jag tänkte inte alls. Annars kunde tankarna ha flutit väg och att man tappat fokus mellan kullarna.

Ikväll blev jag riktigt trött, puls på c a 145 vid löpningens slut och ett lätt illamående, men tiden pressades :)

Det kan man väl vara så att Arkelsten inte alls påverkats av sin Shell-betalda resa men man skall inte försätta sig i den situationen, då riskerar man alltid att gå på en smäll, precis som Warren Zevon sjunger i Boom Boom Mancini som egentligen var den låt som gjorde mig riktigt observant på Warrens sång och musik. Det är ju Warren-vecka som ni vet.

 Ray Mancini Tribute(with Warren Zevon Song Boom Boom Mancini) - Click here for more blooper videos

När jag springer i motvind och regn

så tänker jag ofta på Smedjebackskonstnären, Julie Leonardssons tavla: "Kil-Helge mot elementen". Kil-Helge ser inte ut att bekommas av vare sig regn eller stormvindar när han raskt går genom Smedjebacken.

Syd låter sig heller inte bekommas av regn och blåst även om jag ikväll kände mig lite ensam på elljusspåret. Ikväll körde jag med tidtagarur, vilket jag normalt inte brukar göra, och tiden kändes riktigt bra.

Normalt brukar löpningen ge tankar och idéer om blogginlägg och annat men när man bestämmer sig för att pressa tid då måste löpningen fokuseras. Exakt 400 steg uppför sista branta, långa backen innan det vänder, det brukar vara ungefär 200 stavtag på vintern i samma backe. Jag gav kanske inte riktigt hundra ändå, hade nog kunnat pressa en halvminut till på 5 km.

Nu blev det som sagt inte så många tankar kring blogginlägg, inte annat än att tanken föll på SR-chefens Eva Hamiltons debattinlägg i DN idag om att SR har svårt att locka gruppen 25-55 åringar. (Det är nog flertalet av svenskarna det...?) Stjäl frisk och stöp om koncepten så kommer publiken att sitta fängslad vid TV 1 och TV 2. (Den här tanken gjorde nog att jag tappade den där halvminuten).

Dokusåpor som "Ensam bonde äntligen hemma med arg snickare" är som ett Kinderägg; tre överraskningar i ett program.

Nog finns det goda uppslag allt och detta leder oss osökt vidare till ett uppslag i boken om Warren Zevon, det är ju Syds Warren-vecka som pågår.

"The result (syftar på boken) is a raucous and moving tale of love and obsession, creative genius and epic bad behavior.....the book captures Warren Zevon in all his turbulent glory".

Warren Zevon var en gudabenådad låtskrivare och musiker men också en missbrukare av det mesta: alkohol, droger och sex. Ett riktigt dåligt exempel ibland.


Att välja att inte välja är också att välja

sa tydligen den gamle gamängen Jean-Paul Sartre. Gamäng kanske han inte var men han var i alla fall fransk filosof och tonsättare om jag minns rätt. Har för mig att det fanns ett stycke av Jean-Paul på den andra LP:n med Blood Sweat and Tears "Second album" som kom 1968.

När jag hörde Jean-Pauls ord om att "välja att inte välja är också att välja" så tänkte jag först på en annan gammal filosof, nämligen chefen för PPM, premiepensionsmyndigheten, de kör med liknande tankar och ord.

Många undrar över vilka källor Syd har för sina påståenden; är det Wikileaks måntro? frågar både kreti och pleti.
Nej, säger Syd det är inte Wikileaks utan bland många inspirationskällor så dyker "Den glada veckotidningen" Land upp (Fru Syd är med i LRF nämligen). Den kommer dock en del intressanta avslöjanden som kanske inte riktigt har samma sprängkraft som Wikileaks men ändå; se bara

David Hellenius: "Jag ville bli den nye Hyland" !! Ett sådant uttalande kan ruska om den lugnaste.... (typ Syd)

eller:

"Piller, motion eller magneter - Så hittade vi en väg ur klimakteriet"  - nu är till och med jag skakad.

då känns det bättre med

Varm och Vackert! "Sticka en mysig hjärtekofta" - puuh säger jag, så skönt.

Sedan kan man vinna en signerad skiva med Larz-Kristerz och då är vi tillbaka på Wikileaks och hemska avslöjanden om plågsamma ljudförsök..

Storyn om Warren Zevon fortsätter nu.

"When Warren Zevon died in 2003, he left behind a fanatical cult following and a rich catalog of dark, witty rock-n-roll classics like "Lawyers, Guns and Money", "Excitable boy" and the immortal "Werewolfes in London".


Nu måste polisen i Malmö komma till skott

och hitta de personer som sätter staden i skräck. Kan man skämta om allting? Nja det kanske man kan men det gör inte Syd. Inte om allting, men nästan. Som att Malmö har en egen tidräkning och kör med skottår i år.
Självklart förstår vi alla att situationen är väldigt olustig och att en lösning brådskar. Polisens råd; undvik att vara ute efter 19.00 då det är mörkt, undvik busshållplatser, undvik det här områdena, var vaksam. - Behöver vi vara rädda? -Nej vi har många poliser ute på gatorna, med gula västar så att det skall synas i mörkret. - Synas för vem kan man undra? Nej vi får nog hoppas att de skjutgalna gör ett klassisk misstag och skjuter sig själva i foten.

På tal om brådska så är det bara att citera den gamla brandchefen i X-stad som försvarade att brandbilarna körde mot rött ljus och riskerade olyckor med att "när väl larmet har gått då brinner det i knutarna".

På tal om skott och ingen brådska så har Leksands IF svårt att komma till skott och har nu bara tagit en poäng på senaste bortamatcher, elitserien i år? Nej antagligen inte. Elitserien nästa år? Nja vi får ha tålamod som sportchefen säger och med tanke på ekonomin så kanske tålamodet får vara riktigt långt. M a o så brinner det inte i knutarna att gå upp i eliserien och då skulle det inte förvåna om det är precis det man gör. Men då skall man ha tur med att ett och annat långskott slinker in.

Jag tänkte göra det här till en Warren Zevon vecka med tanke på att han inte får vara med på julskivan i år. Warren föddes 1947 efter att fadern kommit till skott med en hälften så gammal skönhet. Jag skall berätta mer om Zevon under veckan utifrån boken "I´ll sleep when I´m dead" - "The dirty life and times of Warren Zevon".


Jag tror jag närmar mig "the final cut"

Aldrig har jag börjat med att ställa samman en julskiva redan i september för att finslipa i oktober och nu vara nära fullbordandet som det känns.

Jag har tyvärr (eventuellt ett tyvärr) låst fast mig i en "storyline" som jag inte kan släppa och det styr låtvalet till viss del. Jul-CD:n blir nog aningen stökigare än ifjol men med en blandning av musik från 1973 till 2010. Och ingen CCR och ingen Warren Zevon.

Dessutom skall jag försöka få till ett releaseparty i år med två spelningar; låg volym - releasefika och därefter högre volym i spelning 2. Den ambitionen har jag haft alla år ända sedan bland-bandstiden men aldrig kommit till det berömda skottet. Kanske i år..........

Warren Zevon brukar alltid vara med! Upptäck om ni inte redan gjort det!


Nu står jag inför mina drömmars mål - och då har jag inte tid

Tänk er kära läsare och bildbetraktare. Hur många bilder på skivbutiksinnehavare har inte publicerats på denna blogg genom åren? Från USA, Japan, Belgien, England, Irland, Sverige, Finland och Borlänge. Hur många är det inte?

(Ja om ni inte väl leta igenom alla artiklar så är det typ 9 eller 10 kanske)

Hur som helst, nu har Syd fått erbjudande om att starta just en skivaffär; lokal är klar, skivor finns att bara hämta (skall man vara petnoga - så skall skivorna köpas...men detaljer). Allt finns färdigt, det är bara att trycka på startknappen och ropa ut; "Idag, musikälskare, öppnar Syd James record store!!!!!" - HÄR! i staden!, i Sverige!, I Europa, i Världen, i Universum!! Nu blev jag lite väl exalterad ser jag...

MEN, jag har inte tid! Det kan prioriteras säger ni! Ja kanske men det går nog inte. Om jag inte får tag på någon trevlig bekant, granne, fotbollsspelare, dotter, fru, annan släkting eller dylikt som kan stå i butiken och sälja skivor samt INTE sälja vissa skivor (kan man uppträda så måntro?).

- Hej hej, jag skulle vilja köpa den nya CD;n med (vad skall vi hitta på?) med Erik från Idol! Har ni den?
- Nej för tusan, den där sk -tskivan vägrar jag att ta i min hand än mindre sälja! Här, ta den här istället! Du får den till specialpris. Svårlyssnad? Ja visst, men bra! Och skall du nödvändigtvis har något med någon Erik då då Eric Burdon istället..............

Nej, man kanske passar bättre som kund trots allt (men det gnager lite just nu...förslag?)

Följ gärna bilderna nedan. Det är inte bara skivhandlare - ni får ser bara -------också!

Exempel på skivhandlare i Belgien:En annan skivhandlareEn tredje skivhandlareVa sa du? En skiva från IDOL 2010?:Irländskt är bättre:Här sålde de Monica Zetterlund, dyrt som tusanIntroducerade Fleet Foxes! Thank you Birmingham
Ja, jag erkänner, jag köpte en skiva med Dansbandshits 1975:Ja, jag vet att det var ett dumt köp, men jag har kvar den där singeln med Lotta Engberg här någonstans:Känd skivframställare i Hollywood, nåja, cooooool maaan ( det var jag det)
Kissa på bestämda tider

Ett äldreboende i Sölvesborg har infört kisschema på prov enligt den kända tidningen BLT*. De äldre måste gå på toaletten på bestämda tider och efter personliga schema. Detta för att "öka livskvaliteten för den enskilde vårdnadshavaren"........uttalat av någon enhetschef på boendet.
Syd James säger bara: Skit i i sådana här märkliga toalettrutiner! Jag kan tänka mig att det annars blir att man skall klämma fram en droppe vare sig man behöver eller inte. -"Har tant Gerda gjort sitt nu?" - "Nej ja ä inga kissanödig" (de pratar lite skånska där i Sölvesborg) - "Nu Gerda lär du skärpa dig. Kissa för bövelen annars går ju hela schemat åt skogen" - "Syster, syster nu köm de ena dröppe i alla fall!" - "Skitbra! Ut Gerda!, in med dä Svea" och så där rullar det på.

MEN allt får en förklaring, det var upprörda känslor i veckan när Sverigedemokraterna tågade ut ur Storkyrkan i samband med med Riksdagens Högtidliga öppnande. MEN kära medborgare och läsare; jag har för mig att partiledaren kommer från Sölvesborg. Och har man ett schema så har man....

Annars tycker Syd att det var ett rätt bra val av ny Fredspristagare. Om inte Kina hade skaffat sig sådan makt över USA, hotar med mineralblockad av Japan så hade världen tagit i mycket hårdare. Nej nu bugar man och är tyst och Kina kan köra sin agenda; få tekniköverföring till sitt land (annars inga order), lägger hela Afrikas råvarutillgångar under sig, dumpar valutan, miljön och sina egna medborgare. Och företagsledarna i väst styrs av kvartalsrapporten och hänger på.

Med hög arbetslöshet i USA, giftdammar som brister i Ungern och den här kissproblematiken i Sölvesborg då står vi inför stora utmaningar och då känns det i alla fall bra att konstatera att skivhögen från Ginza var riktigt bra, ja det skall erkännas att allt har inte genomlyssnats på djupet ännu.

Igår väckte jag familjen med gruppen Government Mule och en kanonversion av Bob Dylan´s "I shall be released".
Mycket uppskattat var det inte och då var klockan ändå redan långt fram på dagen, ja på morgonen då och lite beroende på när man vaknat förstås. Jag var ensam om den tidstolkningen för övrigt. "Stäng av!" var annars den genomgående kommentaren men frampå eftermiddagen frågade jag om inte låten ändå VAR ganska bra?
"Jo", säger fru Syd, "den är bra men inte klockan 8 på en lördagsmorgon, det borde du ha lärt dig Syd!" 
Gruppen Black Country får nog med en låt på årets julskiva tror jag. Finns mycket mer att berätta men det skall jag inte göra, nu.

Hör du fru Syd! Kan du lyssna på den här låten den är kanon och nu är klockan snart 10!Matallergi är inte att leka med

Syd blev påmind om sin matallergi i veckan. Inbjudan till en konferens kom och där skrev man i texten dels att man var välkommen samt att man skulle meddela om allergi eller särskild kost föranledde speciella beställningar.
Allergierna har ökat, helt klart; det är laktos hit, nötallergi dit och konsekvenserna av inte minst nötallergi kan bli dramatiska.

För inte så länge sedan flög jag mellan någon stad och Stockholm och där uppmanades vi att inte på något sätt exponera nåra nötter i flygkabinen. Endera var det samma allergiker som flyg t o r samma dag, precis som Syd, eller också var det två allergiker med samma känslighet för samma restriktioner ropades ut i bägge riktningarna. Don´t expose any nuts! Eller något liknande var det.

Hur som helst, själv lider Syd av matallergi sedan många år, det har varit många nära-döden-upplevelser då kroppen exponerats för ämnen som den inte klarat av att hantera, nästan.

Låt vara att allergin snarast är att betrakta som mental matallergi men säg den som blir hungrig när man hör; Fiskbullar med korintsås. Blodpudding med lingonkål. Köttsoppa med klimp. Jag säger bara grundskolan....
Där stod den lille elake magistern och hängde över axeln och väste; Ät upp Syd, ta din fiskbulle och ät! Ät upp skeden med köttsoppa, peta i dig klimpen din lille buse!

Man kände hur kallsvetten bröt fram, hur man än tuggade så blev det bara mer och mer, det gick inte att svälja: Ät upp din blodpudding Syd! (Stod inte f-nskapet och hängde där igen?) Sitt inte och peta i lingonkålen!
Det var ett trauma och jag tänkte; att när jag blir stor (typ börjar i sjuan) då dj-vlar skall det inte ätas en enda liten fiskbulle till och på den vägen är det. Och det meddelade jag konferensvärden i veckan!

Missa inte min fotosejour: för exakt så ser det ut - på ett ungefär

Jag fick lära mig ett nytt uttalande i helgen i samband med skogsarbete i Norrland. Vår föregående generation hade letat efter de rågångar och rösen som ordnades år 1860. Det händer en del på 150 år, även i skogen.....

Hur som helst gick våra anfäder där i skogen och slutligen kom de fram till ett ställningstagande;

"Hör du, Karl-Rune", namnet är fiktivt men skall trots det uttalas med norrländsk accent med betoning på "Karl" och slutnamnets "ne".

Hör du Kárl-Runé, här exakt går rågången! ...... på ett ungefär.

Det tycker Syd är ett ganska bra uttalande och det skulle kunna användas på många håll i samhället, inte minst i politiken. Herrar och damer i riksdagen skulle kunna säga före valet; "Exakt det här står vi för!" Och efter valet: "På ett ungefär".

Ett ögonblick, jag hör att min talskrivare viskar något i mitt öra. Ett ögonblick bara...

- Vaddå precis som det är i verkligheten? -Nej så är det väl inte heller? Nej, nej det påminner mer om en bankman tycker jag; "Satsa dina pengar hos oss så vet du exakt vad du får tillbaka på ett ungefär".(Rubriken ovan syftar på Syds föregående inlägg som var en fotoexposé i Sverige idag.)

En liten fotosejour från Syds rundturer i

södra och norra Sverige. Bilderna är från Österlen och från Ådalen mellan Sollefteå och Näsåker.

RSS 2.0