"Filter" för Syd James

Ni kära läsare som följer Syd James äventyr runt om i världen vet att hjärtat klappar extra mycket för Bergslagen, eftersom en av mina närmaste kompisar kommer därifrån. Ni vet också att hjärtat klappar för tidskriften "Filter" som levererar intressanta artiklar.

NU, i senaste numret, kombineras Filter och Bergslagen i "extramagasinet" Urkraft och Syd säger bara; Gå nu och köp Filter! Det kan inte bli så mycket bättre nämligen.

För övrigt kan jag upplysa om att hjärtat klappar lite extra snabbt idag. Äntligen ser jag att min leverans från Ginza har kommit inkluderande nya Neil Young skivan "Le Noise" och Syd säger bara; Gå nu och köp "Le Noise". Det kan inte bli så mycket bättre nämligen.

Och med detta har skrivits historia; inte brukar Syd uppmana till sådana här shoppningorgier! F-n skall det bli Ullared också?........


Syd; "Jag måste erkänna, det kan inte döljas längre"...

Det som var den droppe som fick bägaren att rinna över kom redan för många år sedan. Jag gjorde då mitt val som jag stått fast vid under alla år. Visst påminns man ibland och visst händer det att man kan uppfatta något i bakgrunden.

Att jag kom att tänka på detta idag igen var att jag blev påmind om mitt ställningstagande i ett helt annat sammanhang. I samma stund som "Deja vú"- känslan kom kände jag ändå att "jag gjorde rätt".

Att träda fram med detta avslöjande är inte lätt, speciellt inte när man bor där man gör, har finns nog en majoritet för och som "mot" (nja inte så mycket "mot" kanske men i alla fall inte "för") kan känna sig lite; nja, udda, nöjd, som många andra, som ensam eller som Syd helt enkelt.

Som sagt det som fick mig att ta beslutet; "Nu slutar jag lyssna på Radio Dalarna" var när man hade en frågetävling där lyssnare skulle identifiera djur genom djurets läte och så ringa in och säga svaret och så vann man en Dalahäst.

Tävlingen drog igång och så hör man ett "Muuuuuuu"...."Muuuuuu" och sedan ringer en ivrig lyssnare in och gissar; "Det är en ko!" Varvid tävlingsledaren skriker; JAAAAAAA! Det ÄR rätt! Du har vunnit en Dalahäst!!!!!!

Idag lyssnade jag på "Ring så spelar vi" som jag ändå kan ha en viss fördragsamhet med och då så blev jag påmind om nivån på tävlingar, i och för sig var dagens fråga betydligt svårare än kossan men det gav mig i alla fall en känsla av just "detta har jag upplevt förut".

Programledaren: Ledtråd först: "Joey´s rockgrupp".
Svarande; -Jaha

Programledaren: Fråga: Oceanien är världens minsta världsdel, vilken är den näst minsta till ytan?
Svaranden - Jaahaaa, njaaaa

Programledaren: Tänk på ledtråden; Joey´s rockgrupp
Svaranden: -Njaaaee

Programledaren: - En rockgrupp med Joey, en världsdel
Svaranden - Ja! Antarktis!

Nej, vare sig programledaren eller Syd hade hört att Joey Tempest spelat i "Antarktis" men väl i "Europe" så då tänkte jag, thank God att jag slipper lokalradion....i alla fall.I valet och kvalet den 19 september 2010

Nu har vi lyssnat och lyssnat och funderat och funderat och så har vi bestämt oss. Det ligger alltid en stark känsla av obeslutsamhet och vilsenhet innan man bestämmer sig. '

Vi tycker oss först höra något som känns rätt, en stund senare hör man något annat och tycker det känns rätt! Valet är till slut ens eget och man står där som åsnan mellan hötapparna och famlar; skall jag välja den eller den.

Nu är klockan snart 20.00 och jag måste bestämma mig innan det blir för sent! Skall jag slå till på.... eller skall jag låta mitt öra fängslas av ,..... nej det blir nog........

-Bestäm dig Syd säger fru Syd, bestäm dig annars blir det för sent!
-Ja jag vet säger Syd. Vad tycker du?
-Välj själv säger fru Syd, jag bryr mig egentligen inte, du har så mycket idéer för dig
-Bryr du dig inte? Här lägger man ner tid, tankar och du bryr dig inte??!!
-Nej säger fru Syd.
- OK då väljer jag väl den här då, säger Syd, den passar väl idag när alla; Fredrik och Mona, Maud och Lars, Peter och Jan och allt vad de heter är som en enda stor familj.


Syd James, en välbeställd kille

Nu är det nog en okänd släkting i alla fall. Även om jag aldrig hört talas om Tim Walcott i släkten tidigare. Hur som helst så kom det ett mail från Bruno. Lite fundersam är jag dock och jag bilägger mina kommentarer till Bruno innanför parantes ( ).Från, Dr Bruno Gehrig,
UBS Investment Bank AG,
London, England.
 

Jag är Dr Bruno Gehrig från North West London, här i England. Jag arbetar för UBS Investment Bank London. 
(Bruno, jag gillar London och har precis skickat några tips till sysslingen) Jag skriver dig från mitt kontor som kommer att ha en enorm fördel för oss båda. (Jag har redan ett kontor men ditt kanske är finare?)I min avdelning, som är verkställande direktör personal och ersättningskommitté, UBS Investment Bank London, jag upptäckte en övergiven summan av 15 miljoner pund Brittiska Pund (femton miljoner Brittiska Pund) (Det är mycket pengar det Bruno) på ett konto som hör till våra utländska kunder (Sen Herr . Tim Walcott) amerikansk medborgare som tyvärr miste livet i en bilolycka, även hans hustru och enda dotter.(Oj oj oj sånt elände)

 
Valet av kontaktar du är upphetsad av geografisk karaktär (Man tackar man tackar även om det varit trevligare om det varit mitt utseende som slog an) av var du bor, särskilt på grund av känslighet för transaktionen och sekretessen här. Nu vår bank har väntat på någon av de anhöriga att komma upp för påståendet men ingen har gjort det. (De omkom ju som du själv skrev Bruno!)Jag personligen har tappat målet att hitta den släktingar i 2 år nu, söker jag ditt medgivande att presentera dig som de närmast anhöriga / Kommer bidragsmottagaren till den avlidna så att intäkterna från detta konto värderats till 15 miljoner pund för pund kan utbetalas till dig .(Tycker du att jag ser ut som en Wal-kott?)

 
Detta kommer att betalas ut eller delas i dessa procentsatser, 60% till mig och 40% till dig. (60 till dig???, det är ju jag om är släkt) Jag har fått alla nödvändiga juridiska dokument som kan användas för att backa upp detta påstående vi bedriver. Allt jag behöver är att fylla i ditt namn till handlingarna och legalisera det i domstol här för att visa dig som den rättmätiga förmånstagaren. Allt jag behöver nu är din ärliga samarbete, (Räcker det inte med bara samarbete??) Sekretess och förtroende för att vi ser denna transaktion igenom. Jag garanterar er att detta kommer att genomföras under ett legitimt system som skyddar dig från brott mot lagen. (Tack Bruno)

 
Ge mig följande: som vi har 7 dagar att köra igenom det. Detta är mycket brådskande TACK.
 
1. Fullständigt namn
2. Ditt mobilnummer
3. Din kontaktadress.
4. Din Ålder:
 
Efter att ha gått igenom ett metodiskt söka, jag bestämde mig för att kontakta dig hoppas att du kommer att finna detta förslag intressant. Vänligen på din bekräftelse av detta meddelande och ange ditt intresse kommer att förse dig med mer information. Sträva efter att meddela mig ert beslut så snart som möjligt. (I sinom tid Bruno, i sinom tid)

 
Vänliga hälsningar,
Dr Bruno Gehrig.
Privat nummer: # +447024046595

 


Tänk om man fick åka till London om fjorton dagar.

Nu är det så att en av Syd James´ allra närmaste släktingar skall åka till London om just 14 dagar och vem kan då motstå att ge lite tips? Syd kan inte motstå i alla fall.

Resan in från Heathrow kan ske med endera Tunnelbanan; "This is a Piccadilly line service to Cockfosters" eller ta just Heathrow Express till Paddington. á 15 minuter á £ 16;50. beroende på vad man vill uppleva; Heathrow X är bekväm och snabb. Tunnelbanan är mer spännande, tar tid och hinner ge en lite Londonkänsla. En timme med byte vid Earl´s Court för tunnebana upp till Bayswater. (Heathrow X finns beskriven tidigare av SJ under titeln Hex only)

Och vad hörde jag, en fotbollsmatch hade smugit sig in där på Lördag eftermiddag. Fulham-Newcastle på Craven Cottage. Härlig arena (finns beskriven sedan tidigare av SJ november 09 tror jag)efter Themsens strand. Ta District Line söderut, kliv av vid Putney Bridge, före Themsen och vandra efter Themsen upp till arenan. Kanonläge! (finns f ö beskriven sedan tidigare av SJ möjligen också i november 09). Det är sällan bråk och stökigt kring Fulhams hemmamatcher och med Newcastle på besök bör det bli lugnt. Det fixar annars de ridande poliserna. De som inte gillar fotboll kan åka till Putney och gå åt andra hållet, fru Syd brukar göra det och se myyysiga butiker och trevliga områden. Syd går alltid till arenan!

En rundtur i London är rätt bra: Gå till tunnelbanan Queensway eller gå längs Hyde Park ner till Marble Arch. Bra guidade bussturer där man kan kliva på och av efter lust.

Rundturen blir perfekt på fredagen tillsammans med ett eftermiddagsbesök vid Camden Town. (finns f ö beskriven sedan tidigare av SJ - ja det gäller att läsa om Syds äventyr).

Les Miserables på kvällen - perfect. Köp biljetter vid Leicester Square - brukar finnas till det mesta till halva priset.

Fredagen är därmed fullbokad - lördag f m kan man gå runt lite vid Bayswater och fika innan man beger sig till MATCHEN i god tid, var där en timme innan för att gå runt och känna in atmosfären. Lördag kväll tar man en sväng ner till London Eye och kollar på Londonnatten from above!

Söndagen lämpar sig för vandring i Hyde Park eftersom man gärna bokar en afternoon tea på något bra hotell! Russel Square har några. Det kanske regnar på söndagen och då håller man sig hemma.
Alternativt kollar man om Millwall har hemmamatch...då åker man dit ifall man tyckte det var för lugnt utanför Fulhams arena....

På måndagen kan MÄNNEN göra en arenatur  dvs man åker runt till alla fotbollsarenor bara för att titta; Stamford Bridge, White Hart Lane, Emirates, Upton Park, Loftus Road m m. Damerna kan handla på Harrods.

Nu är det här tips som sagt, ingenting säger att Syd själv brukar göra det här: Ja Craven Cottage förstås, tåget ut till West Hams kvarter - fika på ett slitet café - leta upp en skivaffär och arenaturen. Och tunnelbanan från Heathrow förstås....


Syds turistguide i bild:London: En trevlig stadLondon ambulans Oxford StreetGrabbarna från 1970 minns ni dem? Bonetti, Hudson, Osgood det var tider det....

Koranbränning i Florida hotar Syds heliga skrifter?

Nog är det väl märkligt att en liten pastor i Florida med en församling på 50 personer skall kunna få, nästan, hela världen i uppror? (Syd är dock lugn på just den punkten)
Presidenter, utrikesministrar, landsfädrer och landsmödrer vädjar, hotar och gör allt för att denne pastor fick ett påhitt att bränna koranen på 911-dagen. Om världen nästan skall sättas i allmänt uppror för varje sådant här påhitt så lär världen får det lite tungt.

Fru Syd drog iväg med ett TJEJgäng till New York i veckan och det fanns nog ingen tanke på att det var årsdagen av World Trade Center och 911 när de bokade lunch i New Yorks högsta byggnad just idag. Annars skall TJEJgänget springa i Central Park, shoppa och vandra på Manhattan. Det skall TJEJgänget göra. Jag tänkte skicka med fru Syd en skivlista med en antal CD som hon skulle köpa hem till mig...... Inte rätt.

Nu är jag dock mest orolig för att den här Floridapastorn skall ge inspiration till bränning av andra heliga skrifter. ja det har funnits antydningar redan tidigare:

-Syd, måste du verkligen ha kvar alla de här musiktidningarna? (Ja a det måste jag, herregud säger jag).

-Syd, de här gamla matchprogrammen från Leksands hemmamatcher 1973, måste du verkligen ha alla de kvar?   (Ja a det måste jag)

Och nu bränner den här pastorn Islams heliga skift, eller jag hörde förresten nu på nyheterna att han ställt in eldningen. Skönt! Då kan nog mina musiktidningar känna sig trygga.

Köpte förresten nya MOJO igår, ser ut att kunna bli ett dyrt nummer...även om jag måste dämpa mig lite för det har ramlat in rätt många skivor nu på slutet. Då menar jag just dämpa LITE och nu på slutet är relativt.

För er som inte bor i Dalarna, och det gör ju inte de flesta i världen = mina läsare, så kan jag nämna att Leksands IF är en stor angelägenhet, det brukar väl vara bara ett par sidor per dag i tidningen men idag skriker rubrikerna ut att VD Håkan Åhman avgår! Då spelar valveckan liten roll, och pastorn i Florida är inte mer värd en felaktig offsideavblåsning i en vänskapsmatch (för övrigt mot Brynäs igår vid ställningen 5-1).

Nu undrar ni förstås varför jag skrev TJEJJER så tydligt förut. Jo, man ligger bättre till då.
Då kan man kanske skicka ett SMS och skriva; "Tjena tjejjer, kan ni köpa CD;n"............. nej nu tog jag i ser jag. Jag ligger nog ännu bättre till om jag INTE skickar just det SMS:et. Twitter kanske?, njaaaee. Nej! Det gäller att tänka sig för.

Sven Zetterberg Live at Cassels

Onsdagskvällen avnjöts i sällskap med Sven Zetterberg och the Rockarounds. Rockarounds bestående av Micke Finell, Tommy Casserman, Ingemar Dunkel och Kalle Brickman.

Sven är en fantastisk blues- och rockman som jag tycker avnjuts bäst "Live". Inget fel på skivorna men Live ger speciell nerv.

Känslig blues blandad med massiv rock och "tyvärr" så spelar Zetterberg bättre gitarr än mig till och med när han a la Hendrix spelar med gitarren bakom nacken. Och varje gång tänker jag, träna mer Syd, träna mer!

Härlig kväll inför 100 begeistrade Zetterberg supporters. Var du inte supporter före så blir du!

Tommy Casserman som jag sett flera gånger i år smyger omkring med sin bas. Övriga driver på! Härligt!

Syd James måste damma av sin gitarr och komma igång igen, eller vad säger gitarrläraren?

Och tänk nu har jag biljetter till Band Of Horses i Stockholm i februari.

Jodå, jag köpte en skiva ikväll också Micke Finells "Walking with me and Mr Lee"! Och dessutom pratade jag med Sven om en bluestext som jag skrivit. Jag vet att den är lite vulgär men under pseudonym kanske, jag skall i alla fall maila över den till Sven.

Hört talas om Larry? Heard about Larry?

Det är ett förfärligt tjatande kanske, men nu kom det ett nytt mail till Syd (aktiv kille den där Syd...)

Subject:
Mail to Syd: LARRY MAY BECOME MY NEW FAVORITE !!!]

A new teacher was trying to make use of
her psychology courses. She started her
class by saying, 'Everyone who thinks
they're stupid, stand up!' After a few
seconds, Little Larry stood up. The
teacher said, 'Do you think you're stupid,
Larry?' 'No, ma'am, but I hate to see you
standing there all by yourself!'Larry watched, fascinated, as his mother smoothed cold cream on her face. 'Why do
you do that, mommy?' he asked. 'To make
myself beautiful,' said his mother, who
then began removing the cream with a
tissue. 'What's the matter, asked Larry
'Giving up?'

The math teacher saw that Larry wasn't paying attention in class. She called on
him and said, 'Larry! What are 2 and 4 and
28 and 44?' Larry quickly replied, 'NBC,
FOX, ESPN and the Cartoon Network!'

Larry's kindergarten class was on a field trip to their local police station where
they saw pictures tacked to a bulletin
board of the 10 most wanted criminals. One
of the youngsters pointed to a picture and
asked if it really was the photo of a
wanted person. 'Yes,' said the policeman.
'The detectives want very badly to capture
him. Larry asked, "Why didn't you keep him
when you took his picture ? "


 Little Larry attended a horse auction with his father. He watched as his father moved
from horse to horse, running his hands up
and down the horse's legs and rump, and
chest. After a few minutes, Larry asked,
'Dad, why are you doing that?' His father
replied, 'Because when I'm buying horses,
I have to make sure that they are healthy
and in good shape before I buy. Larry,
looking worried, said, 'Dad, I think the
UPS guy wants to buy Mom ....'

If this brightened your day, don't let it
stop here. Pass it on with a smile. Keep
spreading the cheer! Pass on to your
friends!

Och det var precis det Syd gjorde!    :)

Nu är ju ovanstående ganska snälla små historier, tro nu inte att Syd gått och blivit någon "mjukis" bara! Watch up folks!


RSS 2.0