Syd sammanfattar 2011 och berättar exakt hur 2012 skall bli på ett ungefär

Område 1. Ekonomi

a) 2011: Börsen skulle gå upp trodde alla experter men den gick ner förklarar alla experter nu den 30 december.

Syd-Profetia 2012: Det går upp tror alla experter och sedan går den nog ned tror alla experter och Syd tror att experterna egentligen inte har en susning. Går det inte upp med 20% så går den nog ned eller upp eller ligger kring 0 som någon uttryckte sig! Man skulle nog kunna bli (lite hovsam ödmjukhet smyger sig in) expert själv, säger Syd.

b) 2011: PIIGS-länderna i Europa skuldsatta upp över öronen!

Syd-Profetia 2012: PIIGS-länderna i Europa skuldsatta upp över andras öron.

Område 2. Politik

a) 2011: Den arabiska våren övergick till en tidig höst

Syd-Profetia 2012: Tidigt höst övergår till långvarig vinter

b) 2011: Nordkorea får en ny liten president, tronföljare, landsfader eller vad vi skall kalla pojkvaskern

Syd-Profetia 2012: Nordkorea rasar ihop, ännu mer. Det kanske det redan har gjort om man utgår ifrån hur mycket alla har gråtit över att gamle landsfadern vek hädan så här i jultider.

Område 3. Sport och Kultur

a) 2011
: Zlatan skrev en bok (antagligen berättade han för någon som skrev) och nu kanske boken skall bli film.

Syd-Profetia 2012: Boken blir film. Zlatan spelas av Zlatan som i filmen är en ödmjuk fotbollsspelare som lyckas även i landslaget (filmen får méd andra ord en Science Fiction style - eller Fantasy)

b) 2011: London förbereder sig för OS

Syd-Profetia som Syd verkligen inte hoppas blir sann: men risken för en terrorattack i London 2012 skall inte underskattas. Så länge det är en berusad rödhårig skotte med kilt som hotar att visa sin missil är det ganska lugnt men men.

Område 4. Saab

a) 2011:
Saab i konkurs vilket Syd förutspådde redan 2010.

Syd-profetia: Saab återuppstår som en       flygplansfabrik, kanske?, en vindkraftpropellerfabrik kanske, en liten web-fabrik? men det kanske slutar med att man bara säljer reservdelar ("spare parts" som vi säger internationellt så där) och så får man för sig att flytta verksamheten från Nyköping till Trollhättan för att skapa "nya" jobb. 

Område 5. Kultur med stort K

a) 2011
: Syd James köpte en herrans massa CD och Vinýlskivor

Syd-profetia: Syd James köper en herrans massa CD och vinylskivor (Odds; - ni får tillbaka 90 spänn per satsad 100-lapp)

Område 6. Leksands IF

a) 2011
: Leksand skulle ta steget upp i Elitserien men det gjorde man inte.

Syd-Profetia: Leksand går inte upp i Elitserien och efter våren är Salo till Salu (den kan bli en tidig vår i Leksand).

Gott Nytt År på er!

Siv-Britt och Ron Paul

"Siv-Britt H samlar på tomtar. En pigg 77-åring tar emot oss i dörröppningen; jag älskar mina tomtar //och det är väldigt många i lägenheten; mellan 2000 och 2005, exakt vet inte Siv-Britt. 1988 fick Siv-Britt sjukpension men pensionen har inte gjort henne inaktiv snarare tvärtom. Hon är engagerad i PRO:s verksamhet i Fruängen, sjunger i kören och dansar".

" Han toppar mätningarna i jordbrukarstaten Iowa och ligger bra till nationellt. En av de faktorer som gör honom så attraktiv för många väljare är att han uppfattas som ärlig och har hållit fast vid sitt buskap i årtionden. Den 3 januari i Iowa får vi se om de negativa skriverierna har skadat honom bland hans ungdomliga anhängare. Det handlar om den 76-årige kongressledamoten Ron Paul från Texas".

Jag har absolut inget emot Sol-Britts tomtesamlande utan det Syd vill notera är den påfallande skillnaden i hållning mot äldre. Kan ni överhuvudtaget tänka er att t ex Annie Lööf i Centerpartiet inför valet av ny partiledare i Centern utmanas av den 77-årige landstingsdirektören i Fruängen Siv-Britt H, eller en Juholt i kamp med 76-årige Paul Andersson som har ett starkt ungdomligt stöd.

Det finns inte på den svenska kartan.

Man kan tycka mycket om USA men nog är det bra att även en 76-åring kan vara en aktiv och trovärdig presidentkandidat med starkt ungdomligt stöd! I Sverige skulle det närmast betraktas som om personen i fråga fått Alzheimer och fullständigt tappat verklighetsförankringen. Här nöjer vi oss med PRO och att vi faktiskt kan dansa vid 77-års ålder!!!

Och jag har nog varit lite snäll iår trots allt för döttrarna Syd hade julklappat till mig med boxen "Achtung Baby".

Och då ser jag framför mig hur Ron Paul kommer hem till Siv-Britt H i Fruängen, glider in bland tomtarna, greppar Siv-Britt i hennes lilla svarta och säger "Achtung Baby"! Fuck off PRO now we gonna´ dance like hell! I´m your new president!

Texterna om Siv-Britt och Ron Paul är fritt citerade från Dagens Nyheter den 24 december 2011.


En liten dan´före dan´betraktelse

Jag tänkte passa på att skriva lite nu när ändå överhettningsskyddet på dammsugaren löst ut. Den har gått sedan 06.47 i morse, på högtryck. Ja, jag har tagit en semesterdag, man behöver ju lite avkoppling så här i vintermörkret och efter (?) allt julförberedande arbete.

Skönt att kunna sova ut en morgon så här, ja vi gjorde i och för sig upp en lista fru Syd och jag igår kväll på vad som återstår att göra idag. 05.30 ringde klockan. Snabbt upp för att kunna läsa lite av morgonens nyheter. Visste ni att AIK:s Innebandylag fått en ny tränare t ex. Nu vet ni det!

Sedan påkallade dammsugaren uppmärksamhet!

Det är ju lite körigt så här i jultider och köksrenoveringstider, och när dessa sammanfaller blir det körigare om jag säger så. Jag har kommit hem vid halv sju och både onsdag och torsdag deklarerat att "jag inte inte pyssla (försöker vara lite Ernst så här inför julen så man kanske får någon klapp) längre än till 20.55 ikväll" har jag sagt. Varför då? undrar fru Syd och då berättar jag att det FAKTISKT är full Premier League omgång under veckan. Igår kväll vara det Tottenham - Chelsea och det ifrågasätts inte men att däremot sitta bänkad vid QPR-Manchester U som står 0-3 är lite mer tvivelaktigt tycker fru Syd.

Hur som helst så skall vi dricka lite f m kaffe nu medan dammsugaren svalnar, den står ute i snön och jag tycker faktiskt att gräset redan börjar övergå från grönt lite sommartorrt, ni får ursäkta jag måste flytta på Miele en bit till, det är ju synd om man skall få brun gräsmatta redan i mitten av december.

Land har kommit, tidningen alltså, och jag ser att drottning Silvia tycker det skall bli underbart att bli mormor. 68 bast är hon tydligen, Silvia. Hon fyller år i dagarna, kanske till och med idag? Kungen har nog köpt något riktigt fint till henne, tror ni inte det? Speciellt nu när han varit infuskad på bilder med andra galanta damer igen.

God Jul så länge! Och så kör vi den enda "jullåt" som jag egentligen klarar av att lyssna. Mina damer och herrar!
Lotta Engberg:Innehållet på årets "Jul-CD"!


Nu sparkas Harald också

och det var ett jättesvårt beslut att ta säger Moras sportchef idag när det meddelades att Harald Lückner sparkas som tränare. Kan inte ni sportchefer i Mora och Leksand (Salo ser det inte kan jag redan säga för han tror sig ju vara lösningen själv) och andra lag se att spelarna helt enkelt inte är bättre än vad matchresultaten visar. Det är inga världsstjärnor i Allsvenskan, världsstjärnorna de spelar i NHL och KHL. Nästa nivå spelar i Elitserien. Dom andra spelar här och de är inte bättre än så här. Sedan måste sportchefer, klubbdirektörer och allt vad det är "Göra något!" och då sparkar man tränarna. Jag tror till exempel att Lückner är bättre än spelarna om ni förstår vad jag menar.
Nej det enda som det är elitklass på i många allsvenska lag är lönerna till spelarna, alla kepsar och egofixerade klubbdirektörer och sportchefer. Lückner har gjort en kanonjobb i Mora och lyft laget till nivåer som de egenligen inte skall nå, nu har det gått tungt ett tag och då skall Harald ut. Syd tror det är ett misstag! Liksom det är ett misstag att sätta in Salo i Leksand!

Ett annat misstag var nog den här jazzskivan jag köpte häromveckan. Fri jazz på trumpet var inte populär lördagsmusik om jag säger så och herr Syd höll nästan på att få gå samma väg som Lückner men jag gjorde en drastisk ommanövrering på morgonen där och skiftade över till Eldkvarns senaste och då fick jag vara kvar.

Nu har jag release på min Jul-CD och några ex har gått ut till hugande musikälskare. Jag vill gärna, som ni vet, att ni kommenterar direkt här på bloggen. Vi kanske kan få igång en liten "Jul-CD-debatt" vad det lider........

PS: Sätt in Lückner i Leksand för tusan, vilken bra idé jag fick så här på slutklämmen.

Det är mycket som rasar (så även Syds rockrykte?)

just nu. Debatten om Eurons framtid rasar för fullt. Killen som leder Frankrike, Sarko, säger; att idag gäller det. Är vi inte överens på fredag då rasar Euron. Vi får väl se hur det blir med det.

Lofalk som försöker rekonstruera Saab rasar över att just Saab tagit upp nya lån på 30 Mkr bakom ryggen på honom och bilhandlare Victor Müller är rasande på Lofalk, oklart över vad.

Leksands IF rasade fullständigt ihop mot bottenlaget Borås, trots att man nu är så offensiva. Gamla leksingar (som Syd) tror egentligen inte sina öron när man pratar Borås 1-4 inför ca 3000 åskådare. Då var det roligare i Leksands Ishall ("Arena" hette "ishall" förr i tiden nämligen) när det en gång, i förr i tiden, var knökfullt och Brynäs var där ( och vann för övrigt den match som jag tänker på och då tänker jag på hur rasande man blev över det - nu blir man inte alls rasande utan konstaterar lakoniskt att Borås vann med 4-1, jaha. Snart är väl hela laget "Till Salo" på mellandagsrea tänker man sedan. Man tänker nog lite för mycket.

Och så rasade det ner lite snö inatt, det var säkert både klass 1, 2 och 3 varningar, utan att man egentligen märkte det. De här varningarna "står ju snart som spön i backen" så fort man andas ordet "snö". Och till helgen är det tredje advent, svårt att fatta, men tiden går ju så rasande fort.

Och i Skottland blåste det så mycket så att ett vindkraftverk började brinna och rasade ihop, då djäk--r är det rejäla vindar som rasar över den skotska heden. Det blev väl helt enkelt för hett i vindkraftverket av dessa kalla vindar.

Syds rockrykte - ja nu kommer ett avslöjande som riskerar att rasera hela min "rockimage". Nej, nej ni behöver inte vara oroliga; jag har inte köpt någon julskiva (äger f ö  bara en julskiva och det är Bob Dylans julskiva) och jag har inte tittat på Jullotta; dvs Lotta Engberg sjunger gräsliga julsånger på Liseberg eller var det nu var. Nej så är det inte men ändå;

Jag har köpt en jazzskiva! Den kom hem från USA i veckan. Miles Davis, någon gammal livehistoria från långt bak i tiden och ja, vad skall jag säga? Påverkad av någonting och så rasade jag iväg och beställde denna CD. What to say? Men om jag säger att jag önskar mig U2 boxen "Achtung Baby" i julklapp, det kan väl förlåta en del, eller är allt raserat?


Så kom den då

snön, alltså och då påminns jag om historien som jag tror det var "Karlsson" som introducerade för många år sedan: Håll till godo:

En snöskottares dagbok

9:e December

Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något finare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa idé jag någonsin haft. Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick skotta igen. Vilket underbart liv.

12:e December

Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle vara förskräckligt! Bob säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Bob är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

14:e December

Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra så. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e December

50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera. Jag tycker det är löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e December

Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme, vilket jag tycker var väldigt elakt.

17:e December

Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December

Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Bob säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning för jobbet. Jag tror han ljuger.

22:a December

Bob hade rätt om att det blir en vit jul därför att det föll 32 cm till av den där vita skiten, och det är så kallt att det nog inte smälter förrän i augusti. Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta, sedan blev jag tvungen att pissa. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Bob att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den skitstöveln ljuger.

23:e December

Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon knäpp eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det, men jag tror ta mig fan att hon ljuger.

24:e December

15 cm. Snön har blivit så hårt packad av snöplogen att jag bröt av snöskyffeln. Tror jag fick en hjärtattack. Om jag får tag på den djäkeln som kör snöplogen ska jag dra honom i hans kulor genom snön. Jag vet att han gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag har skottat färdigt sedan kommer han längs gatan i 100 km i timmen och plogar igen det jag nyss skottat! Frugan vill att vi ska sjunga julsånger i kväll när vi öppnar julklapparna men jag är för upptagen med att kolla efter snöplogen.

25:e December

God jul. 50 cm till av den jävla skitsnön. Blev insöad. Tanken på att skotta gör att mitt blod börjar koka. Gud vad jag hatar snön! Snöplogsföraren kom förbi och frågade om en donation. Jag slog honom i huvudet med snöskyffeln.

26:e December

Fortfarande insnöad. Vad fan flyttade jag hit för? Alltihop var HENNES ide. Hon går mig på nerverna.

28:e December

Fortfarande insöad. Satmaran gör mig galen.

29:e December

25 cm till. Bob säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Det var det löjligaste jag har hört. Hur dum tror han att jag är?

30:e December

Taket rasade in. Snöplogsföraren stämmer mig på en miljon kronor för att jag slog honom i huvudet. Frugan åkte till sin mamma.

31:a December

Eldade upp det som var kvar av huset. Ingen mer skottning.

8:e Januari

Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig. Varför är jag fastbunden i sängen?


Salos offensiv gav resultat direkt!

Leksands IF har bytt tränare igen, något som Syd spekulerade i redan för några veckor sedan i denna spalt. Men nu var det dags:
Sportchef Salo utryckte sig i stil med att; "man kan inte vinna matcher med 1-0 typ. Vår defensiv har varit bra men offensivt har det varit en katastrof".
Sagt och gjort, gamle Salo tar själv plats i båset för att visa de offensiva kvaliteterna, han var ju själv Vitrysslands bästa anfallsvapen för ett antal år sedan som vi minns...

Och bannemig, det gav resultat på en gång. Direkt gjorde Leksand fyra, 4! mål framåt mot suveräna serieledarna Örebro! Fyra mål! Snacka om offensiv! Ett offensivt lag sprutar in mål direkt. Succé? Nja Örebro gjorde i och för sig fem mål under ordinarie speltid så några poäng blev det inte, men vi gjorde fyra mål framåt! Så med Dr Salos ord skulle man möjligen kunna säga: "Hellre en målrik förlust än målsnål seger". Så snackar en fältherre som tänker offensivt! (Även om Dr Salo inte riktigt sagt så...........inte än i alla fall).

Hälsar en något piggare Syd James!

RSS 2.0