"Slaget om Siljan" - men sen då?

Man kan tycka vad man vill om de olika managementtrenderna där en har varit att man skall fokusera på kärnverksamheten och lägga ut allt annat. Andra har drivit tanken på konglomerat och riskspridning. Vilken managementstrategi som präglat Leksands IF de senaste åren låter jag vara osagt men klart är att man tappat fokus på sin egen kärnverksamhet: Att vinna hockeymatcher!

Nu har "Slaget vid Siljan" genomförts inför dryga 17 000 åskådare, Leksand förlorar med 1-4 och är nu definitivt borta från topp 3. Dessutom är man inne i en negativ trend. Jag tvivlar på att de går till den slutgiltiga kvalserien överhuvudtaget. Vad är det viktiga för Leksand? - tjo och tjim på sidan om, VD:are hit och dit, sportchefer som slutar och börjar - ytterst tveksam till Salo är jag, vad har han för meriter egentligen? Lyckliga omständigheter i Oskarshamn? Nej det är inavel - ta in någon som vågar se på ett nytt och annorlunda sätt. Hitta personliga kvaliteter, det spelar ingen roll hur skridskoskicklig du är om du hela tiden "dajsar" omkring och är ofokuserad!

Det viktiga för Leksand är att vinna matcher och inte alltid se det positiva i alla förluster. "Vi tar med oss det positiva från sjunde minuten i andra perioden - då var vi på gång" - något överdrivet men så ungefär har det låtit.

Jag är rädd för mina vänner (och jag har tusen gånger hellre fel i min fundering!) att det vi nu ser är nästa fas. Nu etablerar vi oss som ett mellanlag i Allsvenskan.

Man satsar "allt", i alla fall miljoner och åter miljoner på en ny hall: Och vad är årets teoretiska höjdpunkt: Jo att spela utomhus! Det var väl tur ändå att det inte snöade och blåste också. Vad är nyhetsvärdet med en utomhusmatch? NHL har ju sin utomhusmatch och det är det konceptet som vi tagit efter.

Fagersta AIK som var ett lag i mitt hjärta en gång i tiden,  gjorde en säsong i Elitserien, jag såg FAIK-Leksand utomhus, det snöade och LIF vann med 12-1 eller något liknande och vi alla längtade efter en inomhushall! Nu längtar vi efter ett Leksand som fokuserar och verkligen tror och vill till Elitserien.

Gran Canaria part 3 (sannolikheten kan inte vara stor!)

Om en vecka och 45 minuter från nu räknat är det avspark på Emirates Stadium och matchen Arsenal-Sunderland. Syd skall åka dit med goda vänner och yngsta dotter Syd. Äldsta dotter Syd skall ansluta men problemet har varit att vi bara haft 4 biljetter till fem personer.

Och så kommer denna osannolika historia; En kväll under vistelsen på GC (som vi vana GC besökare säger) så besökte vi våra goda vänners hotell. En inslag i den stora underhållningen var att besökarna skulle dansa, några engelsmän i stadgad ålder med fruar tillhörde de dansande (ja, ja en dans tog även Syd...). Det visade sig snabbt vara Arsenal-supportrar som var på besök i Taurito, GC, Spanien, Europa, fast det är utanför Afrika.

Hur som helst; när jag skulle lämna hotellrestaurangen så passerade jag Arsenal-supportrarna. Tog mig för att putsa lite på Arsenalmärket och berätta att jag skulle till Emirates nästa vecka. Kom in på detta med att det fattades en biljett. Kevin B som vi kan kalla Arsenalsupportern för sade (under rusets inverkan??) att vi fixar en biljett. Vore perfekt sa Syd, lämnade visitkort och telefon nummer OCH

IDAG ringer Kevin från UK och säger: Hi Lars, The ticket is OK, give me a call next Saturday and you can pick up the ticket. Thank you! och världens sammanträffanden är osannolika ibland.

Gran Canaria:

Från vår uteplats:

Inte så Syd James om ni nu trodde detThe nice harbour of Puerto MogánFrom our balcony:Fyra/quattro/ hårt (horto) arbetande (trabajo) killar/gubbar/män (hombres)Från badvik;
Syd James´ kompis dyker från 27 meters höjd, ungefär i alla fall, inte så högt? Herregud ett kommatecken mer eller mindre vad spelar det för roll? Det var INTE 0,27 meters höjd i alla fall.
Andra gren var cykling, men herregud vem kan cykla när det är så varmt, snabbt i badet; de simmar på rad i bakgrunden, ser ni det?


Gran Canaria part 2 - semestersabotör?

DN kan man köpa med en dags försening (á € 3,85) och läser att det var minus 40 igår (ja i förrgår då) och här tuffar det på med 22-25 plus. Dyningarna från Atlanten rullar in och man sitter i kortbrallor kl 19.09 med solen i ansiktet, konstigt är det här i världen.
Syd har nog skött sig hyfsat bra ändå den här veckan; trots allt motstånd inför avresan. Ja, tränat har jag gjort, varje dag och jobbat har jag gjort, inte varje dag och klagat på turistanpassade aktiviteter har jag gjort men inte så mycket ändå. Ett ögonblick, jag skall höra vad fru Syd tycker!

Hör du fru Syd vad tycker du?

- Jo du har skött dig hyfsat, det har du gjort!

Man gör framsteg, "I got a black magic woman"! Nej nu tänker jag inte på fru Syd och inte på någon annan turistdam heller utan det är "Black Magic Woman" med Fleetwood Mac som låter i min I-pod just nu.

På tal om engelska musiker så besökte vi Puerto Rico igår och skulle efter middagen lyssna på "The best voice of the Canarian Islands" - herregud säger jag - hur låter de andra då? Det här var alldeles förfärligt - jag skulle nog gjort det bättre själv till och med - och då skall jag säga att Syd inte sjunger i onödan precis. Mest blir det "Ja må han/hon leva" och andra alster ur den svenska musikskatten.

Usch ja så mycken dålig musik man hört de här dagarna! Hemma vet jag att senaste skivleveransen från Barnes & Noble i USA har kommit. Då blir det Social distorsion - något som det verka vara i hela Mellanöstern snart.

All inclusive?

För första, och antagligen sista gången har Syd bokat in på ett "All-Inclusive" boende och detta på Gran Canaria.
Jag skall inte förneka att det är varmare med +25 än minus dito och att havet är blått och husen vita, detta får gärna ingå i "all-inclusive".

Tyvärr har alldeles för många stoppat i sig "all-inclusive" under alldeles för lång tid. Tyvärr så blev det resestopp till Egypten och de drog sig åt det här hållet istället. Första lunchen i "all-inclusive" var en smärre chock - att det fanns SÅ många SÅ hungriga turister,  som MÅSTE ha mat ABSOLUT samtidigt och dessutom av ALLTING.
Nu verkar anstormingen ha bedarrat en aning men Syd med Fru Syd har sökt sig till andra matställen. Det är nog tur det.

Jag har gjort så mycket som jag inte alls brukar göra, äta mat flera gånger per dag till exempel. Lyssna på några som sjunger soulmusik med glada turister som är så stolta att de kan texten till "All night long" är ett annat exempel. I närheten ligger "Shoppers Paradise" - där har jag dock inte satt min fot så helt ändrat mig har jag inte.....

Jag gjorde en liten fotosejour härom dagen; fru Syd trodde då att jag skulle fota allt som var turistiskt och talade emot. Nja, den tanken hade kanske funnits men nu skall man inte vara negativ så jag tycker mig ha tagit många fina foton som kommer att läggas ut nästa vecka. Jag glömde USB-sladden nämligen.

Jag laddade ner 2756 låtar på I-poden (när jag menar "laddade ner" så är det från mina egna inköpta CD-skivor - inget Spotify här inte) Peter Hoegs bok "Elefantskötarens barn" tål att läsas. SÅ OK då helt fel var det väl inte att få ett avbrott i vinterkylan.

Det är många backar där vi bor så nu kör vi ivrigt backträning fru Syd och jag. I och för sig har jag väl sprungit mest själv i backarna så här långt men nu skall vi ut, fru Syd och jag, och träna backe. Det tycker fru Syd är så romantiskt nämligen..


Det närmar sig en tur till Gran Canaria!

"När Syd James talar tystnar djungeln" är en känt ordspråk i bloggvärlden men inte i verkligheten. Syd har talat och talat och talat men fru Syd har inte tystnad i sin önskan att ta med sig Syd på en liten semestertripp.

Så nu är detta ett faktum och Syd är verkligen fundersam över hur detta med ledighet skall bli. Låt vara att han garderat sig med både mobiltelefon, dator, material att läsa, böcker, I-pod, träningsskor, hopprep, kamera och tidningar som ej hunnit läsas. Så nog skall det väl gå att koppla av några dagar.

"Jo jag har varit på en liknande Ö förut", säger Syd i en kommentar och fortsätter; "jag var lika skeptisk då men måste trots allt erkänna att efteråt blev resan riktigt bra". "Ju längre efteråt desto bättre blev det". Vi hoppas på samma utveckling nu och ett allvarligt försök att koppla av skall göras.

Ni skall få en uppdatering så snart jag hämtat mig från dagens skakande läsning i lokaltidningen om "Vårt bröllop i maj måste flyttas" - en mycket tragisk historia om att brudparet tydligen kommit ihop sig med krögaren som därefter avböjt att genomföra bröllopet. Brudgummen har gråtit hela dagen efter samtalet. Undra på det, det måste ju vara en fruktansvärd händelse! Krisgrupp kanske? Nu MÅSTE brudparet hitta ett annat festställe och det skulle inte alls förvåna mig att det kommer krav på krögaren att han skall bekosta nya inbjudningskort etc.
Det är ju bara 3,5 månader kvar till bröllopet skall ske, hur skall allt hinnas med?

När Syd och fru Syd gifte sig var framförhållningen inte lika god, 3,5 månad innan hade i alla fall inte Syd en aning om att han skulle gifta sig just då. Men det gick bra och rätt svar blev det.

Nu skall jag avrunda detta inlägg för jag MÅSTE ladda in en MASSA musik som jag kan KOPPLA AV till.
(Jag vet att jag har fördomar men lite Stig Helmer varning är det)

Times goes on and on and on

Runt mitten av 1980-talet så introducerade Mr Randy i USA "Jayhawks" för mig vilket visade sig vara en alldeles utmärkt idé. Jag har i stort sett införskaffat allt som Jayhawks givit ut och nu har vi kommit till ett skede i tidräkningen att Randys introduktion skedde för så länge sedan så att den första Jayhawks-CD:n som jag köpte nu kommer ut i re-mastered nyversion, och ändå känns det som igår. Nu kan ni som inte upptäckt gruppen gå och köpa "Hollywood Town Hall" för så hette den första CD:n jag köpte med Jayhawks. Men huuva vad tiden går fort- time goes on and on and on.

Runt slutet av 1960 eller om det var runt början av 1970-talet så introducerade Lars-Gunnar Björklund "Tipsextra" för svenska folket inklusive lille Syd. Det visade sig vara en alldeles utmärkt idé. Intresset lever i allra högsta grad, vilket torde vara onödig information för er som följer Syd James levanden och låtanden. Ikväll var det Chelsea-Liverpool som slutade 0-1, inte alldeles överraskande, notera mitt förra inlägg och det har tyvärr gått så långt med alla "oligark-pengar" att man nu tycker att "the Blues" gärna kan få lite smörj när de lägger ut 500 miljoner kronor på Torres, och 250 miljoner på en brasiliansk högerback som mest slog för långa pass idag. Det känns som evigheter sedan man stod på Stamford Bridge för första gången och såg äkta vara, med tiden förändras allt - och fort går det - time goes on and on and on

Det känns som länge sedan som John Mellencamp gjorde en riktigt bra skiva. Jag köpte hans "Life Death Love and Freedom" i USA för något åt sedan, inte blivit mycket spelad men så vaknade jag en morgon förra veckan och fick för mig att just den skivan måste jag lyssna på, och det måste ske NU annars rinner tiden iväg och det går fort har ni ju lärt er. Nu har jag kört den CD:n en fem gånger sedan i torsdags, eller möjligen onsdags. Och den är riktigt bra!

Den titeln; "Life Death Love and Freedom" kanske passar in idag på situationen i Egypten och då tänke jag på att det var väldigt länge sedan man skojade om förra presidenten i Egypten, ja han som var på Camp David ni vet och skrev fredsavtal och då skojade man och sa att USA:s president sa "ditt" och Anwar Sadat..sånt tyckte man varit roligt förr i tiden men tiden går ju fort och sånt tycker man inte är så roligt längre. Typ också: Varför får inte min katt ligga när Clas Ohlsons Katalog?

Ni märker att jag försöker sammanfatta mycket på en gång men ni märker också att Syd totalt nonchalerar den största händelsen av allt om man följer svensk press: Schlagerfestivalen! Om den säger vi inte mycket. Sandy Shaw 1967 någonting typ, det minns man eventuellt - men det var JU så väldigt länge sedan.


I fjärde månaden snackar vi snö, Kamprad, Egypten och lite fotboll

Nu har vi gått in i fjärde månaden med snö. I och för sig gillar jag vinter och det har det ju varit en hel del av i år även om jag tycker att skidspåren tappade lite fräschör efter tövädren och själv tappade jag lite fokus efter Englandsutflykter och allmän tidsbrist. Och nu lovas blidväder och det tycker vi inte om så här i början av februari.
Men det går ju bra att springa även under vintersäsongen.

När jag sprang ikväll så tänkte jag på "Uppdrag Granskning" och deras granskning av IKEA och Ingvar Kamprad. En tunn soppa tycker jag man rört ihop. Jag skall inte hålla något direkt försvarstal för Ingvar men han har genom sitt IKEA skapat tusentals arbetstillfällen i Sverige under mer än 50 år. Fråga Haparanda, utan Ingvar ett IKEA i Haparanda, jag lovar.

Det gör mig ingenting att familjen Kamprad är superrika. Fick vi igång flera IKEA så får grundarna där också gärna bli superrika. Tänk på alla börsnissar och bonus-VD:ar som inte av egen kraft egentligen skapat någonting men håvar in 10- och 100-tals miljoner. Dom bör granskas ännu mer!
"Det man tjänar i vinst i Sverige borde skattas här" hävdade Uppdrag granskning, Sverige är inte största marknad, det är Tyskland och då skall väl vinsten där skattas där...eller? Nej låt Ingvar ha sina pengar.

Egypten ger anledning till oro. Ett inbördeskrig där skulle snabbt kunna eskalera och sätta hela mellanöstern i explosivt läge. Då känns det betydligt tryggare att konstatera att Liverpool utan Torres såg riktigt pigga ut ikväll. Denna Torres som nu gått till Chelsea och som nu absolut VILL spela mot Liverpool på söndag. Jaja kan man säga. Hade matchen gått på Anfield är jag säker på att Torres INTE önskat spela. Drabbningen på söndag ser vi fram emot!


RSS 2.0