Syd träffar nya tjejer i England; Anna och Sian!

Syd har varit på en kortare turné i England för att bistå äldsta dotter Syd som skall studera i Oxford en termin. Det var både den ena och det andra som skulle köpas in för att få praktiken att fungera. Och det blev gjort!

Nu var det också två andra tjejer som tog mycken uppmärksamhet! Nyheterna i England toppades givetvis av bombdådet på Moskvas flygplats där två britter dodades bland de 35 som strök med men sedan var det Sian som upptog väldigt mycket av mediaintresset.

Jag vet inte hur känd hon blivit i Sverige men i UK var det stort. Nejdå hon har inte vänsterprasslat med vare sig någon i kungahuset eller i Parlamentet. Och hon har heller inte visat upp sina behag på sidan fyra i någon av dagstidningarna. Och hon är inte spion och hon har inte mördat någon MEN HON var linjeman i Premier Leaugue matchen i lördags mellan Wolves och Liverpool och möjligen släppte hon en tveksam off-side.

Detta var nu inte det värsta utan det var att kommentatorerna off-line ondgjorde sig över detta. I svensk översättning sa Andy Gray och kollegan ungefär så här: En KVINNA som linjeMAN, ha ha. Kvinnor vet väl ingenting om offside regler! Hade vi inte en förut också, vad hette hon? Urrrhg den här matchen blir en katastrof.
Det var Sian som gick på linjen!

Anna mötte jag i London, inte på gatan direkt och jag hade nog bestämt mig redan innan jag åkte att jag nog skulle försöka få tag på henne. Men jag tvekade in i det sista men så slog jag till. Oxford Street, jag hostade upp mina surt förvärvade (överdrift! red anm) pund och sa OK! Om det skulle vara helt fel så kanske fru Syd kan ta över. Ja, hyfsat var det och jag har inte ens informerat fru Syd än. Ni får väl avgöra själva!

OBS Två klipp nedan Sian och Anna!


Investors VD sågas, Duffy sågar och Syd bara :)

Investors VD Börje Ekholm sågas rejält i fredagens SvD Näringsliv efter att ha tvärvänt i sin kunskap om sina egna belöningssystem. Från "no idea at all" till "jag vet exakt". Det känner vi ju igen från andra tvärsäkra uttalanden, inte av Ekholm men väl av andra; "Exakt här är det, på ett ungefär".

Men nu åter till SvD och jag måste citera:

Rubriken är "Zlatanlön till en bollrädd mittfältare". I texten skrivs sedan om att Investor inte alls levt upp till sina egna mål och; "Börje Ekholm försöker i sitt inledande vd-ord i bokslutet linda in denna hårda sanning i stötdämpande fluff genom att hålla för ena ögat och låtsas att Investors dåliga investeringar under it-bubblan mellan 1999 och 2002 aldrig inträffade. Räknas de bort har Investor nämligen presterat klart över 20 procent per år, skriver han själv lite småstolt. Det är ett resonemang som en femåring med färska kunskaper i plus- och minusräkning enkelt kan skjuta ned. Till och med en havsanemon med inlärningssvårigheter kan bli en stjärna på aktieaffärer om det bara är vinsterna som behöver räknas." Slut citat.

Till och med Syds egna bonussågningar framstår ju som högst beskedliga i detta sammanhang, man kan bara :) som sagt.

Duffys musik är lite för snäll för mig även om hon gör sin "grej" bra. Men idag överraskar hon i en intervju i DN och ansluter sig här till Syds kritik om dagens skvalradio bland annat. Så här säger Duffy och jag citerar DN:

"Jag såg den ekonomiska krisen, det här gråa domedagsmolnet som tornade upp sig, och jag tänkte: jag vill vrida upp volymen högt, jag vill höra riktiga instrument, riktiga trummor. Och jag bryr mig inte om ifall folk hånar mig och tycker att jag lever i forntiden, i något sorts romantiskt ideal om vad musik är, jag orkar bara inte höra allt djävla skräp som spelas i radion. - Varför ställer sig igen upp och säger som det är, sluta mata oss med all den här billiga skiten!" Slut citat.

Jag får nästan köpa Duffys skivor av bara den här anledningen.

I senaste numret av MOJO ägnas mycken plats åt min "husgud" Neil Young där Neil bland annat säger "Songs are wild animals". Här är det riktiga instrument, riktiga trummor. Sedan finns "Neils 50 greatest tracks as selected by Paul McCartney. R.E.M. Metallica, David Crosby" och en rad andra. OBS se även You Tube hänvisning under videon nedan.

Nr 24 chosen by Stephanie Dosen;


No 51 chosen by Syd (se You tube adress enligt nedan, skyddad för "inbäddning"-kopiera och lägg in i er sök"

http://www.youtube.com/watch?v=l3PV8rDez5c

Tunisien för Leksands ledarduo?

Tunisien har ju varit i medialt fokus den senaste tiden efter att man kastat ut sin envåldshärskare. Han har varit sig själv "nock" i många år och nu vill man ha ett annat, delat ledarskap. Turbulent är det.

I Leksand är det precis tvärtom; där har man ett delat ledarskap och dom är på Tunn is igen efter att det börjat hacka rejält i maskineriet. Nu funderar man på ett annat ledarskap där EN skall bestämma. Turbulent är det.

Man skulle kanske byta?

Jag skall inte klaga för mycket men jag tror ett ledarskifte är nära förestående i Leksand, igen.  Så har det varit de senaste åren. Man kan också fundera på om det kanske är så att spelarna helt enkelt inte är bättre? Det är klart att "det var bättre förr"; och "ju förr dess bättre" som någon sa.
Tänk er själva; först skickar vi iväg en herrans massa spelare till NHL, några till KHL, någon någon annanstans, sedan skall alla Elitserielag fylla upp trupperna och sedan skall Div 1 lagen fylla upp med restena..... Sedan skall de ha 30-70000 i månadslön utan att ha egentliga prestationskrav på sig.
Nej betala en lägre fast ersättning och ge bonus utifrån lagets prestation! Inte som bankerna utan på ett vettigt sätt. Skulle man följa bankerna då skulle man dels få bonus över att man tänkte rätt, och dels för att man skulle nog göra mål nästa säsong. Nej Bonus direkt kopplad till poäng skulle det vara.

På tal om kopplad så var det precis det som SJ inte var igår när jag gjorde en comeback på tåget. Vi susade iväg bara en kvart sena från Stockholms central. Åkte säkert i 250 meter så att vi precis kom av perrongen och sedan tog det 1,5 timme innan vi körde resterande 11 km 750 meter till Västerås. Det blev inte direkt social oro i tåget, jag tror helt enkelt att man förväntar sig ungefär detta. Men muntert var det inte!

SJ får nog passa sig nu! Man skall inte ta passagerarna för givet. Rätt var det är så är de borta och har tagit bussen istället!


Konsten att förstöra ett varumärke.....en saga

Det var en gång ett ishockeylag som vi för enkelhetens skull kan kalla för Leksands IF. Under alla (nästan i alla fall) år hade Leksands IF varit ett oerhört starkt varumärke, ett lag som dragit fulla hus överallt och som alla (nästan i alla fall) önskat framgång. 
Jag tror de flesta idrottsintresserade fortfarande ville att Leksand skulle lyckas men varumärket urholkades allt mer. Inte enbart den misslyckade "återtågssatsningen" eller fyra raka förluster i hockeyallsvenskan, låt vara mot storheter som både Borås, Sundsvall och Almtuna men i alla fall...

Det var inte kul; Borås hade varit Elfsborg i fotboll, Sundsvall hade varit bandy via Selånger och Sirius hade ju varit leading star i Uppsala. Almtuna hade väl aldrig varit något hot mot Leksand? Fram till sagans början menar jag!

MEN det var absolut inte kul med hur man misskötte ekonomi, gjorde darriga värvningar, stod för allehanda skandaler m.m. Sinnebilden för början av förfallet sågs i form av en putande snusläpp, som vred sig som masken på en krok när det började bli mental knagglig is. Pucken lyckades de inte få in men väl p-----n  om nu ryktena var sanna. DÅ skulle krafttag ha tagits, rensats och sopats trappor, uppifrån! Men det bara fortsatte.

Det fanns vettiga människor med både hjärta på rätt ställe och huvud som användes till mer än att bära en hjälm på. Släpp fram dem! Ändra! Skrek hejarklacken!
Det var så illa, upplevde åtminstone lilla Syd det, (men han kanske var en känslig individ) att snart så skulle även superklacken tröttna! Och då skulle det vara riktigt illa!

Skönt att det bara är en saga!

OBS: Alla liknelser i texten ovan med verkligheten eller personer i densamma är en ren tillfällighet och har ingenting med den verkliga verkligheten att göra.

Vem i hela världen kan man lita på? (Och Curt Haagers fördärvar dagen?) OBS OBS missa inte videon nedan-räddar dagen!!

Sjöng Hoola Bandoola Band en gång i tiden och den frågan kan man ställa sig en lördagsmorgon som denna.

När jag i veckan hörde att hockeyspelaren Conny Strömberg fick sparken från Örebro i direktsänd TV efter en fylleskandal på julaftonen så tänkte jag: Jaha där har vi nästa förvärv som Leksand kommer att jaga. Det var tydligen inte första "skandalen" kring Strömberg men det skulle inte vara något hinder. "DÄR kanske han misskött sig men HÄR blir det annorlunda", så har LIF inte sagt men så går mina tankar. Ibland känns det som när en tjej/kille som söker upp någon riktig buse, flyttar ihop och skall genom sin kärlek ändra på busen. Sedan slutar det med ett blåöga, spruckna läppar och förhoppningar. Tommy Salo var tydligen ett kanonförvärv som sportchef, fråga mig inte varför, men Leksand finns med i jakten på Strömberg enligt regionala bladet.

Samtidigt i en annan del av Sverige (och i nationella bladet) kan jag precis efteråt läsa att "hårdsatsande division-1 klubben Asplöven kunde presentera sitt tredje tunga förvärv; Jan Horacek, Jonathan Hedström och Conny Strömberg! Det kanske finns många Conny Strömberg?  Vem i hela världen kan man lita på?

Leksand behöver förstärka men ta gärna spelare med teknik och spelförståelse, men gärna någon som också låter rätt huvud styra; inte struphuvudet och inte det längre ned sittandes heller, nej använd det huvud där hjärnan sitter.

Jag läser vidare i Dagens Industri: "Färre nya jobb än väntat tillkom i USA i december, enligt en rapport igår från landets arbetsmarknadsdepartement".
Sedan byter jag blad till SvD och läser; "Viss ljusning på jobbfronten - börsen reagerade positivt på USA-siffror".
I ena tidningen beskriver man att arbetskraftsreserven minskat (mot den ställs antalet registrerade arbetslösa vilken då sjunker), i den andra nämns inte alls detta utan gläds över den "låga" siffran 9,4 mot förväntade 9,7%.
Vem i hela världen kan man lita på?  Nu skall jag titta vad DN skriver; ett ögonblick jag är strax tillbaka;
.........
Tillbaka! DN skriver: "Arbetsmarknaden allt bättre i USA" och sedan i texten: "många hade väntat sig en starkare återhämtning än de 103 000 nya jobb som skapades / .../ för att hålla jämna steg med befolkningsutvecklingen krävs 150 000 nya arbetstillfällen".

Rörigt är det och inte blev det bättre när man slog på radion och det första man fick höra var att någon önskade sig "Fågeldansen" med Curt Haagers, ni kommer väl  ihåg; bide,bide,bide,bipp    bide, bide,bide vipp, ....bipp, bipp. bipp, osv...

Hemska tider. Dragspelssolo dessutom.

Och så läser man att Stockholmsbombaren fått utbildning i sprängteknik i Irak och att varning fanns och det som vissa hävdade att mannen agerade ensam nog var fel och Syd hade nog rätt. Så svaret på frågan:"Vem kan man lita på?" i rubriken är då: Syd förstås.

Jag säger som f d Disneydagsprofilen Alice Bah: "Ingen är så ödmjuk som jag".

Oxford Street, Baker Street (RIP Gerry) och Wolverhampton

Klipp ur Dagens Industri

Klassisk skivjätte stänger butiker

2011-01-05 14:41

Den brittiska musik- och filmkedjan HMV vinstvarnade på onsdagen. Samtidigt meddelade HMV att 60 butiker ska stängas.

Snöstorm och rea hos konkurrenter inför julen drog ner HMV:s försäljning, som minskade med 13,6 procent i Storbritannien och Irland under de fem veckorna fram till 1 januari.

"Den utmanande underhållningsmarknaden, kombinerat med bistert väder över vår viktigaste försäljningsperiod, har haft en negativ påverkan", förklarar HMV.

Syd kan nästan förstå detta eftersom HMV har spritt sig både hit och dit. Förut fanns den gamla klassiska butiken på Oxford Street vid tunnelbanestationen Bond Street. Sedan skulle man väl expandera förstås och finnas mest överallt.
Nej även om jag älskar skivbutiker så kan HMV gott stänga ett antal för de har varit best-of skivor, DVD och annat krafs i alldeles för många butiker.

På tal om "street" så gick gamle Gerry Rafferty och dog nu på nya året. Han gjorde "Baker Street" på 70-talet.
Och Steelers Wheel var väl ingen riktig höjdargrupp så det blev inte så mycket mer värt att ha i skivsamlingen.

På tal om street så vet ni att Stamford Bridge ligger vid Fulham Broadway, som är en t-banestation.
Där är det tomt ikväll för ikväll möter Chelsea Wolverhampton borta (jodå det finns en HMV butik
i Wolverhampton också). Nu är det ödesmättat igen. Allt annat än en klar seger vore tufft för Ancelotti. Jag
tror Chelsea vinner klart men har garderat med både 1-0 och 2-1 på Oddset. Annars 1-3, 1-4 och en liten 2-2 också.

Baker Street next! Mind the gap!


God fortsättning?

Det har ju knappt börjat, det nya året men vi har lyckats klämma några mil på skidor de senaste dagarna. Igår var det ganska dåliga, igenblåsta spår, precis som Trafikverkets järnvägsspår och det tog lite längre tid än normalt att avverka tänkt antal varv. God fortsättning hade det inte varit utan en förändring till dagens perfekta spår var definitivt att föredra. SJ fick ju också upp farten när spåren blev rena så till den milda grad att man inte ens lyckades stanna i tid på Malmö station utan brakade rätt in ett cementstopp. Där blev det heller ingen god fortsättning utan det tog tvärstopp!

Chelsea lyckades ju slå Bolton, precis som vi trodde och idag trodde alla det var en god fortsättning när man lyckades vända ett 1-2 underläge mot Aston Villa till en 3-2 ledning mellan minuterna 83-89, men det blev ingen god fortsättning där heller utan Villa lyckades kvittera på "added time".

Roy Hodgsons managertid i Liverpool, får den någon fortsättning alls? Spekulationerna är igång och det ryktas att Kenny Daglish skall ta över. Ge Roy chansen ett tag till säger Syd, det kan bli en god fortsättning, kanske inte i vår men definitivt till hösten 2011.

Är det "pessimist-Syd" som är ute och skriver kan man fundera? Ja det är det!

"Optimist-Syd" han ser däremot fram emot "Midsomer Murders" som börjar om en timme och hoppas att serien skall hålla för en god fortsättning.

"Optimist-Syd" trodde också att "Gov´t Mule" var lämplig morgonmusik i morse men det var det inte kan meddelas. " Tycker du verkligen att det här är musik att sätta på när vi skall ta en f m fika?", undrade Fru Syd lite försiktigt. - "Ja men så hårt är det väl inte, lite disharmoniskt kanske men.......den här hade Randy på DVD när vi var i Minnesota senast". Nej det gick inte, jag bytte.
Det blev en god fortsättning sedan med en annan CD, kaffet var riktigt bra, kakorna var riktigt bra och vi hoppas på en god fortsättning på det nya året!

På tal om nyår så blev det väl lite krångligt med Jan Malmsjös nya räknesätt. Sverige tappar i matte sägs det men det här berodde nog på något annat djärvt grepp... tänk vi kunde få ha 2010 ett år till om han inte spurtat på slutet...

RSS 2.0