Det privata och Midsummer Murders

Det privata fotbollslivet kan ibland kännas lite tungt men det skall jag inte trötta ur er kära läsare med. Istället kan vi glädja oss åt att Svenska Damlandslaget vann med 1-0 mot Colombia. Det var bra men inte så bra hörde jag, jag missade själva matchen liksom jag missade Morden i Midsummer som började ikväll.

Jag undrar jag om Barnabys kusin Barnaby är lika duktig polis som Barnaby själv har varit att lösa alla upptänkliga fall. Han borde bege sig till Viken i Skåne där en lantbrukare blivit mördad på en gård där flera andra dött under märkliga omständigheter. Barnaby han skulle se ett samband han medan svensk polis inte ser något samband, säger dom.

Men å andra sidan har Barnaby, eller åtminstone engelsk polis, fyra gånger som hög uppklarningsprocent som sina svenska kollegor. Hur uppklarningsprocenten ser ut för Victor Müller som nu är ensam i Saabs styrelse återstår väl att se.

Metall trycker på EIB att godkänna en rysk filur till affärsman att få gå in i Saab. Om nu detta med att göra av med pengar är så viktigt så kan jag tipsa om andra viktiga investeringar, t ex en konstgräsplan på vår hemmaarena. Då skulle vi vinna ALLA matcher! Det är jag tämligen säker på så här innan arenan är byggd. Den skulle till och med kunna få heta "Andropovplan" "Arena" vore svårare för då finns ingen koppling till ryssens Saabplaner. Och där handlar det nog mest om konstgjord andning.


Glad midsommar! (eller ännu en helg med för stora ambitioner?)

Midsommar är en trevlig helg, låt vara att vädret ofta inte blir som man hoppats på utan regnskurarna brukar stå som spön i backen.

Maten; sill och potatis, kanske en paj, en jansson, några köttbullar. Enkelt och ganska gott! Men nu börjar i stort sett alla tidningar, TV program och annat fyllas av "Midsommarmaten - hundra goda recept" "Bjud din vänner på en charmant måltid" "Baka 6 tårtor på 20 minuter" - fortsätter den här trenden blir det snart lika stressigt som julen.

Och inte nog med det: Recepten, jag råkade kasta en blick i någon av morgontidningarna och läste att nordiska kockar rönt stor framgång i Washington DC, tror jag det var. Orsaken? "Det är så mycket spännande av det vi  kastar in i maten". Nu vet jag inte om det är samma syn på "kasta in" som det här matvaruföretaget har, som är en ny stjärna på grossisthimlen som omtalats i åtminstone TV 4 i veckan. De kastade enligt uppgift omkring med köttet, också på ett spännande sätt, dock inte särskilt smakligt om kritikerna har rätt.

Och som sagt,  det som kastas in ser rätt krånglikt ut. Köttbullar! Det är enkelt och tydligt, sill, likadant och till och med kombinationer som sill i dill med potatis är ju förhållandevis förståeligt men det duger inte, nu skall det vara typ:

"Sparsmakad gösstjärt lagd på ljummen spenatbädd" som förrätt.

"Handdukstorkad potatis, skivad med kronärtkocksinsmörjd stålkniv och en lättsaltad tyskitaliensk lammstek i skyn" till huvudrätt.

" En varmfryst mandelbotten men hemlagad ungersk glass men en nypa colombiansk kaffeböna på toppen"

Till det dricker vi brännvin, inte riktigt men man tröttnar liksom ur bara av att läsa matsedeln. Och det värsta är att fru Syd ibland inspireras av sådana här nymodigheter, "ta nåt enkelt" - brukar jag uppmuntrande ropa, "vi har i alla fall ingen colombiansk böna hemma här" "och jag giller spenaten om den är lite varmare".

Ja hon har det inte lätt, fru Syd, men den här maten.

Nu tar vi en riktigt sommarsång i alla fall som vi alla kan sjunga med i runt midsommarstången. 1970 kom den.

(Det var inte lätt att hitta "rumsrena" och könsneutrala" klipp på den här sången men den här versionen är möjligtvis inte stylad men i alla fall rumsren".


Dear friends, the Vinyl (and Vinnie?) is back, see notice below from Ginza and the Dons

Från Ginzas hemsida: Vinylen är tillbaka! Ta fram dina gamla LP-skivor och återupplev gamla minnen. Vi har skivspelarna för alla tillfällen. Med denna kan du enkelt överföra dina vinylskivor till din dator via USB.

Skivspelare Lenco med USB L3866
995 kr

Skivspelare Thorens TD190 Svart
4.495 kr

Skivspelare Thorens TD170 Svart
3.795 kr
Other important news: I´m a member of the AFC Wimbledon, detta trodde ni inte och inte jag själv heller måste jag säga men ni som läser Syd regelbundet vet bakgrunden. Är ni fler som will joina detta?

From Wikipedia: AFC Wimbledon är en fotbollsklubb från London, England. Klubben grundades 2002 av Wimbledon FC-fans, som inte tyckte om klubbens flytt till Milton Keynes och namnbyte till Milton Keynes Dons FC. [1] Förutom herrlaget har klubben också ungdomsverksamhet och ett damlag, AFC Wimbledon Ladies.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hi Syd J,

Firstly, apologies for the delay in replying.
 
You are very welcome to join the Trust, you can print off a membership application form from here:
 
http://www.afcwimbledon.co.uk/jointrust.php?squad=1&Psection_id=10&Psub_section_id=67&op=5
 
Unfortunately, we cannot yet accept payment by Credit Card. However, you can pay by credit transfer.
 
The details are:
Name of account Wimbledon FC Supporters Society Ltd - The Dons Trust
Account Number 65085426
Sort Code 08 92 99
IBAN GB96 CPBK 0892 9965 2550 36
SWIFT code CPBKGB22
 
Please ensure that the amount you pay leaves £25 net of any charges and that you let us know by email when the payment has been made.
 
Also, please note that membership is renewable annually.
 
regards

John Stembridge
Dons Trust Membership Secretary

 


Syd James i sommarvila måntro?

Nej det är nog snarast den sommarstressen som hemsöker Syd. Vi matas med nyheter om en ny finanskris och det är inte lätt att förstå alla turer i finanspolitiken - det är närmast rena grekiskan för oss vanliga arma skattebetalare. Pappan Dreo, vem han är pappa till förtäljer inte historien men han är i alla fall aktiv medan demonstranterna ökar i antal utanför parlamentet


Rhodos! Våra pengar har flugit sin Kos. Vi får snart leva på Kreta allihop, ropar de på torget i Aten.


Frågan är om de är lite fuskiga där i Thessanoliki, Rhodos och Aten? De blev ju Europamästare i fotboll för ett antal år sedan då de sprang som vinthundar i 90 minuter + förlängning, sedan kör två misstänka dopare på 100 m i OS omkull på en motorcykel för att slippa testa sig. Ekonomin har ju tydligen varit dopad i alla fall.  Nu skall jag inte Mara ut er utan ta annan ton när midsommarstången  snart skall skrudas och snapsvisor sjungas.

 


Just nu åker jag tåg genom de sommarfagra landskapet. I sätet framför mig sitter en liten hund och blickar ut över korna (sponsored by Arla) som betar på åkrarna, tittar på travbanan i Fornaboda som passeras, slickar sig om munnen och tänker; av tempot att döma så ser det ut att bli mycket Gustafskorv framöver.  (Nu vet inte Syd om hundar gillar Gustafskorv, jag skall fråga ”matten” som jag nyss upptäckt – det är tydligen en väldigt liten matte för hon syns knappt alls bakom ryggstödet).


Matten sover ser jag så då får det vara.


”Årets ljusaste dag är det idag – nu vänder det – nu blir det mörkare igen- nu är det snart höst – och inte är det mycket till sommar heller” – nej då var det bättre på ”de gamla grekernas tid”.

Jag citerade en överhörning här på tåget men det här med grekerna la jag till själv. Glad midsommar på er om vi inte hörs dessförinnan!

 

PS Hunden klev just av tåget, ja matte också och utanför mötte tydligen gammelmatte och gammelhusse. De ropade något i stil med ”Micko” ”Milko” på sånt där sätt som man ropar till hundar och babysar på.. ja ni vet…. Lillmatten försvann tydligen för henne ropade ingen alls på. Eller också hette hon Milko och förstod babyspråk.

!

 


Jag hade tänkt såga "Aktuellt" ordentligt men nu behöver jag inte det

för att det är precis vad DN-s ledarskribent, Hanne Kjöller gör åt mig idag. Syd gillar att se på nyheter men det sedan något år, "nya" Aktuelltformatet där man skall satsa på "fördjupningar", tycker vi inte om. I veckan som gick passerades ett riktigt lågvattenmärke när Unni Drougge och Wille Crafoord skulle debattera om eventuellt delat barnbidrag.
För det första behöver man inte ägna en kvart åt frågan och för det andra kan man undra vad Drougge och Crafoord hade för intressant att tillföra, det sistnämnda vet vi nu: Ingenting.

Nu behöver jag inte klaga på detta utan istället citera Kjöller på DN Ledare; "I en aktuelltsändning i torsdags debatterade Unni Drougge och Wille Crafoord frågan om delat barnbidrag. Det var inte precis någon "snillen- spekulerar-stämning" över inslaget, men det kan man kanske leva med. Mer outhärdligt för ett......" slut citat.

Skönt att man inte var ensam att tycka.

Då tycker jag det är mycket trevligare att konstatera dels att Neil Young släpper en ny skiva i veckan (beställd så klart!) men också att man alltid lär sig något nytt. (Tar er tid att lyssna på Crossroadsklippet om inte annat)

Jag gillar Susan Tedeschi som cousin Randy introducerade för mig. Derek Trucks med släktband till Allman Brothers Band gillar jag också. Att det är gifta har jag missat och nu kommer de med ett gemensam CD, den ser jag fram emot (beställd så klart).

Nu skall det nationaldagsfiras så det står härliga till

Tillsammans med fru Syd så äger jag en flaggstång med tillhörande flagga så långt är allt under kontroll. Nu behagade jag under vinterns ihopplockningar lägga flaggan så jag exakt skulle veta var den låg när det blev dags för nationaldagen. Så var det tänkt- och för att citera en gammal vän som ni läst om tidigare; "jag vet exakt var den ligger på ett ungefär".

Jag hade tänkt sitta i en vit karmstol vid flaggstången, höra hur flaggan smattrar och läppja på mitt iste, ätandes små tilltuggsbitar. Det låter som en typisk Syd aktivitet....

Nej vi har ägnat dagen åt att rensa, att det skall växa så många fel saker i trädgården. 28 grader i skuggan, mindre arkeologiska utgrävningar, halvförkyld då känns det där isteet långt borta. Innan kroppstempen stiger uppåt 50 grader så är det bäst att sätta sig i skuggan och "cool off" med några rader.

Annars lockar det lokala nationaldagsfirandet ordentligt eller vad säger ni om följande möjligheter (namnen på utförare har jag tagit bort av ren vänlighet):

K-E A,  XX Hönsförening, berättar om höns och svarar på frågor. Demonstration av kläckning av kycklingar. 

Svenska Pelargonsällskapet X-kretsen finns i XXparken-Kaffeservering i Festvåningen.

Information av och om ”Igelkottens Vänner, Dalarna”.

Sång av PRO-kören, under ledning av XX Pettersson

Men så finns en aktivitet som jag inte skulle ha missat ser jag nu;

Utdelning av svenska fanor med deltagande av landshövdingen.

Det hade varit kalas det så hade jag sluppit leta mer.

God fortsättning på Nationaldagen! Nu skall jag snart åka och träna.

 

Jag vill inte att ni skall missa detta fantastiska firande. En stolt nation, glädjen står som spön i backen - inte ettöga torrt.

"Nu är det mindre osannolikt"

Om nu översättningen var rätt så var det precis vad ett av världens berömda kreditvärderingsinsitut uttalade om USAs ekonomi och risken att de får sin kreditvärdighet sänkt.

Kan det krånglas till mer? läs igen; "Nu är det mindre osannolikt", man kan väl som lekman tycka att endera är det osannolikt eller så är det sannolikt. Men nu är det detta med de psykolgiska signalerna, finansfolket är ju nervösa, mest över egna bonusar men också till viss del över världsekonomin.

Med IMF chefen i husarrest i New York, låt vara i en lyxvåning med takterass á 300000 kronor i månadshyra (vem betalar?), betalkris i Grekland, Portugal och på sikt säkert också i Irland, Spanien så kanske det finns lite anledning till oro. Men tänk efter, hur splittrad var inte IMF chefen tidigare? Mellan finansbesluten skulle han på i stort sett var enda kvinna i sin närhet, hustrun möjligtvis undantagen, därom vet vi inte. Hur splittrat blir inte det?

Nu är det mindre sannolikt att han jagar fruntimmer i sin husarrest, hustrun möjligtvis undantagen, därom vet vi inte heller. Nu kan han i lugn och ro betänka det finansiella läget, men då är det försent för det är nog mer osannolikt att han kan bli vare sig IMF chef igen eller fransk president. Tänk att en liten städerskas "tuva" kan stjälpa ett så stort (l)ass.

Nej nu skall vi inte gräva ner oss i omvärlden utan glädja oss åt Nationaldagen som inträder imorgon! "Landet lagom" som vi kallas. I senaste numret av "Filter" finns ett reportage om en tennisfamilj på Östermalm som är allt annat än lagom, och ses på med uppspärrade ögon.

Lika uppspärrade som fågelskådarnas ögon är, visste ni att ornitologin är en växande näring? Speciellt engelsmän vallfärdar till Sverige för "Bird-watch". Ett nytt Safariland,-Sverige? De fyra stora (nu tänker jag inte på kungens grabbgäng utan på Björn, Varg, Lo och Järv) och en massa "fögglar" det kan bli bra det, och fritidsfisket som egentligen betyder mer för Sveriges ekonomi än det kommersiella fisket.

Det slår aldrig fel, - jo det gör det ju egentligen

Det blir lite extra ledigt nu med både Kristi Himmelsfärd och Nationaldagen i ett svep! Då kan man minsann passa på att få ont i halsen - det är det som aldrig slår fel - som ett brev på posten (A-post) kommer förkylning eller någon annan dumhet, när man skall vara ledig en liten stund, och slår fel så att man inte riktigt kan göra det man tänkt sig.
Fönsterputsning går dock bra och lyssna nu: Jag Har sett på Reklamen! Det har kommit en fönstertvättmaskin från Kärcher! Och jag har köpt en! Och det fungerar! Riktigt bra till och med! Låt vara att drifttiden bara är 20 minuter per laddning men jag känner mig ändå nöjd så här efter 6 timmars användning.

En som inte kan vara nöjd är VD:n för Skånemejerier! Men det verkar han vara i alla fall! Det slår fel både här och där så det är nog snart dags för en ordentlig bonus och sedan sparken, eventuellt i omvänd ordning. Fru Syd har en liten åkerlapp i Norrland och är därmed medlem i LRF och då får man tidningen "Land".

"Land" ja, va skall man säga, snäll som korna kanske? Man blir inte direkt omskakad när man läser om Ludvigs snickeri eller Karins bak....

Hur som helst det var i jordbruksbilagan vi kunde läsa om Skånemejeriers problem som nu blivit en riktig surdeg (precis som Karin vars bak också handlar om surdeg). En nytt mejeri invigt i höstas och nu tänker man lägga ner detsamma! Säger upp 7 av 9 på marknadssidan. Nej den här VD:n går nog till medial slakt framåt höstkanten, inte ens bondekooperationen kan plöja ner hur mycket pengar som helst i myllan, de måste göra vinst, några fil-antroper är de minsann inte! Mejeriets pengar smälter bort som smör i solsken så in med en ko-nsult säger Syd! 

Nu har de äntligen kommit, mina CD från US. Det tog lite tid men med hänsyn dollarkursen så ligger priset nu på c a 90:- styck inkl frakt! Då kan man vänta någon dag extra!

Robbie Robertson "How to become Clairvoyant"
Emmylou Harris "Hard Bargain"
Steve Earle "I´ll never get out of this world alive"
Fleet Foxes "Helplessness Blues"
k.d Lang "Sing it out Loud"
Alison Krauss & Union Station "paper airplane"

Robbie Robertson och Fleet Foxes underlättade fönsterputsningen för Kärcher och mig, men nu har jag mer ont i halsen och även i putsarmen så nu får det bli en kopp kaffe och EmmyLou Harris (obs ingen kaffeflicka!)
Jag fick ett par nyhetsbrev i veckan som jag klippte ihop till en sammanfattning men det blev kanske lite rörigt ser jag


Nyhetsbrev från www.regeringen.se

Ulf Kristersson nyhetsbrev
31 maj 2011

Från: Australian Wine Club [mailto:nyhetsbrev@australianwineclub.se]
Skickat: den 31 maj 2011 14:40
Till: Syd James
Ämne: Amarone, ripasso, zinfandel och andra heta grillviner!

Sammanfattning:

2013 fyller den moderna svenska välfärdspolitiken 100 år. Med grilltången i högsta hugg firar vi in det årets efterlängtade grillsäsong. År 1913 infördes de första allmänna pensionerna i Sverige . Du kan betala med kort eller faktura. Vi betalar alla skatter åt dig. Sedan dess har den svenska välfärdspolitiken utvecklats till en av världens mest ambitiösa och beundrade. Men det saknas inte utmaningar inför framtiden; Till de saftiga köttbitarna, korvarna och smakrika såserna behöver du en hel del som är centrala för den svenska välfärdspolitiken.

Det perfekta grillvinet stavas amarone, som med sin intensiva fruktighet och fyllighet gifter sig fint med de grillade smakerna kan både hjälpa och stjälpa ett lands ekonomi. Det är märkligt. En del av ekonomin som i Sverige omfattar 15 procent av BNP och en fjärdedel av statsbudgeten måste naturligtvis ha en stor plats i diskussionen om makroekonomin.

Men ett dåligt utformat mörkfruktigt zinfandelvin från USA samt ett fylligt och fräscht chardonnayvin från USA kan bli ohållbart dyrt, ha felaktiga incitament och till och med leda till statsfinansiell kris. Sverige har erfarenhet av båda modellerna.

Välkommen till ett seminarium som undersöker kopplingen mellan socialförsäkringar och den ekonomiska utvecklingen, svenskarnas favorit i solskenet!

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson modererar seminariet.

På programmet:

*Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi, vd Institutet för Näringslivsforskning som med sin friska syra och stramhet gör sig strålande

*Annika Ström Melin, ledarskribent på Dagens Nyheter, kunnig om Europafrågor: "Socialförsäkringarna och europeisk integration"


*Våra sommelierer har gjort två nya upptäckter från Portugal och Spanien.

*Andreas Bergh, välfärdsforskare vid Lunds Universitet och IFN: "Kan socialförsäkringar främja mat såsom fisk, lättare kötträtter, charkuterier eller ostar. 

Datum: Måndagen den 13 juni 2011
Tid: kl. 09.00-12.00, kaffe, smörgås och två populära bordeaux-roséer, perfekta som pratviner, Dessutom får du ett nyanserat ripassovin.
Registrering från kl. 08.00 för att boka en leveranstid. Prova du med!
Plats: Regeringskansliet, Aulan, Centralposthuset, Terre di Verona i Venetien.

 


RSS 2.0