Klimatförändringar eller influensa däcker Syd?

Nu är det ett faktum att den stigande temperaturen däckat Syd. Först funderade jag på om det kunde vara något med klimatförändringarna? Oron över att jordens temperatur stiger med någon grad kan kännas överdriven men nu har min temperatur stigit med ett par grader och jag känner mig riktigt "down". Inte alls i form för vare sig joggning eller köksmålning.
Tur att det inte är en sådan här värmetopp som man också tror skall öka på sikt. Skulle min temperatur gå upp med en sex sju grader så skulle jag säkert inte vara piggare...

Men sedan kom hostan och fru Syd förklarade att mina teorier om klimatförändringar närmast liknande feberhallucinationer utan det jag hade var en typisk förkylning. Men njaaa riktigt säker är jag inte......

Nu hoppas jag att min hälsokurva är mer positiv än hälsokurvan är för jorden, det skulle kännas lite tungt att gå omkring med en temperaturhöjning på ett par tre grader i en 50-60 år. Sånt är tidsperspektivet för Klimatförhandlingarna i Durban nämligen så jag hoppas fru Syds teorier är rätt.

Kan någon förklara?

1) Nu annonseras att Beach Boys gamla skiva "Smile" (som aldrig kom ut på 60-talet) nu släpps för första gången. men jag har den i skivhyllan sedan ett år tillbaka. Jag frågade skivhandlaren i Alingsås hur han såg på sakernas tillstånd. Och hur svarade han undrar ni. - Ja, han förstod inte han heller. Kan någon förklara hur det hänger ihop? Gradvall i Dagens Industri, kan du? Jag såg att "Heroes and Villains" finns i typ 37 omtagningar i nya boxen men det kan väl inte förklara allt?

2) För någon dag sedan fick BÖRSEN stora skälvan när Italienska räntorna började dra iväg, herregud över 4%, över 5%, över 6% och katastrofen närmar sig, uppe över 7%!!!! Idag gick de ned från 6,9 till 6,4 vilket var katastrofalt högt i tisdags (elller möjligen onsdags), nu får börsen framtidstro av 6,40!! Kanske någon kan förklara hur det hänger ihop? Borg i Finansdepartementet, kan du? Jag såg att Berlosconi låg illa till med nya anklagelser, han kanske gjorde som Beach Boys men det kan väl inte förklara allt?

3) Jag vet inte om "Zlatanverserna" ännu släppts men boken har ialla fall sålt slut. Man brukar ju bekymra sig över att vi läser för lite böcker nu för tiden (män speciellt lite). Nu har 100 000 män? ( för inte läser väl ni kvinnor sådana här herrböcker?) beställt "Zlatanverserna". Kan någon förklara hur DET hänger ihop? Peter Englund på Akademien,kan du? Jag kan inte.....


To the under appreciated; record dealers/skivhandlare!

Syd gjorde en mycket trevlig bekantskap häromdagen; en skivhandlare i Alingsås! Skivbolaget på Kungsgatan! Ni kära skivhandlare utför en kulturgärning. Vi stöder er! Syd och hans kompisar i alla fall!En dag i november i Alingsås, i Sverige, i Europa, i världen.

I gott sällskapBrussels, BelgiumBorlänge, SwedenHelsinki, FinlandGeneve, SwitzerlandNew York, USASt Cloud, Minnesota, USASapporo, JapanSapporo, JapanDublin, IrelandThe Swordfish, Birmingham, UK

From the bottom of our hearts! We appreciate you! /SJ and friends

 


Nej, we don´t believe in magic

Så det här räddningspaketet som togs fram i EU för några dagar sedan det faller nog nu, och Grekland med det.
Någon som är överraskad?

Politikerna måste våga ta besluten - de omfattande - de tuffa...... trots förestående julhandel och andra viktigheter. Och lägg inte räddningsäggen i Kinakorgen.

Inför "Lyckoslanten" som kurslitteratur på de ekonomiska högskolorna och förbättra matematikundervisningen så att bankfolket förstår att -(minus) är sämre än + (plus) när det gäller pengar. Att % är en hundradel av någonting. Det räcker!

RSS 2.0