En mördarsnigel berättar

"Jag låg där på Syds gräsmatta och hade precis stött på en riktigt snygging som också låg där i gräset och såg så brun och slemmig ut. Henne skall jag minsann ha tänkte jag. Det var rätt många andra som tänkte samma sak för det var nästan lite trångt kring min tilltänkta. Blött var det! Regnat har det gjort mest hela sommaren och det är precis toppen.
Hur som helst, jag skulle precis till när jag kände något krama åt kring min kropp, jag lyftes upp i skyn och så föll jag, jag föll och föll, rätt ner i en grön plasthink visade det sig. Och inte bara jag. En hel drös var vi, både en del som jag gillade direkt och andra som såg lite för torra ut. Det började bli ganska mysigt där i hinken, vi hade nästan lite ormgrop och rätt var det var så damp snyggingen ner. Slemmig och go! Mums tänkte jag, det här artar sig.
När vi börjat komma igång i ormgropen så började det regna i hinken, konstigt regn tyckte vi. En gammal veteran som överlevt från förra säsongen skrek ut: Nu dj....ar börjar det bli kris! Det här känner jag igen. 95 oktan blyfritt från OK/Q8!
Usch, starkt blev det, andningen kändes tung och rätt var det var så lyftes hinken, vi skakades om, hälldes ut i en stenhög och sedan var rena blitzen över oss! Eldhav! Det sista jag minns är att den där Syd stod belåtet leende och hällde 95 oktan blyfritt över oss. Plötsligt, tog det eld i hans bensindunk och då hasade jag iväg, fort som en mask.
Jag kan lite människoprat och jag hörde att Syd sa; hur skall jag släcka det här? Hela dunken brinner ju! Jag vände mig om en gång innan jag försvann in under en maskros och då såg jag att den där Syd fått kontroll över dunken.
Nästa gång: då kanske det smäller! Och då blir det en mördarsnigels hämnd!"
 

Tittar man riktigt noga efter

så kan man kanske se en liten rest av sommarens solsken på kroppen. Eller är det rost efter allt regn? När man åkte mellan Fagersta och Ludvika ikväll så pendlade temperaturen mellan 11 och 13 grader. Vindrutetorkarna gick som lärkvingar och träden hängde tunga som av snö.
Det kändes lite trist att inse att sommaren nog är över nu trots att den egentligen aldrig började.
Men det finns alltid glädjeämnen, säger Syd som alltid är en rejäl optimist, inte direkt alltid kanske men lite då och då i alla fall. Som till exempel att Syd fått biljetter till Lundell i höst, två konserter; en i Uppsala och den sista i Stockholm. Reason to be cheerful!
 
Sedan såg jag en riktigt bra film igår, som yngsta dottern fått tips om, den hette någonting typ "Världens snabbaste Indian". En ganska lågmäld film, med tanke och viss vänlighet, rekommenderas och en "reason to be cheerful".
 
Efter det lyssnade jag på Nils Lofgrens skiva "Old School" som är riktigt riktigt bra, den skall ni lyssna på så här i höstens inledning. Nu ljuger jag för er! Filmen slutade 23.33 och då stupade Syd i säng, skivan har jag lyssnat på i flera veckor och den har växt hela tiden och åtminstone ett par låtar skall med på den kommande jul-CD:n.
 
Annars upprepas det mesta tycker jag; Eurokris, Grekland, Breivik, Syrien men så plötsligt något som bryter mönstret och upprör en hel värld enligt löpsedlarna ikväll;  var det prins Harry som uppträtt naken? Jag tyckte rubriken sa så och om det är en "reason to be cheerful" låter jag vara osagt.
 
 
 

Baksmälla, abstinensbesvär och .....

ja, jag vet inte vad allt som det blev nu så här när sommaren tog slut, sommaren kan man nog hantera för det blev ju inte mycket till sommar denna sommar även om det var just sommar när vi tillbringade några sommarveckor i Skåne.
 
Nej, jag känner OS-abstinens; det har varit trevligt att samlas kring OS-studion på kvällarna de här veckorna och så plötsligt - slut. Det har blivit tomt! Ikväll räddades man av Leif G W Persson "Engelska mord" men annars är det inte mycket att yvas över. En vänskapslandskamp mot Brasilien på Råsunda som man försöker pumpa upp till något viktigt - vad är det? Lite blaj!
 
Det mest skrämmande den här veckan enligt rubrikerna var att Carl Philip blev attackerad av något gäng när han var på nattklubb i Cannes. Nu visade det sig tydligen att han fått en liten knuff. Det var allt men nu minsann har han, enligt Aftonbladet, fått urinvägsinfektion. Hänger det ihop med nattklubbsbesöket måntro? Han kanske stod där i Cannes-mörkret och blev kall den lille stackaren - ja, nu menar jag Carl-Philip alltså, inte Carl-Philip´s.. Det lär vi aldrig få veta och det är nog lika bra det.
 
Några som säkert är riktigt bedrövade ikväll är alla Arsenalsupporters: van Persie till Manchester United! Det måste vara "worst-case"!
 
Jag skall försöka ta tag i mitt arrangemang med en fotbollsresa till England i höst. West Ham är mitt mål för dagen och Wimbledon eller varför inte besöka Newcaste och Sunderland eller, ja vi får se hur vi kan få till det.
 
Nu har jag försökt tänka på annat, som ni ser, det är onsdag idag och redan känns det som en evighet sedan man kunde kolla in dambrottning, herrarnas stående i gymnastik, triathlon, 100 m, 200 m 400 m 800 m 1500 m, 15mm (svensk i stav), 3000 m, 5000 m 10000 m, ännu fler meter, höga hopp och låga hopp, långa hopp och trestegshopp, förhoppningar (svensk simning), och nedslag (hästar), bommar och träffar, spjut, diskusar, borttappade släggkast och självförtroenden, skytte, och pilbågar, kanoter och segelbåtar, vattenpolo och judo, jodå det var med, dessutom var allt på engelska och allt var sååå trevligt (Jolly nice) och nu är det fyra år till Rio och då blir det inte lika kul för dygnet förskjuts.
 
See you friends!

Lugnet efter stormen

Givetvis fick Christina Lugnet på Tillväxtverket kicken efter att Tillväxtverkets internrepresentation växt till sig rejält där i Grands salonger. Hur det nu skall gå med tillväxten i Sverige kan man undra över. Nu måste det in andra stimulansmedel för att folk skall jobba ordentligt där på de olika verken. Alla generaldirektörer är inkallade till sin minister och får sig en uppmaning: "Jobba på nu utan en massa snus, mxx och brännvin" för att citera en gammal svensk slagdänga. Riktigt så sa nog inte ministern men innebörden var den i alla fall. Vi kan i alla fall trösta oss med att vi inte tillhör världens lataste länder utan här lyser minsann flitens lampa (lågenergi givetvis) i de svenska stugorna. Åtminstone om man skall tro denna rankinglista:
 

Världens lataste länder

1.

Malta

71,9% av befolkningen inaktiva

2.

Swaziland

69,0% av befolkningen inaktiva

3.

Saudiarabien

68,8% av befolkningen inaktiva

4.

Serbien

68,3% av befolkningen inaktiva

5.

Argentina

68,3% av befolkningen inaktiva

6.

Mikronesien

66,3% av befolkningen inaktiva

7.

Kuwait

64,5% av befolkningen inaktiva

8.

Storbritannien

63,3% av befolkningen inaktiva

9.

Förenade Arabemiraten

62,5% av befolkningen inaktiva

10.

Malaysia

61,4% av befolkningen inaktiva

 

Källa: Daily Mail, the Lancet

Nu handlar inte detta om arbetsinsatser utom att "röra på sig" i största allmänhet. Och det har Syd gjort så här i OS-tider, dvs rört på sig, man har laddat för både brottningskval, seglingsdrama, brottningskval igen och nya seglingsdraman + hästskytte, strandhugg alla andra grener man inte visste att man var intresserad av. Mest impad är jag dock över Triathlon- damen. Fick nästan för mig att veteran-Triathlon vore något att slå sig på framöver. Tyvärr lär man väl inte få ställa upp i damklassen. Så nu har jag sprungit och simmat och cyklat så det står härliga till men ikväll blev det vila, order från högre ort. Någon större tillväxt av muskelmassan har jag dock inte sett ännu av all träning utan det är mest Träningsverken som växt till.

 


RSS 2.0