Ingen nyhetstorka här inte

Det nya formatet på "Aktuellt" skall ju under nyhetstimmen ge möjligheter till fördjupningar. Det är väl bra, nu i snuttifieringens tidevarv. Men man behöver väl inte fördjupa sig i allt kanske.

Låt vara att många transpersoner har det tufft i många länder p g a sin sexuella läggning men behöver man ägna långa fördjupningar på ny lagstiftning som skall underlätta för transsexuella personers ställning i Argentina!  En rejäl omvärldsbevakning är inte fel men att gå från transsexuella personers ställning i Argentinsk lagstiftning till att följa en utrotningshotad tamko i de Bulgariska bergen känns nästan som vi hamnat på nördnivå. Inte ens en, normalt sett, mycket nyhetsintresserad Syd förmår engagera sig i detta.

Parallellt på TV:n går Diamond League galan från Roms Olympiastadion där Bolt sprang hem 100 meter lekande lätt. Jag undrar om transpersoner inom sporten är egna idrotter att tävla i; s k transporter?

Från Bolt gick vi över till nyheterna igen där den heta frågan nu gällde brandmän som strejkade i Grekland, de har inte fått lön på ett helt år och nu har de fått nog. Nu ger de tusan i att släcka, precis när brandsäsongen har börjat i Grekland. Och sedan dricker folk mindre grekiskt brännvin; Ouzo, vilket är djäkligt besvärligt. Förr släckte fiskargubbarna törsten med Ouzo, nu dricker de vatten! Nu hoppas Ouzoproducenterna på exporten istället! Redan på de gamla grekernas tid såg ju vi västerlänningar till att indianerna i Amerika fick s k ”eldvatten” vilket höll på att utplåna hela indiankulturen. Nu får väl skicka till Spanien eller Irland istället där de kan behöva släcka sitt missnöje med en rejäl grekisk snaps.

Sedan blev det Breivik en stund med en massa ”djupa” följdfrågor som inte ens ”Vi i femman” skulle kunna missa att ha svar på.

Usch vad nyhetsgnällig man blev. Men håll med om att det blir FÖR mycket FÖRdjupning när utrotningshotade kor i Bulgarien toppar nyheterna tätt följda av de transsexuella i Argentina. Man är ju helt nöjd med lite nyheter från Finland till exempel, det finns säkert någon ensam ko vi kunde få följa live i Österbotten, eller någon transa i Karelen som smyger där efter ryska gränsen och visar upp sina behag för de ryska gränsvakterna.  Det skulle kännas närmare så att säga. Åtminstone geografiskt.....


Ikväll fick kroppen bestämma..

Ni minns väl tidigare noteringar med citat från den kända idrottsfilosofen i Grängesberg som myntade uttrycket;

"Kröppfaen ska lära sig vem som bestämmer" efter ett rejält träningspass, på gränsen till vad man just klarar av.

Ikväll hade jag klara ambitioner att avsluta helgen med ett löppass. Nu blev det mycket utomhusarbete igår, sådär en 11 timmar, röjsågen startade 09.02 i morse, gick två timmar, sedan dusch och utflykt till äldrevården och sedan hem och ut igen.

Redan då kände jag att det var lite segt, men jag tänkte på filosofen att "kröppfaen" skall lära sig vem som bestämmer så nog skulle vi springa. Fru Syd ville inte hänga med utan avrådde även för min löpning; "du har ätit för lite och det är varmt" "Brukar jag följa dina träningsråd?, frågade Syd lite kaxigt så där. -Nej, men du kunde kanske lyssna någon gång!, framhärdade fru Syd och nu hade även äldsta dottern framfört sin mening. Gaddar ihop sig gör dom.

När yngsta dotter Syd ringde och sa att hon and boyfriend skulle ut och springa precis där jag tänkt springa så föreslog Syd att; -"Bra då kan jag hänga med er!"....

Vill ni ha ALLA argument för att det inte var någon bra idé? Eller räcker det med att jag berättar att det bästa vore att jag sprang själv.
 
Men när jag stod där vid diskbänken efter argumenten så kände jag själv att kroppen signalerade:
"Spring inte med mig ikväll!"
Och sedan sa kroppen: -"Det känns som jag kommer att kräkas om du springer med mig".
-"Lite lugnt" sade Syd.
-"Nej inte alls", sa kroppen, "jag är alldeles tom på energi".
-"Du har väl lärt dig vem som bestämmer, kontrade Syd!
-"Ja", sa kroppen, "det har jag jag". "Och dessutom känner jag mig yr", fortsatte kroppen argumentationen.

Nu har jag ätit, kört några situps, kanske "Plankan", någon löpning blev det inte men imorgon då minsann. Jag säger det här lite tyst till er, man vet aldrig vem som lyssnar.

Syd James Modeblogg; sommarvarmt och marknad, en spännande kombination

Ni som känner Syd vet att mode inte står högst upp på intresselistan, Mode står egentligen inte på intresselistan alls, men visst, titta kan man ju.

Nu är det sommarvarmt och det i sig brukar erbjuda spännande modeutmaningar; det kläs av både här och där och kombineras på alla möjliga sätt. Nu sker detta samtidigt som det är marknad vilket verkar förstärka kreativiteten hos bägge könen så att säga. På årets Catwalk kan vi presentera några läckra nya modeller, direkt på Syds James modeblogg; ( inga foton kan tyvärr presenteras, och det beror på att Syds modefotograf från Paris inte ville fotografera, märkliga människa..., ville och ville, en totalvägran är närmast sanningen)

Outfit 1:Vita otränade mansben, iklädda svarta tubsockor, foppatofflor*, ett par avklippta jeans och matchande T-shirt. * Kan även kombineras med ett par luftiga sandaler

Outfit 2:Linnen både kors och tvärs, mest tvärs, magen sticker fram lite grann sådär chict, kanske mer ligger över shortslinningen runt om, om man skall vara mer precis. Ljusrosa. Ja inte linnet utan huden efter att ha solat i veckan.

Outfit 3:Rejäla urringningar men där Silicon Valley ramlat ner i jämnhöjd med höfterna.

Outfit 4;Härlig inköpt T-shirt från Dressman med Rollling Stonesmotiv, lite formlös och urtvättat nu men sitter ändå rätt tight över mansmagen.

Outfit 5;En liten svart skinnväst med matchande T-shirt och ett par jeans där ändan som skulle fylla ut jeansen har flyttat på sig och nu är en rejäl mage istället.

Ibland undrar jag om inte vintern är bäst i alla fall.

PS; Sorry, jag glömde ju att det är Bluesfestival också, dit var jag en stund ikväll, modet för de dansande framför scen;
                             2
Outfit 6: (Outfit1-5)

Jag hade tänkt att skriva om en återblick

ikväll.
Jag passade nämligen på att jogga i Kolarbyn ikväll när äldsta dotter Syd hade träning på Fagerliden.
Jag laddade för att ge en spännande återblick.
Jag och dotter tog bilen hem.
Jag såg så mager ut, enligt dotter Syd, så jag "tvingades" äta en pizza kväll.
Jag åt, jag såg och jag slocknade totalt.

Jag har inte duschat än.
Jag har fortfarande träningskläder på mig.

Jag funderar ändå på om det inte var semifinalen i European Song Contest som knockade mig.

Jag säger godnatt!

Syd James målar mer än vad West Ham gör!

West Ham United is back in Premier League, vilket glädjer Syd James alldeles speciellt! WHU målade två gånger! Mot Blackburn och det gav promotion till PL!! Very Nice!

Syd själv har med hjälp av fru Syd målat tre gånger! Vi är nere i Skåne nämligen och målar! Äppelträden blommar, havet är blått men färgburkarna tar uppmärksamheten. Skall ett rum målas från scratch så krävs rejält många penseldrag* för att man skall hinna med att måla allt - tre gånger - på tre dagar. Det har Syd hunnit nu men en liten efterputsning blir det imorgon - det hade runnit på ett ställe nämligen..... kunde inte dropparna hålla sig på plats kan man tycka!

Hockey- VM har rullat i bakgrunden och utkastet till årets sommar-CD har också rullat i bakgrunden. Den närmar sig färdigställande nu men några låtar skall bytas ut. För mycket Indie-rock tycker fru Syd! Lite dyster kanske den är - jag håller nog med - några nya låtar blir det! Och den 8:e juni planeras denna CD att släppas! Senast! Vi hoppas ju på tidig sommar i år! Och rejält fort har det gått - det var ju nyss januari och ännu mera nyss var det mars och snart har det väl nyss varit juni också, huvaligen vad det går.

* Jag ljuger lite för er - jag har rollat lite också!

Nu skall jag lägga mig och drömma - hemska tider - jag har ingen kanal där Champions League går så då får vi drömma oss iväg till München eller något annat spännade. 
Det verkar dock han hänt sensationella saker i denna match! Herregud, att Jesus gick på vattnet är väl ingenting mot detta! Att bara ta sig till arenan och sedan ända ut på plan, detta hände senast enligt DN;

66:00. Lahm faller i straffområde. Publiken vill än en gång ha straff. (Ja det var lika på Jesu tid - så fort han gjorde något som skulle han straffas...)


En riktig "mutterlera" men Syd löser Greklandskrisen

Jag tror jag nämnt det förut men i ett tidigare liv, ja nu pratar jag inte om reinkarnation, utom i ett annat yrkesliv så hade jag en "klient" som när det rörde till sig riktigt ordentligt och stressen var påtaglig - då blev allting som en riktig "mutterlera". Ordets ursprung är i övrigt ospårbar!

Ikväll kom jag hem så jag kunde se Rapport vid 19.30 och då tänkte jag; herregud vilken mutterlera det har blivit av alltihop, men Syd har nu lösningen.

1. Grekland skall ha ett nytt nyval som man sa på radion, ett nytt nyval, så nu blir det rörigt ett tag till. Finanserna är i botten, ingen ser någon utväg men det gör Syd James eftersom

2. företagen som sysslar med personlig assistans gör stora vinster på skattepengar, ja ni börjar förstå nu. Man gör om hela Grekland till ett företag med idel personliga assistenter och så åker de ut i Europa och assisterar andra behövande människor. Fem greker per åldrad tysk, vilket klipp! Skattepengarna bara rasar in, grekerna får jobb, tyskarna omvårdnad och alla blir jättelyckliga. Nu får man dock se upp så det inte blir som i Göteborg där den personliga assistans som erbjöds där inte var av den sort som socialstyrelsen rekommenderar!

Men nu skall ju Socialstyrelsen läggas ner å andra sidan föreslås det, 12 olika myndigheter inom vårdsektorn skall bli 4, och om det tycker man inte på socialstyrelsen. Nu skall erkännas att jag tappade fokus en stund där på nyheterna och hur det nu var med den där mannen som tände eld på sig själv hade med socialstyrelsen att göra eller inte låter jag vara osagt. Han fick dock personlig assistans den där mannen som hade eld i baken.
Snacka om att bränna sitt ljus i bägge ändar.

En rekommendation har dock Socialstyrelsen fått mig att anamma: 6-8 skivor om dagen! CD-skivor!

Shopping är livsfarligt - precis som Syd hävdat tidigare

Denna rubrik står att läsa i Dagens Industri (måndagsupplagan nätet);

Med en fullastad kundvagn körde en 40-årig kvinna bakifrån på en annan kvinna på varuhuset Gekås i Ullared

Nu åtalas hon
för misshandel vid Varbergs tingsrätt, rapporterar TV 4 Nyheterna Halland.

Händelsen inträffade för två år sedan och hon som blev påkörd fick blåmärken på ryggen.

Här oroar vi oss för terrorhandlingar och andra otrevligheter när faran lurar så nära inpå oss. Jag har länge misstänkt att Ullared inte är någon hälsosam plats. Detta är nu bekräftat! Den påkörande kvinnan såg inte vart hon körde, säkert var kundvagnen lastad som ett mindre containerfartyg, och så ivrig förstås, efter att ha fyndat hela dagen.

Sedan tycker jag faktiskt att ett par rejäla blåmärken det får man ta när man trängs i Ullared - skillnad är om man blivit totalt överkörd av en kundvagn och brutit både armar och ben. Nu verkar ju en del shoppa som om man totalt har tappat huvudet men dramatisk var inte denna överkörning.

 


Tre minuter

Jag tog mig en smörgås och tänkte; jag slår på TV:n och kollar avslutningen på Premier League. Tre minuter var det kvar av matchen Manchester City - QPR och QPR ledde med 2-1. Citys titel bortspelad. Sedan kommer tre minuter som kommer att gå till världshistorien i fotboll. Garanterat! Totalt osannolikt men City inte bara kvitterar, nej de lyckas pressa in en tredje mål i matchen sista spark. I femte övertidsminuten!

Jag gillar inte att ett investmentbolag  i Abu Dhabi pumpat i miljarder i City, jag gillar inte att ryska oligarkpengar styr Chelsea och jag gillar inte att Manchester U betalar 45 miljoner pund i ränta varje år för att de amerikanska ägarna lånat så mycket för att köpa klubben.  Men det var ett helt osannolikt avslut!

Och United förlorade inte titeln idag, det gjorde de i hemmamatchen mot Everton!

Var fanns AD och HD när en annan var barn? Dvs för några år sedan.

Nu har man kommit på att barn som föds senare på året betydligt oftare får diagnosen ADHD än de som fötts tidigare på året. Och nu funderas det på om det helt enkelt är så att barn som är yngre än de äldre helt enkelt är lite omognare än de mognare barnen och uppfattas som stökiga och oroliga.

När Syd var barn, typ för några år sedan, så fanns det skolmognadsprov då man skulle rita flaggor på flaggstänger och skorstenar som det rök ur. Blåste flaggan åt ena hållet och röken åt det andra då fick man minsann inte början skolan det året. Idag skulle ett sådant skorstenstest säkert vara kränkande för den personliga integriteten, vilket det säkert var då också. Men då fanns inga ADHD ungar alls. Då fanns det stökiga ungar, omogna ungar och riktiga ungdj--lar som slogs och hade sig. De kunde till och med dra flickorna i håret och då kom magistern eller rektorn och drog i ens eget hår så man blev alldeles tårögd. Nu drog i och för sig inte Syd flickorna i håret men annat, mindre allvarsamt bus, kunde rendera i en tillrättavisning av magistern som inte heller drog i håret eftersom han var så kort och inte nådde upp riktigt. Nej han satte tummen under hakan och så tryckte han upp huvudet och så stod man där med huvudet riktat mot himmelen och ändå krävdes att man skulle ha ögonkontakt med den där lille magistern.

Jag hade den där magistern i tre år och vi gillade aldrig varandra. Jag har aldrig gillat sådana där typer som trycker upp tummarna under hakan på en. Jag tyckte faktiskt riktigt illa om honom och eftersom jag alltid varit lite rebell mot överhögheten så tyckte han nog att jag var en riktigt liten obstinat unge som man verkligen skulle trycka upp tummen under hakan på så han skulle fatta vem som bestämde och det gjorde han som sagt. Dvs han både bestämde och tryckte med de där förb...de tummarna!

För några år sedan mötte jag den där lilla dj... nej magistern menar jag och då såg jag en lika kort gubbe men betydligt äldre än han var när han var yngre och jag funderade länge på om jag skulle morsa och säga; Hej du magistern! Minns du mig? Och det gjorde jag också till slut efter mycket funderande: Hej magistern minns du mig? S J! (H T hette han f ö)
Men det gjorde han inte, sa han i alla fall. Jag brydde inte om att sätta in mig själv i något sammanhang, jag kände bara att han var passé. Tummarna hade han kvar, på bägge händerna, det såg jag.

Han var borta en period, för vad är oklart, i någon årskurs och då fick vi en annan elak lärare, kvinna var det. Då kom vi på (inte flickorna förstås) att fröken liknade en Buddha-figur och så utförde vi knäböjningsriter framför henne på skolgården - typ Mecka - och då blev hon alldeles väldigt upprörd och så fick vi kvarsittning allihopa (inte flickorna) förstås. Sedan kom han tillbaka och när han fick höra talas om vår bön så blev det en tumme igen, på allihop, men någon ADHD var det ingen som pratade om. Så stökig som vår klass var (inte alla flickorna men några) så hade det nog blivit ADHD på allihop. Minst!

Nej det där var ingen rolig tid, gjorde vi inget annat så slogs vi eller spelade fotboll; Santos hette vi och vi var riktigt bra. Vi vann; 10 segrar på 10 matcher och Syd gjorde hälften av alla mål och jag har ett svagt minne av att den lille elakingen till magister i ett ännu svagare ögonblick sa någonting positivt. Men jag kan ha fel.


"Dirty Dancing" blev det

med mestadels damer i publiken, ja det var inte helt kvinnodominerat men lite av "Ladies Night" var det när Syd tillsammans med fru Syd bevistade omnämnda arrangemang på Chinateatern i Stockholm den gågna helgen.
Jag kan sträcka mig så långt att jag kan hålla med om att det var duktiga dansare på scenen och att de hade vältränade ben, nu vill jag för tydlighetens skull säga att det inte var jag själv som noterade detta utan damerna i vårt sällskap.
Vänta ett ögonblick, fru Syd säger någonting..- Vadå, var det hans ben ni pratade om? Nåja, inte riktigt min grej med denna föreställning kan jag säga.

Hela helgen gick i dansens tecken, inte nog med att det var Dirty Dancing på lördag kväll, på hotellet hade Svenska folkdanssällskapet riksting i dagarna två och tror ni inte att de drog igång med en hambo redan till frukost på söndag morgon? Jodå minsann, det gjorde de.  Och någon annan dans där de for runt som skottspolar hit och dit. Till ackompanemang av ett tvåradigt dragspel! Huvaligen vad man blir utsatt för i denna grymma värld.

På tal om grym värld så har ni säkert hört talas om mannen i Gävle som blev riven av en björn i helgen, säger han själv. Nu tror ingen annan än han själv på björnattacken, rivmärkena är för smala och inte så djupa som de blir av en björn, säger björnrivmärkesexpeterna som uttalat sig. Inga spår efter björn på den plats där striden stod och nu har polisen lagt ner sin förundersökning. Frågan är vad polisen hade förväntat sig om de fortsatt sin förundersökning; skulle de söka efter en misstänkt björn? Efterlysa björnen? Anhålla björnen i dennes frånvaro? Jag vet inte vad jag skall tro om björnen, om mannen tror jag att han var ute i skogen i helt andra avsikter. Han hade nog tänkt sig lite Dirty Dancing där i buskarna men partnern var inte alls med på noterna utan tog naglarna till hjälp för att komma loss från mannens björnkramar. Så tror jag det var! Och inte tyckte jag hans ben såg speciellt vältränade ut heller nu när de visade rivmärkena på TV ikväll.

En som gärna visar upp sina vältränande ben är Rysslands återvalde president Vladimir Putin, han svor nu presidenteden för tredje gången och kan säkert bli sittande på posten i ytterligare 12 år (omval) om inget annat välter den ryska björnen under tiden.

Val har det varit i både Grekland och Frankrike och nu har man tröttnat på att spara i både Grekland och Frankrike. Nu skall vi ha tillväxt heter det. Finansmarknaden ligger och lurar, och det vet vi; man skall inte väcka den björn som sover, så det gäller att hålla finansen lugn. Syd säger det igen; om vi flyttar 30 miljoner jobb till lågprisländer då blir det många arbetslösa varifrån man flyttat jobben. Så att satsa på den här lågprisimporten är nog bara att göra sig själv en riktig björntjänst. Och det blir tufft och tuffare, man kan bara konstatera att livet är inte en dans på rosor. Sedan må det vara Dirty Dancing eller hambo, det blir tufft vilket som.Nu står Syd inför en utmaning som heter duga

Efter en vecka i risets förlovade land har nu fredagskvällens lugn infunnit sig så här vid 23.08 tiden och man kan drömma sig fram mot helgens stora utmaning. Syd skall följa med fru Syd till huvudstaden nämligen, jo vi skriver "följa med" eftersoms fruns tjejgäng har bestämt att ta med MÄNNEN till Hockey-VM staden!! Det bokades tidigt och när man såg att timingen stämde precis med Hockey-VM förstod man precis att överraskningens timme var inne; hela gänget skulle gå på hockey!

Det har varit ett väldans hemlighetsmakeri när man frågat typ: -Var skall vi bo? Svar: Nja, vet ej! -När skall vi åka? Svar: Nja lördag f m någongång... Man kollar om det är någon matchstart vid 16-tiden men det stämmer inte riktigt. - Vad skall vi göra? - Du får väl se!

Hursomhelst så kom avslöjandet för någon vecka sedan: Musikal!! En paradgren för Syd! "Fantomen på Operan" för ett antal år sedan - zzzzz efter en stund......... uppskattades inte. Vad väntar denna gång? Jo "Dirty Dancing"!!

Ni som känner Syd vid det här laget förstår att vågen kördes direkt. Dirty Dancing, YES! Den har Syd väntat på ända sedan han såg ett axplock av filmen. Tjejgänget skulle överraska MÄNNEN och nog överraskades det alltid. Dirty Dancing är säkert jättebra, för kvinnor tror jag. Sedan är det klart att så länge Patrick Swayzes dans fick damerna att falla som furor så funderade man en stund på om inte en buggkurs ändå kunde vara en klok investering.

Buggkurs blev det men så mycket Dirty Dancing blev det inte. Det var ju en herrans massa steg hit och dit att hålla reda på, snurror hit och dit, karusell vänster och höger, hålla i här men inte där, dessutom i takt alltihop. Och svettig blev man. Det blev Patrick S också men han såg mycket fräschare svettig ut. Nej det blev bara en grundkurs i bugg! Fortsättningskursen fick fru Syd klara själv, nu har man ju dansen i blodet så att säga så det har ju gått bra ändå - men någonting som liknar Dirty Dancing har det inte blivit.

Vi får väl se efter morgondagen om "I had the time of my life", vi får väl hoppas den tiden är positiv i så fall. Good night folks!

När jag nu ser tredje klippet nedan så ser jag nog att det påminner lite om den där buggkursen i alla fall. Lite.....
grann. Nja, det kanske vara någon annan kurs, den som man inte fick gå.RSS 2.0