Det pågår en bilolycka på Rv 50

hörde jag påannonseras i trafikradion. det lät spännande tänkte jag och funderade på om man skulle hinna upp och titta medans den fortfarande pågick. Att olyckor inträffat har man ju hört och då är ju saken redan klar så att säga och då skulle man möjligen kunna ta sig fram för att se konsekvenserna men nu var det något helt nytt.
 
Undrar om det är på någon speciell plats där olyckan pågår eller om det är längs hela Rv 50? Nu valde jag ändå inte att åka och kolla för man skulle ju kunna bli indragen i både det ena eller andra när det pågår sådana där saker. Tänk bara på huliganbråk, kravaller, demonstrationer i Brasilien, i Turkiet, det kan ju bli våldsamt och det kan säkert vara lika med en pågående olycka, rätt var det är så spårar det ur och det blir bara värre och värre. Nej huvaligen då är det bättre att hålla sig undan.
 
Annars är ju midsommar en högtid då det pågår både det ena och det andra i buskarna och på vägarna, det var säkert något sådant på Rv 50.
 
 

Gräsänklings blues

Kvart i fem???!!! Skall du gå upp kvart i fem var mitt lite förvånade utrop när lampan släcktes igår kväll/natt. Mina egna ögon hade släckts ett antal gånger dessförinnan - jag har en god vana av att ofta somna med böcker, tidskrifter, DN, DI eller något annat läsvärt med lampan tänd. Fru Syd brukar påminna mig att släcka när hon hör hur respektive alster börjar glida i händerna. Hur som helst - kvart i fem skulle det upp och duschas och ha sig för att tjej...nja damgänget skulle åka till Stockholm 06.30. Mina råd att det räcker väl om du går upp klockan sex gick inte hem.
 
Så nu har jag läst dagens tidningar, gårdagens tidningar, ätit frukost, kan inte starta röjsåg eller gräsklippare ännu utan tittar ånyo i gårdagens DI Weekend där den hyllade musikjournalisten Jan Gradvall intervjuat ABBA-medlemmarna. Och givetvis var ABBA redan 1974 Jans stora favoriter och som betytt allt för hans musikaliska skribentutveckling. Herr Gradvall är duktig men ibland tycker sig Syd se rätt identiska skrivningar som han sett i MOJO någon vecka innan, speciellt en artikel om Johnny Cash för något år sedan kändes väldigt bekant. Hur kom jag på den här nu kan ni ju undra och det kan jag förstå.
Jo bland skivrecensionerna fanns en recension av Beady Eye med den samlade recensionstexten; "Forbes, kom tillbaka, allt är förlåtet". Den där fyndiga Gradvall tänker läsarna nu men då slår Syd till med ett journalistiskt dråpslag och kan meddela att den där är gammal, den texten fanns i annan form redan på 80-talet där någon svensk artist fick en överkorsad geting i betyg med texten; "Carli Tornehave, kom tillbaka, allt är förlåtet".  Vem vet det kanske till och med var på 70-talet, men å andra sidan är ju återutgåvor populära. Snacka om avslöjanden, snacka om whistle blowers!
Så populära att jag överväger att köpa en remasterad box med Moody Blues. Någon som minns dem? Jag och Roland, Lars E och andra vi kunde sitta och leta dolda figurer i omslagen till LP-skivorna, analysera symboler och texter i timmar. "On a threshold of a Dream" "Nights in White Satin" det ni, är något ni som inte växt upp med LP-skivan kan förstå, analysera skivomslag, spännande var det...... Jag minns speciellt ett omslag, nej jag skall inte trötta er men ni kan alltid söka på Roger Dean. Och har ni händelsevis Greenslades första LP i hyllan meddela mig, jag köper den! Spotify i all ära men några skivomslag att analysera finns inte, och ljudet är packat ner till max 30 procent av originalet.
 
Fru Syd fick en uppmaning i morse; "närmar du dig Drottninggatan så får du hämta min CD/LP som jag lagt undan på Bengans, gå från Åhlens ner mot slottet, 150 meter väster sida, hörnbutik". Vad fru Syd ännu inte vet är att hon kommer att få ett SMS med texten "När du ändå är inne på Bengans köp nya Black Sabbath också". Då blir hon så glad...så glad.
 
 
 
Ännu värre än man minns

Inte komma till hotell i Almedalen

Syd har blivit, ja inte inventerad men väl inviterad till Almedalen i år. Visst kan det vara både lärorikt och trevligt men då skall man nog planera något år i förväg. Det fanns rum lediga på hotell a' 1299;5 per natt och det trodde jag ett rum för natten kostade och det verkade trots allt överkomligt men nej då så var det inte, det där kommat fanns inte där, rummet kostade 12995 svenska kronor för en natt, inte för 10 pers utan för en! person. Nu ingick frukost men i alla fall.
 
Nej några sådana priser för hotell betalas inte så nu gäller en ny strategi! Jag funderar på att lägga ut mig själv på Blocket och se om man den vägen kan få ett rum för natten. Jag har ännu inte konsulterat fru Syd i just denna del av min planering. Mitt första förslag att åka med båten 00.50 och komma till Nynäs 04.20 framkallade inte direkt vågen, hemma här alltså, på Östersjön kan den nog komma.
Frågan är bara hur man skall utforma annonsen på Blocket.
 
En tanke: "Långsmal man med ordnad ekonomi, som tycker om rockmusik, är rökfri och besitter ett alltid lika glatt humör söker en säng för natten den x juli. Svara gärna med bild! På sängen alltså. Svar till: Lill-Zlatan" (Försöker rida på framgångvågen efter segern mot Färöarna, men det kanske är lite dumt för Ö-människor brukar hålla ihop och har till och med en Ö-klubb tror jag).
 
Nja det kanske inte slår så bra, lite småsur kan man ju dessutom bli ibland, t ex när Österrike vinner.
 
Nej det får nog vara lite mer folkkärt och lite halvfalskt om man skall få napp.
"Schlagergrabb i sina bäste åur söker natthärbärge inom Visby ringmaurer. Speler såväl Keno som harpe och tycker om mysige hemmikvällan. Är gift så det är inte tal om någe som bara rauker hände så även ogifte kvinnor törs nog svare. Svare dock gärne med en bild. Svar till; Mannen som kan prate med gotlandsfår.
 
Ett ögonblick, jag skall konsultere fru Syd..........
 
Jag tar båten från Visby vid 22-tiden.
 
OBS! OBS! Ni känner säkert igen Dolly och Kenny i klippet nedan, de andra personerna är inte heller Syd James eller fru Syd. Lika och lika? Nej det är helt främmande personer!
 
 
 

Gräsligt trött

Den under fjolåret inköpta "Klippo" med självgång har haft lite dålig drivning har jag tyckt länge.  Detta i kombination med en ambitiös trädgårdsarbetsdag i lördags fick mig att börja fundera på om endera konditionen försämrats så radikalt på bara någon dag alternativt att man fått blodbrist eller alternativt att man var så trött efter veckans slit att kroppen helt enkelt intog en nivå med kombinationen hunger och illamående samtidigt. Klart oroande och förvånande i alla fall där jag låg och funderade efter nio timmar i trädgården.
Det var rätt långt gräs, det tar normalt c a 2,5 timmar att klippa allt men nu hade det gått alldeles våldsamt tungt och tagit tid tyckte jag.
Igår körde jag igång Klippon igen och när jag tryckte i självgången så tryckte jag samtidigt ner bakre delen på maskinen så att drivhjulen blev fria i luften och de rörde sig,  inte alls! Jag testade igen, nej det fungerade inte och inte nog med det, jag insåg nu att när driften inte driver så bromsar den. Det var inte blodbrist, inget fel på konditionen det vara bara det att jag skjutit omkring på den här 25 kilos klipparen i tre timmar med bromsen i! Jag förstår nu varför jag kunde bli så urbota trött av att vara så urbota dum att jag inte kollade när det nu gick så alldeles förfärligt tungt där i lördagens solgass. Men skam den som ger sig!
 
 
Prinsessan Madde försökte sig på ett eget klipp häromdagen när hon körde runt i bussfilen och åberopade immunitet när hon blev stoppad. Nu hade tydligen bilen egen immunitet och det var den som Madde hade syftat på när hon utropade: "Det var inte jag, det var bilen som körde här!". Om hon nu sade detta vill säga. Syd James vet ingenting och har absolut inga åsikter om någonting och tycker gott att prinsessan kan få köra där hon vill..  Och välja fel fil så här i all stress inför bröllopet är väl inte så konstigt, herregud en fil hit eller dit. Den blivande gemålen, vars namn jag inte lagt på minnet,  den här Hedgefondsmannen från New York verkar ju var en riktig fil-ur om man läser allt som skrivs, nu skall man inte tro på allt och istället tror Syd att Hedgemannen är en huvens kille. Att han inte blir prins i New York är nog lika bra det så att inte verkligen överträffar dikten.
 
 
 
.

Sommar-CD klar!

Sommar-CD:n är nu klar och första exemplaret är levererat. Ni får gärna kommentera :) eller :(, på låt eller helhet.
Några har frågat om jag kan lägga sommar-CD:n som en Spotify-lista, jag funderar.
 Men ni som vill ha fullvärdigt ljud, ni får en CD, inte heller säker på att Spotify har alla låtar. En CD som ni kan spela högt eller lågt och årets tema är så enkelt att jag redan nu meddelar; vad är viktigast i den svenska sommaren? Jo vädret och resor till omvärlden, besöka nya platser, nya upplevelser.
Första 8 spåren är väderorienterade sedan funderar Bill Fay respektive Johnny Marr om världen och Europa. Jackie Leven (RIP) startar upp resandet som tar oss till städer, länder, världsdelar med allehanda äventyr. Alltså från "Walking on a Pretty Day" med Kurt Vile till Warren Zevons (RIP) textrad "´Send Lawyers, Guns and Money the shit has hit the fan"
 
Hope you will like it:
 

RSS 2.0