Imorgon är det...

 
 
Som sagt imorgon är det Record Store Day!
 
Support your local record shop säger Syd!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SJ blir så trött på SJ och andra tågoperatörer!

Vi susar just nu in på Hallsbergs station, Syd och jag! Vi är på väg mot sydligare breddgrader! Nu skall vi väl inte överdriva utan konstatera att vare sig antalet grader på bredd eller temperatur skiljer så mycket från utgångspunkten.

Men vänta, vad nu, åker vi tillbaka? Det är ju fel håll! Undrar om lokföraren har satt sig i fel ända av tåget? Nej nu bromsar han in, kraftigt! Det svänger runt nu, spännande det här blev då! Ser ut som vi står mitt i en trädgård just nu. Kan detta verkligen vara rätt?  Undrar varför vi står mitt i detta egnahemsområde! Signalfel?

Precis, så är det, för vilken gång i ordningen har man inte hört den informationen på våra ”kära” tåg! Men rösten säger att vi kommer att få rulla vidare? Det hoppas jag! Undrar just HUR stort signalfelet är? Kan det lysa mycket eller bara lite fel i signalerna måntro? Eller också lyser de inte alls.

Vi är på G igen nu, vi har lämnat villaträdgården och plötsligt känns det lite lugnare, riktningen mot Mjölby känns utstakad, jag till och med se att det finns ett spår. Kanske är ett nytt spår efter ombyggnaden mellan Motala och Mjölby? Hoppas han hittar, lokföraren

Det var inte tänkt att det skulle bli en direktrapport från tåget men jag måste säga att det här känns lite nytt, dock inte speciellt roligt. Det går för sakta och nu är vi inne i en plantskola. Den här sträckan har jag åkt förut, säkert hundra gånger genom åren men detta har jag aldrig sett förut. Man kanske ser mer nu när det går så här sakta, väldigt sakta går det.. Där står det en björk….fin den är då, så där ja nu har vi i alla fall passerat den björken. Nu ökar farten! En aning i alla fall, tror jag. Nja, tveksamt.

Tåggrannen läser Jane Austen, tågen gick nog ungefär i den här farten då också. Det här med snabbtåg tycker jag känns som en pseudodebatt. Jag skulle vara glad om vi kunde öka från 20 km i timmen till 40. Men det gör vi inte, nu bromsar vi in igen! Ännu mera signalfel?

Nu står vi mitt i skogen! Solen skiner, men tiden går! Anslutningståget. Jag säger bara det…..

Spårledningsfel – röda signaler! Spännande. – Vi måste köra mot röda signaler och skriva blanketter säger tågföraren. Skriva blanketter? Varför skriva blanketter, vem skall läsa dom? Nu?……

Tänk att det alltid skall krångla med tågen! Jag som egentligen gillar att åka tåg. Trött blir jag.

Vi får se hur det går, det kanske kommer en senare rapport!

 

Fick just höra att Stockholmståget från just Stockholm mot Malmö också är försenat, det kan gå, fast jag tvivlar. Starkt dessutom.


Rest of the week

Jag äter som sagt frukost varje morgon. Onsdag till Fredag innebar vissa ändringar mot tidigare dagar; tidigare möten och resa till Stockholm en dag gjorde att klockan resten av veckan ringde 04.55 istället. Fru Syd är på utlandsturné så nu kunde det ringa ostört fyra gånger även om man var vaken redan på första plingelinget.
 
När jag funderade vidare på de här hemma-hos-intervjuerna hos folk i farten så kom jag på att det kanske är en dag de beskriver, inte flera dagar.  Så jag kör en sammanfattning.
 
Svaga löppass, Champions League-fotboll - zzzz och så upp igen och jobba  sammanfattar veckan rätt bra. Fredag klämde vi in ett AW som blev BW eftersom att jag fortsatte efter AW. Fredag kväll, och så lördag morgon. Sovmorgon och då vaknar man 04.30 utan klocka... nej jag gick inte upp då utan låg kvar och funderade lite tills jag gick upp. Ja, sedan vet ni detta med tidning, frukost osv för att sedan fatta räfsan och börja vårstädning på tomten. När jag står där vid häcken och häckar kommer en okänd man gående förbi som man ser att man måste prata med:
- Jaha du har Leksandsmössan på?!
- Ja det måste man ju, men nu vette sjutton hur han tänkt sig, Salo.
- Tänker du på den där Västeråsspelaren han värvat
- Ja, precis, förra året värvade han också en Västeråsare och det blev ju ingenting
- Nej jag håller med dig!
- Jag litar inte på Salo
- Nej inte riktigt jag heller, han är lite kaxig ibland tycker jag
- Precis, det känns inte bra, tror inte han har koll nu
- Vi får se.
- Hoj!
- Hoj hoj
 
Så kan en djup diskussion fortskrida när man står lutad mot en räfsa och ser män i Leksandsmössa passera förbi.
PÅ tal om senaste värvningen och Salos uttalande: Ingen skall jävlas med oss! Har någon gjort det? undrar vi stillsamt.
 

An ordinaryTuesday in Syd´s ordinary life

Jag har sett i olika tidningar och tidskrifter att när man gör personporträtt då skall personen berätta så där spännande om hur en dag förflyter och du funderade jag på om jag skulle göra likadant. Problemet är dock att Syd inte alltid kan berätta vem och varför vissa möten och aktiviteter sker. Men sådana här bassaker, som att klockan ringer 05.25 kan man berätta. Jag känner att det blev sent igår, släckte som sagt först efter midnatt igen, bedrövligt trött. Riktigt varför jag har fem olika larm som går igång på olika tider vet jag inte själv för jag är väldigt lättväckt. Men så är det, vilket fru Syd inte riktigt gillar. Efter en stund går jag i alla fall ut och hämtar morgontidningarna och fortsätter min nya inslagna linje att läsa en stund innan jag slutligen går upp, innan dess har jag slagit över radion till P1.
 
Frukost - det äter jag varje dag.
 
Låser upp för sotaren som skall komma idag. Upp med stegen, den lille filuren skulle varit hemma redan förra veckan men det glömde jag bort. Straffavgift!
Till jobbet vid 07.35 tiden - mail och kvarvarande telefonsamtal. Förbereder inför onsdagens möte i G med fd G. Till möte kl 10, mötte inte Lassie men väl pressen, en har Fulhamkeps, byter några PL-ord och vidare till nästa möte kl 11, hem för snabblunch, ingen nyckel! och åker därför vidare till nästa möte 13, finns mat kvar!! äter 10 minuters lunch, förbereder nästa möte med Lr x 2 + 1, lite PC-krångel. Möte till 15.30. Mailar och ringer och pratar! Nästa möte börjar 16.30.
Låter gruppen arbeta med externa handledare, jag mailar på. Sneglar på klockan. Dags att åka hem ock skjutsa frun till tåget som går från Borlänge. Nja inte än, planerar min torsdag i Stockholm. K tycker jag skall åka onsdag kväll, kanske rätt ändå. Vi får se!
 
Kastar en blick genom fönstret. Blött ser det ut. Undrar om jag kan hålla mig vaken till Chanpions League ikväll?
Mailar vidare.
Hem 18.45, 19.07 mot Borlänge, sent ute, väldigt sent ute då fru Syds tåg går 19.53, "Vi hinner inte" säger fru Syd, "vänta och se" säger Syd. 19.40 vid stationen i Borlänge. Ja det gick fort, alldeles för fort egentligen.
Hem till Champions League, kör plankan, tedrickning + plankan igen i paus. Chelsea vinner med 2-0. Med sinnesfrid släcks lampan 23.20

An ordinary week in Syd's life? Måndag!

Jag har sett i olika tidningar och tidskrifter att när man gör personporträtt då skall personen berätta så där spännande om hur en dag förflyter och du funderade jag på om jag skulle göra likadant. Problemet är dock att Syd inte alltid kan berätta vem och varför vissa möten och aktiviteter sker. Men sådana här bassaker, dvs bas saker, som att klockan ringer 05.25 kan man berätta. Jag känner att det blev sent igår, släckte först efter midnatt, bedrövligt trött. Riktigt varför jag har fem olika larm som går igång på olika tider vet jag inte själv för jag är väldigt lättväckt. Men så är det, vilket fru Syd inte riktigt gillar. Efter en stund går jag i alla fall ut och hämtar morgontidningarna och fortsätter min nya inslagna linje att läsa en stund innan jag slutligen går upp, innan dess har jag slagit över radion till P1.
 
Frukost - det äter jag varje dag.
 
Till kontoret 08.15 efter att ha besökt företagen V och N. Mailar och stämmer av veckan med personalen vid fikat 09.30. Sedan resa till Västerås för två möten, bägge* fungerar bra och jag hinner dessutom med 10 minuter och en kopp kaffe hos M på SvK. Åker tillbaka vid 16-tiden för ett möte i F där vi diskuterar samarbete. Åter på kontoret vid 18-tiden. Kör igenom mail och telefon. Åker hem vi 20-tiden, handlar, hem, tar en macka och en löptur på sex kilometer, duschar, dricker te, ser andra halvlek mellan Spurs- och Sunderland, vaknar omtöcknad vid 23.02-tiden. Frun skall ut på turné och packar som värst. Avviker för att se på reprisen av Chelsea-Stoke, är dock för trött. Släcker igen efter midnatt.
 
* Hann dels klämma en kardemummamuffin som var lite torr samt få trista besked om Grängesberg. Kallas till möte i morgon f m.
  

Nu har det varit riktigt dåligt en tid!

Men jag kan snabbt förklara vad det osynliga skrivandet beror på; Tre saker nämligen; jobb på jobbet, jobb hemma och jobb i skogen. Då blir det så om man dessutom skall hinna med lite träning också. Sprang för övrigt med yngsta dotter Syd i veckan, som efter att ha fått bättre järnvärden sprang fort. Jag fick verkligen pressa på för att inte bli avhängd och kilometertiderna blev avsevärt mycket bättre. Hmmm, springer man för långsamt annars måntro?
Hur som helst våren är här och då kan man se följande uppiggande dialog på Facebook,
 
 
 
 
Jag förstår inte alls vad som åsyftas; låt vara att revbenen gick av mot den där stenen som ni ser högst upp till höger nu i januari. Att jag för något år sedan drog en stock över näsan och vänster öga, sånt händer. Bågfil, jag förstår precis vad ni syftar på, men jag säger det; det var faktiskt en spik i vägen, och bågfilar klarar inte spikar, och, jaja jag vet, fingrar klarar inte bågsågar. Sex stygn men det kunde ha varit fler....Hur skall man kunna tänka på att sågar studsar på spikar och far iväg åt något annat håll, typ fingerhållet? Brukar ni tänka på det?
 
Flaggstången står kvar och det STORA trädet föll jag exakt som jag hade tänkt mig, nja, på ett ungefär i alla fall om man skall vara riktigt ärlig. Läsare "Watch up" för nu blir det tätare skrivningar i fortsättningen SJ is back!

RSS 2.0