Nu hettar det till i valdebatten

Syd blev lite nervös ikväll när det påannonserades i nyheterna att det varit oroligt i Limhamn, Malmö, i samband med en demonstration och att en demonstrant blivit överkörd. Sedan gick vi (Syd och jag)  ut för att hämta en kopp te och när vi kom in igen så var det marscherande trupper i rutan! Limhamn, Malmö? Nej det var dock inte Limhamn utan i Kiev, Ukraina, visade det sig,  som firade 15 år, tror vi (Syd och jag), som självständig nation. Eller fem år kanske. Hur som helst man firade med en rejäl marsch i alla fall!
Hur gick det då för den överkörda demonstranten?, ja inte vet vi (Syd och jag) men utgår man från TV-bilderna så är bedömningen att polisbilen rörde sig i sådan hastighet att demonstranten nog hade hunnit flytta sig 4,5 cm för att undvika närkontakt av fjärde graden.
Nu kom vi från ämnet för kvällen ser vi, hursomhelst Gustav Fridolin utfrågades ikväll och i Valstudion med André Pops räknades tiden ner och det blev nästan så där familjärt och mysigt som det varit i vinterstudion som samme Pops med den äran skapat trivsel och spänning i under ett antal säsonger. Vare sig det nu rört sig om OS i Vancouver eller en vänskapsmatch i BANDY! som TV 1 DIREKTSÄNDER i VINTERSTUDION! Ni har väl noterat att en del oväsentligheter i sportens värld lyfts fram som världshändelser om nu SVT eller någon annat missat  själva huvudgrejen typ ÓS eller VM.
Nu kom vi ifrån ämnet igen, Fridolin som sagt, från Önnestad utanför Kristianstad där man för övrigt byggt om vägen så att man nu kan passera just Önnestad i god hastighet när man är på väg ner till Skåne och sommarstugan. Sommar, ja, så skönt, och nu är det är redan väldigt mycket höstkänsla och det är svårt att tänka sig att det bara är 14 dagar sedan man låg vid havet och badade just där i Skåne. På tal om bad så läste vi för övrigt i tidningen "Aktiv Träning" (bra tidning tycker vi, ja ni vet, S och jag) att det är tecken på att man är tränad när man just badar i svett när man tränat ordentligt. -Det brukar jag också göra, säger Syd.
Ja visst ja det var ju att det hettat till i valdebatten som vi skulle skriva om och att Fridolin var i rutan ikväll. Och han skall prata miljö, undrar om den där matskandalen med "Rullepölsen" kommer upp? Det var ju en himla tur att man inte klämde i sig en "Rullepölse" när vi var ner till Köpenhamn på Neil Young konserten. Då hade man i värsta fall blivit liggandes där på Rikshospitalet och det hade inte varit roligt sådär mitt i semestern. Då hade den danske doktorn frågat; -Nå du din lile svensk va ha du spiset? Och då hade man legat där blek som ett sjukhuslakan, ja kanske lite solbränd trots allt, och svarat med svag röst; - En liten rullepölse. Och då hade doktorn förskräckt utropat; Har du spiset en RULLEPÖLSE?? Och så hade allting slutat där, tänk så tråkigt det hade varit.
 

Syd - den frivillige golfaren

En gång per år brukar Syd röra sina golfklubbor och det är vid den årliga släktgolftävlingen som spelas i Augusta, Georgia, USA! Nästan i alla fall; den spelas i Augusti, Grängesberg! Mästerskapsbanan är Svanskogen! För er som inte haft lyckan att vara där så ligger banan högt, på en gammal slamdamm (eller som vi säger i internationella sammanhang; "The old slam dám") med enastående utsikt över nejden och Stenas vindkraftssnurror. Nu bryr man sig inte speciellt mycket om utsikten inför insikten om att man skall spela golf på hög nivå, ja dvs att banan ligger högt. MEN å andra sidan blir jag förvånad, ja varje år, över att vår vän Syd av någon högst oförklarlig anledning lyckas spela riktigt hyfsat trots att klubborna legat i vila sedan förra släktgolftävlingen.
Det som skiljer i år mot tidigare år är att det blev en extra runda idag på morgonen och ja, det gick riktigt hyfsat då också! Märkligt är det! Förklaringen är nog den att vår vän Syd spelar på säkerhet; hög lägstanivå men också en rätt låg högstanivå skulle man kunna sammanfatta det hela med.
Hur som helst; trevligt att gå runt med yngre och äldre broder Syd och äldre dotter Syd också. Att Syd sedan vann tävlingen gör inte saken sämre. Avgörande var inspelet på sista hålet där yngre bror Syd kopplat ett vinnargrepp men där Syd med en Sandwedge lyckas passera över ett träd och lägga bollen på green och på  behörigt avstånd från varningsskylten om "Huggormar". Därefter en dubbelputt och segern bärgades med ett slags marginal. Hur det i övrigt gick till skall vi inte trötta läsarna med men det gamla fornminnet "trätrean" gör fortfarande ett bra jobb på fairway.
Annars blev det lite stressigt i helgen, det skulle klippas gräs mellan regnskurarna, man skulle hålla ett öga på Premier League (tappade nog ett slag där vid Manchester U -Swansea 1-2 - när någon i bollen ropade, "United fick stryk!" Och man mitt i slaget ropar tillbaka; "De va som f-n" och samtidigt ser man bollen fara iväg i okänd riktning och då säger man igen "De va själva f-n..." och så har man tappat ett slag sådär på en gång liksom, typ. Exakt så gick det till där uppe på golfbanan, på ett ungefär i alla fall.
Vy från the Old slam dám! Om ni undrar var spelarna är så kan vi meddela att de befinner sig i skogen till höger OCH vänster om fairway.
 

Vilken sommar

och då tänkte jag inte i första hand på vädret utan sommarens konserter med Peter Gabriel i maj, Stones i juni, Lundell och Neil Young i Juli. Allt har varit bra! Mycket bra!
Stones bästa tryck och show men musikaliskt blir det Neil Young och jag har gått tillbaka till "Living with War" CD:n och då blir jag ännu mer övertygad om att känslomässigt är Neil Young höjdpunkten, showmässigt Stones och sedan såg jag Gabriel för första gången. Peter Gabriel som för mig varit stor ända sedan de första Genesisskivorna.
Hade tänkt lägga mig för en timme sedan men så blev det inte. Gick med i en FB grupp om Vallon- och smedsläkter. På min mors sida kom vi från Belgien kring slutet av 1600-talet enligt släktforskare Syd, nej inte själv utan via morbror och John III i USA som jobbade rätt mycket med släktforskning för en 30 år sedan. Själv hade man väl inte tid misstänker jag, antagligen fullt upptagen med att träna, lyssna på musik och jobba på.......precis som nu med andra ord. Fast det är ju inte samma träning förstås, och långsammare går det i löparspåret och få se nu, 85.... det är nog mer jobb nu. Good night!
 
Neil Young and Crazy Horse in Copenhagen July 30!
 
 
 
 

Varmt med Young

Vi har haft volleybollmatch ikväll, det är stadigt på söndagskvällarna kl.19.00. Tyvärr brukar mina volleybollsäsonger bli ganska korta; två till tre matcher beroende på vilka tider vi är i Skåne. 12-13 stycken brukar vi vara, spelkvaliteten varierar, från ganska hyfsat spel till missar där man inte ens själv förstår hur man styrde bollen. Avsikten är att lägga upp för en smash men där bollen försvinner i riktning mot närmaste parkering eller betesmark.
Men när det är 27-28 grader vid 19-tiden så kan man förklara vissa missar med endera värmen, man blir svettig på armarna, solen i ögonen eller att bollen inte är riktigt rund. Dock brukar vare sig medspelare eller, framförallt, motspelarna tro på dessa förklaringar. "Lite högre så att den gått ÖVER nätet och några meter längre till höger så hade varit det perfekt"...
 
Annars har veckan varit mycket värme, inte minst på konserten i Forum Köpenhamn i onsdags. Det måste har varit minst 40 kanske 50 grader varmt, Jag ljuger inte; svetten rann, trots tunn klädsel! Neil Young med Crazy Horse drog igång direkt utan något välkomnande snack, på direkt bara med värsta Horse-groove trots reservbasist.
Gillar man Crazy Horse och Neil Young i full leverans så var konserten kanon. Inte värsta publiklåtarna, mycket budskap; Protect the Earth! Sluta kriga! Rädda världen! Vem är det upp till? "It´s up to YOU!
 
Förstås blev det lite shopping i Copenhagen! Själv fokuserade jag på danska möbler och porslin! Nåja. Vi gick mycket i Köpenhamn, skönt och trevligt i goda vänners lag. Tog en hel del bilder som dock inte kan publiceras utan jag låter er hålla till godo med dessa.
 
 
Neil Young and Crazy Horse, Forum Copenhagen July 30.
 
Och, nej jag koncentrerade mig inte på möbler och porslin utan på denna välsorterade skivbutik! Accord! Besök den när ni är Köpenhamn-
 
 
Kunde inte undvika:
 
 
Klockan är mu 23.07, undrar om det blir en tropisk natt. Skall kolla tempen just nu: ett ögonblick;
 
ja, kanske det, +22 just nu.
 
 
 

RSS 2.0