Xango' och Uncle Sam ordnar köpfest i februari!

 
At Xango' in Utrecht I bought,( Annika cover my World Music :))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beside the two records you see above( in UncleSams Music, Miami Beach) I bought:
 
 
 
 
Och från vår vän
 
  dök det också upp ett par CD nämligen:
 
   
 
 
Men nu har jag infört en personligt köpstopp till mitten av april, tror jag!
 
 
 
 

Uncle Sams

Är en skivbutik på 939 Washington Avenue i Miami Beach som jag tycker ni skall besöka när ni har vägarna förbi. Precis som i Sverige är det viktigt att ge support till den lokala skivhandlaren. Butiken var rekommenderad av MOJO annars hade man säkert inte hittat dit.
 
Vad är då det samlade intrycket av Florida och Miami Beach? Vi hade tur med vädret! Men inte bara det, det var en VÄLDIG tur med vädret. 25 grader på kvällarna och att då sitta ute kortärmat var inga problem. Vi ställer några enkla frågor till Syd James;
Maten? - Bra! Fanns utbud av det mesta!
Boendet? - Bra!
Miami Beach? - Sand, städat varje dag. Beach Rescue och Miami Vice på plats. VARJE dag!
Vad var negativt? - Man fick se upp så man inte blev blåst! Lite lurendrejerikänsla ibland.
Människorna? - Väldigt många sprang längs stranden varje morgon!
Människorna? - Hög andel silikon - enda tänkbara möjlighet
Musiken? - Inte bra! Samla gamla tugg så man fick söka sig till Uncle Sams för att hitta alternativen.
Shopping? - ?
Språket? - Hög andel spanska så nu kunde man köra med El perro esta bajo la mesa!
Priserna? - Hyfsat, men CD skivor: Köp det! Support your local record store!
Åka dit igen? Ja, det kan jag nog tänka mig - men det är lång flygväg.
 
Uncle Sam´s Record Store;
 
 
 The Beach
 
 
 
 
 
 
 

I Key West med the authors Hemingway and Syd James

(Vi drive fortfarande med en egen form av engelsk text eftersom a, a och o med prickar saknas, sedan drive Syd med svengelska ord so att translaten blir lite enklare, typ)
 
Ernest Hemingway held till nere i Key West med sitt skrivande och vad passar then better than att Syd also skriver lite text vid Nordamerikas sydligaste punkt. Nu blir det ingen bestseller som. "Den gamle och havet" for jag are ju mycket mycket yngre utan jag kan instead tell you att det are stora antenner  vid denna "Southernmost"punkt, riktade mot Cuba som are bara 14 mil bort  Med det vi har learnt oss om spaning so har man nog koll on det mesta som Fidel och Raul do nere i Havanna.
Det are mycket vackert i Key West med de kristallvita beaches och skiftande bluegreent hav. Staden har charm even om det blivit lite mycket turistanpassat even here. Men det are levebread for dom som bor here so vad kan man annars tro att de skall do.
 
Det are absolut worth ett visit even om the road from Miami och hela roaden ner till Key West snart blir lite enahanda. Vackra scenerier men also long partier med buskar so man almost tror att man are in Norrland. Och 40 islands som skall passeras med en bro i vardera end. Many broar att korsa blir det.
 
"Crocodile Crossing" betyder varning for Moose, almost lika. Lite mer thrilling dock med krokodilerna eftersom man are mer van med mooses on the road. Det are klart att man ger sig inte ut on en promenad i roadkanten eller sitter och plaskar med the feet i vattenbrynet. Man har i och for sig heard talas om att beautisalonger har small fiskar som skall eat on dina toes men here riskerar man att bli av med hela benet och det kan ju vara lite dumt, speciellt om man nu are on semester.
 
Are nu tillbaka i Miami Beach och det var nog right evening att vara borta, den vi var borta,  eftersom nyheterna informerade om mycket troubled and fighting i staden yesterday. De firade Presidents Day men det blev fight instead. Dumt! Annars bevakar polisen very well.
 
Vi har funderat mycket on signalspaning en tid, fortfarande oklart why so many blir surprised. Jag var och kollade om min Facebook och det tog inte long stunden innan kontrollmail kom med question om jag loggat on FB from this dator i USA. Koll har dom, on allt. Even on Syd James. Men som vi sagt earlier: spanar ni on SJ so spanar SJ tillbaka. Watch up!
 
 

Alla Kalla i Florida

Nu are man inne on andra dagen i Miami Beach och det are riktigt trevligt (jag must skriva lite annorlunda eftersom a, a, o och med prickar inte finns on tangentbordet, So are det!)
Imorse followed fru Syd med on en joggingtur along havet, det are right many som springer here varje morgon, Rent och snyggt en fantastiskt sandstrand inspirerar, bra mat this long even om frukosten are lite spartansk. Hard att bli riktigt filled up on morgonen.
 
Idag har det dock varit en dag i shoppingens tecken, och det are inte Syds starkaste gren som ni vet.  The question are om det kanske till och med are den allra, allra svagaste grenen. Jag feel hur kroppen och sinnet blir till en mental skrumplever, jag kan knappast go och mitt humour sjunker som en sten. MEN so discover man ett place were dom broadcasting OS och vad even more are bra are att det are Damstafetten som dom broadcastar. Att sitta on en shoppingmall i Florida och se den enormt thrilling slut on stafetten are en upplevelse och bragdguldet for 2014 must alla redan vara vikt for Kalla! She's looking strong som den amerikanska speakartexten sa, Bjorgen looks weak, sa dom even. Det blev nervoust even om jag visste att Kalla skulle vinna, men jag thought; think om jag heard fel. Men so var det inte, Alla'  Kalla' !
 
En heavy trafik are det hela tiden och nu har man varit ute och drivat twice already, inte so hetsigt trafiktempo are det, vilket are pleasent. Nu skall vi dock go till some restaurang och jag must commit att jag are right hungrig. Jag ate lite on shoppingcentret, lite fel blev det. Jag trodde att jag ordered en cheesecake, men fick something som looked som Chicken MC Nuggets. Sex small kottar vare det och efter som jag inte heller var filled up efter frukosten so blir det bra med en eattur snart.
 
Imorgon avser jag att try att visit en recordstore here in Miami Beach. det finns en som tidningen MOJO rekommenderat och det ligger inte alls long from here. Jag undrar om fru Syd thought on det when hon decided vilket hotell vi skulle bo on. Jag tror almost det.
 
Varmt i havet, varmt i luften, konstigt hur det kan vara so here i Februari!

Kan inte undanhålla er denna underbara dödsruna

Från Dagens Nyheter den 6 februari 2014.

Slutrappurt från Utrecht

Imorgon bitti blir det Outrecht för då styr vi kosan hemåt igen. Från Spur nr 7 tror jag det blir! Idag fick vi åka på Spur 19 när vi for iväg till Houten, man får verkligen se sig om på spurområdet. Tåg till Houten är en rejäl färd på 12 minuter, har nu åkt den turen fyra gånger utan att ha sett en enda levandes konduktör!! Inte bra!
 Detta får jag försöka rätta till imorgon innan vi lämnar stationsområdet och berätta för dem hur SJ gör i samma situation. De ställer in tåget! Tänk er själva, inte bara en utan flera passagerare utan biljett skulle ju kunna slinka med på tåget. Och tänk då på oss andra passagerare som faktiskt har betalt biljett! Nej någon dj---la ordning får det vara. Det här kan ju få hela tågsystemet att spura ur annars.
 
Jag kan i alla fall berätta att Shuttlebussen i år fungerade tillfredställande. Tre av fyra turer gick i skaplig tid. Den fjärde turen funderar vi på fortfarande ........
 
Utrecht är en trevlig stad, intrycket kvarstår även efter detta besök. Trevligt sällskap bidrar förstås.
Syd som inte är någon stor matexpert uppskattar till med han att äta middag på något av de trevliga ställen som finns. Lunchen är bortplockad men det finns säkert bra lunchställen också. Enda nackdelen är att jag inte tränat rejält på flera dagar samt att jag inte kunnat ha sedvanlig uppsikt över tågen.
Gårdagsnattens utfallssteg skrämde grannen under som trodde taket höll på att ramla in. Trots att man bara dumpar lite grann. Det är lite små störningar i bilden.
 
Chewy´s Wish skall ni lägga på minnet, det är namnet på bluesbandet jag träffade igår!
 
Nya medaljer i OS och Fulham tog poäng mot Manchester United på bortaplan. Vilken Premier League helg det varit, och man har inte sett annat än stillbilder.  Blir det ny coach i MU? Gör Sir A comeback! Tålamodet tryter och poängen försvinner! Det gör jag med, för i natt! Sleep well! Själv skall fundera lite på det här med SIr A och MU!
 
 

Vilken dag det här blev då

Inte nog med att de holländska tågen gått som tåget det gjorde även pendelbussen i år. Förra året försvann bussen för att återfinnas först på söndagen. Men nu var det inte det som jag hade i åtanke utan följande helt historiska händelse;
 
Hur ofta har det hänt att Leksand vinner (och därmed säkrar SHL spel även nästa år). Att samma dag så vinner Chelsea  och går upp i ligatopp, West Ham vinner, dessutom vinner Crystal Palace och framförallt Kalla tar silver. Sådana dagar känns heta även om Kalla står i centrum. Så många idrottsresultat som går i rätt riktning en och samma dag! Det brukar ju alltid krångla till sig någonstans annars. Skulle inte förvåna mig om man hade 13 rätt på tipset också.
 
Jo det skulle det nog trots allt och jag kan nu istället summera två dagars intryck från Utrecht. Fredag; monterbyggande, möten och en liten tur till Xango, skivbutiken för World Music här i Utrecht. Lördag; upp i tid, iväg till mässan, hem till 18.30, samling för studiebesök en kvart senare, middag och sedan hem till hotellet. Fullt upp!
Man känner sig dessutom nästan som en amerikansk presidentkandidat efter alla handtryckningar som gjorts under dagen. Inte bara ingenjörer och läkare utan jag kunde även etablera kontakt med ett bluesband som brukar spela på Åmåls Bluesfestival och det skall de göra i år också. Funderade på om jag skall locka dem till hemmstadens sommarfest. Ni vet den där festen där Kicki Danielsson brukar sjunga.
 
Det har fungerat bra så här långt även om jag saknar tågen på alla Spur här i Utrecht. Jag kastar längtansfulla blickar bort mot spurområdet och minns med vemod tidigare års utsikt över Spur 17, som låg närmast hotellfönstret, eller spur 12 där Haarlemtåget brukade tuffa in i nattmörkret. Det var tider det!
Nu skall jag gå och lägga mig innan tågkänslorna för en att spura ur och timmen är dessutom sen.
 
Gote nacht!
 
 

Utrecht igen - rappurt kommer - men tyvärr ingen koll

på tågen denna gång. Jag förstår inte varför man skall byta hotell så här helt plötsligt. När jag haft så bra utsikt över järnvägsområdet! Ni som vill ha en bakgrundsbild av Utrecht kan läsa artiklar från februari 2012 och 2013.
Igår blåste det och regnade så att mitt paraply redan efter fem minuters promenad så ut som en strut vänd från mig. Alla stålpinnar pekade åt motsatt håll dvs mot mig.
 
Köpte ett nytt paraply och regnet var som bortblåst. Men så kan det vara så här i utlandet.
 
Nej nu kallar frukostvärdinnan på min uppmärksamhet. Lite överddrivet kanske, men de har i alla fall öppnat för frukost.
 
Hälsar er allas Syd

Snöskyffeln och lite allmänt strul

Har gjort att det har blivit ett lite längre uppehåll i skrivandet sedan "status post revbensbrott" publicerades. Antagligen har väl snöskottning i kombination med tricepsarmhävningar löpning i snön gjort att man inte varit riktigt på G så att säga. Revbenet är bättre men inte så bra att man köra vare sig sit-ups eller "riktiga armhävningar". Men nu skall vi (Syd och jag) ändå författa några rader innan snöskottningen tar vid igen. SMHI:s klass 1 varning om att "det kan komma stora mängder snö, det kan bli mellan 5 och 10 centimeter i västra Svealand" stämde. Det har nog kommit fem centimeter i natt. Om det hade kommit 50 centimeter då hade en varning med lite klass kunnat utfärdas.
 
En klass 1 varning gäller nog också för Centerpartiet som har kommundagar i Malmö denna helg. Det är lite mer än ett år sedan, när Annie var på semester, som idéerna om att tillåta månggifte, slopat skolplikt och del andra lika goda idéer lanserades och Annie fick i all hast kasta badhanduken* och kasta sig vidare till ett plan till Sverige för att snabbt kasta sig in i debatten och slutligen kasta ut en hel del stolligheter. Månggifte har aldrig varit något vinnande koncept på landsbygden. Och nu har man tagit steget fullt ut: Först månggifte för att nu berätta att man vill ha ett giftfritt samhälle, där kan man snacka om kast.
 
* Hade baddräkt under men bytte ändå om innan hemresan, enligt samstämmiga uppgifter i Thailand.
 
Fredagskvällens vinglas sattes halsen, ja nu var det inget vinglas utan en lättöl från det lokala bryggeriet som skakade till när man fick höra att Kim Källström var klar för Arsenal. När jag nu läser processen så förstår jag mer; Kim var inget förstahandsval, men typ ett fjärde- eller femtehandsval och ganska billig. Från bänknötare i Spartak till en plats på mittfältet  i startelvan i Arsenal, det är en resa det. Och jag är inte ens säker på att det är så tokigt tänkt av Arsene Wenger.
 
Mer tokigt är nog valen av orter för vinter-OS och kommande fotbolls-VM i Qatar. Något som Johan Croneman kommenterar i dagens DN. Bland annat kommenterar han SOK:s Stefan Lindebergs uttalande om att det i princip krävs diktatoriska fasoner och att man får räkna med lite mänskligt svinn (190 döda 2013 på arenabyggen i Qatar) för att få till ett OS och andra stora arrangemang. Croneman kommenterar detta med ; "jag undrar om Stefan Lindeberg säger det för att han är en komplett politisk idiot, eller en klok, men kallhamrad pragmatiker,...."
 
Det är nästan som man skulle låna den sista delen, det är lite Clintanstuk på den: "Syd James, en klok men kallhamrad pragmatiker". Men nu stämmer det ju inte det riktigt med tanke på bristande lärdom av skador eller andra saker där man helt styrs av känslor, t ex när gäller musik (CD, Vinyl) eller val av fotbollslag. Eller att SJ, varje gång, när han ser en film om Slaget vid Little Big Horn tror att; ja kanske indianerna ändå klarar det här i alla fall. Och varje gång tror att Crystal Palace slår Manchester borta eller gläds åt att West Ham klarade 0-0 borta mot Chelsea i veckan. Fru Syd tycker att SJ är lite oromantisk ibland. alldeles för pragmatisk och rationell, klart orättvist; jag kan fortfarande röras till tårar när jag tänker på Chelsea-Leeds i början på 70-talet, Bruce sommaren 2012 eller andra speciella händelser. Vänta nu säger fru Syd något hör jag.
 
Aha, hon tänkte på andra saker.

RSS 2.0