Hur slutade det på Ravlunda egentligen? (del 3)

Vår hen på SÄPO som vi kan kalla för "Bertil" säger att hotet nu tonats ner och de har återgått till ett normalläge,
 
Syd: "Men Bertil, detta låter ju misstänkt likt utvecklingen i Norge!"
Bertil: "Norge?"
Syd: Ja, Norge har ju haft en förhöjd beredskap mot ett potentiellt terrordåd"
Bertil: "Har inget med Ravlunda att göra, det har vi hanterat snyggt och tyst"
Syd: Snyggt och tyst? Vi har kommit över hemliga dokument som tyder på motsatsen!
Bertil: "Jaså, då kan jag säga dig att den gubben går vi inte på, vi fick en order att sätta hårt mot hårt men i lördags morse var Ravlunda tomt. O-ringen försvunnen, inte ett spår i terrängen och vi har gjort noggranna kontroller. Ett mysterium!
Syd: "Så de hemliga dokument vi sett med order om hårda fullföljdes aldrig?"
Bertil: "Finns inga dokument!"
Syd: "Jo!" och så tar Syd fram dokumenten och konfronterar "Bertil"
 
Bertil: "Den där chefen är inte kvar". "Allt var ett missförstånd och vi beklagar och förnekar allt så försök inte publicera detta! "Jag vet att vi borde kollat vår avlyssning bättre, tolkat informationen annorlunda, men som sagt, inget av detta känner vi till, vi har aldrig sagt något, Och nu tar jag en kopp kaffe istället.
 

Ytterligare detaljer kring invasionen i Ravlunda (del 2)

Som ní kunde läsa i gårdagens artikel så misstänker SÄPO att en hemlig organisation, O-ringen, intagit en strategisk militär anläggning i sydöstra Skåne.
Undercover-Syd har nu fått ytterligare information från SÄPO-källan som vi kan kalla "Bertil". "Bertil" berättar att signalspaning redan i torsdags gjorde att SÄPO med stor sannolikhet kunde identifiera ledarna i den s k O-ringen. Allt tyder på att det är en fransman i ledning för gruppen och att en svensk kvinna också pekas ut som en av de ledande. "Fransmannen har ett ursprung vi inte kan berätta om medan kvinnan troligen är en lång och stor kvinna och heter Tina eller Tuna".
 
"Senast idag såg vi en mystisk svart bil som trängde in på hemligt område", säger "Bertil".
 
 
"Den hemliga bilen"
 
"Bertil" är annars mycket förtegen och förnekar att händelserna skulle ha någonting med någonting annat att göra,
"Jag vill att du lägger locket på nu Syd och avslutar detta snyggt!", säger Bertil som inte vill röja sitt ansikte för kameran.
 

"Bertil"
 
 
 
 

Svensk försvarsanläggning invaderad av hemligt sällskap

Syd har fått tillgång till "top-secret information" som vi brukar säga i internationella kretsar och kan nu avslöja att ett hemligt ordenssällskap intagit ett militärt strategiskt område i sydöstra Skåne. Ett område som normalt är avstängt för allmänheten, nästan i alla fall, har belägrats av allehanda personer från en rad olika nationaliteter. När Syd som "undercover agent" som vi brukar säga i internationella kretsar, smög omkring imorse så sågs såväl ryska, tyska, norska, finska, italienska som holländare i en samlad insats inta den svenska försvarsanläggningen Ravlunda.
Den svenska säkerhetspolisen, som Syd talat med, har fått en tips om att den så kallade O-ringen ligger bakom. SLÄPO, nej SÄPO menar jag, säger sig ha hört talas om detta sällskap tidigare och tror att denna ring kan ha förgreningar i många länder. Den samlade symbolen för "ringen" kan vara ett rödvit tygflagga kring vilka medlemmarna samlas, det har dock uppstått interna oroligheter, ja rena skärmytslingar, vid dessa symboler har en infiltratör uppgivit. "Vi tolkar den information vi fått", säger en talesman för SÄPO som tillägger att det ibland är svårt att se träden för all skog eller om det nu var tvärtom. "Vi har på ett stort material som vi som bäst orienterar oss i och inga kontroller lämnas därhän", säger talesmannen för SÄPO. "Vi tar O-ringen på största allvar och vi arbetar oss stegvis framåt!"
 
Här ser vi delar av invasionsstyrkan, lägg märke till att alla nästan bär ryggsäck. Innehåll??

På en direkt fråga från Syd om dessa, misstänka,  blå avskjutningsramper innehåller missiler så svarade min kontaktman på SÄPO synnerligen ovänligt att "dom där blå skall du skita i och lägg inte näsan i blöt där för då får du stå ditt eget kast". Klart misstänkt!
 
Till slut erkänner SÅPO att detta är ett Avslöjande bevis på hemlig signalspaning! Har ni sett en husbil med sådan här släpvagn tidigare? Nej, precis och kolla alla antenner! Och paraboler. Och sjöminor! Men mig lurar dom inte!
 Alla foton i denna artikel är tagna av Secret-Syd!
 

Lundell i bra form

Man kan nästan se det som Lundells andra hemmaplan när han spelar i östra Skåne. Fredag kväll, Kristianstad firar 400 år och Lundell startar i Tivoliparken 21.30. Startar upp med en del lite mindre kända låtar, trots en, som Ulf själv senare säger, dålig dag så utvecklar sig spelningen till en bra spelning, Riktigt bra dessutom! Nästa år blir det sista året som Lundell ger sig ut på vägarna, 40 år sedan han började. Undrar just om det var 76 som äldste broder Syd och jag såg Lundell och Nature på Gröna Lund?
Hur går det då med semestern? Jo riktigt bra tycker jag, känns som om jag varit ledig jättelänge, räknar jag efter så är det fyra vardagar utan att vara på jobbet som gått.
En gammal vän från Gränges passerade förbi i veckan, riktigt trevligt. För första gången på väldigt många år så sprang vi en runda tillsammans, knappa 8 km, en skön förmiddagsrunda! Pratade gamla Grängesminnen, mindes våra musikomröstningar som vi höll på med i många år innan hockeyn tog över för min del men ständiga helger på annat håll. Revolution med Beatles, Bugles in the afternoon med Hazelwood var ett par riktiga långkörare på våra listor.
Gårdagens DN, boktips från Jens Lapidus ; David Pearce "1974", hittade den i Kristianstad och kom i läshumör. 
Annars skall alla böcker köpas på Globe i La och alla skivor hos INGEMAR i Borlänge. 
 
Heading for bed now, en dryg 8 km imorse, sol och bad, varmt, tar på krafterna. Och ikväll är det måne över Haväng!

Semesterdags

Efter att ha tillbringat en helg i de Ångermanländska skogarna och badat i Ångermanälven (det var hett, ja inte i älven men i luften så bad var tvunget, 31,7 grader i luften iklädd full mundering för skogsarbete gör att man blir lite osäker under armarna. Älven var inte isande kall men väl avsvalkande) så har nu den så kallade kosan styrts söderut mot Österlen. Vädret är strålande här också, dock inte 31,7 grader än men havet är ungefär lika avsvalkande som älven.
Var till Degeberga och sprang igår, Skåne platt? Nej inte här minsann! 
På vägen tillbaka såg vi att Cirkus Rhodin anlänt för beskådande. Det var länge sedan Syd var på cirkus, ja riktigt cirkus alltså. På Cirkus i Stockholm har man ju varit några gånger de senaste åren för Steve Earle, Lundell och Jerry W. Men nu talar vi hästar, clowner och bulgariska jonglörer eller trapetskonstnärer.
På tal om Jerry så såg jag en anslag vid hembygdsgården i Degeberga (löparspåret börjar där) om att "Sven" sålde välskötta LP-skivor; dansband och rock och som "aptitretare" nämndes Lasse Stefanz, Mattas, Streaplers och Jerry W..... Jaja, jag tar mig nog en löptur istället.
 
 
 

Mick Jagger, Keith Richards, Syd James, Ronnie Wood & Charlie Watts

Det vore kanske inte så dumt det. Men nu är det inte så troligt att Syd James skulle platsa i bandet speciellt inte som de redan är två gitarrister på plats, dessutom har Syd inte tränat gitarr på ett tag.
Nej, man får nog förbli på publikplats som nu senast på Tele 2 Arena. Imponerande bra konsert var det och ännu mer imponerad blir jag av snart 71-årige Jaggers tonårsspänstiga agerande! Keith 71 i december också i bra form!
 
Svårt att säga hur denna konsert ligger till i "all-time-rangordning", den ligger definitivt med på topp fem, känns det som. Springsteen i Göteborg där han efter drygt fyra timmars spelning fick sex stjärnor av fem möjliga är etta, sedan är det svårt Springsteen någon av de andra gångerna? Förra Rolling Stones? Neil Young? Savoy Brown på Marquee? Dylan i Göteborg, Tom Petty? Svårt är det. Larz-Christerz i ishallen i LA? Kicki Danielsson på LA-festen för något år sedan?
 
Ja, jag skämtar lite mer er där på slutet.. Vilka bär jag med mig i saligt lyckorus? Vi får fundera och i sommarens fortsättning bjuder vi in nu närmast Lundell i Kristianstad och sedan Neil Young i Köpenhamn. Kanske också i Stockholm.
 
Bra var det i tisdags! Lite öronpip tycker jag mig ha fortfarande. Men det kanske bara är lite sömnbrist efter alla VM-matcher i fotboll!
 
Nu skall jag åka till posten...det har kommit paket.........från Ginza...........
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0