Med stor entusiasm i en prunkande trädgård, typ.

Den lokala handbollsklubben var just här för att fånga upp beställning och leverera vårens säckar med gödsel , täckbark och andra små nyttigheter som skall försköna den prunkande trädgården*. Det var tre tjejer i F10,typ, som med oerhörd entusiasm hämtade beställningslistan och rusade iväg till lastbilen för att meddela. Vi har sålt! Kolla! Och sedan med lika stor entusiasm levererade beställda varor. Tänk om denna typ av entusiasm kunde prägla alla åldrar och alla de sysslor vi håller på med, vilken oerhörd kraft det skulle kunna tillföra samhällets och livets alla nivåer. Men det räcker att kostatera att redan i nedre tonåret, 13, har denna entusiasm avtagit och nu skall man istället vara cool, sedan fortsätter avtagande entusiasm på många håll. Tänk att komma in i en butik, nej förresten, det vore inget vidare kan nu konstatera när jag tänker efter lite, om tre superentusiastiska butiksarbetare sprang runt som besatta och hämtade in de varor man tänkt köpa. Dessutom skulle de ju snabbt bli utråkade och överviktiga om Syd James´ shoppingnivå skulle vara standard.
Bolaget SCA verkar dock ha haft lite kvar av denna entusiasm, där är det nog minst tre  personer som sprungit runt och entusiastiskt hittat nya innovativa lösningar för största möjliga egennytta. Verkar ha varit lika pigga som F 10.
 
MEN, även jag har faktiskt shoppat denna vecka. Både färskvaror på Coop och musik hos Ingemar i Borlänge på Folk och Rock! Hade väl inte egentligen inte behov av nya CD när jag redan köpt så många denna månad men det är viktigt att stötta denna butik och denne man. Jag vill att han skall få Borlänge kommuns kulturpris (om det finns något sådant) VARJE år framöver.
 
Annars kan man konstatera att PSG inte hade någon chans alls mot Barcelona och att om man nu skall betrakta Zlatan som en av världens bästa spelare så borde han ge lite större avtryck. Men det kanske är så att hans entusiasm har avtagit. Undantaget målvakten (som hade väldigt lite att göra) och vänsterbacken (som jag tycker är väldigt slarvig) så var alla spelare i Barca på högre nivå än Zlatan i denna match. Zlatan är bra och jag har ingenting emot denna man men min entusiasm är mer dämpad.
 
Bristande entusiasm kan man också känna inför biljettpriserna för att se FA-Cupfinalen i England. Priset på andrahandsmarknaden för en långsidesplats är över 10 000 kronor! Totalt puckat skulle jag vilja säga och detsamma gäller ishockeyn som vi då osökt kommer in på. Växjö vinner SM och Karlskrona spelar i SHL. "Välkommen" nya "sköna"värld! Jag tycker Växjö kan koncentrera sig på Öster och Karlskrona på segling och möjligen handboll så att Leksand och Mora får vara med i SHL istället.
 
Sedan gick en god vän och f d arbetskamrat bort i veckan. Tungt.
 
* "Prunkande trädgård" är kanske lite överdrivet...

Idag är det Record Store Day!

Alla ni som bor i en stad/område där ni har en lokal skivbutik. Gå dit idag! Köp en CD eller Vinyl! Stöd den äkta musikkänslan, lämna för ett tag era streamade avskalade musiktjänster och köp en skiva. Själv har jag bidragit med köp denna vecka, lite dålig timing kanske då det blev både butiksköp samtidigt som min USA-beställning kom. Till familjens "glädje" blev det totalt 11 CD denna vecka. Men lugn, jag har varit en ganska lugn skivköpare sedan årets början så den sammanlagda inköpsvolymen på fyra månader ligger nog rätt stabilt år från år. Vi ses i närmaste skivbutik!
 
Sapporo Japan:
 
St Cloud Minnesota USA:

Miami Beach, Florida, USA
 
Birmingham, UK
 
Dublin, Irland
 
Utrecht, Holland:
 
New York, USA
 
Sapporo Japan:
 
Ingemar, Borlänge, Sverige
 
Bryssel, Belgien:
 
Helsingfors, Suomi:
 
Bengans, Drottninggatan, Stockholm:
 
Västerås, Västmanland, Sverige:
 
Geneve, Schweiz:
 
Egen skivhandlare, Hollywood, Kalifornien, USA
 
 

Carpe diem - sjukt underbart och

en massa andra floskler fyller snart både etermedia - gammalt namn för sociala media, typ TV och radio och andra uttrycksformer typ direkt tal.. Allting är snart "helt magiskt" alternativt "galet". Någon kommer sjua i melodifestivalen - gammalt namn för E Song Contest - och det är med automatik en oförglömlig kväll med en helt GALEN stämning.
Syd undrar om kvällstidningarnas rubriksättning har blivit standard för dagens uttrycksform. Sedan skall vi spegla allt på "fejjan" - gammalt namn för Facebook - där snart sagt varje intagen maträtt, hund, katt, barn skall förmedlas för att vi skall "gilla". Hörde om detta på något program på sociala medier - typ P1 - där man pratade om den stress hjärnan utsätts för genom det ständiga uppkopplingsbehovet och hur vår egen självbild blir stukad av ALLA andras utomordentligt sjukt underbara upplevelser och magiska stunder.
Nu kommer säkert Syds insändarspalt att fyllas av påpekanden att "blogg" också är en stressfaktor och en del av det moderna kommunikationssättet. Ja det är det och det är ju sjukt underbart!
 
Carpe diem!, säger vi, för idag tillåter vädret att man kollar både QPR-Chelsea och Manchesterderbyt! Det blir nog en helt galen stämning på Old Trafford,
 
 

Som man kunde befara

så klarade inte Leksand detta kval. Det enda jag hade hoppats på denna säsong var just att LIF skulle slippa detta negativa kval. Leksand har aldrig klarat ett negativt kval. Säsongen har varit bedrövlig. Vi har skrivit om detta förut; den oerhört starka truppen som Salo annonserade i september, 7-8 spelare utbytta i oktober, långa förlustserier, tränarbyte, sportchefsavhopp, sportchefsinhopp, sportchefsavhopp igen, ny VD, nya långa förlustserier och som en insatt person sa inför kvalet. Vinner man inte en matchserie bäst av sju mot ett allsvenskt lag då är man antagligen inget SHL-lag. Och nu har vi inget SHL-lag. Kommer vi tillbaka? k
Kanske det, helst tillbaka direkt, kanske två år, men inte tror jag vi kan ta Leksand tillbaka efter åtta år i lägre serie. Inget Södertälje om vi får be....
 
Konstrunda på Österlen, vi har gjort rundan i byn. Curre var kanske inte i toppform även om han nog själv tyckte så. Glaskonstnärer, storbandsjazz, olja, grafik, mycket folk, vackert väder. A nice time! I förrgår gick löprundan ner till havet och tillbaka mördande dåligt, igår gick det bättre, idag har jag vilat, imorgon kör vi lite längre hoppas jag.
I tisdags kväll när jag tog resan söderut hann jag med fyra fem CD och funderingarna kring sommar-CD började formas. Jul-CD;n varar än till påska så nu är det dags att på allvar känna av årets stämning, ljust, mörkt, hårt, mjukt, vi får se.
 
Österlen långfredag april 2015.
 
 
 
 
 
 

Nästan i trans inför Leksand-Malmö

Vi börjar med en liten påskhälsning: Glad Påsk bästa läsar!. Vi skall vänta med övriga kommentarer till efter kvällens AVGÖRANDE match. Leksand v/s Malmö. Varför skall det vara så här?
 
Nu tar jag med er till en Sälen-nära ort i Skåne; en Transtrand! Nästan lika många tranor som antalet åskådare i Leksand ikväll.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0