Johaug, Björgen, Kalla, Bleckur och alla ni andra

fantastiska skidtjejer. Syd James är djupt imponerad. Johaug idag, total intensitet i 3 mil, Kallas upphämtning efter "en nära-döden-upplevelse" i Mördarbacken, Bleckurs urstarka åkning och Björgen som Syd uttyckt sin hyllning till tidigare. Jag hoppas ni alla blir allas föredömen så att fler tjejer söker sig till skidåkning och Paradise Hotel får lägga ner för att ingen är intresserad. Jag trodde att Kalla var närmare en sjukhustransport än en bronsmedalj säger Syd James i en kommentar där han minns sina egna totala sammanbrott i uppförsbackar. "Det var inte i Mördarbacken utan backen efter Dödskurvan i Grängesberg som jag fick min totala kollaps", berättar Syd. "Det fanns dock minst två väsentliga skillnader" berättar Syd vidare, "den mest väsentliga skillnaden är att Kalla kom tillbaka och fick nya krafter och kunde göra en urstark avslutning, min avslutning kan man knappast Kalla urstark, snarast en ren Bleckout". Hur som helst så har det varit en enastående skidfest. Enda anledningen till deppighet är när man ser på sin egen skidkarriär jämfört med dessa fantomer, säger Syd. Det spelar ingen roll om de skulle slå ihop alla vallateam i hela VM så skulle man säkert inte bli bättre än 75:a i alla fall och då räknar jag med att drygt 60 startande. Glöm inte bort att det är ett tiotal föråkare ute i spåret också.... Ohyggligt bra gjort, ja du också Johan Olsson!
 
En mycket trolig bild av Syd James i Mördarbacken skid-VM 2015.
 
 
Ni har väl sett reklamen;
 
Jag har inte gett upp säger Syd, det är aldrig för sent men det blir tufft.......
 
 
 

Ich bin krank gewesen

och då försvann också inspirationen att skriva. Nu var det väl inget allvarligt typ en manlig förkylning med 37-38 graders feber men en nog så besvärlig luftrörskatarr. Som jag alltid får när man förkyler sig och det var nog det som hände då jag redan förra helgen tyckte mig vara återställd efter Hollandsresan. Det vara kalla dagar både söndagen och måndagen förra veckan och då blev jag klart sämre. Nu vara det i och för sig Kalla-dag idag också men då blev man istället väldigt uppvärmd och glad! Vilken idrottskvinna! Verkar trevligt ödmjuk dessutom till skillnad mot vår svenske golfvän som var med hos Skavlan i fredags.
Toppformen för mig själv lyste med sin frånvaro i fredags så min allmänt positiva inställning hade försvunnit i en hostattack men ändå; Något mer självbelåtet tror jag ändå är svårt att hitta!. Det vara lilla frun som ville flyga privatplan hit och köpa flera nummer för stort hus dit och lilla frugan som ville ditt och datt och pengarna rinner ut men det rinner nya in och hej vad det var 80 gäster under jul så blev det trångt trots 46 gästhus och båt och 2427 golfklubbor där och kepsen i pannan och pegen i örat,(ja inte dottern då utan en sån där peg som man peggar med ni vet.) och så var det  Tigers X som X barnflicka och hej på dig Woods men inte mer och så lite roliga barn där och så lilla frugan igen. Det var inte magsjuka utan en kraftfull mental kräkattack man höll på att drabbas. av.....
 
Så lördag och söndag gick i vilans tecken, jobbigt, trots skidor och fotboll och kaffe och te och mer fotboll och skidor och kaffe och te och fotboll igen och så lite ny musik som är riktigt bra! Det kommer att bli låtar på sommar-CD;n, det vet jag redan nu. Men svårt att vara still, men jag höll mig och det var nog bra det.
 
 

Fifty shades of Grey

är ju på den s k tapeten. Filmen har haft premiär och boken har sålt bra. Nu var det inte den Mr Grey som titeln syftade på utan J J Grey som släppt en ny CD/Vinyl. Den är beställd med ännu inte inkommen till hemmet.
 
 
Annars känns det som om det blev en trötthetsreaktion efter förra helgens nattarbete på den holländska järnvägsmyndigheten. När man ändå vaknar vid 05.54 c a så slog tröttheten till när jag försökte utröna om Jenny Abrahamsson sjöng på Peter Gabrielkonserten ifjol. Full volym i hörlurarna hindrar inte en tupplur vid 07.30 (ja, jag visar större hänsyn numer när jag spelar om morgnarna så att fru Syd får sova befriad från basgångar och distade gitarrer)
Världen har den här veckan pratat om Ukraina, Greklandskrisen, den växande plastmängden i världshaven. Sverige pratar om SCA-chefernas extravaganser och den nu negativa styrräntan (vilket f ö Syd James ekonomiske taleskvinna inte tror är rätt medicin, se tidigare inlägg på denna sida som förklarar att om oljan blir billigare, lågprisimporten ökar så sjunker priserna). Sveriges kvällstidningar ägnar sig mest åt melodifestivalen.....
Träningen har inte varit på topp denna vecka, körde ett rejält pass i Holland, sprang i måndags, det gick jättebra trots att jag borde varit väldigt trött, till och med intervallträning, tisdag halsont, onsdag lite bättre, lite snuva torsdag kväll och idag hade jag tänkt träna men nej, känns inte riktigt bra så nu blir det målsättning 40 minuter plankan under dagen. Något måste man ju göra. Vila, undrar ni? Nja, det är inte bästa gren. Fira alla hjärtans dag? Nja, inte heller bästa gren. Undrar om Mr Grey, han på bio,  firar alla hjärtans dag eller kanske alla stjärtans dag?
 
 
 
 

Vår vän Syd säger att "helt urspoorat

blev mitt skrivande denna gång i Utrecht". "Tiden bara försvann sådär på en gång. Det blev sena morgnar och tidiga kvällar, fast tvärtom då egentligen. Sedan skulle man ner och äta på stan, sedan skulle man tillbaka till hotellet och sedan skulle jag själv ner på spoorområdet och kolla om tågen gick i rätt tid och så skulle det köpas biljetter och så skulle biljetterna stämplas och rätt som det var så var det sent och så skulle man lägga sig och sedan skulle man upp igen och så där höll det på. Undra på att man inte hann skriva".
 
Hur som helst så var jag ner där på Spoorområdet i lördags kväll, berättar Syd. Dom hade lite krångel med spooren och undrade om jag kunde kolla lite. "Börja med att meddela passagerarna att tågen inte går", sa jag, "det har vi lärt oss i Sverige  fast jag sa det på Holländska förstås så att de skulle förstå. "Vi är väldigt bra på att ställa in tåg i Sverige nämligen" och så drog jag ett exempel om att "till exempel om de säger att det skall blåsa hårt imorgon DÅ ställer vi in tågen på en gång", "inte en massa funderande hit och dit utan tydliga klara besked! Precis! Inställt". Det där tog skruv så det köpte de på en gång.
 
Direkt ut med besked på TV-skärmarna; Översättning till er som inte kan holländska: "Den här veckändan är det värt att vara vaken (vaak) mellan 2 och 3 i natt  för då kommer det att gå hett (het) till på spoorerna, ni kan få värk (gewerkt) så planera därför om ni skall resa op eller ner söderut (ns) eller norrut litegrann (nl)´". Klara besked. Dagen därpå gick tågen som smoort igen.
 
Det är ordning på tågen i Holland. Dessutom fick vi uppleva en livs levandes konduktör. På bilden nedan ser ni den där nyklippta killen i mitten på gången. Det är konduktören det. Och vi hade biljett  förstås. Däremot puttade han ut en annan kille som inte hade biljett, slarvigt....hur dom är nuförtiden dom där ovana tågåkarna...
 
 

Utrecht säsong 4

Då kan jag för alla oroliga läsare berätta att det blir en fjärde säsong av "Utrecht" med en återgång till det gamla klassiska hotellet bredvid järnvägsspooren men tyvärr, det blev ett jämnt hotellrumsnummer i år också. Detta innebär katastrofalt nog att uppsikten över spooren eller den "Spur" som vi också säger här i Holland inte blir den bästa. Men nu har Holländska järnvägsbolaget uppdaterat sin status så att man i realtid på skärmar kan se vart man är, vart man skall och när allting skall ske. Faktiskt jättebra. Det är lika i Sverige fast tvärtom så att säga; man vet själv var man skulle vara i realtid men har ingen information om när detta skall kunna ske och framförallt inte hur.
 
Timmen är sen och har man flugit som man gör till detta Europeiska land så får man faktiskt lite jet-leg, med betoning på lite för flygningen gick fort som sjutton, 1,25 klockade vi in på! Flög fort som f -n alltså. Vad jag egentligen skulle komma fram till är att artikeln inte blir så mycket längre än så här. För, som man brukar säga, det är en dag imorgon också, fast nu är det redan fredag ser jag. Så det är en dag idag också och det gäller att vara pigg när man imorgon skall kliva på tåget till Houten. Så jag tänkte jag skulle ta och sluta nu och istället krypa ner i sängen, ja efter sedvanliga armhävningar och sit-ups förstås. Utfallsstegen spar vi till imorgon eftersom mina rumsgrannar säkert somnat och inte vill ha mig utfallsstegandes mitt i natten.
 
En ensam man sitter i baren, tittar djupt ner i ett ölglas, han tar fram sin smartphone och ser lätt distingerad ut där han sitter i sin grå kostym med det gråa håret pomerat. Inga meddelanden på smartphonen, ensam? Han tittar åt mitt håll, sippar på sin öl, tittar över bardisken. Häller i sig resten av ölen och ger sig iväg, mot hissen  Klockan slår 01.00 och själv sitter man här och skriver. God natt!
 
Ifall ni inte förstår holländska riktigt så betyder ungefär texten ovan något i stil med: Ankomsttid och Utrecht Central spår 14 det tror jag ni ser men texten under betyder exakt på ett ungefär att "här kan ni överstäppa in riktning mot Geldermalsen med max 19 barn  och en senior person, och längst ner om man" överväger ni att åka till Amersfoort så ryms bara två seniora personer"  dvs pensionärer, Typ så,
 
Och här är lite tuffare budskap: Översättning under bilden.
 

Betyder; "Din klant hur kan du ens velighetsöverväga att på onsdag betala alla pinnar med ett Kreditkort, Här det kontanter som gäller, oavsett i vilken vinkel du står". Det är lite svårt att förstå budskapet men ni måste tänka på att nu är vi faktiskt utomlands.

RSS 2.0