Redan de gamla grekerna

tyckte att man inte skall oroa sig i onödan. I en spännande diskussion idag på radion så kommenterade någon att Grekland vill skriva ner sina utlandslån som man har till utlandet.
Annars har ju Grekland varit rätt kreativa i sin bokföring, redan vid inträdet i EU så hade man hittat egna pengar som gjorde att finanserna såg mycket bättre ut än de egentligen var. De kanske hade utlandslån som inte var placerade utomlands utan utplacerade i det egna landet? Lite varstans sådär. Och vips så skrev man av ett utlandslån och ingen märkte någonting eftersom utlandslånen fanns på hemmaplan. Nu verkar det dock som om man verkligen har utlandslån till utlandet men den finansoro som vissa förutspådde kom av sig på en gång, eller?
 
 

Näringslivstopp slutar och då är det inte Syd James det handlar om.

Det här kunde vi läsa i dagens nummer av Dagens Industri:
 
 
En till Syd James närstående källa, som vi kan kalla för Kjellan, och som är  en mycket sympatisk och förstående person säger att det här med att flyga runt både sig själv och släkten i ett privatplan, att använda helikopter och privatflyg för hämta glömda plånböcker, isbitar till drinken och liknande är väl inte så farligt. Nu är det ju inte personen själv som betalar utan andra, i det här fallet aktieägare och anställda. -Tänk om han tvingats betala själv, säger Kjellan, då hade det blivit dyrt. Om jag skulle skicka ett privat flygplan för att hämta min glömda plånbok, säger Kjellan, så vore det en smal sak, plånboken alltså, och det vore faktiskt tvunget att någon annan betalade, hur skulle det annars gå?, frågar sig Kjellan. - Det skulle bli tomt både i plånboken och på bankkontot.
-Nu måste vi förstå att dessa personer har Jättemycket att göra och de kan ju inte ränna runt hur som helst och leta plånböcker. Och skall man jaga så måste det också "gå unnan", tänk er själva att sitta i en bil i flera timmar på kanske både mörka och hala vägar. Nej, säger Kjellan, jag tror faktisk att de har personerna har nästan lika mycket att göra som en heltidsarbetande småbarnsförälder och det vet ni själva, inte har småbarnsföräldrar tid att sitta i bilar och åka på jaktresor. Det är precis lika här!
Är det osmart agerat?  Ja, det tycker jag, svarar Kjellan kortfattat. "Rent dumt, säger Kjellan ännu mer kortfattat.
 
 

Det blev en tuff start

på 2015 men terrorattentat i Paris och spridd allmän oro i världen.
I Värmlandskogarna blev inställd vargjakt det stora traumat. Värmland är utsatt; läste om att antalet drunkningsolyckor blev väldigt högt i Sverige under 2014. Värmland var överrepresenterat och man har inte kunnat klarlägga orsaken till detta. Det borde väl inte vara så svårt när man har Klarälven rinnande genom länet......
 
Män över 50 år, utan flytväst i båt och alkoholpåverkade drunknar oftare än andra grupper. Om man ser på TV- intervjuer så verkar ju män över 50 vara överrepresenterade också  gruppen "besvikna vargjägare".. Slutsatsen måste bli att det är tufft att vara man över 50 och bo i Värmland.
 
Vi får hoppas att 2015 fortsättningsvis blir bättre efter denna tuffa start.
 
Blir det någon vinter då kan man fundera? Idag snöar det och det utlovas upp till 30 cm nysnö. Det behövs för än så länge har skidorna stått inne, liksom skridskorna...... men löpskorna har sprungit och jag har kört "Nordic-Ski" på gym. Igår gick det bra, cykel först, program "styrka" i 25 minuter, sedan stakmaskin i knappt 10, sedan lite armstyrka och ben tillsammans med de andra breda pojkarna. Längden leder jag, de andra leder bredden, sedan har de fler tatueringar än vad jag har. Men jag läser fler böcker, annars är vi rätt lika. Förra gången på gym gick det inte alls bra, då blev jag svimfärdig men det berodde nog på att frukosten som jag åt vid 06.30 hade förbrukats på kvällen och inte mycket energi fanns kvar. Det kändes tungt och att blodtrycket låg nära 0, 42/3 typ.
 
En annan fundering man kan är varför jag inte fick några biljetter till U2 konserterna i juni. Den frågan skall vi ta tag i nu. Och så kör vi lite musik för grabbarna i Värmland, de behöver en "cheer-up-lads" stämning!
 
 
Argument för och emot.
 
 
 

Cherry Red Records Fans Stadium

Vilken härlig tillställning det blev igår kväll på Cherry Red Records Fans Stadium. FA-Cup mellan AFC Wimbledon och Liverpool. Verkligen David mot Goliat. Och ändå nära, att Goliat åtminstone skulle få till ett omspel.
AFC Wimbledon där Syd James är medlem sedan ett antal år, allt för att Wimbledon har återuppbyggts av fansen efter att gamla Wimbledon köpts och flyttats till Milton Keynes, detta har vi skrivit om förut Syd och jag.
Så lite mer information to you; Friends of Rock and Football! Almost all you need to know  :)
 
 
 
Still headed by McNay, a fan and director of AFC Wimbledon, alongside managing director Adam Velasco, Cherry Red also has interests in football-related releases, with the most complete catalogue of soccer-related songs extant. In 2007, the company launched a streaming television service, cherry red TV, publishes an in-house magazine and an 'in-house' publishing division, 'Cherry Red Songs'. In June 2008 the Pillows & Prayers box set won the Best Catalogue Release category at that year's Mojo Honours.[3]
 
 
 
 
 
 
 

En förlorad (fotbolls) värld

Inte nog med att Lampard lämnade Chelsea på fri transfer för att sedan dyka upp i Manchester City efter att ha skrivit kontrakt med New York. Nu skall Steven Gerrard gå samma väg dock via Los Angeles som den ryktas om. Fotboll eller soccer kommer aldrig att bli stort i USA. American football, Baseball och Basket har marknaden i sitt grepp. It´s all about Money!
 
Trist, trist, trist, nu vill jag inte se att Gerrard lånas ut från Los Angeles till Manchester United. Där går väl ändå gränsen? Skriv på för West Ham vet jag! Eller Millwall, eller avsluta karriären i AFC Wimbledon.
 
Efter Tottenhams fem mål på Chelsea där både Cahill och Terry såg lite sega ut  (Nyårsfirande?) så får väl Terry ett kontrakt på ett år för att sedan gå till någon spännande klubb i, ... Indien kanske. Där Ljungberg gjorde ett gästspel.
Sådant här gillar vi inte, Syd och jag.
 

Nyårsdagen 2015

har börjat gråmulen, midvinternattens köld är bortblåst*, endast talgoxarna och Syd James är vakna.
* I en Sydvästlig luftström c a 5 sekundmeter.
Disken efter gårdagens nyårsfirande är avklarad. Frukosten avklarad, kompletteringsläste gårdagens DN om hur Kubas förväntas förändras efter Baracks löfte om hävda sanktioner. Ring P 1 diskuterar kulturens existens. Nyheterna talar om en lugn nyårsnatt, några knivskärningar, en balkong som rasat, ett nytt Moskéhot, denna gång i Uppsala.
Ännu inga nyårsdagssmällar.
 
Idag tänkte jag börja mitt nya liv som romantiker vilket ingår i 2014:års decemberöverenskommelse. Fru Syds kompisgäng hade för något år sedan en omröstning om vem som var gift men den mest Oromantiske mannen.
Fru Syd vann, ohotad. Och har man en gång fått en pole position så gäller det att bevaka denna, de är viktigt, kolla bara F1 och Sprint i Skidor...
 
Hur som helst, idag kommer fru Syd att väckas med champagnefrukost och en liten romantisk gåva! Ett ögonblick, redaktionskommittén ställer sig tvivlande till detta. Men då till er övriga vill bara ställa följande uppmaning.
Ni som INTE tror på detta med en romantisk förändring och champagnefrukost räcker upp handen! Nu!
 
Handen sa jag. Inte händerna! Jajaja jag ser, du behöver inte vifta också och framförallt inte med bägge händerna.
 
OK då, jag kanske tog i lite för mycket i decemberöverenskommelsen, jag också. 
 
"Hör du fru Syd nu är det dags att gå upp men jag skjuter till dörren lite medan jag dammsuger".
 
Ni andra kan ta ner händerna nu, det var då ett förfärligt viftande det blev.
 
GOD FORTSÄTTNING PÅ 2015!

RSS 2.0