Hittils denna vecka

har det blivit 8 mil cykel och 15 km löpning och en dag kvar. Imorgon planeras en tur på 5 mil, vi får väl se hur det blir. Inte toppenväder just nu. Hade dessutom fyra mil motvind på senaste turen. Bra träning blir det dock.

Vi summerar veckan som gick

och kan konstatera att vi inte gick så mycket. Dock blev det dryga 10 mil cykel 2+4+4, varav det mittersta var drygast då jag cyklade landsväg med min mountainbike och min kompis låg och rullade på sin racer med lättrullande hjul. Inte en meter gratis, fick ligga i som den värsta hjälpryttare på Tour de France. Slitigt blev det. I söndags blev den en tur från Tomelilla, över St Olof, Vitaby, Ravlunda kyrka, vidare över skjutfältet och vidare upp till Maglehem. Gick väldigt bra! Men nu har jag ont i ryggen, ju mer cykel desto mer ryggont. Hur som helst det blev även 15 km löpning 7+8 så totalt 5 pass den gågna veckan. Denna vecka har börjat med en "vilodag"; trädgårds- och husarbete + en stretchpass.

Att tillhöra en minoritet är inte så dumt ibland

Idag, kanske har det alltid varit så, vill inte minst de personer som är yngre än Syd James musikpolitiske talesperson vara unika i sin stil. Inte minst vad gäller musikval. Nu visar det sig att över 80% av musikindustrins inkomster i Sverige kommer från digitala tjänster, nedladdning, Spotify och liknande. Yngre generationen går mainstream när de egentligen vill profilera sig som något annat. Nu tillhör Syd den restarande delen om knappa 20% som ser ägandet, upptäckten det konstnärliga i vinylen eller CD:n som viktigt. En hel skiva, inte enstaka låtar, inte en knapptryckning från att mista hela sitt musikarkiv.
Det känns ganska bra att tillhöra minoriteten, (ökar den eller kommer den att minska ytterligare?) som inte går mainstream och streamar. Länge leve Vinyl och CD!
 
Nu får gärna både Allsång på Skansen, Eurovision Song Contest och en del annat gå på streaming, "där skulle jag snarast vara glad över om allt försvann med en knapptryckning", säger musiktalespersonen i en lite bitsk kommentar. "Detsamma gäller House, Hip-hop och del andra yttringar", fortsätter talespersonen nu med ett något vänligare tonfall. "Jag försvarar inte de multinationella skivbolagen utan ser mot Independence som den verkliga källan till ny spännande musik. Sedan finns det självklart godsaker också på de stora bolagen". Gå in hos Ingemar i Borlänge, gå in på Bengans i Göteborg eller Stockholm, botanisera, få lite tips, köp någonting på chans, ibland blir det kanon ibland helt fel. Ge er ut på mer okänd mark - mainstream är trots allt mainstream.
 
 
Dawes, bland det bästa jag hört på länge!

Uppgörelse om Grekland, så här skrev Syd James den 23:e juni!

Att Grekland kommer att kasta in den berömda handduken och lämna EU och Euron tror inte Syd James ekonomiske talesperson och tillika förhandlingsexpert. "Nej det är nog mycket spel för gallerierna, det SKALL vara jättetuffa förhandlingar, helst skall de pågå på nätterna, helst skall herrarna ha lite uppknäppt slips när de kommer ut från förhandlingsrummet, se lite halvsvettiga ut, damerna har ingen slips, sedan skall man uttala något om att man hittat en väg framåt - som bägge kan leva med - det har varit svårt - vi har verkligen ansträngt oss. Sedan skall bägge sidor tala om att man vunnit men kompromissat, sedan kommer var och en att tolka uppgörelsen på sitt sätt - sätt som inte stämmer med varandra. Därefter fortsätter Grekland att konstra i höst - EU blir lite sura (igen) så kommer det nog att hålla på". "Detta är ett fullt möjligt scenario",  tror vår talesperson.
 
Den 13 juli (idag alltså) säger Syd James ekonomiske talesman i en kommentar till den, enligt media, klara uppgörelsen.
 
Jahapp....

Älgspanning i Norr, ormjakt i LA

Semestertider, då står naturupplevelserna som spön i backen, vilket f ö regnet också gjort en hel del denna sommar. De fysiska utmaningarna blir påtagliga, ja så påtagliga att jag närmast börjar oroa mig för hur jag skall klara cykel-Vasan och så småningom  skid-Vasan. Men den dagen den utmaningen.
 
I norr fann jag björnspår, dock fann jag inga spår av björnen annat än  en utgrävd stubbe och lite gångspår i gräset. Men med röjsågen i högsta hugg, bildligt talat för annars hugger även Syd med yxa, så kände man sig förhållandevis säker på att björnen förflyttat sig till andra jaktmarker.
Sedan går man däruppe i skogen själv, en mil från närmaste civilisation och hoppas få se något spännande djur dyka upp bakom någon buske. Så blev dock inte fallet utan istället träder skogens konung fram intill Sollefteås återvinningsstation. Låt vara att denna upplysning kanske förtar lite av den naturupplevelse som bilden nedan annars skulle visa. Ni får bedöma själva.
 
Hemkommen till hemmet så har man nu kört häckar och gräs och rabatter för fulla muggar tills äldsta dotter Syd idag på e m rätt lugnt konstaterar att "det är en orm på gräsmattan". Eftersom personen ifråga normalt är VÄLDIGT ormrädd så  lät budskapet alltför lugnt framfört men jag hann kasta en blick och mycket riktigt där slingrade en meterlång varelse fram. Är det en huggorm som snokar omkring? är den första frågan, gula fläckar tyder på att snoken är skyldig. Snabbt som attan, enligt egen känsla, rusar man ut för att hugga tag i problemet. Borta!
 
Nu inträder någon timmes letande, jag kryper runt överallt, inte minst i den buske där jag ändå tror att den förskansat och efter lång väntan dyker den ut, och snabbt in igen. Grannarna funderar vad jag håller på med och blir "jätteförtjusta" när de hör att jag letar efter en orm. Jag gör en attack i busken och där, svår att upptäcka, ligger den lilla, jag rätt stora, typen. Nu har en granne inträtt på scenen med en kratta, jag gör ett utfall mot busken, snoken kryper snabbt ut och grannen med krattan försenar snoken så pass att jag hinner kasta mig över den och med gammal plockhandskesnabbhet ta ett grepp om snoken (herregud, man har ju sett på TV hur de gör med både alligatorer och pytonnormar, och man vill ju inte vara sämre själv). Nu är den infångad! Detta bör fotograferas! Det har jag också sett på National Geographic och Animal planet. Men mina fotografer, fru Syd och äldsta dotter Syd totalvägrar. Ta bort ormen!, ropar fru Syd. Döda ormen! skriker äldsta dotter Syd. Och själv får man snokörat vandra iväg med sitt byte med känslan av att vara Notgårdens egen Crocodile Dundee!
 
 
Photo; Syd James Nature Pictures (Limited Edition)
 

Lite si och så

Förra veckan blev inte så bra träningsmässigt! Nu på sommaren är det mycket skogsarbete och då är man inte superpigg efteråt. Förra veckan 50 km cykel, två löpturer.
 
Denna vecka, vi skriver torsdag, har jag rent träningsmässigt kört 2 mil löpning. Men så var det det här med skogen.
Imorgon och på lördag skall vi öka på träningsutfallet. Lördag kommer också en betraktelse från Syd om våra norra landskap.

Vi lämnar juni och går in i juli med cykel

I måndags körde jag tre mil på kvällen, gick förvånansvärt bra. Kunde sittande trampa uppför alla backar, hittade också antagligen rätt växellägen vid rätt tillfälle. Nu hade jag ätit ordentligt tre dagar i rad och jag funderade på om det kunde vara orsaken till den förhållandevis starka känslan trots hårt timmerarbete i helgen.
 
För att inte få total hybris så vilade jag igår tisdag för att ikväll med start 20.30 köra mina 22 km cykel. Nu hade jag inte ätit speciellt mycket vare sig tisdag eller idag onsdag och nu funderade jag på om detta var orsaken till att jag ikväll inte orkade sitta och trampa uppför alla backar . Fundera kan man.
 
Hittat en fantastiskt bra ny grupp/CD, men det återkommer vi till under annan rubrik senare i veckan.

RSS 2.0