"Norge är ett riktigt skitland"

Det är ett uttalande som vi skulle kunna kasta in i brasan nu när vi ändå är igång så att säga. Margot Wallström har retat på sig Saudi-Arabien med sina kommentarar om hur lagen tillämpas och nu pågår en väldig aktivitet för att släta över så mycket som möjligt utan att be om ursäkt. Här lyssnar nog delar av världen.
 
Det tror jag däremot inte, till skillnad från TV-kommentator Daniel Nannskog, att hela världen gör när Zlatan uttalar sig. Ja, Nannskog sa faktiskt så på TV-sporten häromkvällen som en kommentar till Zlatans domarkommentar. Nog må Zlatan vara stor på den franska fotbollsplanen men att världen stannar upp och lyssnar när han pratar får man nog betrakta som överdrivet. "En totalkatastrof till domare i detta skitland" har retat upp delar av den franska nationen. Det finns bra domare och det finns mindre bra domare, merparten av de engelska domarna är bra! Däremot har man mött domare från andra ställen som varit just en katastrof. Ja, även Syd har varit förbannad på domarna under sin aktiva karriär, om än inte så ofta, under tränartiden var påverkan mer "genomtänkt".  (Nu vill redaktionskommittén inflika något men det får vänta, jag har ett skrivflow just nu..)
Men det är klart, visst kan man påminna sig uttalanden som liknande Zlatans, när man varit förbannad på Krylbo IP eller på Kopparvallen i Falun, "vilken totalkatastrof till domare i den här dj---la skitstan...." Men inga rubriker!
Jag kan även påminna mig någon upprörd åskådare på Vallen i Grängesberg som just tyckt att domaren varit i katastrof. Inte bara en gång, Uno, som vi säger på spanska, utan rätt ofta till och med.
 
Sancho Panza*, alias Erik Hamrén, var ju givetvis snabbt ute och försvarade Zlatan, han måste ju bevisa sin trofasthet så att inte Zlatan blir allmänt sur, får en skada och inte kan spela i landslaget. Titta på PSG, där lyfte sig 10 spelare rejält i håret när Zlatan blev utvisad (hård utvisning, dj...a domare, nu har han inte från England utan från något annat skitland). Nu har kanske inte Landslaget samma kvalitet som PSG så det här med hårlyftet uteblir nog. Hamrén-Zlatan har blivit som bilden "His Master´s Voice" sedan kan ni ju fundera över vilken som är vilken......
 
 
Bildtext: "The nipper saga a little fox terrier sits inquisitively listening to his master's voice coming from the horn"
 
* Sancho acts as squire to Don Quixote, and provides comments throughout the novel, known as sanchismos, that are a combination of broad humour, ironic Spanish proverbs, and earthy wit.
 
Som sagt, vi skulle kunna kasta in lite mer ved i brasan, Norge var ju dominanta i skid-VM, dj----a skitland! Nu är ju Johaug och Björgen väldigt trevliga men ändå......
 
Själv blev Syd ordentlig dålig i veckan, hostmedicinen tog bort hostan men förpassade för övrigt in Syd i ett alldeles eget "sk--land".
 
Redaktionskommittén ville ovan påminna Syd om att han vid ett tillfälle var SÅ upprörd efter en match i Borlänge att han till och med var med ända in i omklädningsrummet och skällde på domaren som hotade med avstängning om inte Syd snabbt förpassade sig ut ur rummet.....  hmmm, jag minns det, men det var ju en katastrof till domare i den där s.....
 
 
 
 
 
 

Små sår och fattiga vänner

skall man inte förakta säger ordspråket. Detsamma gäller nog en rejäl manlig förkylning...även om Syd nu egentligen inte varit förkyld förutom någon dags halsont för en fyra veckor sedan. Pigg nu då? Nej.
Hur kan det bli så här då kanske vän av ordning nu undrar. Ett ögonblick, redaktionschefen flikar in något här....
 
Jaha inte "kanske" utan vän av ordning undrar faktiskt hur det kunde bli så här då. OK.
 
Och då kan Syd berätta om de sedvanliga klassiska misstagen.
1. Man kommer hem efter en hel arbetshelg i Holland. hemma vid 2-tiden natten mot måndag, jobbar som vanligt, kör ett tufft träningspass på måndag kväll och förundras själv över att det går så bra när Syd egentligen borde vara väldigt trött.
2. Tisdag: Är väldigt trött och får ont i halsen.
3. Helgen kommer och man inser att den kroppsliga statusen inte tål löpning. Vila alltså: Nej promenader både lördag och söndag varav temperaturen missbedöms söndag så man kommer hem stelfrusen.
4. Ny vecka - sämre och bestämmer sig för att nästa helg måste innebära vila. Och faktiskt; så sker.
5. Ny vecka - halvknackigt under veckan  och ny helg -jobbar söndag och tycker att på söndag kväll känns det så pass att man kan jogga lite.
6. Sämre - inser att det inte var så klokt att jogga.
7. Ny helg - lördag - känns inte speciellt bra, men på söndag då springer vi igen, lugnt och ingen försämring känns.
8. Då ökas både tempot och distansen på måndag kväll för att man inte blev sämre dagen innan. Packar ner kläder för gympass men både tisdag och onsdag blir sena kvällar så ingen träning hinns med, men hostan tilltar så sakteliga igen och det är nog tur det blir någon träning för på torsdag är man helt, nästan, knockad, känns som någon kört ner en rostigt järnrör i luftrören, blodsmak i munnen, får en läkartid, konstaterad "Bronchitis Acuta", och man mår även "chitis-dåligt",  påbörjar hostmedicinering. starka doningar, hostan domnar rätt omgående bort och så även kroppen i övrigt.. Nu är man totalknockad torsdag kväll, aningen bättre fredag, nu är man totalknockad på nytt fredag kväll, bättre lördag men totalknockad och ser när jag läser texten på hostmedicinen: Att alla biverkningar har inträtt, men hostan är borta, och febern. Yrsel, illamående och lite annat får man på köpet så att säga....
Och idag har vilan fått råda.
 
Kontentan är: Dumt på många punkter men man kanske lär sig med tiden......
 

En bestämd uppfattning om hur saker ting är

har vi väl lite till mans och kvinns. En sådan uppfattning kan vara att man tror att Östermalmsbor är lite övertrevliga när de möter varandra och den bestämda uppfattningen fick jag bekräftad i veckan. Jag var i Stockholm ett par kvällar  och hälsotillståndet hade nått det tillståndet att lite löpning kunde påbörjas efter tre veckors host och host. Det kan för övrigt tilläggas att jag hade tänkt mig lite mer tempobetonad träning nu i helgen men idag känns det som om det sitter något och irriterar i luftrören igen. Och, nu riktar jag mig till dem som känner mig: Jag LYSSNADE faktisk på kroppens signaler och avstod träning idag. "Kors i taket" säger ni!
 
Men nu var det inte det som dagens lilla spalt skulle handla om utan att jag under min löprunda där på Östermalm blev omkörd av en cykel, med en person på förstås, som strax efter omkörningen plötsligt mötte någon som, eeeeeeeeeeeedeeeedu! Jaaaaag tyckte väl av det var du. Såååååååå roooolligt att seeeeeee deeeeej!. Ja, ni förstår resten med puss på kind och såååååå rooooligt igen osv. . När det skulle räcka med ett; Hoj, hoj! Läge?
 
En annan bestämd uppfattning är att man som äldre skall ta det lugnt även om pensionskuvertet indikerar att de flesta borde göra som Irving Kahn som avslutade sitt arbets- och fysiska liv förra veckan, Irving avslutade sitt yrkesliv efter att ha jobbat in i det sista som överhuvud för firman Kahn Brothers. Irving började jobba på Wall Street 1928! Och höll i ända tills förra veckan då han lämnade både jobbet och jordelivet 109 år gammal. Nu får hans juniora son Thomas Graham sköta det hela själv, ungdomen tar över, TG just fyllda 72. Håll i så blir läsningen i pensionskuvertet successivt roligare. 109 kanske är att ta men fram emot 90 är väl helt OK.
 
En ytterligare annan bestämd uppfattning är att Skavlan inte är speciellt underhållande längre, igår ville man dock se Marit Björgen och Johan Olsson. Björgen fick dock mest frågor om hon skulle ha barn nu och vad gubben säger om det, och lite annat larv. Men som de personer de är med den oerhörda träning de lagt ner så är jag hängiven supporter och då blir man ju extra sur när man inte själv ens kan köra ett tempofyllt träningspass.......en blåsig lördag i mars. Men å andra sidan så kunde man följa kvartsfinalerna i FA-Cupen. Häftig avslutning mellan Villa och West Brom.....nu ikväll.
 
Och nu ikväll hörde jag återigen polisintervjun efter trippelmordet i Uddevalla, polisen kan bekräfta att de hittat tre personer med olika kön...där borde polisen kanske haft en mer bestämd uppfattning....
 
 
I veckan läste jag en intressant artikel om Robin Friday.

RSS 2.0