Nu är årets sommar-CD klar!

Även om det mest känns som höst i luften så närmar sig sommaren trots allt. Som en tröst i väntan på värmen så släpps årets CD denna vecka.
Ni som får CD:n  lägg gärna in kommentarer på denna sida. God lyssning!
 
 
Omslagsbild för CD: San Sebastian, Baskien, Spanien. Från Syd James Photo Archives
 
 
 

Vilket drama vi kan bevittna ikväll!

Det kanske inte spelas så väl alla gånger men vilken spänning det är att få följa dramats utveckling. Man tänker att man borde varit på plats, nästa år, ja då skall jag förlägga en ledig helg så att man kan följa dramat på plats.
Nej nu tänker jag inte på Måns, som jag f ö tror har en god chans att vinna!  Jag har enbart sett delar av sammandraget på semifinal 2, det räckte. Även om jag inte direkt springer iväg och lyssnar på Måns så är konkurrensen inte direkt överväldigande. Som vanligt förskräckligt dåligt, men det har jag å andra sidan tyckt under alla år med några få undantag. Nu talar jag om tiden efter Sandy Shaw (oklart om stavningen är rätt), tiden före Sandy Shaw (oklart igen om stavningen är rätt) har jag inget minne av överhuvudtaget. 
 
Nej draaaaaamat som jag följt ikväll är kvalet till League 2, dvs division tre i England. Southend v/s Wycombe. Southend har haft seriens bästa målvakt som nu får en frispark emot sig, bollen går i ribbans underkant snett utåt och träffar ryggen på målis, studsar tillbaka i ribban och in. Bedöms som självmål. Målet görs i första förlängningskvarten, matchen är över, tror man,  men då kvitterar Southend i andra övertidsminuten av förlängningen, 20 sekunder kvar och vinner sedan på straffar i åttonde omgången! Till matchen hör också att redan efter 5 sekunder fick Wycombe en spelare skadad och tvingades byta, utan att ens ha hunnit utanför mittcirkeln efter avspark. Då kan vi snacka om drama och matchkommentatorn ställde också frågan om Måns och gänget kunde svara upp mot detta, svaret?
Ja ni vet, trots att jag är stor musikälskare så klarar jag inte Schlagerfestivalen, ja jag vet, men för mig är det Schlager, och det går inte. Jag klarar inte heller Curt Haagers, dansbandsveckan, House, Hip-Hop och en del annat.
 
Annars tyckte jag mig se ett spännande program som skulle komma i veckan; "Alla kändisars bakar" tyckte jag det stod, men så var det inte utan "Alla kändisar bakar".  Det vara andra bullar det. Hade det varit Tv 3 så hade nog "s"-et kunnat stämma.
 
Ni som följer Syd James skrivningar vet att Syd brukar ifrågasätta högbetalda VD:ars möjlighet att kombinera sitt oerhört ansträngande jobb med lika ansträngande styrelseordförandejobb. Men i veckan fick en stopp, tror det var Alfa Laval där man sa nej. Negativa rubriker i Dagens Industri, klokt av huvudägare Rausing tycker Syd!

En avslagen Coca Cola, Putin och Phosphorescent

Det brittiska valet klarades av under veckan som gick och det brittiska folket var i "chock" av valutgången! Frågan om det var det brittiska folket som var i chock eller om det var alla "förstå-sig-påare" och opinionsinstitut som är i verklig chock kan man undra. Och när man har undrat en stund så kan man nog konstatera att det brittiska folket inte verkar speciellt traumatiserat av valutgången. Därtill har man annat att fundera på, som en ny kunglig baby, 70 års jubileum av andra världskrigets slut i Europa och avslutningen på Premier League där nedflyttningsstriden nu är intressant. Och den som jämförde Tottenham med en avslagen Coca Cola var helt rätt ute. Så har det känts en tid.
 
Ryssland firade också 70 årsdagen av andra världskrigets slut, man firade freden med en rejäl militärparad på Röda torget. Traditionellt men en oroande framtidssignal. Nu skall vi satsa på en rejäl ny stridsvagn var stridsropet för dagen från president Putin. Det känns som en signal till upprustning, inte bra.
 
Vad som inte heller är så bra att det svenska försvaret, ja nu tänkte vi närmast på försvarspelet i Hockey-VM även om matcherna nu vinns och många mål görs. Det är f ö hela meningen dvs att göra fler mål är motståndaren. Annars känns VM i maj också som en avslagen Coca Cola.
Som allt annat än en avslagen Coca Cola är upptäckten av "Phosphorescent" och CD:n "Live at the Music hall". Det får jag tacka Ingemar på Folk och Rock i Borlänge. Kanon men inget för alla som tycker att Christer Sjögren är toppen. Lyssna in, "Phosphorescent"!
På tal om skivindustrin som har ju skivbutikerna en tuff match (även om en liten ljusning börjar synas) då allt fler använder streamade tjänster typ Spotify. Trots att streamingen tar bort en majoritet av klang och ljud från musiken så fortsätter omsättningen att öka för Spotify. Under 2014 steg omsättningen från 747 miljoner Euro till 1,3 miljarder! Med 57%. Men det som det talas mindre om är förlusterna; mellan 2013 och 2014 steg Spotifys förluster med 55%! Spoify expanderar, inte av omtanke om lyssnare, av inte av omtanke för musiken, nej jag är helt säker på att man vill bli uppköpt och casha in. Det är enda chansen få tillbaka lite pengar där några skyfflar in pensionspengar i fonder som köper Spotifyaktier och ger ägarstöd. 55% är inte mycket, 165 miljoner Euro är mycket, men en kurs på 9,50 så var förlusten 2014 över 1,5 miljard eller sådär dryga 4 miljoner om dagen, varje dag hela året. Det är mer än en avslagen Coca Cola kostar det. Samma fenomen som innan IT-kraschen, stora ackumulerade förluster, jättepotential i framtiden. Hört det förut?
 
 

Sköna maj välkommen!

Den här rubriken kunde man finna på Veckans Affärers nätupplaga idag lördag den 2 maj 2015, grått, regn i luften, nja snö kanske och det känns som om hösten redan närmar sig, vilket den f ö också gör men vi skall ha  en sommar emellan. Hur som helst nu var det vare sig maj eller sommar det skulle handla om utan den här rubriken:
 
Så tror jag det är på fler håll, vi kan bara återkomma till SCA och deras ledning som farit runt i världen efter glömda plånböcker, privatplan till fotbolls-VM i Brasilien etc. Jag kan f ö informera er kära läsare om, vilket ni kanske redan sett, att i veckan som gick så kunde man glatt konstatera VM-arenan där finalen spelades nu är färdigställd. Tio månader EFTER att fotbolls-VM avslutades. Det känns nästan som tunneln under Hallandsåsen, det står nog inte på, det är nog snart klar den också,...inte 10 månader försenad utan typ en 15 år. En väsentlig detalj till Hallandsåsens fördel jämfört med fotbollsarenan är att tågen faktiskt fortfarande rullar vilket inte bollarna längre gör i fotbolls-VM 2014. Vi får väl se om Hallandsåsen kan bidra till att bättre på SJ:s "i-tid-statistik". Enligt SJ:s egen statistik så är det lite skralt med den varan idag.
Nu tänkte jag gå tillbaka till detta med vissa välbetalda män (vilket var tänkt att bli spaltens huvudtema idag), tankarna faller på ett antal spelare i Premier League där 2,8 miljoner i veckolön är inte ovanligt. Liverpools oförklarliga köp av Balotelli väcker tankar; han har inte den lönen men han är ändå en välbetald man som åtminstone kunde låtsas jobba i 80 minuter i en match.
Vissa välbetalda män är välbetalda män för att de har så mycket att göra på sitt jobb, ändå lyckas de klämma in ett antal krävande styrelseuppdrag där arvodet också är högt för att det är ett så krävande styrelseuppdrag. Det kanske är illa förtal den här rubriken i Veckans Affärer, de kanske jobbar 80 timmar i veckan, minst. Några krävande styrelseuppdrag lär dock inte Balotelli få. Enda likheten med SCA-chefen är väl att Balotelli också får sparken, snart. Och vem vet, bägge två kanske dyker upp i Let´s Dance som igår ersattes av Sveriges öppningsmatch i VM. Jodå det är VM i år också. Sport? Ja i ishockey, ni vet. Spännande? Nja, och med 78 reklamavbrott så tappar man lätt fokus.  Hann dock notera att Subarureklamen är inspelad 5  km från vår sommarstuga i Skåne. Brösarps norra backar, vägen mot Lantmännen. Det var i de backarna mina lår tog slut vid påskens mountainbiketur, se tidigare artikel i ämnet. Nu lämnar jag för att gå ut och skotta snö...
nej, skojar lite bara.
 

RSS 2.0