My name is Bon...James, Syd James

Om detta kan vi läsa i dagens tidningar, i detta fall i Dagens Nyheter nätupplaga:
 

Detta funderar Syd James också på att göra, dvs gå med i Natos center för strategisk kommunikation. Syd James` strategiska kommunikationstalesperson säger att Syd också är orolig över att falsk information kan spridas på nätet."Man vet aldrig vad som kan skrivas om både det ena och det andra. Rätt vad det är så påstår någon någonting som inte alls är sant".  "Vi måste också höja vår kompetens så att vi kan se när s k dumheter eller s k desinformation skrivs", säger talespersonen.
"Tänk er själva; rubriker som att "Syd James gillar Hip-Hop och Erik Hamrén" eller att "Syd James gillar Brynäs* och Leeds United**"   skulle kunna skapa djup oro i Syd James vänskapskrets". "De skulle kunna börja tvivla på om Syd är en säkerhetsrisk eller om han fått feber. Hög feber".
Vidare kan ju andra länders säkerhetstjänster reagera på när Syd skriver om IS-hockey eller andra viktiga saker.
(se fotnot nedan * **).
Här kommer nedan, redan;
 
Fotnot * och fotnot ** ; Nu är detta lite tudelat, jag har inte så mycket emot Brynäs* längre och inte Leeds United** heller...Jo detta är sant, det är inte propaganda eller någon osann kampanj i sociala medier. Det ÄR sant, jo säkert. Nej jag har inte feber. Jag har inte något emot något lag alls egentligen, det är bara det att jag vill att, nej det är INTE propaganda. Ni tror inte detta? 
Ja, ni ser hur det är med strategisk kommunikation. Nu vet ni varken ut eller in och det vet inte författaren heller och då förstår ni att det nog är bäst att gå med í det här centret för strategisk kommunikation.
 
Strategisk kommunikation - förr i tiden!

Ojojoj

Vilken fest del blev i East End i lördags eftermiddag när West End med "the Special one" kom på besök. West Ham har haft ett fantastiskt utfall under hösten. Best ever in Premier League, förra hösten var också bra men sedan tappade man rejält under våren. Vi får hoppas på en ny vår 2016. Även om nu mitt gamla Chelsea åkte på pumpen för femte gången i höst så värmde West Hams seger. Andy Carroll avgjorde:
Så säger inte Leksand direkt, där är det precis tvärtom. Leksands höst har varit precis tvärtom. Worst ever. Låt vara att de haft svaga öppningar i SHL men nu talar vi om allsvenskan, Pantern, Oskarshamn, Almtuna. Huvaligen.
 
Annars har fru Syd och undertecknad varit i Stockholm i helgen, ja fredag-lördag i alla fall. Det gick bra tills vi skulle shoppa lite. Ja ni som följer herr Syd vet att det aldrig blir riktigt bra detta med shopping. Det går inte och jag skyller inte på någon annan än mig själv. Kallsvetten bryter fram, bensvagheten blir väldigt tydlig, humöret sjunker, tålamodet tryter tills man når ett fik, får en kopp kaffe och försöker förklara upplevelsen för närmast "sörjande". När man sedan ger sig ut i löparspåret idag så bryter också svetten fram men benstyrkan ökar, humöret stiger, viljan stegras tills man lätt utpumpad har kört rundan och då det räcker med lite vatten. Tänkt att just shopping kan vara så ohälsosamt.
 
 
 
 
 
 

Svetlana, Skavlan och Klopp, tidigt för min kropp

"Imorgon skall jag sova ut" tänkte Syd igår kväll efter att ha tröttnat på Skavlan som hade Petter Stordalen som gäst, igen. Bytte kanal och såg att Leksand tog två poäng borta mot Björklöven. Det var väl på tiden. Enligt vanligtvis välunderrättade Leksandskällor så har klubben spenderat bort 200 miljoner de senaste säsongerna. Återkommer till det för nu var det faktiskt en låååång skön lördagsutsovning som man förespeglade sig själv, typ till 7. Normala veckodagar ringer telefonerna vid 05.20, 05.23, 05,37 och så vidare - bäst så, man skulle ju kunna missa en uppstigning.
Hur som helst i morse ringde ingen telefon 05.20. Det hade inte behövts heller för jag hade redan varit vaken en god stund till eget förtret. Fru Syd är på utlandstripp så jag störde ingen annan än mig själv.
Nu undrar ni förstås om jag studsade ur sängen direkt där vid 04.40 men nej, SÅ pigg var jag inte. Som tur är så kommer ändå morgontidningarna på morgonen och det är fyra stycken så här på lördagen så det var bara att läsa om.. till exempel knivdådet på IKEA i Västerås där man bedömer att gärningsmannen var psykisk frisk och att han kommer att dömas till LIVSTIDS fängelse och därefter utvisning ur landet. Nu vet vi ju att Livstid oftast omvandlas till ett tidsbestämt straff men lite "rolig" är ändå formuleringen, att man utvisas efter sin livstid. Spännande. Det kanske vi alla gör? Utvisas alltså,  uppåt eller neråt då tänkte jag.
Så är det med Kroppen. Vilket "osökt" leder oss över till Jürgen Klopp som tagit över Liverpool efter Brendan Rodgers. Jag tror Klopp kan lyckas och han får hålla på ett tag. Borussia Dortmund, säger en hel del. Annat spelsystem, en ganska enkel men självklarhet kan man tycka vad gäller värvningar. "Klopp bryr sig inte om ålder eller eventuella vidareförsäljningar. Han vill ha spelare som levererar". Mitt lag skall springa 12 mil per match, det skall kroppen tåla", säger Kloppen.
Det borde man tänkt på i Leksand också, ja det här med ålder har man ju accepterat i övermått men man glömde tillägget om att man som spelare skall leverera......
Jag vaknade som sagt tidigt i morse men det jämnar ut sig för jag somnade ganska sent igår kväll, det beror nog på att jag  f n läser Svetlana Aleksijevitj´s  "Bön för Tjernobyl". Stark läsning, mycket stark men ingen feelgood-bok som man somnar gott efter...
 
 
Låt vara att detta är ett telefonnummer men det påminner mig om väckarklockan. Men imorgon, då skall jag sova ut tänkte jag.... och idag spanar vi in Spurs-Liverpool 4-1, eller 0-0 Klopps debut blir tuff men det blir bättre framåt vintern..
 

Inom en snar framtid

Inom en snar framtid är ett begrepp som jag läste i ett protokoll i veckan. "Inom en snar framtid skall vi...". Som ordförande tyckte jag det var ett trevligt begrepp att använda under mötet. "Inom en snar framtid kommer jag att avsluta mötet för jag har lite bråttom idag". Det ökade takten i mötet högst väsentligt, ja kanske inte det var huvudanledningen utan istället för att mötespunkterna präglades av goda utfall och bra harmoni.
Dock inföll sig frågan hur "snar" en "snar framtid" egentligen är?
Det vittnar om en viss osäkerhet i tidsangivelsen, det är inte så jättelångt bort i tiden men ändå inte alldeles "på en gång". tänker jag mig.  I vissa sammanhang passar det inte. I sportens värld skulle det blir lite tokigt. Tänk en sportkommentatorn " Berg är fri och jag TROR att han kommer att avsluta på mål inom en snar framtid". Nej inte i sportens värld, ja i och för sig, Vi tror väl alla, nja tror kanske vi inte direkt gör men vi hoppas att FIFA:s ordförande Sepp Blatter avgår inom en snar framtid.
Igår kväll hade vi vår årliga gymnasieträff, ja vi träffas varje år och i år var vi 11 stycken som liksom bara fortsätter dialogen från ifjol och från året dessförinnan och dessförinnan igen. Fascinerande är det, vi är inte speciell lika, ett fåtal umgås lite mer löpande med varandra, vi lever olika liv, vi är i olika åldrar, ja vi hade några, något lite lite (pyttelite) äldre i vår gymnasieklass vilket jag tror höjde nivån på klassens funktion. Definitivt så.
Livet skiftar, det är skratt och det är tårar när vi berättar om våra resor genom livet. Det är inte så att vi glider fram på en räkmacka genom livet. Det finns dock en grundläggande harmoni och glädje när vi träffas, annars tror jag inte vi skulle ha hållit ihop detta under alla år. Det finns en vänskap, ja jag skulle nästan kunna kalla det kärlek i gruppen, omsorg och intresse för varandra när vi kör våra årliga uppdateringar. Vi vet inte exakt vad som väntar framöver men jag hoppas att  vi ses inom en snar framtid. Då jag, som sagt, och kanske inte bara jag är lite osäker på hur långt bort "snar" är så kan jag berätta att datum för nästa träff redan är satt. Det gjorde vi direkt, här vill vi inte vänta på att sätta nytt datum inom en snar framtid. Det kändes alldeles för osäkert. Visst var det den 15/10 2016? :) en snar framtid? Nja, snar är nog mindre än ett år och kanske inte på en gång heller. Jag räknar dock med att skriva nästa blogginlägg inom en snar framtid.
 
Som förklaring; Vi hade Ostprovning i Vita Huset igår!
 
 

DÖ är dö och ryktet om svensk fotbolls död är klart överdriven

Jaha så har du KD lämnat DÖ och man kan nästan känna det som en WO till ÖVriga! Men låt er inte oroas av detta säger Syd James i en kommentar.
Vi i familjen har haft Decemberöverenskommelser (DÖ) varje år i flera år. Varje år lovar vi varandra att i december i år då skall vi minsann försöka njuta av advent, lucia, inte stressa, köpa julklappar i god tid och vara tillfreds med "en vanlig veckostädning". Varje år gör vi denna överenskommelse i början av december!
Och, den faller, varje år! Vi stressar, "va är det lucia idag???", "har du köpt någon julklapp till mormor?", "va, skall inte ni ge varandra någon julklapp i år", "skall vi verkligen köpa prinskorv i år, ingen äte.., ok då men inte så mycket", "MÅSTE vi torka elementen just nu när vi har så dj---a mycket annat som skall göras", och så faller DÖ som en sten för att sedan uppstå nästa år igen. Så var inte oroliga låt DÖ dö, för det blir fler december.
 
Så fick då svenska fotbollslandslaget äntligen blomma ut lite med en seger. Syd James´ positive fotbollstalesman tycker att kritiken varit för hård mot det svenska landslaget. "Se nu, får spelarna bara lite mer tid på sig, slipper sån där osportslig närmarkering och press på bollhållaren då går det genast mycket bättre". "Nu fick Zlatan göra mål igen, ni ser, så fort motståndarna är lite mer sportsliga och inte springer runt och tar bollen hela tiden då slår Sverige och Zlatan till med ett mål". "Tjoffs, så sitter den där". Nu var det tur att det inte blev så många mål, jag tror faktiskt att Sverige höll igen lite, tänk vad Hamrén hade fått hoppa omkring annars.
 
Så här tänker jag mig utvecklingen, Hamrén vaknar och tror att det gått som vanligt kvällen innan, men så stiger han upp, vaknar till liv och kommer på; Vi VANN ju och så blir han så JÄTTEGLAD!
 
Peter Wolf uppträder i denna film som Erik Hamrén idag, efter segern!   
 
                   v   

Nya dopingavslöjanden?

Volkswagen avslöjades redan 2014 med att släppa ut mer avgaser än vad som förespeglats i broschyren. Trots detta så spelade man "död hund" fram till nu då man erkänner och är "ledsna" över att det blev så här tokigt. Nu funderar man över om VW överhuvudtaget skall klara sig utan bistånd när man dopat sig i racet om att bli störst i världen och slå GM och Toyota. Varför bli störst? - "typisk machogrej" skulle Syds rådgivare uttrycka sig.

Syd brukar tjata om ekonomin och gör det även idag efter att amerikanska arbetssiffror visat sämre än förväntat. Alla, ja till och med vår vän Erik Hamrén, måste förstå att vi står inför ett nytt tidevarv. Världsekonomin är superdopad, minusräntor, pengar pumpas ut via statliga obligationsköp utan att ekonomin tar fart, och förr eller senare brukar de dopade avslöjas......... Och sedan tycker jag Riksbanken skall ta ett ordentligt snack med "Elgiganten - som nu kör hårt med annonser om att de pressar priserna. Precis tvärtemot vad Riksbanken säger,. Ingen ordning på "nånting". Lite mer solidarisk borde man vara och ta sitt samhällsansvar. Nej ändra era kampanjer och ta ansvar: "COOP - vi HÖJER priserna på 100 ekologiska varor". "Elgiganten- vi pressar priserna - uppåt!". "Köp 2 betala för 3". Den här typen av insatser behövs för att vi skall få ordning på inflationen så att våra pengar blir lite mindre värda- det vore verkligen på tiden. Hur skulle det annars se ut?

Erik Hamrén, som sagt, kör på i vanliga spår, lite "wild and crazy" kanske han ändå blivit när han nu tagit in en U21-spelare att sitta på bänken, nej fel ser jag, så "wild and crazy" har Erik inte blivit så "på bänken" skall nog vara "i truppen" istället. Men Erik är bra, tänk så naturligt och spontant det ser ut när han hoppar till i sin kostym när Sverige gör mål. Nu sker ju inte det så ofta så några förslitningsskador av alla hopp lär inte Hamrén behöva oroa sig över.

Annars kan Syd berätta att veckan varit intensiv, positiv men intensiv, Fru Syd kom hem från Frankrike i natt, höll på att missa planet för att Putin var i Paris och snackade bomber med Frankrikes president.  Han var ju i New York nyligen, Putin alltså. Hörde att han bodde på hotell Ritz. Putin on the Ritz.

 


RSS 2.0