Stormen Tor skapar STor förödelse även hos Syd och inte bara det

 
Detta var de rubriker man kunde läsa i morgonens nätupplaga och stormen Tor drabbade även Syds hemtrakter. Vi vill nu varna känsliga läsare för de dramatiska  bilder som publiceras nedan. Det var dessa bilder som mötte Syd när han i arla morgonstund (05.48 om vi skall vara mer exakta) hämtade tidningarna. Korten togs dock senare för att förödelsen tydligare skulle framgå när morgonljuset slagit igenom de stormpressade molnbankarna. Skulle SMHI ha sett denna dramatik så hade nog en klass-3 varning varit på sin plats. Hur som helst,
 
 
Ja, så här kan det faktiskt se ut efter stormen Tors härjningar.. Vad som ytterligare tydligt framgår av denna bild är att Syd med familj producerar lite sopor. Tomt i tunnan vilket ytterligare förvärrade situationen. Idog sopsortering gör tunnan tom.
 
Hur som helst om vi nu lämnar stormen och ger en lägesbild över situationen i övrigt så kan vi meddela att Syd nu bestämt sig för att inte köra Vasaloppet första söndagen i mars. När det var snö så var det också 23,8 grader kallt, både ögon, näsa och tår frös ihop. Tycker fortfarande jag ser lite suddigt. Och nu när det blivit mildare då blåser Tor in flera plusgrader och snön försvinner. Hann i alla fall med en 10 mil. Vill ni köpa en startplats?
 
 
Ja och så här såg det nästan ut vid Nottjärn nu på morgonen. Nästan.
 
 

Leif-San, Syd och Artist om musik, Bowie och lite annat

Hej Syd,

Hoppas allt är bra med dig så här in på det nya året. Härom dagen fick jag din jul-CD. Man tackar. Nu är vi tillbaka på landet efter ett par dagar i stan. Efter en vintrig promenad har jag nu tänt en värmande brasa i kaminen. Och i CD-spelaren rullar dina jullåtar. Som vanligt gott att lyssna till. Inser att jag inte lyssnat på Neil Young och Cash på ett bra tag. De senaste veckorna har det mest blivit Lundell-boxen.

> Hur var din relation till David Bowie förresten? Själv har jag bara någon enstaka skiva av honom och ärligt sagt har jag inte lyssnat särskilt mycket på honom genom åren. Men nu kan man ju inte annat än inse vilken stor artist han var. Och vilket avsked med skivan som kom bara några dagar innan hans död. Så gör en riktig mästare.

Sköt om dig och ta det lugnt i skidspåret.

Varma hälsningar

Leif-san

 

Hej Leif-san!

Allt är bra, lite småförkyld, kanske mer näsdropp nu när vintern kommit. Skall bli intressant att höra vad du tycker om CD:n. Hoppas att allt är bra med dig.

Bowie är ingen av mina stora favoriter även om jag har ett antal skivor som jag införskaffat genom åren. Stor förlust under alla omständigheter och som sagt, vilket avsked. Jag gillar Ian Hunter som var med i Mott the Hoople en gång i tiden, ett band som stod på upplösningens och ruinens brant tills Bowie trädde in och räddade dem med produktionen av "All the young dudes".

Vi hörs, sköt om dig! 

Hälsningar

 Syd

 

Hej igen Syd!

 Och Ida Sand! Är det en hel skiva med Neil Young-låtar. Hur som helst mycket hörvärd.

Nu har jag in ytterligare några vedträn i kaminen.

Leif-san

 

Hej Leif-san,

Nice to hear! Ida har släppt en CD ”Young at Heart” med enbart Neil Young-låtar. Kanon! Rekommenderas starkt!

Hälsningar

Syd

 

Hej Syd!

Kul att läsa Leif-sans kommentarer...jag fastnade också för Ida direkt när jag fick din jul-CD..tack för tipset nu har jag också lyssnat på hennes album:)) Kul att min favvo Nils Landgren är med på flera låtar, han är ju degerforsing så det är väl därför. Han var tidigt i livet en storfavorit:) Mest pga trevlighetsfaktorn till en början, men numera musiken, var på Parkteatern på en spelning i Vitabergsparken i somras, helt magiskt bra!

Och Bowie hörde till tidiga tonårsfavoriterna, och jag kastade mig över hans nya album när det släpptes förra veckan, Lazarus blev en snabb favorit. Nu känns det väldigt vemodigt och låten/albumet får verkligen en helt annan innebörd. 

 

Tack igen för bra musik, Ida är just nu superfavoriten...::)))

Varma hälsningar

Artist

 


Tour de ski

Blev det enbart på TV idag, så har då snön fallit men av tänkta långturer under helgen blev intet eftersom en förkylning har slagit till, mer i form av känsla än verklig förkylning peppar peppar. Eftersom skidorna får stå i fred så kastade jag istället en blick på alla personliga mail som Syd får och funderade på hur mycket fantastiskt som finns, vilka möjligheter!
 
Före jul:
Från
Buhres Fisk; - Syd,10 dagar kvar till julafton  (Ojdå, fort går det och inte har jag köpt många klappar inte)
Tomten; - Grattis Syd, du är med på Jultomtens presentlista  (Perfekt, snäll i år också! Tack Tomten!)
Samsung; - Det är nästan julafton! Vem är kvar på din lista?  (Alldeles för många)
PostkodLotteriet; -Hej Syd . Sista dagarna, 4.000 kr i resepresentkort på köpet.   (Jajaja jag vet, stressa mig inte!.)
Dagens lilla nyhet; - Vinn en resa till Orlando! (Det vore kul!  Spännande!) Kan jag använda 4000 kr i presentkort från Postkodlotteriet måntro? Typ för att få bättre flyg?)
Exclusive Offers:  Grattis Syd! Du har vunnit! (Nämen! Så här på en gång utan att göra någonting? Till  Orlando? Kanon!)
 
Efter jul i januari:
Från
Bloglovin; - How To Make A Great Plan For Success In 2016 And Stick To It, 10 Ways to Spread Optimism & other inspiring stories. (I will go to Orlando, I won a trip from Exclusive Offers, eller vem det nu var..?)
Magnus Grankvist;- Tjäna upp till 70000kr i månaden (Vad ska jag göra då? Och kan jag börja när jag är hemma från Orlando?)
Dagens lilla nyhet;- Upp till 100.000 kr kredit – ingen avgift på varuköp eller kontantuttag i utlandet  (Passar bra nu när vi skall åka till Orlando)
Dagens lilla nyhet; -Låna pengar snabbt utan säkerhet från Bank N (Känner mig osäker själv, utan säkerhet från Bank N?)
Låneansökan  -Låna upp till 400.000 till vad du vill. Svar med en gång!  (Funderar på en ny cykel, kan det gå måntro?)
 
Ja så där kan tankarna gå när man tittar för djupt ner i mailen. Och det är klart tror man på allt så.....
 
 

Är det kalla vädret orsaken till frossa på börsen?

Nu måste jag själv erkänna, säger Syd James, att det mycket väl kan vara en slump att kylan är det som orsakat börsfrossan. Men å andra sidan, det kan också hänga ihop, börsen sjunker och det gör även utetempen, ja inne också för den delen. Känns som om man frusit i en hel vecka nu. Minus 42 grader längst uppe i norr.
En liten skånetur efter nyår, minus 2 kändes också som minus 42 när havsvinden låg på.. Och minus 22 i LA idag känns som just minus 22. Kallt m a o. Igår gjordes dock skiddebut för säsongen, inget avancerat, 1012 km första dagen får duga. Nej nu blev det fel ser jag, 10-12 km skall det vara. Tänkte väl det. -17 var det då.
 
TV4 Nyheterna började precis och den tragiske olyckan med en polisbil som körde på fotgängare i Landskrona var förstanyhet. Det är tragiskt och mycket olycklig men kan man inte ställa andra frågor till en "specialist" än att fråga "Hur vanligt är det att polisen kör på fotgängare på övergångsställen?" Vad skall personen svara?;" Jo det är ganska vanligt, var och varannan dag kör polisen på personer på övergångsställen. Det är ett stort problem som vi måste hantera". Eller som ett senare svar blev: "Vi måste ge poliserna bättre utbildning och säkrare bilar". Mer körträning är säkert bra men olyckor händer med bilar, speciellt om bilarna är ute i trafiken.
Syd James kan nu avslöja den nya polisbilen. Med integrerad föruartbildning. RPS ligger långt fram!
 
 
 
Annars kunde man i morse konstatera att nu var det slut på helgerna, det var ju tråkigt. Fort gick det också.
 
God fortsättning på nya året! Och i bilen från Skåne återupptäckte jag "The Woods"
 
 

RSS 2.0