Sliten kropp inför spännande helg som "gräsänkling"

Idag känns det lite slitet i kroppen. För er som inte är 100 % uppdaterade på Syds leverne så har SJ varit fystränare för Vulcanus damer under vintern. I onsdags körde vi försäsongens sista (?) fyspass och nu skulle formen toppas med ett s k "grispass". Nu körde jag inte alla moment själv, det skall villigt erkännas, men jag lyckades ändå få till en rätt betydande träningsvärk i låren. Med betydande så menar jag verkligen betydande. I torsdags sprang jag en åttakilometers runda. Det brukar ju innebära att stelheten/träningsvärken släpper lite. Inte då, det blev en sån där sviktande gång nerför trapporna. Och så igår inomhusfotboll, 3-a side. Drygt! Tuffare igår, mer närkamp, högre tempo. Då får man ta till lite tvåfotsbrytningar ibland. Kommer det då en något yngre och betydligt tyngre man i full fart med bollen lite för långt ifrån sig så känns det mer när brytningen sätts in. För båda.. Förresten det var "betydligt" på bägge punkterna, både ålder och vikt. Trött under alla omständigheter.
 
Fru Syd är på seglats i Baltikum så Syd är "gräsänkling", vilket innebar pizzabeställning på väg hem från fotbollen. Kom sedan in i ett program som handlade om Madonnas dansare. Intressant visade det sig, beklämmande samtidigt. Har därefter ett svagt minne av att Aktuellt startade sedan vaknade jag till, strax efter att filmen "Caritos Way" med Al Pacino börjat. Och till min egen stora förvåning så lyckades jag se hela filmen. Bra - klar fyra! Sedan var klockan helt plötsligt 00.30 Och då kunde jag inte somna- sendrag, förstår inte, så fort jag la mig lite fel så blev det kramp i foten alternativt vaden, tårna eller höger lår. Ja, jag somnade så småningom och tänkte sova ute lite lördag morgon, och det gjorde jag! Till halv sex ungefär. Utsövd och pigg! Upp och hämtade tidningen, satte igång en tvättmaskin, in med gårdagens kvällstvätt i tumlaren, sedan morgontidning i sängen. Sedan vaknade jag igen vid typ åtta, jättetrött, totalt outsövd.
 
Som ni märker så är det inte mycket traditionellt "gräsänklingsliv" som levs, inte minst med tanke på att jag precis bakat en sockerkaka och strax skall dammsuga. Vad är det här för "gräsankling"??- man borde ju nyss ha kommit hem från nattsudd med GRABBARNA! Hö hö. Eller det kanske är mina fordomar??
Nej spänningen denna helg består av första omgången i Franska valet. Påverkan efter terrordådet där måntro? Sedan är det FA-Cup semifinaler! Sedan läser man förvånat att varje kontrakterad spelare i Leksand nu är väldigt revanschsugen, varför visade man inte det mot Mora när man hade chansen? Sedan får man klart för sig att attacken mot Borussia Dortmunds spelarbuss för någon vecka sedan inte var terror utan snörd girighet, någon/några hade köpt optioner på sänkt aktiekurs för klubben Borussia Dortmund. Bara det motiverar köp av aktier i BD. (Ursäkta ett ögonblick - jag skall bara känna om sockerkakan är klaaaar. Det var den).
 
Nu ni skall vi ta ut gräsänklingssvängarna en del. Nu djäklar! Vi skall spela Jeffrey Lee Pierce på hög volym! Hö, hö! Jättehögt och klockan är baaaara tio. Hög volym!
Ja visst ja jag skall ju dammsuga också....., en låt då i alla fall.
Undrar om jag stör grannarna?, dämpar lite, de kan ju sova än. Kan ju spela Per Gessle istället,  lite tyst.

Glad Påsk

Säger Syd James från den södra östkusten. Just nu strilar regnet ner men annars har påskens inledning varit hyfsat bra, till och med kunnat inta frukost ute två gånger. I LA har snön mer eller mindre vräkt ned. Utomhusfrukost har dock  krävt ett verkligt läge i lä och solsken i blick. Nu är det dock dags att plocka in sommarmöblerna igen för nu syns snöflingor i luften även här.
 
Konstrundan pågår. Långfredagen med bra väder var inbjudande med massor av folk. Idag är det mer tveksamt hur inspirerande det är med en rundtur härnere. Någon rundtur på cykel har det inte blivit ännu, hade tänkt en fyramilsrunda idag men nu när det både blåser och är 50% snö i nederbörden så får den vänta. Yngsta dotter Syd och SJ själv har dock kört "Power walks"  varje morgon. Eller om vi nu kört en "kraftpromenad", eller en "kraftig promenad". 6-12 km varje morgon i alla fall.
 
Det har blivit lite mer TV än normalt, kan rekommendera den brittiska dokumentären "Mördare okänd", nu senast om mordet på den italienska flickan Yara, ett mord som satte djupa spår i det italienska samhället. Om motsvarande händer/hänt i Sverige. Finns samma möjligheter, finns samma engagemang att lösa ett fall som detta? Vi får väl höra med Leif GW vad han har att säga. Såg for övrigt att GW kommer med en ny serie på TV 4. "GW:s mord" eller något sådant.
 
Dear Friends, S James önskar er en fortsatt Glad Påsk! Och tänk på att "julen varar än till påska" så det är inte alls konstigt att det snöar.
 
 
 

Mycket bleknar i jämförelse

Så slog då terrorn till på Drottninggatan! Fasansfullt men tyvärr inte oväntat säger Syd James säkerhetspolitiske talesman Security James i en kommentar. Än så länge spekuleras i alla medier om vem, varför och kopplingar hit och dit. Vi får vänta och se.
Det är ingen dum idé att hålla sig till fakta. Även om det nu är en chockerande händelse så behöver man kanske inte intervjua varenda människa som var i Stockholm i fredags, alternativt tänkt vara i Stockholm i fredags och dessutom att alla hade tänkt vara på Drottninggatan just den här tiden. Begrunda istället för att spekulera och låt oss slippa "ögonvittnen" som befann sig i någon provhytt 823 meter från Drottninggatan just den här dagen.
 
Sett i perspektivet av gårdagen bleknar Leksands misslyckande snabbt bort. Dessutom är det så att ingenting så snabbt blir historia som just idrottshändelser. Tack och lov!
 
Om man pratar mycket om terrorn i Stockholm just nu så var det en annan kille som var i Stockholm förra helgen och som var väldigt tyst;  Bob Dylan. Han sjöng bra, 21 låtar, tog några danssteg sedan var det klart. Inte ett enda ord förutom låttexterna under konserten.
 
För övrigt kan vi berätta att Syd själv varit i Grängesberg och spelat fotboll ett par fredagskvällar. Svettdrivande och Grängesnostalgi, båda känns bra!
 
För övrigt en gång till så kan vi också berätta att årets sommar-CD redan är i stort sett klar. Jul-CD:n varar ju till påska så det är väl rätt naturligt.

RSS 2.0