Planerna gick om stöpet

Men det hindrar ändå inte att det varit bra under de första semesterdagarna på Kanarieöarna. GC säger vi "vana" Kanarieresenärer, nu är det fjärde gången på KÖ som eventuellt ännu mer vana KÖ-resenärer säger. GC - Gran Canaria. Fjärde gången, för Syd som längre vägrade att ens ta KÖ som ett semestermål överhuvudtaget.
 
Vad är det nu som gått i stöpet undrar ni. Jo träningen. Här hade man planerat att köra två pass om dagen men då den holländska snuvan slog till så har det inte blivit ett enda pass. Lite vandring längs stranden, hosta, lite vandring igen ännu mer hosta. Luftrören låter som en vindpinad badtunna. Inte alls bra!
 
Annars är det bra som sagt; vädret är som svensk högsommar när den är som bäst dvs ca 22-28 grader. Växlande molnighet, regnskur en natt. Bra frukost, goda vänner på plats. Men det är det här med träningen......det går fort utför när man inte håller efter kroppen och istället ligger och lapar sol. Fru Syd tycker att jag klart överdriver, tycker att jag är fortsatt mager och inte alls ser ut som alla, nästan, andra gubbar och gummor som bär på rejäla kaggar både här och där. Du har fel kroppsuppfattning säger fru Syd. Inte då.
 
Kulturutbudet brukar vara begränsat men igår hittade vi faktiskt en irländare som spelade och sjöng riktigt bra. Och låtar man begriper, inte bara "I just call to say I love you, I just call to say  how much I care"-typ med en liten synt som taktfast tuggar sig igenom en sirapsreportoar. Nej igår var det riktigt bra!
 
Titta, efter fyra fem dagar utan träning i i solen ser jag ut så här:
 
 
 
Nja inte riktigt kanske, jag frågade faktiskt denne man om jag fick ta kort: Excuse me Sir, may I take a photo of you? Cause´ you are the most sun burned person I ever seen! Si no problem. Sex månaders vändstekning på Kanarieöarna. Undrar om min frisör kan få till den där frisyren..?
 
 
Good Music!
 
 
 
 
 
 
 

Status post Utrecht, Holland

Efter förra helgens intensiva arbetshelg i Utrecht så blev "efterbörden" precis som vanligt; dvs få träningpass, gedigen trötthet och på det en rejäl förkylning som nu tagit ett lika rejält grepp om Syd. Trist!
Fru Syd har nämligen bokat in oss på Kanarieöarna en vecka och då vill jag inte vara förkyld. Planen har varit att köra två träningspass om dagen, läsa och äta frukost samt träffa goda vänner som är på plats. Men nu, igår var jag tveksam till om att kunna åka överhuvudtaget. Nog om detta.
Fick med mig mycket bra musik hem från Holland, prefekt att ha en "personal shopper" på Plato som erbjuder både te och avlyssning av skivor innan köp. Perfekt!
Lift to Experience, The Molochs, Jacle Bow (jäkligt bra), The Kik, The Sadies, Chuck Prophet och Tinariwen blev det. Har inte hunnit lyssna på allt ännu men so far so good!
 
Tänkte annars övergå till några tankvärda artiklar jag läst i helgen; Vi börjar med Johan Croneman i Dagens Nyheter som skriver om fotbollen, ja egentligen exakt det jag upplever själv. Dels om hur allt analyseras ihjäl, spelarna som är en som en främligslegion;  som pussar på det ena klubbmärket ena dagen och ett annat helgen därpå. Hjärtat och passionen har försvunnit. Croneman som skriver att han varit Arsenalsupporter sedan Charlie George dagar, funderar över hur lite det kändes att förlora med 1-5 mot Bayern München. Det finns ingen passion längre!
Det finns ingen Dennis Wise i Chelsea. Ingen Charlie George i Arsenal. Dagens spelare är enbart intresserade av kontraktet och frisyren! Det var liksom slutsatsen i Cronemans artikel. Minns ni Ralph Coates? På tal om frisyrer..
 
Sedan läser jag en annan artikel om skidsporten som tappat sin själ den också, masstart i femmilen. Loppen avgörs de sista 300 metrarna. Byta skidor, publik- och TV-anpassat. Snabbt ska det gå, "spännande" moment ska de vara. Snart får vi väl stafett i störtlopp också!
 
I två länder är "Mello" stort, I Sverige och Italien......., en världshändelse känns det som i Sverige. Sedan vore det kul om Owe Thörnqvist gick och vann.
 
Nästa rapport kommer förhoppningsvis från Kanarieöarna. Jag tror jag har feber, tyvärr inte resfeber..

Att det kan vara så varmt men så kallt

Om det är - 32 hemma så är det kallt och man fryser men sedan blir man varm när man kommer in, det känner ni säkert till, Men här i tulpanernas förlovade land är det inte många kallgrader men de sitter kvar, innanför kläderna, .på kroppen och man blir inte varm. Nu har jag suttit nästan fullt påklädd en lång stund  efter en promenad och jag är fortfarande kylskadad. Detta trots att jag blev bjuden på ett kopp te när jag ikväll hämtade upp mina beställda skivor i butiken Plato. Fjolårets personal var på plats och gav köpråd så det blev ett par extra CD.
 
Jag fick en fråga från det kalla nord om vi sett några tulpaner, ja det här vi kan jag då berätta. Syds vän är ju här på jobb så i en grannmonter hade de faktiskt tulpaner. Har ni tagit med dem från Lappland? ,frågade Syd men så var inte fallet. Allt har inte frusit ihjäl i Holland. Inte ens cyklisterna, där far runt som s k skottspolar och verkar rörliga i kroppen trots kylan. Märkligt är det. Jag känner en tendens till ökad värme i kroppen nu tycker jag,  Ja, kanske ändå. Skall strax prova med lite armhävningar, plankan, sit-ups, varm dusch, mer te, filt, extra sockor.
 
Droppen urholkar stenen, det vet ni också. Hörde nyss en person som svarade på en fråga om Stefans Lofvens resa till Iran skulle ha någon betydelse för att få en fängslad forskare frisläppt. Ja det tror vi sade personen, det är en droppe som rinner över stenen..... Ja kanske det.  Vi kanske skall göra om ordspråken lite så de blir mer anpassade till den moderna,  digitala postindustriella värld vi enligt uppgift lever i. Då går det inte att komma dragandes med typ; " "Man skall inte kasta yxan i sjön!´" "Man saknar inte kon förrän båset är tomt!" Eller typ; "det är bättre att lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge". Ni förstår att ingen modern appuppkopplad människa förstår det här; Yxa och sträng och ko? Och "lyss", vad är det för trams? Låneord?
"Man saknar inte appen förrän molnet är tomt" skulle kunna vara en modern variant. Så det här med droppen som rinner över stenen är nog en sådan här modernisering.
 
Det är tyst. Jag hör knappt ett tåg. De kanske har ställt in all tågtrafik nu när det är såå kallt. Jag skall kika ut så får vi se, Eine augenblick, bitte!
 
Nejdå, det rullar in tåg ser jag och cyklister också för den delen, barhuvade! Full fart på både cyklar och tåg. Nu blir det armhävningar! "Bättre med en app i handen än 10 i molnet", ja kanske ändå.
 
 
 
 

Jag vet vad du gjorde


 
 i februari 2016 och 2015 och 2014 och så vidare säger vi till Syd James som själv berättar.
 
Vi är tillbaka! Glädjande nog har vi efter enträget lobbyarbete nu fått ett rum med utsikt över järnvägsspåren här i Utrecht. Känns mycket bra MEN, nu har det satts upp ett bullerskydd av någon outgrundlig anledning så man skymtar mest toppen på tågen och elledningarna. MEN har jag fönstret öppet så kan vi ha koll på spår (spoor), tågbyten och  höra en hel del annat genom det högtalarsystem som finns på Utrecht Centraal. Tyvärr är det minusgrader så det blir lite kylslaget här på rummet. Ett ögonblick snälla ni!
 
Nejdå, det är lugnt hörde jag nu, tyckte först de sa att tåget till Eindhoven skulle komma in på spoor 7 men det var 17 som jag hade för mig att det skulle vara.. Vi skall hålla er uppdaterade om vad som händer.
 
Fick precis nu via en tweet, nyhet eller hur det nu var, reda på att statsministern bojkottar Almedalen i år. Det gör han rätt i. Ikväll ser han Grängesberg, varför skall man då åka till Gotland? Nu vet jag inte riktigt om detta var förklaringen men så har jag tolkat det hela. Syd kommer inte heller att åka till Almedalen men till Grängesberg. Precis som statsministern! Ordning och reda skall det vara!
 
Mer glädjande är att skivbutiken Plato är i full gång. Har precis utsett Plato till Kontinentaleuropas bästa skivbutik. Dä ni! Och dessutom har jag lovat att skriva några rader på främmande språk så att alla skall förstå.
 
Utrecht! Syd James is back, view over Utrecht Centraal, visiting Plato, best record store in Continental Europé. In the Nordic countries Ingemar in Borlänge with Folk å Rock is no 1. Syd could maybe organize a "record dealer visit Dalarna meeting" någon gång. Bra projekt tycker många! Record Classic Week i till exempel Rättvik kanske?. Det blir drag det! O sorry, We  have a Classic week in Rättvik (Correct Bay)! I will be drag det, nej nu blev det fel igen ser jag, no, no not drag, it will be just a Classic Week...
 
Keep your eyes open for Syd James reports about spoor and other important things, like todays news that; either Syd James or the Prime Minister of Sweden, Stefan, will go to Almedalen this summer! It has to be some order in Sweden! So it is! He´s in Grängesberg tonight, the Prime Minister, Syd is in Holland. You understand?
 
Plato Utrecht!
 
 

RSS 2.0