The story behind - varför blev CD:n som den blev?

Jag kommer inte ihåg men jag har nog ställt samman en jul-CD till mina musikintresserade vänner i rätt många år nu, minst 10 kanske 15 år. Sommar-CD kom några år senare men de har också varit med att bra tag nu. Nördintresse? Jag alldeles säkert, jag tycker det att det är rätt roligt och familjen är av och till engagerad och får alltid vara tidiga resencenter, i år har jag utelämnat en låt efter "stora" protester från familjen även om den hade varit perfekt för årets tema. (Os Mutantes: "Fool metal jack" - finns på youtube) Alla skivor har ett tema, ibland tydligare och ibland mindre, mer ytligt, lösare sammansatt,  mindre konsekvent. Hur var det då i år?
 
Tidigt, redan i februari hade jag bestämt att göra en av årets CD;n med tema War! Krig!, det blev inte sommar- CD:n utan det blev årets jul-CD.
Första låten, på alla skivor har första låten alltid  en anstrykning av sommar alternativt då jul och så också i år. Om ni lyssnar lite noga så sjunger Little Steven om kärleken och i en strof undrar han om den skall hålla ända fram till "Christmas Day". " Låt 1 Saint Valentines Day".
Därefter börjar själva temat/historien; "I was born in a Small Town" med John Mellencamp och i de närmaste låtarna får vi följa en ung vilsen man som funderar över sin plats i tillvaron, varför det blev som det blev och om världen därute som både är konstig ("It´s  a strange world we´re living in" som Hanne Boel sjunger i låt 3) till världen som väntar därute på honom någonstans väster om Gwillimbury med Ron Sexsmith. Slutligen konstateras att det inte finns något att återvända till och en av "Our sons" tar istället värvning och vi får följa när han marscherar iväg till familjens både stolthet och orostårar. Neil Young i låt 8. Steve Earle konstaterar därefter att det handlar om ännu en " Jusr Another Poor Boy of to Fight the Rich Man´s war".
 
 
Sedan får vi följa soldatens liv i strid! Belägringen har börjat i "The Siege" med Brandos där soldaterna kämpar "and never give up" utan slåss "til´I´m dead". Patti Smith sjunger om den sanna förlusten i Real Gone och därefter kommer "Knockin´ on heaven´s door" med ´raden "Mama take this badge of me I can´t use in anymore, It´s getting dark, to dark to see and I feel I´m knocking om heaven´s door"
Oron, mardrömmen att ha kärasten borta och att man helst vill glömma allt följer därefter;
The Secret Sisters sjunger; "Can I sleep till it´s over, leave me dreaming peacefully"...
 
<
 
 
Sedan kommer det fruktade beskedet i "Bronze Star" "It´s a cold war for us at home", vad är det då Bronze Star syftar på?; Jo följande:
 
Any person whom while serving in any way in or with the United States military after 6 December 1941, that distinguished himself or herself apart from his or her comrades by brave or praiseworthy achievement or service, that did not include participation in aerial flight. The act justifying award of the medal must be performed while fighting an enemy of the United States, or while involved in conflict with an opposing/foreign force. It can also be awarded for heroism while serving with friendly forces engaged in combat against an opposing military in which the United States is not a belligerent party.
 
Skivan avslutas med Tom Petty och låten "The Waiting", dels en hyllning till Tom Petty själv som avled tidigare i höst och konstaterandet med tanke på CD-temat, "Waiting is the hardest part" för att sedan följas av en låt med Nick Cave, verkligen såld på denna låt, som på något vis sätter punkt för historien och att gå vidare, det är min tolkning med tanke på årets tema och textraden: "Come sail your ships around me.And burn your bridges down.We make a little history baby....... come lose your doubts about me and let your hair hang down"
 
 

Jul-CD 2017 klar!

Här är spellistan för årets Jul-CD. Ni som brukar få får igen, om ni inte avböjer förstås. Någon annan som vill ha? Säg till! Jag planerar att skriva en berättande text om årets Jul-CD. Håll ögon öppna för texten, håll öronen öppna för musiken. Och, också som vanligt, höj volymen! Rutorna skall skallra, hjärtslagen skall följa basen. Mycket nöje hoppas jag!
 
 
 
 
 
 

Söndag kväll November 19 2017, med ett avslöjande i texten

 
Efter några dagar på mässa i Jönköping, sent hem fredag kväll, upp lördag morgon och i väg till Stockholm och så hem ikväll. Ja lite sliten är man men visst var det värt mycket att få se Little Steven på Waterfront igår kväll. Kanon,på många sätt. En Steve med sina "karakteristika", bra tryck i musiken, ett 15-manna/kvinnoband som verkligen hade spelglädje. Inte många satt på slutet utan Waterfront dansade fram i natten. Riktigt riktigt bra!
Se klipp nedan.
 
Tog en kortare löprunda igår morse och nog kändes det att man stått hela dagarna innan, det var inte direkt med lätta steg som man satte av i backarna. Nej det kändes snarast som om man släpade runt på ett par timmarstockar. Jo i och för sig det blev lite lättare allt eftersom men det ursprungliga passet fick jag korta.Det gick väldigt tungt helt enkelt...
 
Och så Premier Leagueomgång i helgen, vad var viktigast? Nja säg det men mest bekymrad är jag över West Ham, David Moyes ny coach. Är det rätt måntro? WHU behöver få tillbaka energin, hjärtat, viljan. Inte mycket av det syntes idag även om man hade två bollar på mållinjen som med annan utgång hade förändrat allt. 
Jaja jag vet att Zlatan gjorde comeback och att det nu är en diskussion om Z skall med till VM. Det tror inte jag, dessutom tror jag han riskerar nya skador. Jag har gärna fel men "wait and see" innan diskussionen blir för intensiv, det kanske blir en "icke-fråga".
 
 
 
OCH OCH ja nu kommer det; jag gjorde en sak jag aldrig gjort förut. Jag hängde med till Mall of Scandinavia idag, say no more....Och jag shoppade loss; det ni! Vad jag köpte? Nja en kopp kaffe men ändå...
 
Introduction:
 
Låt, tyvärr lite störningar i ljudet

"Fejk" News

Det har varit mycket prat om falska nyheter den senaste året, ja ända sedan USA fick ny president. Det är inte så svårt att skapa lite "extra" knorr i nyhetsflödet. Som ni kunde läsa i förra artikeln av Syd James så ser det ut som om Syds investering i travbranschen inte ser ut att sluta i vinnarcirkeln utan snarast i korvringen.
 
LRF har fattat galoppen och kommenterat det hela eller?
 
 
 
 
 
 
 
 

Syd James har inga pengar på Malta men

Nya läckor om penningplaceringar och skatteplaceringar står just nu som spön i backen. Flera oroliga läsare har hört av sig och funderat över om Syd James placerar alla sina bloggintäkter på Malta. Svaret är nej, dels tar de inte emot mynt och dessutom har Syd istället investerat i svensk travsport.
 
Nu blev det inga pengar på Malta däremot verkar alla hästar ha blivit halta. Så här får ni direkt besked från travbanan;
 

Syd James häst fungerade tyvärr inte alls i travet. Vi har därför beslutat att det är dags att göra ett avslut med honom (hästen alltså, inte Syd James, red anm.). Den skada han (hästen igen, red.anm) fick i somras hämmar honom fortfarande och han kommer inte att bli bra under överskådlig tid.

Tyvärr täcker inte försäkringen den här typen av skada mer än för veterinärvård. Vi kan alltså inte få ett hans livförsäkringsvärde genom att han blir utdömd.

Därför kommer vi att försöka sälja honom antingen till en travamatör eller som ridhäst. Går inte det får han gå till slakt.

 

Då hade det ju varit bättre att skicka in några kronor till något skatteparadis som de andra gubbarna och gummorna gjort. Så här med facit i hand, alltså.

 

 Men vi får se det positivt, det kan bli Gustafskorv eller en

 


Mick, Nick och Dick - en uppdatering 2017-11-06

Förförra veckan var det Rolling Stones med Mick Jagger i högform som Syd James beskådade, veckan som gick så var det Nick Cave and the Bad Seeds. Stones jättebra, Nick Cave, en fantastisk konsert och en spelning som etsar sig fast i minnet. Den kommer att leva kvar, precis som Neil Young i Dalhalla, Springsteen i Göteborg, Savoy Brown i London och Ulf Lundell på en julspelning på Cirkus för några år sedan.
Nick Cave är inte lätt, Syd skrev i en kommentar på Instagram att det var alltfrån en smekning till en total överkörning.
Det skaver, det är vemod och det är minst sagt omväxlande men det finns en stark själ i musiken. Att Nick Cave fick en "femma" i DN medan Mick fick en "etta" känns dock lite snett, Nick absolut en klar "femma" men Stones var defintivt på godkänd plus-nivå.
Jag botaniserad i skivsamlingen igår för att plocka fram alla Nick Cave som jag har och upptäckte då att jag till och med har några DVD som vi kan njuta av.
Annars har "#Me-too" kampanjen varit högaktuell, bra att detta lyfts fram. Nu var det en filmmogul som startade "racet" men som ni minnesgoda läsare kommer ihåg så var det inte länge sedan en f d känd minister var ute och viftade med sin "Dick" i opassande sammanhang. 
 
Lördagen stora glädjeämne var att Huddersfield slog Manchester United i Premier League! Har Syd gått och blivit Hudds-supporter, nej inte alls men "the Underdog" mina vänner "the Underdog".
 
Kära läsare tro inte att Syd James har insikt i allt (ja i och för sig, om man tänker efter så....:) ) men förra veckans prognos om att Leksand skulle byta tränare blev minst sagt snabbt uppfylld, det tog tre timmar....
Den här veckan kan vi meddela att Syds prognos är att West Hams tränare, Bilic´ ligger illa till. Jag gillar Bilic men nu har det gått illa igen. Jag skyller på stadionbyte och för höga mål i ägargruppen. West Ham är West ham och skulle så ha förblivit, på gamla arenan där West Ham var som Nick Cave, Det skavde, det var vemod och det var minst sagt omväxlande men det fanns en stark själ!
Back to the roots! 
 
Uppdatering idag, den 6 november, de dröjde lite längre än Leksand:
 
 
 
Ägna några minuter på klippen nedan! Är du jättestressad ta andra klippet med Nick Cave, dra fram till 3 minuter och njut därefter.
 
 

Slapp attityd mot alla appar?

Inte för att Syd vill verka teknikfientlig och gammalmodig (herregud Syd är ju bloggare, FB:are, Instagrammare, följer Lotto på nätet, har eltandborste och en digital kamera, snacka om att verkligen leda den digitala utvecklingen , t o m eltandborste med sensor..) men ibland dyker det upp saker som man inte riktigt förstår. Samtidigt förstår man å andra sidan hur tokig det kan bli. 
Alla tjusiga system, appar, algoritmer hit och dit till trots så tror jag man t-app-ar mycket om man helt avför den mänskliga interaktionen " in reality". Det som fick Syd att reagera på detta så specifikt var en händelse för någon vecka sedan då Syd fick ett mail där någon som Syd i och för sig sagt OK till att stå som referent till sökt ett jobb och sedan kom följande (nu har Syd anonymiserat det egentliga personen och gjort ett lite tillägg men hur som helst, grundfrågan kom och den skall antagligen sedan vägas in i någon rekryteringsbedömning....)
 
 
Då skall alltså en tänkt arbetsgivare få svar på detta. Och man svarar;
 
Ja, nu skall det erkännas att det här med "rätt svar" inte fanns med från början. Men det vet jag att ni förstod kära läsare för ni är ju verkligen inte "appade bakom en vagn". Nej ni är r app-a i tanken. 
Nu sitter nog någon ledande algoritmperson och tycker att Syd är orättvis och så är det. Så som lite kompensation; vi tycker att denna app är så bra! Köp den! We love you! App slapp sa. Har ni tänkt på att enbart med en lite justering så skulle hela den digitala utvecklingen kunna ledas från norr, Ta bort ett "L" och ni har ett helt appland....

RSS 2.0