Ett brev om (från) Amerika

Det inte är inte svårt att bli pessimist när man läser om alla "tokigheter" som exponeras. I #Me-too-kampanjens kölvatten dyker det ena lågvattenmärket efter det andra upp. Nu är Aftonbladet verkligen ute på djupt vatten, liksom TV4 med flera. Att mediavärlden är i fokus kring dessa frågor kan väl dock inte komma som någon större överraskning för någon. Det mest förvånande är väl att så många är just förvånade!
 
Sedan åtalas en säkert redan mycket välbeställd börs-VD för insiderbrott. Mycket vill ha mer, en i affärsgrabbarnas värld framgångssaga. Allt riskeras nu p g a att han inte kunde låta bli att vara "översmart".
 
Sätta in militär i orolig bostadsområden? Läste att det var ett förslag som kommit upp för att skapa ordning i vissa områden där polisen tappat greppet. Och vår vän rikspolischefen sitter kvar......
 
Svenska hockeyligan tappar åskådare, Mora snittar 2000 färre åskådare än vad Leksand gjorde ifjol. Men ni hur mycket hockeypuls får man när Karlskrona möter Ängelholm (Rögle)? Låter mer som handboll.
 
Då kändes det trevligt att få ett mail från vår gamla Japanvän; Leif-san. Vi publicerar nu en helt oredigerad kommunikation. Exakt så här var det på ett ungefär;
 

> -----Ursprungligt meddelande-----

> Från: Leif-san

> Skickat: den 25 oktober 2017 18:44

> Till: Syd James

> Ämne: Fleet Foxes

>

> Hej Syd,

> hoppas att allt är bra med dig. Förstod att du har biljett till Fleet Foxes. Jag hade gärna sett dem, men tyvärr har det kört ihop sig för mig de dagarna de har sina konserter. Måndagen den 4 december ska jag äta julbord med mina gamla barndomskamrater från gatan uti Bromma där vi växte upp tillsammans. Apropå Fleet Foxes så får vi förresten besök från Seattle till den middagen. Det är min tidiga kompis Leffe som bor där sedan många år. Han flyttade till USA tillsammans med sin ensamstående mamma redan när vi gick i 5:e klass. Leffe bodde i samma hus som jag tillsammans med sin mamma, mormor och moster. Hans mamma var bara 16 år då Leffe föddes och han visste inte vem som var hans pappa. Leffe var dock övertygad om att hans pappa var busschaufför så Leffe och jag gick runt och letade efter honom på alla bussar vid Brommaplan. Så här efteråt har jag funderat över hur vi trodde att vi skulle känna igen pappan. Vårt hus hade tre trappuppgångar och sammanlagt bodde 18 familjer i huset. Vi var många ungar och bara i vårt hus var vi fem grabbar som hette Leffe (...och resten hette Lasse - inte riktigt men Lasse var också ett gångbart namn)....

> ......detta nu som en liten utvikning. I morgon ska jag förresten på  årsmöte med seniorklubben. På kvällen bjuder Wille and the Poor Boys oss på middag ute på sitt företag Working Class Hero.

> Sköt om dig!

> Varma hälsningar

> Leif -san

 

> Hej Leif-san!

> Det stämmer bra med Fleet Foxes, sedan får jag se lite hur väder och vind är. Skall försöka få till en övernattning för det blir drygt att köra hem om nätterna... Jag brukar hävda att det tar två timmar från huvudstaden till den andra huvudstaden och det gör det, på nätterna... men drygt är det.

> Trevligt med Seattle, jag har många släktingar som bor i och omkring Seattle och vi har varit där rätt många gånger. Mammas kusin försökte värva oss över dit när jag var i tidiga tonåren men så blev det aldrig. Vid valde Grängesberg istället. I Seattle ser man Mount Rainier och i Grängesberg kan man ana Fjällberget, Seattle har Puget Sound vid Stilla Havet, Gränges har Kyrkviken vid Norra Hörken. Det finns många likheter.

> Intressant men din barndomsbeskrivning i Bromma, känns lite som där jag växte upp, Kolarbyn,  där var det  i och för sig inte många Syd-ar, men jag har en kompis som växte upp i samma område så där blev det Lasse, lill-Lars, Classe och till och med Lars.

> Hälsa alla jag känner!

> Hälsningar

> Syd

 

 


Rolling Stones och Rolling off

Det var den 27:e gången som Stones spelade i Sverige, det var tredje gången som Syd såg dem, PO Tidholm i DN tyckte att Stones tappade relevansen redan 1981, ja i så fall var det synd att man missade dem i Nice 1976. Själv tyckte Syd att konserten var bra, minne för livet? nej inte egentligen, den där elektriska spänningen infinner sig inte riktigt även om jag upplevde denna konsert som den bästa av de tre. Hellacopters spelade innan, det är nog deras fel att jag fortfarande har lock och sus i ett öra. Eller också är jag bara trött, ingen bra idé att försöka lämna Friende Arena med bil. Om det var totalt kaos och var det värsta amatörismen vid insläppet så var inte utsläppet mycket bättre.
Friends är ju inte ny längre och ändå så är kringlogistiken fullständigt "off" - bedrövligt dåligt.
 
Lika bedrövligt dålig är Leksands inledning på hockeysäsongen.  Förlorade med 6-2 mot Tingsryd igår. Roger Melin fick sparken som tränare för Brynäs, Leksand kommer att göra samma sak. Frågan är bara när. Såg en insändare i lokaltidningen att "vi har sådana fantastiska spelare och ett kanonledarteam". Jaha?  Blir Roger Melin den röst Leksand behöver? Skulle inte bli helt chockad om det blir "lösningen". Jag blir bara trött.
 
Lika trött som jag blir på att följa fotbollsmatcher i TV 5, en match pågår 2x 45 minuter + eventuell tilläggstid. Sändningen pågick mellan 19.00- 00.00. Fem timmar, match 96 minuter, resten kvar till reklam och nio kommentatorers totalt ointressanta mellanprat och kommentarer. Hälften vore nog brukar man säga men inte ens det räcker, man kan plocka bort sju av dem och det skulle räcka mer än väl.
 
Att plocka bort sju av vagnarna på den tågurspårning som skedde i LA i denna vecka räcker dock inte. Här måste alla kvaddade vagnar bort för att en an Sveriges mest betydelsefulla exportleder skall kunna komma i drift igen. Ni kommer att få se några konstnärliga bilder från kraschen. Och Stones.
 
 
Stones kommer att fortsätta så länge Keith kan spela gitarr, sedan är det finito.
 
 
 
 
l
 
 
 
 

RSS 2.0