Undrar om golfströmmen påverkar mitt golfspel, frågar sig Syd

För någon vecka sedan kunde ni på Syd James Revue läsa om Syds klimatexpert som lyfte tesen om befolkningsutvecklingen som avsevärt bidragande orsak till en varmare planet. Idag kan ni läsa en artikel på samma tema i DN. Där lyfter en förträdare för forskningsorganisationen "Population Council" frågan och menar att denna aspekt (med befolkningsutveckling) måste in på kartan. Om 80 år är vi ytterligare 4 miljarder människor på jorden. Det blir många värmegrader det.
Klimatet på hemmaplan verkar dock ha återgått till ett mer normalt tillstånd, dvs  tätt mellan skurarna.
 
Igår gjorde Syd sin årliga golfrunda och den gamla trätrean gör sitt jobb ännu. Gick märkligt bra även i år och det räckte till en andraplats på Svanskogens bana i det återkommande släktslaget. Funderade på orsaken och funderade då bland annat  på om det är så att Syd spelar helt utan press, förväntan/ambition på resultat -Nej. konstaterade äldre broder Syd, det stämmer inte! Inte med Syd i alla fall. Så kanske det är något annat då. Klimatpåverkan även här? I så fall är det väl Golfströmmen som ändrat sig lite.
Riktigt trevligt med golfrundan i alla fall. Det kanske rent av blir någon mer runda i höst, men just nu är det mer en blöt gräsmatta som gör att jag inte kan ta en runda med gräsklipparen. Behöver klippas men det är för blött. Ser nog lite på Premier League ett tag och sedan en löptur. Och lite musik kanske.
 
Fru Syd är på vift i södra Sverige. Berättade det för min musiklikasinnade granne M som då konstaterade; -Då kan du spela högt!
-Yes!
Och mina nya CD kom till slut efter märkliga åkturer fram och tillbaka i Sverige. Reef, Wilco Johnson, Jayhawks, Ray Davies snurrar. Och Grinderman, högt! 
 
 
 
 
 
 
 

Med hjälp av konsultbolag förklarar Syd det mesta

Det är valtider och då brukar ett till Syd James´närstående konsultbolag få ett rejält uppsving. Det är den internatioenella konsultbyrån "Hytt-Eriks Fiske- och Managementkonsult" med devisen "det är inte vilket fiske som helst utan röstfiske".
Vad händer imorgon om 14 dagar frågar sig vän av ordning. Då röstar vi säger Hytt-Erik, på ett parti och efter det kanske vi inte vet alls hur det blir. Något blir det i slutändan. Ungefär så klar är situationen just nu. Flera riksdagspersoner misstänker att de varit utsatta för utländska försök att kapa facebook och den vägen skapa osämja och sprida illasinnande rykten.
"Även jag", säger Hytt-Erik har varit utsatt för liknande attacker. Det var någon som hette "Loiita" som tyckte jag skulle skicka en slant, ja egentligen en Bitcoin, men några sådan hade jag inte i "pluskan" så dä blev inge".
 
Hur som helst inblandning från utlandet eller inte, det parlamentariska läget blir säkert lite knepigt och oroande, säger Hytt-Erik, liksom alla andra kommentatorer.
 
Turkiets valuta har seglat upp som ett orosmoment, det skyller man på sämre relationer med USA. Syd James kan dock avslöja den faktiska sanningen bakom fallet av värdet på den turkiska valutan "Lira".
 
Vad som inte är känt är att efterfrågan på valutan faktiskt har minskat och det hänger ihop med Jerry Williams tragiska bortgång. JW drev efterfrågan på Lira, se bildbevis nedan och när han gick bort så föll efterfrågan och som ni alla vet så följer den ekonomiska logiken mönstret, sjunker efterfrågan då får vi ett överskott och priset sjunker. Valutan Lira har sjunkit många procent och nu reas den till och med på nätet. Undra på att det knorras i bankerna runt om Europa som nu sitter med dåliga lån, igen. Det kan bli en klassisk grekisk tragedi i Turkiet.
 
JW drev efterfrågan på turkisk valuta:
 
 
Och som sagt nu rear man valutan på nätet:
 

Hett som...

Så är då semesterperioden slut, denna osannolika sommar. Soligt och varmt hela tiden. Och torrt! Egentligen rätt fantastiskt att man kunnat lägga sig om kvällarna och veta att det är fint imorgon också. Brukar annars inte vara den svenska sommarens mest kända vara...
Skogsbränder har plågat många delar av Sverige och räddningstjänsten har verkligen haft det hett om öronen för att hinna släcka och politikerna har nu fått eld i baken för att komma med förslag på hur vi skall förbättra vår beredskap för de effekter en global uppvärmning kan medföra och som vi får räkna med. Själv räknar jag med mycket regn i höst säger Syd James´  metereologiska expert som också lanserar en egen teori (egen och egen, det finns studier på effekten av detta, red.anm.) på vad som driver den globala uppvärmningen. Egentligen är det märkligt att klimatet blir sämre när vi har renare bilar, sopsorterar bättre. Vi har krig i världen men vi har, peppar, peppar, inte krig av den omfatting som världskrigen I och II. Vad tror då vår expert?
 
Befolkningsutvecklingen; 1950 var vi dryga 2 miljarder, nu är vi drygt 7 miljarder. Fem miljarder människor till, alla har en kroppstemperatur på cirka 37 grader. Fem miljarder gånger 37 grader, det blir många grader det. Om vi är två personer i ett trångt rum så kan det vara OK. Släpp in fem till så blir det snart rätt varmt.
Matproduktionen måste upp och det som går in i ena ändan kommer ut i den andra ändan, det är liksom lika för alla. Det blir många ton bajs det, säger vår meterologiska expert. Men nu gräver vi inte ner oss i en uppvärmningsdepression utan samlar kraften och gör bra saker för naturen säger vår klimatexpert.
Vi måste väl nämna bränderna i Californien ändå . Värsta bränderna någonsin och i Mendocinotrakten brinner det värst och det var egentligen den kopplingen jag ville komma åt för att på ett "osökt" sätt komma över på musiken. Jag hade hoppats på att sommardagarna också skulle innebära att få lyssna på ny musik, beställningar från Bengans var lagda, trodde på eftersändning av all post men så fungerar det inte. Så nu får vi vänta in ny musik i augusti och tills dess lyssnar vi på liten gammal musik. Men innan dess: Hamrén förbundskapten för Island.....jo det är sant.
 
 
 

RSS 2.0