Mellandagsrapport

En av de större, ja egentligen den största, centrumbutiken här i LA slår igen, stänger i januari. Dumt tycker vi, shoppare, ni shoppare menar jag förstås eftersom Syd intar en hög position på listan över världens sämsta shoppare. Åtminstone tålamodsmässigt....
 
Hur som helst, den här butiken stänger och nu vallfärdar kunderna för att handla med rabatt. Syd gjorde en liten lunchvandring idag och fick via hörsägen höra att det är "knökfullt i butiken", "folk står nästan travade på varandra" , allt för att komma åt en rabatterad vara. Det var överhuvudtaget rätt mycket folk på stan som verkar vara lediga, allt som jag planerat göra på en snabblunch tog betydligt längre tid än vanligt. Och så tänkte jag, kan de inte rappa på stegen lite? Lite snabbare fotisättning och lite oftare.
 
Men så tänkte Syd vidare; carpe diem! Djupandas...
 
Det är inte mycket snö men ändå tillräckligt för att skida runt i terrängen, det krävs dock att terrängen är rejält förpreparerad för någon fri terrängåkning är det inte fråga om. Men skidåkning tre dagar i rad känns bra även om distanserna ännu är rätt begränsade. Idag känns dock tillstymmelse till förkylning så vi får kasta in en vilodag. Ingen skidning idag.
 
Det är mellandag nu som sagt men jag bär fortfarande med mig minnena av en traumatisk upplevelse FÖRE jul, vi såg på Bingolotto nämligen, dan för dan......och vi såg någonting de kallade för jullustspel, tror det kallades så. Vad kan vi säga om det då? Typ ingenting men det mentala illamåendet sitter i ännu...värre än så faktuskt; en rejäl mental kaskadkräkning framkallades,
 
Och Leksand vann igen, nu fick de en svår skada så det dröjer nog någon omgång till innan vi får läsa om Melineffekten. Efter gårdagen håller alla en avvaktande ton för att se hur det går. Absolut inte hälsosamt att köra in i sargen med huvudet före, snacka om att gå in i väggen...
 
Och så har vi kunnat se mycket fotboll med många bra resultat. West Ham har vunnit, och Crystal Palace och Wimbledon, och Millwall. Och deckare har jag sett, och läst lite, och lyssnat lite. Ganska bra med andra ord....

Ibland går det fort

I söndags skrev Syd om ett Leksands IF i fritt fall, spådomen var att tränaren skulle få det s k silkesnöret och att ekonomin snart skulle visa sig vara ett bekymmer. Vi skrev också om att förfallet har pågått rätt länge, känns nästan som man snart lyckats förstöra ett av Sverige starkaste, ja i alla fall mest populära varumärken.
 
Det gick fortare än Syd trodde, dock i omvänd ordning. I måndagens regionala blaska (för er yngre läsare var detta en beteckning på en papperstidning, lite sjukt coolt uttryck typ) stod detta att läsa:
 
 
 
 
 
Bekymmersam ekonomisk situation. Och sedan på tisdagen fick tränare Leif gå efter att nya General managern agerat. Som en händelse dök Roger Melin upp! Undrar var han och GM kamperat tidigare? Ursäkta att vi tog sakerna i fel ordning när vi gissade om utvecklingen.
 
 
Syd hänvisade till en källa med god insyn i sakernas tillstånd tidigare. Den här veckan har de värsta farhågorna verifierats av en källa med ännu bättre insikt i sakernas tillstånd. Syd blir mörkrädd och då skall ni veta att Syd normalt sett blir eller ÄR mörkrädd.
 
Det känns som enkla lösningar att sparka en tränare när det egentligen är en byk som måste tvättas, rejält. Till och med så att tvätten kanske skall skickas iväg, inte bara på kemtvätt utan till något ställe där man tar hand om óch återvinner textilfibrer för andra ändamål. (Nu är det ett avancerat bildspråk, må vi säga, red.anm).
 
Hockeyallsvenskan har inga världsspelare, även om vissa själva kanske tror det. Några kanske har potential att bli bra. Ingen skillnad i Leksand. Men skall man bli bra på någonting så måste man träna, ligga i som f -n själv, göra sitt yttersta. Det räcker inte med att pussa lite på klubbmärket och köra handskklapp efter att man lyckats göra ett mål på Västervik, eller Pantern. Om man nu lyckas göra mål överhuvudtaget. Man måste anstränga sig!!!!!
 
Nästa match så kanske Leksand vinner och då får vi läsa om "Melin-effekten" men högst ärade läsare, ni som kan er statistik; ju längre förlustraden är desto närmare en seger kommer man. Och vice versa. Det är ingen naturlag med rätt nära...så det hade lika gärna kunnat vara "Carlsson-effekten". Eller varför inte Syd-effekten. Några förluster till så att statistiken blivit ännu säkrare så hade Syd också fixat en vändning.......som sagt, ingen naturlag men rätt nära
 
 
 
 
 

Jag tänkte att jag inte skulle lägga mig i

men nu går det inte längre. Vad är det då som Syd känner att han måste lägga sig i? Nej det är inte riksdagens försök att få till en regering. Nej, det är istället Leksands IF där det råder fullständigt fritt fall för närvarande. Nio matcher, nio raka förluster det säger allt.
 
Frågan är då vad som hänt, något måste ha hänt på det psykologiska planet. Även om det finns en del skador så kan inte samtliga spelare helt plötsligt bli så otroligt mycket sämre. Vill man inte? Kan man inte? Har man tappat lusten och därtill allt självförtroende? Det sitter inte i benen i alla fall...
 
LIF anställde en ny General Manager. Var det rätt? Behövs en GM? Behövs just denna GM? Har Leif i båset tappat gnistan? Finns det någor samband?
 
Ny VD tillträder snart och eftersom jag känner denne så har Syd erbjudit sina tjänster, gratis. Men jag funderar på att ta tillbaka detta erbjudande, det finns redan alltför många som kommer att lämna synpunkter och redan lämnar synpunkter. 
 
När tappade LIF verklighetsförankringen och när började fallet? En person med god insyn i detta är klar över när det började. Det var med den nya arenan, man gled iväg, inte bara på isen utan med allt runt omkring. Man fick hybris. Otal dåliga, dyra värvningar, bristande kontroll på ekonomin. Jag tror nya VD får det tufft. Tränaren får snart sparken alternativt avgår själv, vid årsskiftet eller strax därefter kommer man att se att ekonomin är riktigt kass (det är enbart en spekulation, ingen inside information). 
 
Fortsätter nedgångsspriralen? Ja, jag tror det tyvärr men jag hoppas att jag har fel på alla punkter. Och att jag dessutom har väldigt mycket fel.
 
Finns det något som kan pigga upp? Jo, en liten LIF-seger till exempel. Och att vi  går vi in i slutspurten inför julen, att det snöar ute. Och snart kan vi se film med Bruce Springsteens Boardway konserter. Ja ni ser det finns mycket annat men ändå...Leksand berör.
 
 
 

Jul-CD 2018 klar

Årets jul-CD är nu klar. Tydligt tema efter inledande "julsång"
 
 

Jag har länge förstått

 
detta säger Syd i en kommentar till de senaste forskarrönen. Nu pågår miljökonferensen i Polen, miljöhotet är en realitet. Om den fråga som nu forskarna bevisligen bevisat avhandlas i Katowice vet vi inte med med tanke på tiden på året så är det ingen omöjlighet.
 
Glaciäerna spricker också i de svenska fjällen hörde vi på nyheterna idag. Ytterligare en källa till inte bara friskt vatten utan också till oro. Allmänt mycket oro i världen.
 
Vad är det då för rön som Syd nu lyfter fram, jo nämligen detta arbetsmiljöhot;
 
 
 
 Från Dagens Nyheter
 
Och det tror jag är helt riktigt, säger Syd. Syd har nämligen en tung syn på julsånger. Inte ens som barn uppskattade lill-Syd att springa runt och sjunga i grupp.  Mamma Syd, som var en snäll och förstående mor... berättade en gång att lille Syd han grät han när folk sjöng julsånger och ännu värre när någon skulle leka "Nu kommer vargen". Då sprang lill-Syd hem och lämnade både mamman och vinterkläderna kvar. Fort gick det. 
 
Så när nu Mix Megapol, som jag aldrig lyssnar på ständigt kör julsånger då tänker vi på alla stackars butiksanställda som hör detta till sin hälsas leda, dagarna i ända. Det enda liknande tortyrredskap jag kan påminna mig är när Syd och blivande fru Syd en gång i tiden arbetade på Grängesbergs Marknad och sålde lotter. "Born to be alive" hördes i tre dygn, oavbrutet. Har för mig att "artisten" hette Patrick Hernandez eller något liknande. Man blev sig aldrig mer lik efter denna tortyr....
 
vadå ser jag blek ut? Stirrande blick, jag? Nej ingen fara, de här skakningarna går snart över......aj. håll inte fast mig mot golvet.....snälla ni...... tre dygn.....oavbrutet......aj, släpp! Born to be, tre dygn...förstå...
 
 

RSS 2.0