Angry Birds i OS?

OS går in i slutfasen och även om det varit en del stora besvikelser så har det ändå varit betydligt flera stora och positiva överraskningar. Framförallt känns skidskyttelandslagen som en mäktig upplevelse. Kalla och Stina förstås! Och än finns det fler möjligheter.

 

Östersund spelade bort sig på hemmaplan vilket var en besvikelse men torsdagens insats på Emirates i London var i högsta grad en positiv överraskning även om nu Arsenal var mer än lovligt underpresterande. Nu klarade sig både Wenger och Arsenal vidare men i helgen krävs skärpning annars blir det katastrof i Ligacup-finalen. Tempo och aggressivitet krävs, ja lite som ”Angry Birds”. 

 

Ja Angry Birds, jag noterade att Everton har "Angry Birds" som tröjreklam och då funderade jag på hur "Angry Birds" ägare har råd med det. Det kanske de inte har för nu, som ni helt säkert... noterat, har ”Angry Birds”  fallit kraftigt på börsen. Inte fåglarna i sig utan ägarbolaget. Förvånande? Jag vet inte för jag har aldrig spelat ”Angry Birds” även om de nu har tröjreklam på Evertons matchtröjor.

 

Fotboll förstår jag och jag har nu försökt förstå Angry Birds säger Syd;

 

"Jag har fått det förklarat att ”Angry Birds”  är ett spel där arga fåglar används för att skjuta typ grisar, ja inte riktiga grisar utan en digitalgris, säkert i olika färger. Och så får man poäng…………..ju fler grisar man skjuter eller prickar desto fler poäng………….ja, så är det tydligen….. roligt……….och sååå spännande……. Och populärt är det också och ett skicklighetsspel tydligen;  på nätet säger man det i alla fall.

 

Inkludera Angry Birds i OS? Jag tänker skidskytte på grisar, ja digitala grisar istället för de där rätt tråkiga svarta prickarna .  Lerduveskytte hänger ju med i sommar-OS. I vår digitala moderna värld så skulle man faktiskt kunna göra om de där rätt tråkiga lerduvorna också och samtidigt få en sponsor, för om man döper om lerduvorna till "Angry Birds" så är sponsorskontraktet klart. Vi måste ju modernisera OS och plocka in sporter som vi moderna människor vill ha........

 

 Pink Floyd var föregångare till Angry Birds? Nja de hade flygande grisar istället.


Utrecht, Holland i februari 2018 part 2

Det blev inte mycken tid till författande under vistelsen i Utrecht. Hade lite problem igår med inställda tåg mot van den Haag-hållet, och samma sak på Van Hoitenbuschseefahrengreatenhamn men det ordnade sig efter ett tag.
 
Nu har vi landat på Schipol och skall snart göra tvärtom, dvs flyga härifrån. Intensiva dagar i Utrecht, man TROR man skall få lite tid över och så blir, dvs väldigt lite tid över. Man lever i sin Houten-Utrecht omgivning, med lite transporter hit och dit så blir det inbokad tid mellan 7-19 och sedan skall det ätas lite och sedan skall man hinna gå hem och sova.
 
Vi har pratat en del viktiga saker under resan, vid middagarna, har vi avhandlat allt från religion, nord och syd även i Holland, mellan katoliker i syd och protestanter i norr. Ungefär som Mora IK och Leksands IF, det har vi också        avhandlat nämligen, när vi ändå var inne på religion.
Vi har avhandlat Kallas skidguld vilket gav ett klart överläge gentemot våra norska mässgrannar i lördags morse. Det var på lördagen det som sagt, på söndagen koncentrerade vi oss på fotboll istället, jajaja vi vet att norska herrarna vann. Jajaja vi vet att bäste svensk var 12;a. Tjat om det där OS hela tiden...
 
Som sagt det blir intensivt, varit mycket trevligt samtidigt och hade det inte varit med de här inställda tågen där på söndagen så hade man nog fått lite mer egen tid. Nu är flyget försenat och då är antagligen tåget i tid på Arlanda, Spännande blir det, hälsar Syd från den holländska landskapet. Lite snö skymtade imorse. Lite..

Utrecht, Holland i februari 2018

Funderade just om det är den sjätte eller sjunde gången, eller åttonde kanske, som man tillbringar denna februarihelg i Utrecht. Fint väder, ´ja det har det varit en gång om jag minns rätt. Annars blåsigt och kallt, precis som idag. Och minus 24 hemma känns aningen behagligare än den plusgrad som kanske det är här men där kylen tränger genom allt.
Tyvärr så har hotellet missat bokningen även detta år, ingen utsikt över järnvägsspooren. Dessutom har de byggt en massa spärrar så man kan inte knalla runt på perrongerna och hålla koll som man kunde förr i tiden, dvs för en sådär sex år sedan. Det var bättre förr....
 
Men det verkar fungera rätt bra med tågen trots allt, vi får väl se hur det blir senare idag, det är en klass 1 varning utfärdat och de har förvarnat om upp till 2 cm snö, just det upp till 2 cm snö..... Men å andra sidan kan jag förstå varningen, en klass 1 varning kunde även utfärdas för alla de cyklar som färdas runt här i högsta fart. De känns mer riskfyllda än de där 2 centimetrarna snö som kan komma. De här inte kommit än ser jag när jag kollar ut genom fönstret, dvs centrimetrarna. 
 
Istället för tågspooren så spanar jag numer ut mot en minaret, den var klar i fjol också, men förr tiden fanns den inte, dvs för en sådär sex år sedan. Det verkar vara en pragmatisk minaret för i bottenvåningen annonseras "Kebab Factory" ut, snärtigt namn! Bra mycket bättre än den gamla restaurangen i Ludvika, "Alibaba hamburgerbar kebab saloon". Men det var också förr i tiden då man kunde ha sådana där långa namn. Ja ni vet för typ sex år sedan.
 
En sak som dock stadigt håller i sig vid dessa hollandsbesök är förkylning, och jag tycker att nysningarna kommer lite för frekvent just nu. En kopp kaffe behövs. Lunch säger ni? Asch, det var förr tiden det...
 
Följ gärna Syd James på Instagram. Vi skall ge oss ut i staden nu, Syd och hans vän. Vi skall Instagramma lite..
"Syd James Revue" på Instagram.

Så kom den då till slut!

kan Rikspolischefens avgång! Ni som följer Syd James vet att detta varit ett återkommande tema hos SJ. Den vanligtvis välunderrättade källan har varit säker på att detta skulle ske. Frågan har bara varit när det skulle ske. Nu har man väntat länge men inför valet i höst ville säkert inte den ansvarige ministern ha polischefen som ett blysänke runt halsen.
Nu fick Dan från ena dan till den andra andra ett annat uppdrag som generaldirektör för MSB. Hur länge kommer detta  förordnande att gälla?  Kommer Eliasson att avgå från detta? Detta tror Syds källa, avgång blir det och då har Dan tagit beslutet själv, vi får se.
Nu hånas f d rikspolischefen på polisens intranät (SJ har INTE tillgång till polisens intranät), det kan väl kännas lite onödigt att ge Dan skulden för allting. En svensk skidåkare misstänks för bloddoping. Rikspolischefen? Tveksam straff mellan Liverpool och Tottenham, vem blåste? Rikspolischefen? Nej ni ser själva det är ju inte rimligt! Men vi får väl höra vad Leif GW säger på tisdag. Han har ju inte direkt stått i främsta ledet i rikspolischefens hyllningskör så det blir nog en bister kommentar.
 
Annars så håller vintern sitt grepp; jättefint är det. Sedan blir det kanske väl mycket skottning uppe i Västernorrland där snötäcket nu ligger på dryga 170 cm. Men nu var det inte snötäcket som var dagens ämne utan rikspolischefen och snötillgången styr han inte (har dock inte kollat polisens intranät). Det blir nog bra med nya chefen från Säpo säger vår välunderättade poliskälla från en närbelägen en snöhög. Undercover normalt men nu när källan kravlar runt i snön ser det mer ut som en overcover agent!
 
Nu blir det te och macka! 43 km skidor i helgen måste kompenseras, återhämtning är ett ord vi fått lära oss. Ja det är nog bra, knappt 44 mil har vi nått så här långt och även om man inte tycker att man gör några superframsteg så är det ändå skillnad nu mot månadsskiftet november-december. Nej, och det kan bestämt dementeras. Ja jag tänker på den här nyheten i Uppdrag Granskning om att en fortfarande aktiv svensk skidåkare haft misstänkt höga blodvärden. Det är inte Syd! Nej, blodtrycket kan möjligen bli lite högt ibland när inte fastvallen blir rätt.......och då kan även ett s k kraftuttryck komma....
 
Klipp från Google:
 
 
 
 

RSS 2.0