Våren är här

oJag hade en f d arbetskamrat i Gävle, dvs han var Brynäsare, som alltid skrev. Jag du Syd; "våren kommer alltid tidigt i Leksand". Men nu fortsätter våren ett tag till i alla fall. Det var ju en fantastisk fredagskväll med Leksands seger i Stockholm, så nu finns hopp även om jag tror AIK blir hyperfarliga, närmast nu imorgon söndag.
Vad som gav fredagskvllen extra glans var ju dessutom att Stina Nilsson tog hem världscupen i sprint.
 
Min egen vår har nog kommit, ja jag tänker inte på speciella vårkänslor utan att jag inser att nu är nog skidsäsongen över. Åkte måndag, tisdag och onsdag denna vecka men med nattvärme så har det tagit hårt de senaste dagarna. Antal skidmil blev betydligt färre i år än ifjol men ändå på hyfsad nivå. Det jag är särskilt nöjd med denna säsong är att stakningen utvecklats både vad gäller teknik och styrka. Sedan är allting relativt förstås......
 
Det värsta sportminnet för denna vecka är annars den match jag såg förra helgen, ja jag vet att vi nu närmar oss nördnivån, mellan Millwall och Brighton i FA-cupen. Jag har en viss förkärlek för Millwall även om deras fans bär T-shirts och mössor med texten " No one likes us" eller om det nu är "No one like us" det må vara det ena eller det andra. Hard core supporters är det.
Millwall var underdog i matchen, leder med 2-1 i den 94:e minuten, Brighton får en frispark som Millwalls målvakten verkligen "töfflar" in i egen bur, tvålkopp hade varit rena halkskyddet. 2-2 och sedan förlorar Millwall på straffar. Jag lider och har lidit med målvakten. Nu får mina gamla medspelare säga ifrån, men jag har inget minne att jag gjorde någon dundertavla under min målvaktskarriär men bara känslan/tanken är hemsk. 
 
Mycket sport blev detta i denna krönika. Nu väntar dock svämors 85-årskalas men innan dess ett löppass. I solen, 10 grader varmt. Lite vind OK men nu kommer nog värkänslorna smygande trots allt.

Eskil spelar under bordet

Syd James har för första gången på länge involverat sin gamle vän Hytt-Erik som driver Hytt-Eriks Fiske- och Managementkonsullt med devisen, "Det är inte vilket fiske som helst utan röstfiske". 
Som ni alla förstår så var Hytt-Erik starkt involverad i i höstens regeringsdiskussioner där det till slut tog slut mellan Centern och Moderaterna. Vi har nog alla trott att förhållningssättet till Sverigedemokraterna var den stora stöttestenen. "Det var min bild också" säger Hytt-Erik i en direktkommentar från Blasieholmen där han förlagt sin konsultbas. "Men vi förstår nu att det var andra orsaker till att det inte gick så bra". 
I politiken sa Annie nej till de moderata inviterna och i de underbordskontakter som Eskil försökte sig på var det tvärtom moderaternas kvinnor som sa nej. 
"Man kan undra hur Eskil tänkte där när handen gled iväg i fel riktning", säger Hytt-Erik. Nu skall vi säga att Hytt-Eriks information kommer från de officiella kanaler som stått till buds. Kommer det mer måntro?
Liberalerna har sina egna inre strider, nu senast har man puttat ut Cecilia Wikström från sin EU-lista för att hon haft externa styrelseuppdrag. Cecilia har, om vi förstått rätt, även en prästutbildning och här skulle ju Liberalerna och Centern kunna hitta ytterligare ett nytt samarbetsområde. En kombo mellan Eskil och Cecilia. Där Cecilia coachar Eskil.
 
"Jag kan tänka mig en situation", säger Hytt-Erik, där Eskil och Cecilia sitter tillsammans i sakristian, äter och ber en bön tillsammans för att få bättre väljarsiffror och där coachen Cecilia säger : "Nej Eskil! Vid bön KNÄPPER man händerna! Bägge händerna!"
Och Eskil svarar: "Det är då själva fan att man aldrig får jobba på egen hand här i sakristian". "Men jag lovar, det skall aldrig hända igen!"
"Kan vi ta hand på det?", säger C, 
"Absolut", säger E.
 
Men Eskil!!!....där ligger INTE servetten som du tappade igen...

RSS 2.0