Några dagar i september

Onsdag den 18 september- en dag i verkligheten. Då var jag återigen i huvudstaden. Passerade ”Spanga” med taget. Trodde att Spånga skulle bli internationella och att de plockat bort sitt å och ersatt det med ett a. Men jag såg sedan att det var bara på någon enstaka skylt som detta hade hänt. Åter varit i huvudstaden som sagt, känns nästan som old times när man var i Stockholm konstant 2-3 dagar per vecka, övriga 2-3 dagar var man någon annanstans i Sverige eller utomlands.

Nej jag inte påstå att jag saknar allt resande i tidigare yrkesliv.

 

Såg Solvalla, har blivit procentare med några procents ägande i travhäst, två kusar till och med. Men det verkar mest vara halta hästar och är de inte halta så är det misstänkt hjärtfel, onte i halsen, vita blodkroppar hit och dit eller något annat som inte stämmer. Fort går det med kostnaderna, fort på själva travbanan verkar svårare..

 

Matades med morgonekot onsdag morgon,  på vägen ner till tågstationen i Västerås om den då framlagda budgeten, vi märker en konjunkturdämpning, mer mot en normal nivå sägs det. Jag undrar jag om vi inte står inför en större sättning på den s k marknaden. Det är för många orosmoln på den klara hösthimlen; Brexit, Iran-Saudi, nyval i Spanien, regeringsoro i Italien, bilförsäljningen sjunker, signaler runt omkring mina vanligtvis välunderrättade källor om att orderingången på många håll är dämpad.

 

Postnords jätteanläggning vid Tomteboda såg tom ut, det gör ju också i kundernas postlådor i alldeles för stor omfattning.

 

Champions League i veckan i alla ära, jag är dock mest bekymrad att AFC Wimbledon förlorar igen, i veckan mot Coventry, Den gamla bilstaden. Igår lördag gick det inte heller bättre. Ny förlust.

 

Vi hade gymnasieträff igår, det är några år sedan vi slutade gymnasiet ( faktiskt mer än några..). Vi träffas en gång per år och varje gång så är det bara som om en pågående dialog  fortsätter. Rätt okomplicerat, vi träffas på samma restaurang (som vi bokning konstaterar, jaha det är dags igen..), vi äter, vi berättar, vi minns, vi skrattar och vi blickar framåt, inte minst emot när vi skall ses nästa år igen.


Lördag morgon den 14 september

Lördag den 14 september kl 10.14.

 

Har precis beställt Neil Youngs nya skiva från Bengans. Ett nytt album med Crazy Horse som back-up. Blir spännande. Det här blev effekten av att betala räkningar och kolla mailen. Reklamutskick från Bengans – ja det gav effekt.

 

Skall strax ge mig i kast med trädgårdsarbetet men först kaffe och nybakad sockerkaka.  Jag kan inte påstå att jag ens är i närheten av reklambudskapens glada, sjungande och dansande matlagningspersoner men sockerkaka är ett ”paradnummer” och igår kväll fixade jag faktiskt maten. Ingen trerätters men i alla fall en hemgjord pizza.

 

 Som vanligt vaknade jag tidigt, 05,35 denna morgon. Vanlig vardagstid med andra ord

.

Gick rätt hyfsat med träningen igår kväll, satte ett mål för femman och gick under med 25 sekunder, träffade en annan löpare, mötte tre svampplockare (som hittat kantareller det såg jag) annars var det rätt tomt på banan. Ok det kanske inte är optimalt fredagsmys och springa runt vid 19.30.

 

Idag börjar hockeysäsongen – är orolig för att Leksand skall få en dålig säsongsstart (igen) men rent statistiskt så närmar de sig en seger i säsongsöppningen. Bara vi slipper negativt kval i år så är jag så nöjd.

 

Och så är det utomordentligt tråkiga landslagsuppehållet över och Premier League hela helgen. Och The Championship, och League One och League Two, få se, just det Färöarna I tisdags zzzz och rätt mycket tur mot Norge så var det. AFC Wimbledon kom igen, vi behöver årets första trepoängare!

 

Om ni har tid över kan ni följa Millwall Balkan på Instagram, ni som känner Millwall förstår….ni andra; välj själva, det är inte riktigt rumsrent alla gånger…


Onsdag 21.02

Tisdag 21.02, är det inte utan onsdag 21.03,  hann gå en minut till,,,

Tåget stannar just i Enköping med riktning Västerås. Lång dag i huvudstaden men bra utfall tycker jag.

Tränat hyfsat söndag (cykel) och tisdag (löpning), Blev sent på jobbet måndag,  orkade inte ut men var ändå laddad för sista avsnittet av årets Line of Duty. Spänning till slutet.

Blir däremot mest irriterad när man ser förhandsvisningarna av Luuk och Hallberg, Alla för Alla och Diggiloo. Klarar inte dessa program.

Tack och lov är Premier League tillbaka i helgen. Och SHL, nu blir den pärsen igen. Det blev inga skivor i huvudstaden. Tiden försvann.

Stänger nu mailen och laddar för kvällens 11 mil i bil mot LA.

Har min jul-CD 2015 i bilen, eller kanske lyssnar jag Karlvagnen, om den sänds, och så tar vi SMHI, jag gillar just väderleksrapporten 21.50, "varmast idag var det i södra Spanien där det någonstans var 32 grader", fast SMHI brukar säga typ Sevilla.  Eller något sådant. Nedsbördsmängden här och där. Märkligt....när vinden vid Bjuröklubb anges då vet vi att klockan strax är 22.00...


Sunday morning

06.10 sedan var det kört. Nejdå det var ingen klocka som ringde. För säkerhets skull så brukar jag ibland ställa in väckning även på helgerna, det vore ju dumt att sova för länge, något som i och för sig inte brukar vara något som händer. Men någon gång skulle ju kunna bli den första..

Tankarna börjar fara, inte alltid så djupa men tankar i alla fall. Funderade på gårdagens släktgolftävling, det gick bra i år också. Och trevligt var det. Ta upp lite golf igen? Har jag tid? Regnar det idag också? Skall nog gå ner i sätta på torktumlaren? (ja det gjorde jag) Läsa en stund? Skall jag ta en vecka med Gov´t Mule musik? Tankarna far hit och dit som sagt och sedan hörde jag att helgtidningarna kom så då var det dags att kliva upp.

Lite råkallt i huset. Göra upp en brasa? Nej det känns tidigt (då tänker jag rent datummässigt) 

Frukost, naturell yoghurt från Grådö, byter ut sylten mot kardemumma och kanel efter inspiration från en bok som jag läser just nu. Läser tidiningen;  Brexit, Skjutningarna i Chicago, konstaterar att AFC Wimbledon föll borta mot Milton Keynes, riktigt illa. Kvarnsvedens damer föll hemma mot Uppsala. Ikväll landskamp mot Norge. Vandringsleder på Västkusten och Höga kusten.

 

Dags att sätta på en Gov´t Mule skiva? Nej fru Syd brukar inte uppskatta mina musikaliska val så här på morgnarna. Även om hon sover ännu.

 

Var in på Gov´t Mules hemsida igår, skall skicka efter ett par skivor, gjorde en research i mina egna skivhyllor och konstaterade att jag har 12 CD med Gov´t Mule och ytterligare ett par med Warren Haynes*.

 

Hittar en lapp om att sotaren skall komma i veckan, lika bra att förbereda stegen redan idag.  

”Mycket nu” för att citera en gammal klient som hade svårt att hinna med någonting egentligen. Allt körde ihop sig, och sotaren skulle komma, låt vara att det inte var varje dag utan bara är en gång per år men ändå. 

Skulle nog sovit lite längre, lite trött igen nu känner jag. Väcker nog fru Synd nu och kokar kaffe.

 

·        * Jag följer Warren Haynes och Gov´t Mule på Instagram och kunde, som jag nog nämnt tidigare, för någon månad se att Warren numer följer Sydjamesrevue på Insta.

 

 

 


RSS 2.0