Vardagar under semesterdagar

Någon av DN eller SvD kultursidor hade både Vardagar och Vardagar 2 på sin topplista av böcker att läsa. Syd har precis läst klart Vardagar 2 nu under de första semesterdagarna. Haft fyra dagars ledighet och tycker redan att jag varit ledig i en evighet, det tycker jag varje semester för att sedan fundera på vart semestern tog vägen.
Jag kan starkt rekommendera Ulf Lundells Vardagar, inga spänningsromaner som ni förstår och man eller kvinna behöver inte vara Lundellfantast för att få en stark läsupplevelse. Lundell, en  iaktagare, funderar, tillbaka till barndomen, framåtblickande. Känner igen mycket. Läs säger vi, passa på att läsa Vardagar under semesterdagar.
 
Känner igen textrader  i nya skivan "Tranorna kommer", vilken också rekommenderas. Tillsammans med Dan Hylander som också kommit med ett nytt album.
 
Laddar bilen med CD vid norrlandsresor eller dito söderut. Försöker hitta sådant som inte sticker ut för mycket så att fru Syd inte skall baxna helt. Sedan har vi ett återkommande samtal kring volymknappen, den går att vrida åt olika håll.....
 
När jag läste Vardagar som kom jag att tänka på citatet " Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet".
 
Och så tänkte jag på Kirsty MacColl
 
 
 
 

Semestertider hej hej

En nära vän till Syd var besökte Gotland och Almedalen i veckan. Intressant är ett sammanfattande intryck från vännen.
Vännen berättar för Syd att han (det är en "han" kan vi avslöja) funderat på några olika saker under och efter veckan.
Klimatet; definitivt under press även om juli i år inte slår några värmerekord, snarast tvärtom. Skamkänslan för än det ena, än det andra som vi skall bära på menar många inte är någon bra väg för framtiden. Därtill kommer insatser på områden som är mycket symbolik och lite konkret nytta. En artikel i DN, tror vännen att det var, pekade ut världens cementindustri och stålindustri som riktiga CO 2 bovar. Alla vi (nu ljuger jag lite) som shoppar kläder på HM och andra butiker genererar otroligt mycket klimatpåverkan, inte minst ´för allt vatten som utgår för att producera bomull.
Re-use, återanvänding, säger vännen. Minska på konsumtionen generellt. Befolkningsutvecklingen, är ett problem vilket nu lyfts fram i olika sammanhang, är största CO2 drivaren.
 
Hur mycket CO 2 har inte nya Karolinska sjukhuset genererat? Till vilken nytta? Sämre sjukvård och ekonomiskt kaos.Snabbtåg mellan storstäderna, 50 års payoff på CO 2 sade någon till vår vän. Ja som ni ser så fick vännen många funderingar under veckan.
 
Själv har Syd fokuserat på mycket mer närliggande saker som VAR. Flitigt använt under dam-VM, alldeles fel, det blir närmast löjligt och själsdödande och vem vill vara donmare i framtiden? En målkamera OK men skrota VAR innan fotbollen dör.
Hedvid Lindahl hyllas MEN kolla på semifinalen igen, holländska målet, nja lite återhållsamt, inte sträcker Hedvig ut maximalt.. Hur som helst har damerna överträffat mina förväntningar, klart, efter de två inledande matcherna så funderade man på om landslaget helt tappat slagstyrka, Nu skulle de föra spelet i de två första matcherna vilket man inte är specielklt bra på, i övriga matcher har man hittat sitt spel, motståndarna får hålla mer boll, vi kontrar. Godkänt, definitivt, även om man ibland blir fundersam över totalmissade tremeterspass och rejäla snedsparkar.
 
Dessutom har Syd påbörjat sin semester, så då skall Syd jobba lite mindre som en medarbetare sa en gång i tiden. Just nu på väg norrut så följ gärna Syd på Instagram. Semestertider hej hej. Gyllene Tider är på avskedturné, Själv hade jag hellre sett Band of Horses på Grönan i förrgår men nu gick inte det.
Vi kan avslutningsvis nämna att även Syd har ett stort miljöintresse även om Syd 1985 mötte organisationen Greenpeace i Seattle, USA,  med misstänksamhet Så istället för medlemskap redan då gick Syd och köpte en vinylskiva, tror den hette "Life in General". Vad skivbutiken i Seattle hette minns jag inte. Jag kan ju leta om ni är intresserade...
 
Fler semesterrapporter kommer så Watch Up
 
 
 

RSS 2.0