Idag så

Hämtade jag upp Ulf Lundells "Vardagar 3" på lokala bokhandeln. De hade ökat sin omsättning med några procent i april jämfört med 2019.
Annars är det inte mycket som ökar i positiv riktning.
Lätt att tyngas ner av Coronasituationen.
 
Var ut en stund i majkvällen,
trots handskar var fingarna blå när jag kom in.
Kallt i kombination med dålig cirkulation i händerna,
det har jag haft sedan hockeykarriären.
 
Halkolyckor har vi haft i maj i år, kallare än januari
känns det som
Tulpanerna hukar i bladverket
Det lockar inte att blomma ut
 
Hörde att äppelskörden hotas på Österlen
Potatisblasten fryser i syd
Nattens preliminärt kallaste notering
var Rensjön med minus 14. 
 
Service på bilen, bromsbackarna slut
Hade ett Teamsmöte medan jag väntade
En ärrad man satt på behörigt avstånd
Jag ursäktade att jag störde
 
Det var bara kul tyckte han
Är inte det där en bra mötesform funderade han
Jo man blir ju flexibel
Det framtida normala hörde jag i veckan
 
Hörde också att Spotify skulle börja podda
dramatik i någon spännande content bla bla
Jaha ungefär som Radioteater då? undrade intervjuaren
Föll inte rätt kan jag säga
 
Nästa vecka varmare
behövs
Imorgon snickeri
Ikväll Marcella på NetFlix
 
Lyssnade på Lundell medan jag skrev
Omaha Ruff- riktigt bra
Det är en underbar morgon,
en underbar dag.
 
 
 

Förväntan

Så kom den då till slut, ja jag tycker det varit lite segt även på denna front, den nya skivan med Pearl Jam. Känns bra. Alltid lite spännande även om jag har fler skivor sedan tidigare. Gjorde en måttbandsuppskattning och hamnade på knappt 2000 vinyl och dryga 1500 CD. Ja så jag skall inte skylla på att jag saknar lyssningsalternativ.
 
Dragit ner en del på inköpen, försöker vara mer selektiv. När jag en gång i tiden började mina skivköp så var det på selektiv nivå. Hade inte pengar till något annat. Sålde dessutom ett stort antal skivor när vi köpt huset, för att ha råd att köpa nytt. Dumt ser jag nu i efterhand när jag försöker återhitta de gamla.
Edgar Broughton Band, Grand Funk Railroads "E pluribus funk", Greenslades första, MC5 är några jag söker. Jag vet vem som köpte flera av dessa men tyvärr så dog denna man för några år sedan och vart hans skivsamling tog vägen har jag inte forskat i.
 
Fru Syd fick lyssna på ett Pearl Jam-spår igår och det tyckte hon var såååå myyysigt.
 
I måndags vaknade man till full snöstorm, 15 cm nysnö i maj. Halkolycka i maj, det kändes tungt. Igår klippte jag gräset. Växt ojämnt men andå, det skiftar snabbt till skillnad från pandemin, den får gärna skifta snabbt,  dock bara i en positiv riktning om vi får be och hoppas och tro Hörde för övrigt en filsofisk diskussion igår på radion om skillnaden mellan förtröstan och hopp. Med hopp om god förtröstan så kan vi lyssna lite på Pearl Jam. Enjoy Sunday! It´s cold an´ rainy today!
 
 

1 maj välkommen! Welcome!

Det hade förvarnats om snö i natt men det var skönt att slippa vakna upp till snötäckta sommarmöbler och hängande påskliljor. För den skull säger jag inte att vädret är inbjudande...
 
Ny månad, fortsatt Corona, lätt att bli dyster, mycket lätt, men det gäller att "keep up the spirit". Och förra veckan tog Syd ett djärvt grepp; införskaffandes av en ny utegrill! Funderat så där en 5-6 år på om det inte vore dags, ivrigt påhejad av omgivningen. Så det blev en gasolgrill, med tre brännare!
Jaha? svarade Syd tveksamt när säljaren med stor entusiasm berättade om TRE brännare.
 
Syd är ingen stor grillare men nu har vi grillat tre gånger på en dryg vecka, sammanlagt mer än de senaste sju åren sammanlagt. Låt vara att Syd vid grillning nummer tre glömde bort att stänga av både grill och gasol så det brände på tills gasen tog slut.... Det blev dyra korvar det..
 
Efter att haft en total Corondysterhet så har jag kommit igång lite med musiklyssnadet igen, lite mer med hörlurar (Syd är ingen hörlursmänniska heller men eftersom volymen är ett återkommande diskussionsämne så...) 
 
Som jag skrev i förra inlägget var Syd mycket stolt och nöjd efter att ha fått mail från Eric Ambel. Nu är stoltheten lika stor efter att ha fått mail från Emily Duff. Riktigt nöjd till och med.
 
Lyssna nu på klippet nedan och gå sedan in på Spotify och kör Emily Duff!  Syd köper skivorna istället! Tycker att hennes basist ser rätt cool ut, på lunchbreak från bankkontoret?
 

Thank you Syd. I really appreciate your order.  I will get those out ASAP.

Hope to meet you in Sweden someday soon.

xx

Emily Duff

 

 


RSS 2.0