Ett mål uppnått

Jaha så har man då klarat av Cykelvasan 94 km. Strålande solsken men ändå inte besvärande varmt. Jag nådde inte riktigt mina mål med en tid under fem timmar men med lite annan disponering av matpauserna så hade det kanske gått. Men, men, jag hade tydliga kramptendenser från 60 km vilket tvingade mig att hålla igen lite grann. Konditionsmässigt - flås och puls inga problem. Den svaga punkten var låren vilket jag visste om. När/Om jag kör igen så vet jag hur träningen skall ändras till nästa år och inklusive insikten av att man behöver fler långa pass. Ändå rätt nöjd, cyklade alla backar, inte ett avsteg på 94 km och jag var inte helt slut i mål! Bra att mina Skånevänner kom upp och körde, det pushade även min anmälan vilket jag inte ångrar.
 
Starten i Berga By
 
 
Efter målgång i Mora, dvs en stund senare...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Länge sedan sist part 2

Det har, som sagt, inte varit mycket skrivande här på slutet, förstår inte att så mycket kan dyka upp som stjäl tid från denna viktiga aktivitet. Fick precis till en liten träningsdagboksnotering i alla fall. Som sagt semester och sommarledigheten försvann i ett nafs, tycker ändå det var rätt hyfsat med både väder, träning och annat. Trevligt umgänge med besökare. Dock har jag denna sommar saknat bra musikupplevelser, ifjol var det ju både Stones, Neil Young och Lundell. I år har man överhört snuttar av Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg. Tungt. Tungt har det också varit med en del våldsbrott som känns både skrämmande och onödiga. Sedan flög en hamn i luften i Kina och rekordbomb i Bagdad och en del andra tråkigheter. Annars minns jag att ett charterplan från Örebro krockade med en fågel och passagerarna blev ”strandsatta” i Köpenhamn istället för på Rhodos, strand som strand kan man tycka… Sedan var besättningen på ett Air Balticplan berusade, hela gänget, så flyget blev inställt och passagerarna blev här strandsatta i Oslo istället. "Beach 2015"? Som sagt sommaren går fort, nu är det visserligen varmt ute så man kanske hinner med en del till av de planer man haft, hunnit med kanske 22,38% av det som jag planerat och hoppats på. Nu skall jag som sagt styra kosan mot Mora och se om vi kan fullfölja Cykelvasan. Ja, jag har köpt en del skivor men det återkommer vi till!

Länge sedan sist

Det har inte varit mycket skrivande här på slutet, förstår inte att så mycket kan dyka upp som stjäl tid från denna viktiga aktivitet. Jag kan dock lugna er med att jag tränat på rätt så hyfsat sedan föregående träningsrapport. Det blev ytterligare c a 10 mil cykel i Skåne och 3 mil löpning. Dock nådde jag inte målet med en rejäl långtur. Längsta blev nu en skogstur på knappa 3 timmar. På hemmaplan har det blivit både en tur runt Väsman 45 km 1,48 och sedan min skogstur på 23 km med snitt på 19 km/tim helt OK. Samt några löpändor och plankan Idag bär det av till Mora och som alla andra, nåja, stora idrottsprofiler så dras man ju med lite skador som man kan använda om det inte riktigt går som det är tänkt. Faktum är dock att höger höft och ljumske smärtar rejält efter cykelturerna (inte när jag springer) och tycker jag mig dessutom inte känna en liten förkylningstendens. Målsättningen imorgon är att ta mig i mål efter 94 km. Skulle jag sedan klara det under 5 timmar så blir jag nöjd och under 4.30 (kräver drygt 20 km i snitt) så blir jag överraskande nöjd.

RSS 2.0