Reflektioner en dag i oktober 2019

Idag, den 25 oktober, snart slut på den här månaden också.....konstigt, nej inte egentligen.
 
Träffade en gäng tidigare arbetskamrater igår, konstigt.. nej inte konstigt det heller egentligen.
Men man jobbar så intensivt med vissa under flera år, nästan daglig kontakt och så går man skilda vägar och ja, i bästa fall ses man någon mer gång.
 
Ingen mer från Dalarna men alla hyser sympati för att man är Leksandssupporter i dessa tider, åttonde raka förlusten igår.
En ivrig säljare ringde mig, eftersom jag är en dålig köpare så hamnade vi istället snart i fotbollsprat eftersom jag hörde att personen hade tydligt Skånedialekt. Malmö FF i Europe League var det som avhandlades, och det gick ju bra igår.
 
Sitter i Stockholm just nu. Det kan man ju också göra........

Oktober 12

Det rusar fram även i oktober, snart mitten på månaden. Skidanläggningarna i norra Dalarna öppnar. Här ligger fukten och regnet tung denna lördagsmorgon.
 
Läste precis att årets influensaepidemi riskerar att bli tuff. Jag tänkte högt och och pratade med fru Syd; undrar om jag håller på att bli sjuk? Sov längre idag än på länge men ändå trött. 
 
Hör en debatt om årets Nobelpristagare i litteratur surra på P1 i köket. Turkiets invasion i Syrien. Själv sitter man den stora frågan om vilket elavtal man skall välja framöver. På två ställen samtidigt. Det blir nog fast tre år till.
 
Åker till Norrköping nu. Peking som det kallas. Närmaste Kina man kommer denna helg i alla fall.

Frosten

har bitit rejält i natt. Tre fyra grader kallt nu på morgonen. Blommorna står resta ännu men ser frostnupna ut.
Gick upp i tid, skall jobba idag och ville få lite gjort på morgonen. Det är inga våldsamma insatser man gjort, tvättmaskinen går själv, sockerkakan är precis färdig, läst tidningen. Betalat räkningar, nej inte för sent utan snarast för tidigt då månaden alltjämt är ung.
 
Förra helgen gick döttrarna Syd och Syd Gruvtrampen, det var många år sedan senast. Trevligt evenemang, genuint, trevligt, inte alldeles enkelt att gå; kuperat, blött, stig. Se Syd James Revue på Instagram.
 
Bomb igår kväll i LA, yngste dotter Syd bor nära. Ringde; "Nu åker du INTE dit", precis som om jag skulle dras till socialrealitiska draman... Körde en "femma" igår kväll, inte trångt på spåret igår kväll heller. Struntar i tiden, tänkte jag, sneglade dock på klockan vid start och det blev nog en av säsongens snabbaste rundor, pressade på uppför. Kroppen stel efter onsdagens styrketräning, men det gick ändå rätt bra som sagt.
 
Källsortering, skall hinna med det innan jobbet, sätter på kaffet, torktumlaren går. Hörde på Lundströms bokradio; två spännande böcker presenterades. Kanske hinner man med bokhandeln också.
 
Premkier League, kluven inför morgondagen då West Ham möter Crystal Palace, kan vi hoppas på typ 3-3. Hoppas Leksand vinner igen. Visst ja, källsortering. telefonen ringer oj nu blir det snabba ryck. finbesöket redan på G
 
 

RSS 2.0