Inte blir man direkt upplivad

Allhelgonahelgen, en vacker högtid...ja det får man väl hålla med om, men inte känner man sig direkt upplivad när man går runt med ljus och gravprydnader. Nej, det känns tungt och sorgset. RIP. alla kära!
Då kunde jag har slutat dagens skrivning där. Men
 
jag konstaterar istället att jag tagit fram omslaget till årets jul-CD. Visade den för fru Syd som inte direkt körde vågen. "Men det är din CD, ditt omslag". Vi får se om jag omarbetar lite. New York inspirerat är det! Charlene blir kanske att se lite för bred ut när jag modifierat bilden men å andra sidan hon får ingen CD heller....
 
Lite nöjd med träningen den gågna veckan då blivit tre turer á 28 km backig cykling (la till en backe jag glömt nu senast) och med lite annan vardagscykling så har jag passerat 10 mil i veckan. Sedan är det inte optimalt trivsamt när man cyklar de här mörka blöta kvällarna och även om jag har både pannlampa och reflexväst så verkar bilisterna inte se en ändå... och löven gör det halt.
 
Coronan och Covid19 håller oss i stt grepp.  Tungt för alla men konstigt nog verkar det vara full fart i shoppingscentra, såg inslag från Mall of Scandinavia igår. Avstånd där? Nej! Samhällskritiska butiker? Nej!
 
En butik som är samhällskritisk, åtminstone för mig är  den lokala skivbutiken. Öppnar om en stund och jag har en skiva att hämta. Bruce på vinyl förra helgen, Bruce på CD denna helg.
 
Erik Hamrén på Skavlan igår, OK även om jag alltid haft svårt för Hamrén och med tanke på diskussionen om vem som styrde och ställde i omklädningsrummet så skall jag återpublicera en bild som jag använde när jag för några år sedan skrev om Zlatan kontra Hamrén.  Ni får gissa igen, vem var vem?
 
 
Lite uppiggande musik så här på morgon kanske?
 
 
 

Ännu en lördag morgon

Ojojoj, idag det var det trögt. Vädret? Mycket i veckan? Kanske blev det för mycket avkoppling igår kväll med bastu och Neil Young & Crazy Horse i högtalarsystemet? Därefter mat och TV med serien "Utredningen" och Skavlan med Bruce Springsteen. Kanske blev för mycket lugn...
 
Är det på ett musikaliskt område som vi enas fru Syd och jag så är det kring Springsteen, frågan är om inte fru Syd är än mer enad än jag. Nu väntar jag in den senaste skivan som jag beställt, både som vinyl och CD. Från den lokala skivbitiken som måste gynnas.
 
Trots att jag också tyckte mig se sämre imorse när jag klev upp så var det intressant att läsa Johan Kronemans artikel och reflektion (Kroneman är oftast väldigt bra och stämmer ofta med vad jag tycker själv). Den här gången var utgångspunkten landskampen i veckan mot Lettland (7-0). Och kommentatorn Chris Härenstams överdrivna entusiasm, som för övrigt irriterat mig i många år. Chris tycker att varje femmeterspassning är oootrolig, ett inlägg som når straffområdet har knappast skådats i sin fulländning tidigare. Jag antar att Chris vill framstå som en stor och hängiven anhängare av damfotboll. Hans hängivenhet slår dock åt andra hållet;  passningar som var naturligt allmängods i vårt F13-lag en gång i tiden får Härenstam att hängivet utropa, "underbart, vilken genialisk framspelning, ser ni?" Ja vi ser, vi förstår och vi har sett samma sak i minst 30 år! Och då pratar jag på F 13....
 
Nu skall vi inte falla ner i gnällgropen mer, i denna artikel....
 
Yngsta dotter Syd levererade en pumpa/morotsskaka igår kväll. (Yngre dotter är hängiven Halloween - US-influerad efter våra Halloweenbesök där) Kakan blir bra till kaffet.
Ni ser, man är som en vanedjur, kaffe varje f m med tilltugg, efter att ha betalt räkningar, skrivit på bloggen. Jag tycker dessutom att synen börjar blir bättre igen och jag tror att efter en kopp kaffe kommer jag att vara klarsynt som attan. Sedan gäller det att prioritera dagens program, två matcher borde ses och då får synen inte vara suddig...
 
Kaffe! Texten är suddig igen och det är alldeles dimmigt när jag tittar ut,,,,,,,,, nej jag ser ju nu att det är snö....... skönt det då....
 
 
 
 

Onödig kunskap

Jag berättade att vi hade vår årliga gymnasieträff för ett par veckor sedan och vi kom då att prata om att vi bär med oss en massa onödig kunskap. Ja och samtidigt tenderar man att tappa bort en del nödvändig kunskap.
 
Andra berättade om sina onödiga kunskaper och jag berättade min egen klassiker om vem som slog ett specifikt inlägg i matchen England -Brasilien 1970. Och samtidigt när vi ändå var inne på det ämnet som kom Gordon Banks, som för övrigt räddade nicken från Pelé, på tal. Jag kom då att tänka på att England vann fotbolls-VM 1966, med Gordon i målet. Då var Syd en liten knodd men kommer ihåg att Cirkus Scott var på plats i hemstaden den dagen och att någon cirkusanställd klättrade, gick armgång, ut på en av de bärlinor som höll ihop cirkustältets fyra höga stolpar och placerade en engelsk flagga på en av linorna. Tydligen ett minne att bära med sig genom livet. Sånt där kommer jag ihåg men inte mycket annat från barndomen. Läs vidare nedan om andra minnen och missar men kolla gärna filmen först. 
 
Ja jag blir till och med lite rörd....fast jag är så otroligt tuff säger Syd...
 
Sedan bär jag med mig en rad födelsedatum på personer som jag inte haft att göra med på typ 37 år,
40112X, 35082X, 25092X, 53082X. Jätteviktigt. Och OCR koden på ICA.kortet... jättebra att ha i huvudet. Ja tyvärr så finns nästan hela sifferserien för Coop-kortet också i huvudet.
 
Då är det alltid lite mer svårförklarligt att man varje år utropar; Va? Bröllopsdag, är det i dag? Ja, jädrar...
Nu är det inte bröllopsdag idag om någon tror det, i år kommer jag nog ihåg. Första bröllopsdagen då ringde svärfar och inledde med Grattis! Varvid svärsonen, dvs jag, svarar Grattis? Har vi vunnit pengar? Kunde ha varit bättre...
 
Nu håller jag på att bli lite stressad känner jag, jag hör det omisskänsliga ljudet av en motorsåg i närområdet. Och som jag som planerat skogsarbete själv men måste ha en ny kedja till sågen just nu och innan året är slut en ny motorsåg. Men jag hinner inte och kom inte ihåg! En sådan viktig sak! 
Ändå var slutet på veckan aningen lugnare och förklaringen till det trodde många var älgjakten. Så är det nog. Och de få älgjakter jag gjort minns jag.... med fasa. Nu kan det erkännas, jag brukade ha mer än bössa och kommuniktionsradio med mig på passet. Jsg brukade ha med mig kamera och en bok, då kunde  jag sitta där och läsa.... tyvärr var maten jag hade med mig alltid slut vid niotiden, och sedan frös jag resten av dagen. Detta försökte jag då kompensera med att spänna musklerna så mycket som möjligt- stillasittande- vill ju inte störa älgarna. Prova får ni se- spänn hela kroppen maximalt-spänn-spänn och ta iii. Håll ut! Spänn. Ni skall få se att ni om en 20-25 minuter är ni varmare...
 
Kaffe nu och kan inte den där motorsågen bli tyst så jag kan koppla av lite.
 
 

Överraskningarnas tid är inte förbi

inte ens för Syd själv.  Lundell och Nature släppte en skiva på 70-talet med titen "Natten hade vart mild och öm" . Själv hade jag en natt som var vare sig mild eller öm, jo öm var den av och till, riktigt öm till och med efter en backig cykeltur fredag kväll. När nu telefonen ringde vid 07.30 så var det inte alls så utan klockan var 08.30. Va 08.30?? utropade jag till mig själv eftersom fru Syd inte är hemma utan på vift med vänner. Jag var ju vaken  två, fyra och vid sex och lyssnade på radion kvart i sju och att sova till 08.30 händer aldrig så denna överraskning avslutar en vecka med många överraskningar.
 
Det började i sportens värld, Satt och tittade på Man United-Tottenham (trots att jag inte gillar United och har oerhört svårt för Mourinho i Tottenham. Och så slutar matchen 1-6!
När jag sedan samma kväll loggade in och skulle konstatera att Liverpool tagit ytterligre en seger står det Aston Villa-Liverpool 7-2! Trodde det var mobilen som blivit kapad men icke då! Och West Ham andra raka segern! 
 
Kunde inte kolla Aston Villa- matchen eftersom vi hade gymnasieträff, den årliga. Kanske inte överraskande men förvånande och imponerande att så många kommer varje år. Och så bokade vi in datum för 2021! Och vi har ju trevligt tillsammans, varje år! 
 
Jag är inte nöjd med min träning, vilket inte heller är någon överraskning. Kan inte springa p g a höften, vill helst inte gå på gym p g a Coronan och då körde jag skivstångsträning hemma vilket inte var så bra, läs ont. Då blir det cykel och då måste jag stressa på för det blir ju snabbt mörkt. Men jag har nu skapat en nästan 3 mil stadscykeltur (byggt på den så nu finns inga backar kvar att utnyttja) som jag kör, bland annat i går kväll då..
 
Men överraskningar pratade jag om som sagt: Masarna vann SM i Speedway, hade någon sagt det i våras så hade jag sagt Aldrig! Inte en chans och inte med strulputten Antonio L som ankare!  Men som sagt överraskningarnas tid... Jätteroligt! Och jag är inte bitter över att ha haft fel i min tro...
 
Nobelpriset i litteratur: Jag måste erkänna att jag inte läst alla Louise Glücks alster. Inte läst någonting av henne alls och skall jag vara helt ärlig så hade jag aldrig hört talas om Glück. Överraskning för mig "ja" för andra?
 
Och så när jag väl pallrat mig upp ur sänghalmen, 08.30 hmm var det verkligen så? då läser jag referatet från matchen Leksand-Växjö där Leksands tränare beklagar sig över Växjös starka försvarsspel med citat; "Vi tvingas skapa allt på egen hand". Är det inte det som förväntas? Det kan väl knappast komma som en överraskning att man bör skapa sina egna målchanser som motståndaren försvarar sig emot och vice versa. Ja om man nu undantar matchen Aston Villa-Liverpool förstås.
 
Fick en ny skiva förrgår, (enda överraskning där är väl att jag fick den just den dagen) den skall jag spela nu och dricka kaffe!  Man måste ju vissa fasta punkter i överraskningarnas vecka.

RSS 2.0