En månad

har gått sedan invasionen av Ukraina. På ett område har  P lyckats; skapa en känsla av oro och olust hos oss alla. Säkert ett syfte.
Hur är styrkeförhållanden?  En närstående miltärstrategisk vän funderar enligt följande. De ryska trupperna är synnerligen omotiverade, de vill inte vara där, de är rädda, de förstår inte syftet, de vill hem. De når max 50 % av sin kapacitet, max, kanske bara 30.
De Ukrainska försvarana är synnerligen motiverade, de överpresterar, de vill!. De leverererar säkert 150 %. Om med enkel matematik så är det en faktor  på minst 3 kanske 5...
 
Det är lika i sportens värld; hög motivation slår ofta resursstarka men mindre motiverade, eller att man underskattar sin motståndare. Italien-Nordmakedonien kan väl bara sluta på ett sätt, lätt Italiensk seger, mängder med fler spelare, mängder med högt betalda proffs. MEN Nordmakedonien vann, starkt motiverade, jobbade hårt, trodde på sin sak. De gjorde säkert Italien också men underskattade..
 
Sedan kan man undra vad Leksand befinner sig i för "bubbla" för närvarande. Jag hoppas verkligen inte att behöva läsa tidiningen härnäst och höra att "vi hade svårt med motivationen", "vi var lite trötta" eller något sådant. Uselt spel skulle vi kunna säga, Nu krävs två raka segrar mot Oskarshamn annars blir det en tidig vår igen i Leksand som en gammal Brynäsvän brukade påpeka förr om åren.
 
På tala om gamla vänner så påminner mig detta om en resa söderut i Sverige för ett antal år sedan, där vi konstaterade "att våren kommer tidigare här än hemma" men som vi sedan sa; "å andra sidan kommer hösten senare"
 
Syd har varit på semesterresa några dagar..... På vägen ner såg jag en man med blåvit tröja och ett "LIF-märke" på bröstet. - Jaha en leksing ser jag, sade Syd och sedan pratade vi längre och kortare stunder hela vägen ner. Han var från Gagnet och skulle ner till Kanarieöarna på cykelläger.
 
När jag åkte hem igår kom jag bakom en man och kvinna med en Leksandsmärkt resväska. Jag hann aldrig säga något utan mannen konstaterade snabbt.; "Tjenare Syd, det var ett tag sedan!
Jag fann ett namn (som han själv berättade, jag skyllde på att han hade andningsskydd)  och sa:; "ja du det är många år sedan vi spelade hockeý ihop i Morgårdshammar". Han kände igen mig direkt medan jag var helt off inledningsvis. Jag berättade att jag bytt höft ; "du kanske var med då en av höftskadona uppstod" sa jag, "Surahammar borta, jag låg i split och blev påkörd så benet försköts ohälsosamt långt bak"
-. Nej men jag kommer ihåg att du fick en puck på halsen som tog rätt illa. 
-  Ja det var mot Fagersta det... vi pratade vidare om Leksand.
- Det har gått tungt ett tag men Oskarhamn dom tar dom lätt
Jo tjena....kan man säga efter kvällens resultat.
 
Fred! Vi vill ha fred! Sedan för hockeyn gå som den vill.
Vi måste bygga förtroende som idag när jag var in på skivbutiken och hämtade min box!
-Jag betalar sedan sa jag
- Jaja det är lugnt. 
Förtroende!
(Jag hade glömt både kontanter! och kort och telefon. Kontanter är i ropet igen!)
 
 
 

RSS 2.0