Hett som...

Så är då semesterperioden slut, denna osannolika sommar. Soligt och varmt hela tiden. Och torrt! Egentligen rätt fantastiskt att man kunnat lägga sig om kvällarna och veta att det är fint imorgon också. Brukar annars inte vara den svenska sommarens mest kända vara...
Skogsbränder har plågat många delar av Sverige och räddningstjänsten har verkligen haft det hett om öronen för att hinna släcka och politikerna har nu fått eld i baken för att komma med förslag på hur vi skall förbättra vår beredskap för de effekter en global uppvärmning kan medföra och som vi får räkna med. Själv räknar jag med mycket regn i höst säger Syd James´  metereologiska expert som också lanserar en egen teori (egen och egen, det finns studier på effekten av detta, red.anm.) på vad som driver den globala uppvärmningen. Egentligen är det märkligt att klimatet blir sämre när vi har renare bilar, sopsorterar bättre. Vi har krig i världen men vi har, peppar, peppar, inte krig av den omfatting som världskrigen I och II. Vad tror då vår expert?
 
Befolkningsutvecklingen; 1950 var vi dryga 2 miljarder, nu är vi drygt 7 miljarder. Fem miljarder människor till, alla har en kroppstemperatur på cirka 37 grader. Fem miljarder gånger 37 grader, det blir många grader det. Om vi är två personer i ett trångt rum så kan det vara OK. Släpp in fem till så blir det snart rätt varmt.
Matproduktionen måste upp och det som går in i ena ändan kommer ut i den andra ändan, det är liksom lika för alla. Det blir många ton bajs det, säger vår meterologiska expert. Men nu gräver vi inte ner oss i en uppvärmningsdepression utan samlar kraften och gör bra saker för naturen säger vår klimatexpert.
Vi måste väl nämna bränderna i Californien ändå . Värsta bränderna någonsin och i Mendocinotrakten brinner det värst och det var egentligen den kopplingen jag ville komma åt för att på ett "osökt" sätt komma över på musiken. Jag hade hoppats på att sommardagarna också skulle innebära att få lyssna på ny musik, beställningar från Bengans var lagda, trodde på eftersändning av all post men så fungerar det inte. Så nu får vi vänta in ny musik i augusti och tills dess lyssnar vi på liten gammal musik. Men innan dess: Hamrén förbundskapten för Island.....jo det är sant.
 
 
 

RSS 2.0