Semester 2.0

Då är vi inne på andra semesterveckan och nej, Syd har inte kommit ner i varv ännu. Vädret har varit hyfsat bra så det stressar inte.
Men så mycket folk, efter snart 30 år på Österlen sommartid så har vi aldrig sett så många människor på plats. Någon gång. Låt vara att Expressen överdrev lite grann och satte in en gammal trängselbild från Kiviks marknad, men många är dom, besökarna.
 
Det är lite andra orostider också f n. Premier League är i slutfasen och att West Ham skall klara sig kvar är nu absolut prio 1. Sedan då?, ja sedan är det svårt Har sympatier för Aston Villa och jag har sympatier för Brighton och då återstår Watford, lite synd men så kan det bli.
 
Sedan läste jag en artikel i dagens DN om fotbollen i nordöstra England. Där är det verklig lågkonjunktur; Newcastle klarar sig kvar men Sunderland kvar i Leagoe One (divison 3) ännu en säsong. Fram tills dess serien avslutades i förtid så hade Sunderland drygt 28 000 åskådare i snitt per match. Vi talar om division 3. Inte undra på att man inte kan koppla av riktigt... Och så Wimbledon som hade en dålig säsong, återigen ett lag, en klubb som satsar på ny arena. Dåligt omen; se på Leksand, se på West Ham..
 
Och så har vi slutfasen på "Falsk Identitet", stark rekommendation och spännande hela tiden. Och sedan är det tidningsbudet som har det tungt med våra morgontidningar. Som sagt, inte undra på att man inte kan koppla av...
 
Men så har vi Emily Duffs tre CD som rullar konstant i bilen, kanon, och avkopplande med ny bra musik. Och idag fick jag ett SMS från skivhandlaren i LA om att Maria McKee kommit. Känner riktigt hur semesterfriden börjar närma sig.
 
 

Semester

Blev det i år också.
 
Andra dagen idag men mailen rullar på och telefonen ringer då och då. Någon ringde fem gånger och fru Syd tyckte jag var väl tålmodig.
Semester, då skall man vara avkopplad och ta det lugnt, ingendera är någon av mina bästa grenar, säger Syd i en semesterkommentar.
 
Mycket glädjande är dock att det i veckan dök upp tre CD från USA (ja det är nog inte enbart Postnord som försenat leveransen) från Emily Duff som dessutom tillägnade Syd ett personligt brev. Very nice!
 
Och så idag dök det upp en CD till, Jayhawks senaste. Så nu kan jag spela hej vilt när jag far runt med fru Syd i sommar-Sverige. Nu blir det nog inte så mycket fara runt utan mer från A till B, hålla sig kring B och så en retur till A igen.
 
Men så var det då detta med semester, idag har jag röjt i skogen och gjort en massa andra praktiska saker.  Ta det lugnt var det, det dröjer nog några dagar. Lyssna på "Sommar"? Ja den ambitionen har jag varje år. Poddar, läsa mycket, ja den ambitionen har jag varje år.
 
Vi får ser när vi hunnit varva ner, det gäller att skynda sig att koppla av... Just nu känns det lite stressigt att vara ledig...
 
 

4th of July

Stor dag på andra sidan Atlanten, har varit där några gånger vid tidpunkten. Fireworks, vet inte om det är samma nu som då att fyrverkirier inte är tillåtna, får (fick) bara säljas i Indianreservaten.
 
Mor skulle fyllt år idag,
 
Tittar ut över Ångermanälven, regnat mycket i natt. Drygt 13 grader varmt. Det var som någon sa när vi kom hit; det är en bra arbetstemperatur Syd! Man kan få lte gjort! Ja så är det.  Har kombinerat jobb med annat jobb ett par dagar. Kändes igår kväll.
 
Semestern närmar sig nu efter en vår där inte mycket varit sig likt. Vi behöver nog en bra sommar, kanske någonstans mellan 34 och 13 grader. Jadå, det får gärna regna någon dag bara det inte blir varje dag. 
 
Körde en röjning igår eftermiddag och tidig kväll. Gick bra tills regnet kom, då kom inte bara regnet utan även knotten. Det är annars inte något stort problem men just kombinationen lätt regn, uppsprickande molntäcke, svettig person är inte bra. Endera blev jag väldigt solbränd (brun utan sol) annars är det knotten som fått ansiktet att svida...
 
Kvällarna tillbringar vi med serien "Falsk Identitet", kan starkt rekommenderas. Men det gäller att hänga med, inte nicka till där i soffan för då får man backa play och kolla igen.
 
Köpte nya Mandi Diao och lyssnde på den i blen upp till norr. Bra? Ja. Väldigt bra? Nja jag vet inte än. Lät min egen sommar-CD gå ett varv också. Fru Syd har blivit lite mer accepterande till den, lite mer.
 
Kaffe nu!
 
 
 
 

RSS 2.0