Återuppstånden efter sju magra¨år

Tack och lov, det gick vägen. Leksand är tillbaka i elitserien! Och så ska den där nya ledaren i Nordkorea krångla och hota med krig en sådan här dag. Här kunde nu HELA världen glädja sig åt att LIF slipper möta Asplöven, Almtuna och Oskarshamn, det borde få den mest argsinta ledare att behärska sig. Nu behöver man inte gå längre än till östra Skåne för att inse att en elitserieplats för Leksand inte ligger högst på intresselistan. Leuksaund haur de itt pågalag i eishauckey? Ja ni förstår.
 
Annars har snön blåst iväg österut och solen har krupit fram och smält bort det mesta av den dm snö som föll i natt.
"Snön faller över Haväng" borde vara en låt som Lundell nu kunde skriva. Gårdagens lilla bad i Östersjön är historia och idag var den is jag försökte gå på igår helt borta. Inte undra på att det brast. Men det kanske blir så i påsktider, påminns som man gör om andra grabbar som kunde gå på vatten. Då blir man lätt lite övermodig.
 
Konstrundan pågår på Österlen, lite mindre folk är brukligt, har nog med det kyliga vädret att göra. Gjorde ett besök hos Curre Hillfon idag, annars har det blivit 14 km gång och löp idag.
 
 
Curt Hillfon (bild nedladdad).
 
 
Bränneriet, Maglehem där Hillfon skapar sina verk (till höger om skorstenen passerar "löpturen") Bild från nätet.
 

Påsken värmer och kyler

Tänk nu om vi äntligen kan få upp Leksand i elitserien igen. Allt pekar i den riktningen utom den obehagliga insikten att Timrå teoretiskt kan gå förbi. Låt påskafton sluta i dur,  så kan vi ha påsken 2013 i salig åminnelse i framtiden, åtminstone i ett år.
Annars är det också en spännande nyhetshelg, Junselevargen har varit på tapeten hela veckan. Inte bokstavligen men i alla fall. Samerna blir arga på varghonan som envisas med att komma tillbaka till renbeteslandet trots att hon flygs kors och tvärs runt i Sverige. Nu senast har hon knallat från Roslagen och är nu tillbaka i Västernorrland igen. Låt varghonan vara, jag är helt säker på att hon tagit en och annan dikesren på sin väg norrut utan att någon klagat.
 
Bönderna i Västernorrland är arga på samerna som envisas med att komma tillbaka till renbeteslandet trots att renarna körs hit och dit i landet. Och så där fortsätter det i en salig blandning.
 
Syd själv är nere på Österlen för traditionsenligt påskfirande. Solen skiner från en klarblå himmel. Krokus, tulpaner, snödroppar, hästhov, viol, mindre rosor och större dito blommar nästan, äppelträden knoppas, det riktigt spritter av växtkraft. Havets lugna vågor rullar försiktigt in mot sandstranden som ligger där förföriskt inbjudande, Syd springer omkring där i strandkanten, ivrigt sprittande, precis som naturen,över att äntligen få känna havet, luften och låta solen spela över den vältränade kroppen, kasta blickar mot havet och fundera, ett dopp måntro?
 
Vadå väderlekstjänsten säger något annat? Vill ni ha bildbevis? OK då. Här typ....
 
Det KUNDE ju faktiskt ha varit som jag skrev. Sedan kan jag berätta att snön/isen här närmast INTE håller att gå på. Ja, jag testade. Och jag blev blöt, och det gick fruktansvärt tungt att springa de 3 km som är upp från havet till huset. Benen var inte bara totalt blöta de var totalt tunga också. Ja, ja ni kan även glömma det där med vältränad kropp också. Ja det var väl dumt att kliva ut på den här isen som inte var någon is, plums, plums och Glad Påsk på er!
 

Hade vi haft världens bästa spelare med så hade vi vunnit

Erik Hamrén hade fått sluta redan efter Tysklandsmatchen i höstas om inte hela det tyska laget somnat under slutminuterna och släppt fram Sverige till osannolika 4-4. Tyskarna inte bara somnade de var nästintill medvetslösa i sin övertro att matchen var slut.
 
Igår skulle vi plocka hem tre poäng mot Irland, med taket på! Och jag är helt säker på att om vi hade haft Zlatan med på plan så hade vi vunnit.  Det är självklart så att om inte en av världens bästa spelare är med så tappar vi i slagstyrka trots att Hysén ansågs kunna springa sönder det irländska försvaret.
 
Irland gjorde en bra match och jag fick ett SMS från min gamle vän HMcN inatt; "Were you at the match? Ireland did well". Så var det och redan i inledningen kunde vi ha tappat också den enda poäng vi fick.
 
Vänta nu, jag tittar på reprisen och herregud nr 10, Zlatan, är ju med! Jag måste ha somnat jag också!
 

Elchock utvecklar fotbollen...


Syd James förklarar det okända

Tv 7 sände igår en timslångt program enligt följande beskrivning:
 
 
Den här gången var de i den vackra staden Ludvika och byggnaden som hemsöktes innehåller en loppmarknad men var tidigare kontor. Något som är helt sant är att en kompis till Syd James faktiskt hade sitt arbete förlagt till denna byggnad. Företaget hade sitt divisionskontor där spökena nu härjar hej vilt.
Något som är nästan lika sant som om kontoret ovan är att Syd inte misstror dessa "utsatta" men förklaringen om påkörda kvinnor, lärare och annat som hemsökte de hemsökta stämmer inte säger vår källa.
 
Det är snarast så att det är gamla verkstadschefer och en och annan controller som går igen i dessa lokaler. Tänk er själva så mycken ångest som alstrats i dessa kontor när budgetar presenterats, avslagits, gjorts om, avslagits igen och gjorts om igen så att det blev som man ville ha det. "Nu går jag!" sa de ofta efter att fått påbackning på budgeten och sedan sa de "men jag kommer igen!" Ni ser själva, de till och med annonserade sin återkomst.
 
En mörk skugga rör sig långsamt i korridoren hävdade man igår, stämmer också. En del rörde sig rätt långsamt också på den tiden när det var kontor. Och efter budget så var de ofta en skugga av sitt fornstora jag. Allt stämmer.
 
En kände sig tung i kroppen igår och grejjer rasade ner. Stämmer också. Vinsterna föll och det kan ju till och med få den allra lättaste att känna sig tung, kanske inte i kroppen men i alla fall i knoppen. Det går igen som sagt! Ingenting är egentligen okänt utan snarast väldigt känt. Om mediet igår hade vetat om detta med kontoret så hade det nog blivit ett riktigt mediumdrev för att hitta de borttappade vinsterna och de försvunna förhoppningarna som fanns i de här budgeterna som aldrig infriades. Och mer än en gång hörde jag högsta chefen säga: "Herregud tror du på det här själv?" "Det är ju rent fenomen om detta skulle stämma!" Ja ni ser allt har en förklaring!
 
 

Matfusket - snart i var mans mun

Denna vecka har vi bjudit in en jästskribent som kommentator till den senare tidens matkaos, för nu jäser det av ilska och oro i hela matvärlden. Här ligger i värsta fall även en hund begraven.
Det började, som ni vet, med att det avslöjades att nötköttet i bland annat färdiglagad lasagne inte var nötkött utan hästkött. Det är säkert någon som vill hova in mer pengar genom att fuska med råvarorna. Självklart är inte hästkött farligt det vet bland annat Gustaf som gjort korv i många år. Tusentals hästar försvinner varje år utan ett spår, de hästar som jag oftast kommer i kontakt väljer dock oftast fel spår och går(!) därför en osäker framtid till mötes när de hamnar långt ner i resutatlistorna på travbanorna.  Hur som helst så misstänker man att dessa hästar dyker upp som kor någonstans i EU och sedan efter ett tag går igen som nötkött.
Vi konsumenter vill ju veta sanningen och jag ger mig tusan på att snart är det kokta fläsket stekt i någon färdigrätt också.
Fisk, säger ni, det är fina fisken det, men nu har det även avslöjats att även den här nyttiga Sushin i och för sig inte innehåller vare sig häst- eller nötkött men däremot inte alls den fisk som anges, nu går går skam på torra land även i fiskbranschen. Detta är ett klipp från Veckans Affärer nätupplagan från idag lördag.
 
Det här med sushin har jag misstänkt länge och jag har därför varit med i facebookgruppen vVS- våga vägra Sushi. Det har känts säkrare med en rejäl hamburgare, men där hade man fel, det var lika osäkert alltihop.
 
Men det fuskas som sagt i alla branscher, se till exempel på katolska kyrkan där påven drog iväg i helikopter i veckan, som jag trodde upp till högsta chefen, men så var det inte. De allra heligaste i Vatikanen misstänks ju ha fuskat med både sex, pengar och korgossar, man funderar därför om Benedictus helt enkelt lackade ur på all djäv--skap men skylde på sviktande hälsa.
 
Det är nog ett bra förslag att DNA-märka allting. Då når man full spårbarhet på allting. Då skulle man kunna beställa en rejäl hästbiff på restaurang och verkligen veta att det är hästkött och inte bara det, man skulle kunna få alla resultat som hästen gjort vare sig det är i trav eller kallops och få veta efter vilket lopp ägaren och kusken tröttnade ur och skickade iväg hästkraken som sedan kunde bli både ko, kyckling eller skinkstek.
 
 

RSS 2.0