Många personer har passerat revy denna vecka och en hälsning till "Stina"

("Stina", jag såg din kommentar och fråga om problem med att prenumera på "Syd James Blogg", jag har inte fått denna fråga tidigare men kollar med min tekniske attaché om något kan vara fel. Tack för din kommentar!)

Thomas Bodström kom ut med en ny bok i veckan där han gick till halvhårt angrepp mot sitt eget partis interna makt- och beslutsstruktur! Juholt gick snabbt ut och kommenterade i stil med att "den här halvdana deckarförfattaren har varit borta från Sverige så lång tid att han inte vet så mycket om någonting" - Ja ungefär något i den stilen var det.

Sedan seglade Ingmar Bergman upp på himlen, för kanske sjunde gången?, då det visade sig att ett DNA test visade att Bergmans mor visade sig inte vara Bergmans mor, visade det sig. Man måste ha så här lite invecklade meningar när man skriver om Bergman. Undra på att Bergman hade själslig vånda ibland, faderskap brukar ju vara svåra att få fram ibland men moderskap brukar ju oftast vara lättare att visa...

Rätt vad det var så greps Ratko Mladic sedan hans gömställe upptäckts. Det som alltid förvånar mig är att när dessa misstänkta krigsförbrytare grips och visas upp så är "hälsotillståndet" så otroligt dåligt att de knappt kan lyfta fötterna utan de hasar sig fram och har "nära döden upplevelser" kort sagt varje minut. De som kan den serbiske militärpsykologin tror att Ratko kommer att ta livet av sig och aldrig ställas in för någon domstol i Haag. Vi får se!

Rätt som det var kanske hon inte dök upp men Natascha Kampush har synts mycket i media i veckan. Den här flickan som hölls inspärrad i en källare i många år söker sin nya identitet, och det kan man förstå. Det hade definitivt varit bättre att ha haft gamle IMF-chefen i en källare för nu kommer det fram att denna "häradsbetäckare" minsann varit en riktig karl "Dominique det är en riktig jäkel det" har man skrockat i maktens korridorer när Dominique jagat fruntimmer runt i IMF-korridorerna - allt enligt pressen - Syd vet lika lite som Bodström-.

Som inte allt detta varit nog så dök kungens kompis Anders Lettström upp igen, rätt som det var, och erkände att han minsann gjort det han sagt sig inte hade gjort. Kungens krona halkar allt mer på sned och det kan inte vara lett att ha sådana vänner som Lettström, med sådana vänner behöver man inga fiender. Låt kungen vara ifred, ingenting tyder i alla fall på att han jagar fruntimmer i slottets korridorer - synd nog kanske hans fru tycker .... -Syd påstår ingenting -

Helt överraskande och defintivt rätt som det var så skenade en buss i Stockholm för att "landa" på torget vid Slussen. Busschauffören chockades svårt, enligt uppgift, och några andra skadades. Jag ger mig tusan på att det var fel pedal som trycktes ned. Det är ju trots allt 50% risk att ta fel och rätt som det är så händer det att så  stora risker faller in.

Och rätt som det var så dök så Messi upp och målade på Wembley igår kväll. Han hade aldrig gjort mål på brittisk fotbollsmark tidigare men nu är den förtrollningen bruten och Barcelona vann rättvist. Ryan Giggs spelade men var kanske inte riktigt i slag efter att det spekulerats om att Ryan vänsterprasslat med f d Miss Wales, och det gillade inte frun. Det hade ju varit betydligt bättre om han istället använt vänstern och passat.

Med en så här spännande vecka så kan man undra vad morgondagen har att erbjuda?


Nu askar det igen

Hur skall det gå för flygtrafiken denna gång efter utbrottet på Island?

-"Don´t ask me", säger Syd i en kommentar. I övrigt hänvisar Syd till förra årets askkommentarer och askmusiklista.

Annars är kungen på tapeten igen; det är de här kaffeflickorna som dyker upp igen, nu när en av polarna kontaktar brottslingar för klara ut historien. Inte smart i överkant kan man tycka.

I övrigt dyker det upp en och annan huligan på fotbollsplanerna - nu senast i Skånederbyt. Nej gör som i England - filma. registrera och skicka iväg huliganerna all världens väg.


Brottet och straffet

Jag citerar Dagens Nyheter; "Dags att ta farväl av den högspänt nerviga polisserien "Brottet och Straffet". Ikväll söndag, sänds det sista avsnittet på obestämd tid med polischefen Mike Walker", slut citat.

Syd säger: Detta är en kanonserie, till och med så bra att jag går in på SvT Play och ser ett avsnitt som jag missat. Och det säger inte lite. Lynda la Plante har skapat serien och allt som La Plante gjort och som jag har sett har varit kanon. Det är inga våldsamma actionrullat som US-series utan gedigen engelsk socialrealism, inget romantiskt tjafs, inga pussipuss grejjer utan gediget hantverk på livets skuggsida. Se!

Jag citerar Dagens Nyheter 2; "Mannen som blev en drog - På tisdag fyller Bob Dylan 70 år. DN kultur firar genom att försöka förstå varför så många män blivit beroende av sin Idol", slut citat.

-"Jag kanske inte är en så inbiten "Dylanian" som cousin Randy i US men Dylan ligger mycket högt på listan", säger Syd i en kommentar. Nu skall jag åka till Skåne idag eftersom jag skall ha ett möte i Lund imorgon bitti. Hade tänkt ladda upp med en rätt gedigen hög med nya CD men nu kanske det blir en Dylanresa istället. Och på Peace and Love i sommar kan ni se herrn.

Jag citerar Dagens Nyheter 3; "Gissa om det firas i SW19 i kväll. Wimbledon är tillbaka i Football League, efter nio års kamp på den engelska fotbollens bakgårdar", slut citat.

Syd har berört detta ämne tidigare; Dvs hur engelska fotbollsförbundet och ett antal Yuppies stal Wimbledon, döpte om laget och flyttade alltihop till Milton Keynes och fick fortsätta på samma nivå i Ligan. Detta går emot all äkta fotbollskänsla. Milton Keynes tycker vi inte om och nu överväger jag att gå in i AFC Wimbledons fanclub. Och svensken Erik Samuelsson har varit kraften bakom.

Vi minns lirare i Wimbledon som Dennis Wise, ett tuff lirare som gick till Chelsea, som inte alltid var så behärskad i närkampsspelet, det finns en story om Dennis Wise´humör; om att han var en kille som kunde bli osams med sig själv i ett tomt rum.

Och om inte allt detta vore nog så seglar kanske ett nytt askmoln upp på himlen efter ett nytt utbrott på Island!

Är det dags att söka nytt jobb måntro?

I gårdagens DN noterade Syd under rubriken "Försvarshögskolan söker" att två professorer i krigsvetenskap, en med inriktning mot "operationer och taktik" och den andra mot "militärstrategi" efterfrågas.
Enastående tillfälle, jag är säker på att man skulle kunna forska lite och sedan köra en föreläsning för en grupp militärelever.

Man skall då alltid börja med att högt ropa med bestämd röst; "Lystring mannar!", huruvida man blivit så jämlik att man även kör med "Lystring kvinnor" låter Syd vara osagt. Jag heter fältmajor Syd och nu skall ni lyssna!

"Anfall är bästa försvar! Vi bygger vår offensiv på en stark försvarslinje, tvingar våra motståndare att anfalla på flankerna eftersom vi tätat till deras möjligheter att avancera i mittlinjen! När vi går till motangrepp så försöker vi bredda vårt anfall och vara mycket aggressiva i deras försvarsområde"

Vänta nu förresten, nu har jag fått fel lapp med mig ser jag - det här är ju vår spelidé i damlaget i fotboll ser jag nu, men herregud att ingen sagt något.....

nej det här med Försvarshögskolan är nog ingen bra idé- då är det nog mycket bättre att söka jobbet på IMF där en viss herre vid namn Dominique Strauss-Kahn fulat ut sig ordentligt på ett hotellrum i New York. Och fransmännen är hur upprörda som helst - över att USA:s polis gripit denne franske hedersknyffel......

 Nu har han ju haft fuffens för sig förut med kvinnor och fru Syd konstaterade häromkvällen att; - Den där (jo hon sa så) måste vara dum i huvudet! - Nej förklarade Syd; -Han är nog inte dum i huvudet, han tror sig nog bara stå över alla andra vanliga människor.
Men nu har jag ändrat mig; Han är nog dum i huvudet också!

Warren Zevon skrev en låt en gång som jag tror passar väldigt bra på Dominique Strauss-Kahn: Varsågoda!


Ibland kan man fundera på vad man funderar på egentligen

Idag fick jag just en sådan fundering. När jag satt i bilen en stund på förmiddagen så gick ett program på P1 om en sjuttonårig pojke och hans mor som blivit vräkta från sin lägenhet i Stockholm. Sådant skulle man ju lätt kunna fundera på, men nu var det inte riktigt så utan;
En bit in i programmet som spelade de en svensk låt med textraden "Ingen sjunger blues som Jeffrey Lee Pierce". Och det var precis det som jag började fundera på. Jeffrey Lee alltså.(Thåström sjunger för övrigt, ifall ni funderar)

Jag vet inte mina kära läsare hur bekanta ni är med Jeffrey Lee? Hur som helst så gick mina funderingar i riktning mot att Jeffrey måste vara så långt borta från en schlagerlansering man kan tänka sig, inte bara för att han numer är död utanför att hans musik inte alls är schlageraktig. Jag har ju svårt för schlagerfestivalen som ni vet och den går ju av stapeln ikväll.

Usama bin Sade, nej något sådant skulle jag aldrig skriva men schlagerfestivalen känns närmast som en mental terrorattack! Vad är det jag inte förstått? Det förstår jag inte själv heller hur jag än funderar på hur jag funderar.

Men nu åter till Jeffrey Lee Pierce, han var inte särskilt produktiv under sina korta levnandsbana men han gjorde en skiva "Wildweed" som på något förunderligt sätt satt sig i mitt sinne. Det var på LP skivans tid så det är en oherrans massa år sedan, men den gnager där i medvetandet. Musiken på "Wildweed" är just den som inte alls passar i en schlagerfestival. Trots att festivalen blivit så ohyggligt spännande med både Poodles och de finska hårdrockarna som vann för något år sedan.

Nej det är ingen brutalblues, ingen punk, ingen house, nej bara en musik som gnager på. Inget att dansa till, inget att avnjuta ett glas rött (så skall man säga om man är lite inne så där) till (vilket jag inte heller gör). Så gick mina funderingar idag, och håll med om att nog kan man fundera över hur man funderar ibland...


För ett ögonblick

blev jag riktigt orolig när jag hörde TV 4:s påannons om nyheterna för kvällen. Jag kanske inte hörde början men jag hörde något om en upptrappad konflikt mellan Sverige och Ryssland! Nu visade det sig vara ett bråk som rörde något så fullständigt ointressant som schlagerfestivalen - Euro Song Contest - eller vad det nu skall heta.
Det fasansfulla var att Erik Sade misstänktes för att ha stulit idén om några dj...a glasburkar på scenen.

Om inte det var nog så var det därefter ett stjärnreportage från filmfestivalen i Cannes där ett par, tydligen kända skådespelare, uttalade sig begåvat om någon animerad film och diskussionen handlade om huruvida en katt har sju eller nio liv. Det var så småmysigt så, och sååå roligt.

Om inte det var nog som kommenterade man därefter ett dramatiskt inslag i ekonomidelen om att det är svårare att byta mobilabonnemang i Sverige än i andra länder. Jaha.

Sedan tröttnade jag och satt mig och skrev detta istället. Och om inte det var nog så kommer jag att skriva lite mer;

Jag fick en fundering när jag var ute och sprang igår kväll; hemstadens stora sommarfest går av stapeln parallellt med Peace & Love. Skulle man inte kunna ringa till Bob och höra vad han gör på fredagkvällen före sin spelning på P&L på lördagen? Det kan hända att han säger nej, det kan hända att säger ja men är för dyr och det skulle faktiskt kunna hända att han sa "Yes and I´m affordable guys"! Det vore någonting det! Rydell & Quick "toppar" festivalen just nu! och dem mötte jag för övrigt i en dörrport i vintras - jag har för mig att de har en kvinnlig saxofonist och hon har säkert bra blås, lungorna pekade i alla fall rejält ut när man skulle trängas i den här dörren. Jag kanske såg fel men nog var det rätt mycket som var likt Silicon Valley där i dörren! Vad jag egentligen skulle säga var att dom gillar jag inte, Rydell menar jag nu.. Då vore det bra mycket bättre att Bob Dylan kom och lirade oavsett om han har en saxofonist med stora lungor eller inte med sig på scenen!

Jag blir så här negativ och cynisk, säger fru Syd, när jag blir för trött. God natt med er!

Och Sverige slog Tyskland i hockey-VM!! Ojojoj - nej visst ja, god natt var det!

Syd James gör en god gärning och blir rik på "kuppen"?

Det kom ett litet mail till Syd och självklart ställer Syd upp och hjälper till:
Jag infogar mina svar i fetstil, man vill ju inte svika en behövande man och kanske tjäna en hacka på köpet.

 

Hello,

 I have emailed you earlier without a response. Syd: To many letters from the supporters club has occupied my time.

 

In my first email I mentioned about my late client whose relatives I cannot get in touch with. Syd: Typical, when you need a cousin or two for some money or supporting gardening work, they are not able to find.

 

I am compelled to do this because I would not want the bank to push my clients funds into the bank treasury as unclaimed inheritance. Syd: I´m not surprised

This mail is written and intended to solicit your assistance to be presented as the HEIR to my Late Client since you are a foreigner and only a foreigner can lay claims on this inheritance. Syd: I´m not a foreigner, not to myself anyhow

 

The Governing Body of the Bank has contacted me on this matter and I am yet to provide the HEIR to lay claims to the Fund. Syd: Who is Heir?

 

Under a clear and legitimate agreement with you,I shall seek your consent to be presented as the HEIR so that my late Client's fund will not be Confiscated by the Bank and pushed into the bank treasury as unclaimed bills. Syd:Sounds like typical banking

 

For the sake of Transparency on this matter,you are free to make immediate contact for further clarification and explanation on this matter. Syd: Thank you!

 

I will need you also to reconfirm your


Full Name: Syd James, not Sir Syd James or Mr just Syd 


Age: A very young, middle age person, sometimes a teenager in the thoughts, sometimes pessimistic about the ageing, but more och less in his best age, but on the other hand, I´m more tired now than for 25 years ago, but on the other hand again I do not sleep that much either.

 

Occupation: Advisor to the world, in all questions, almost, but frankly to speak; it´s at lot about music and football and to be honest; there isn´t much of a advices, more like comments.

 

Marital Status: I am married to Mrs Syd, she´s a pretty nice wife I must say. (But she do not like when I turn my music up on high volume in early Saturday mornings. Wonder why as it´s good music).

 

Residential Address: I´m living in the world, not in the "material world" as Miss Madonna did once. My adress is: the world wide web


 contact telephone number to ascertain the fact that I am dealing with the right person. Syd: Just Call out my name, as Jimmy Nail sang once

Thank you very much for your anticipated acceptance while we expect your prompt response to this matter as the urgency demands. Syd: I think you expect to much. I have not decided to accept your offer or not. When we talking money Mrs Syd is my advisor (except when I´m order CD;s from UK, USA, Borlänge, Ginza or somewhere else)

Yours faithfully

John C.


Jag fastnade lika förb****t framför

TV 3 och matchen Barcelona-Real Madrid ikväll, betydligt bättre idag än förra veckan trots ihållande regn och blizt och dunder. Jag hade nästan bestämt mig för att inte titta men så blev det en löprunda, att baka en pizza åt unga fröken Syd, en kopp te, titta lite grann på matchen, titta lite mer, göra upp en brasa och se hela matchen......jag som skulle göra så mycket annat ikväll.

Jag talade för övrigt med en kollega i Spanien ikväll, som berättade att dom klarar sig rätt bra där nere trots att arbetslösheten stiger och är väl snart uppe på en 20% sådär.
Detta med stigande arbetslöshet märker man inget av på Camp Nou; där sjunger de och är lika glada ändå över resultatet. Ja, jag tror nästan inte deras glädje är långt ifrån den glädje som många visade när Barack meddelade att Usama var död och begraven till havs i ett hafs- och det kanske var bästa sättet för att gjuta olja på känslovågorna hos hans supporters.

Men nu skall jag gå och lägga mig, men först kör vi tandborstning, sedan "Plankan" i 90 sekunder (bra övning), sedan en dusch och sedan, nej jag sätter inte på någon CD ikväll. Klockan är ju ändå 23,17............kanske en låt då


RSS 2.0