Bilar, bröst och rockmusik!!

Kan det låta mer grabbigt/gubbigt/machostukigt/ än denna rubrik? Men nu är det inte alls om ni tror. Vi tar det i ordning;
 
Bilen har varit på service sedan i påskas! Volvoverkstaden som sköter däcken meddelade att ett par sommardäck var slitna och måste bytas inför säsongen. Inga problem sa Syd, byt ni! Och det gjorde man med besked minsann. Fel däck med fel dimension är inte så bra på en fyhjulsdriven bil. Och det slutade med att bilen stått på verkstad sedan i påskas.
 
Felsökningen har varit oklar, däcken var fel, en kabel som gått av, nja knappast, ett hjullager var slut, njaa. Hur som helst, de har fixat allt gratis och med rejäl rabatt på däcken, rätt däck får vi hoppas....
 
Bilen återfick jag och hann köra, ja nästan ända till Söderbärke (25 km från LA), då sprang ett rådjur upp på vägen. Hoppade rätt in i sidan, Syd körde exakt som hastighetsgränsens 90 km, ja på ett ungefär i alla fall.
Tydligen träffade rådjuret precis i backspegeln som slets loss. Huruvida rådjuret hann se sig själv i spegeln är oklart men det var i så fall det sista hon gjorde, det var en hind nämligen. Så det blev polis, jaktansvarig och så in på verkstaden igen. Om har man en bröstfraktur. om än läkt tror jag, så känns det när bältet trycker till. Så det blev ett litet besök på akuten också.
 
Nu har vi klarat de två B:na och så tar vi rockmusiken och Syd kan då berätta att årets sommar-CD närmar sig färdigställande. Har inte riktigt bestämt för om det blir en dubbel-CD eller inte. Jag vet inte heller hur länge publiken/mottagarna är intresserade av att få min musik, har nog hållit på en 25 år, eller vad säger ni? Ni som fått under alla år; Broder S, Leif-san, Agneta (ej fru Syd), Måddan, Bettan, Mirek med flera? Rock-on eller enough is enough?
 
 

Stress?, nejdå bara lite ivrig kanske

I förra inlägget avhandlade vi oro över all oro, idag skall vi avhandla "stress".
 
 
Syd fick frågan i veckan: Känner du dig stressad?
Lugnt svarade jag; Stressad, jag? Nej det här att man aldrig kan ta det lungt och koppla av det är INTE stress säger psykolog Syd.
Det är nog mer kopplad till förra veckans "oro"... eller?  Låt vara att både fru Syd och barnen Syd tycker att Syd har ett stressbeteende. 
Vänta, vad säger du fru Syd?.. Jaha säger ALLA det, hmm? Grannarna också? Hmm. 
 
Men så idag så tänkte jag lugnt byta hjul på skottkärran. Avmontering gick bra, ja rätt bra. Och sedan tog jag bilen till Byggfirman ByggMax och kom glatt intågande i butiken och möttes av två inte alltför engagerade yngre herrar vid disken. Varvid följande dialog utspann sig 
- Har ni hjul till skottkärra?, frågade jag
- Ja det har vi!
- Jaha, var hittar jag det?
- På lagret
- Och hur tar jag mig till lagret?
- Endera går du via butiken eller så går du på utsidan.
- Jaha, om jag nu skall gå insidan hur går jag?.
- Gå längst bort, ta höger  och så trycker du ner det gröna handtaget på dörren.
 
Sagt och gjort, jag hittade lagret och så småningom även hjulen till skottkäran. Då uppenbarar sig plötsligt en av de två "engagerade" herrarna och meddelar:
- Vi säljer inte lösa hjul till skottkärror, Du måste köpa en hel skottkärra!
- Jajha, det kanske inte det jag hade tänkt, jag får väl titta om någon annanstans, annars kommer jag väl tillbaka, säger undertecknad och åker till Biltema.
 
Där hittar jag hjul och går till kassan. Betalar och frågar om de har någon pump så jag kan pumpa däcket. Det har man inte så jag tar bilen och åker mot "OK". Vad tusan, om det nu är 40 km kör då 40! Hörni, gasa lite, jag tänker att det här däcket tar ju hela dagen men det är bättre jag ändå åker tll OK för det tar längre tid att koppla in kompressorn hemma.. Svänger glatt in på macken och bort till "Luft och Vatten". Trasig! Vad är det för dj---a skylt åååååååå nu måste jag åka till Tanka!!
Drar iväg, men herregud är alla ute och åker denna föremiddag? Traktor! Mötande trafik. Tittar på klockan, närmar sig halv elva. Skyndar in på "Tanka" och där fungerar luftklockan, men inte därcket. Det läcker, värre än ett såll. Pumpar i luft, tre och halv sekund senare tomt. Irritationen ökar och proceduren upprepas och tillbaka till Biltema (jag förstår inte att alla måste köra SÅ långsamt, om det är 40 håll 40, minst, vi är vissa som har lite bråttom så här på helgen) Tillbaka till butiken och returdisken och efter en evighet (inte rikigt kanske) kommer en man med ett nytt däck som man pumpat!! Av samme man så för så där 26 minuter sagt att de inte hade någon pump. (Jag säger inget men grymtar lite tror jag)
 
Jag kommer hem till fru Syd: Vilken dj...a föremiddag! Hela dagen har ju gått!
- Överdriver du inte nu Syd,? Klockan är ju bara kvart i elva...säger fru Syd
 
Sedan tog jag en kopp kaffe i solen...........

Oro över oron

 Först kan jag berätta att Corpus Sternii och jag mår bättre, har väl inte mått dåligt men Sternii har gjort sig påmind hela tiden. Läkaren sade sex till åtta veckors läktid och nu har det gått sex så i igår styrdes Corpus mot vedhögen. Ja, jag känner lite mer idag men det är nog normalt.
 
Nu var det dock inte det vi skulle skriva om idag utan om oron.
 
Vi har oroat oss sedan i höstas att vintern skulle bli så kall att elen skulle kosta hur-mycket-som-helst per koliwatttimme. Nu har vintern passerat och då skulle man kunna bli lite lugnare. Nej då blev det väldigt varmt i april, ja en vecka i alla fall. Och då skulle vi oroa oss för det. 
Hörde igår om någon som hade hört, var man ni hör det?, att det skulle bli en kanonsommar i år. Klart oroande.
 
Och sedan har vi inflationen, och vi har räntor och vi har Ukraina. Jag undrar om Putin försöker driva på något år till och sedan hoppas på att Trump vinner valet i USA och att stödet till Ukraina då skulle börja svikta? Oroande.
 
Och så har Erdogan ont i magen, ja det får han oroa sig över själv. Men å andra sidan, man vet ju själv hur det är när man har ont i magen. Blir man på bättre humör, ser omvärlden mer positivt? 
 
Sporten skall vi injte tala om, jag klagade hos fru Syd häromkvällen: tänk att inga resultat går som man vil!  Fru Syd är inte helt ointresserad av Premier League, men jag måste erkänna att hon inte är pådrivande när matcher nu går i stort sett varje kväll. Klart att man oroar sig för West Ham, är ingen Evertonfantast men vill inte att de skall åka ur. Oroande.  Och så ser det ut som om titeln riinner ur händerna (fötterna kanske) på Arsenal. De möter Chelsea imorgon, ett Chelsea som verkar totalt under isen. Potter försvann, Lampard kom in- effekt? Noll! Klart oroande även om jag på just den punkten oroar mig mycket mindre nuförtiden. Känslan försvann med oligarken och har inte återkommit...
 
Tack och lov är det inte Leksandsmatcher på sommaren. Så på den punkten kan man i alla fall koppla av, för stunden.
 
Helgdag idag, då har man varit uppe sedan kvart i sju. Kunde inte sova längre. Det var säkert orons fel det också. Dåligt väder, för varmt, för kallt, glömt ta upp mjukt bröd ur frysen, presenning på då det varnas om snö. Klart man känner sig orolig..
Enda lugnande är att jag har en klar idé nu om årets sommar-CD. Fick inte godkänt på första spelningen igår kväll, spelade för fru Syd. Men hon verkade lite trött, lite orolig kanske?
 
NU skall jag vara lugn en stund! Sköna maj välkommen! 
 
 

RSS 2.0