Detta med Leksand - piggar inte upp direkt

Jag skall nu citera mig själv från den 17 mars:
 
Visst är Leksands säsong precis som filmerna;  berörande. Och det är dessutom .rätt eländigt många gånger.
Och nu står vi åter inför ett trauma. Negativa kval har inte varit Leksands modell, jag menar alltså när Leksand kommit uppifrån och skall möte ett lag underifrån. Och så blev det Mora. Nu skall erkännas att det här med Leksand och Mora ligger närmare varandra än raspig rockmusik och soft hissmusik. Den softa hissmusiken är mycket värre än Mora om ni förstår hur jag menar.
Det blir ju ett Dalalag i SHL även nästa säsong och vi vill väl alla, ja inte alla kanske ändå med tanke på mina Moravänner, att Leksand ända skall hålla sig kvar utan kval. Tänk på det Mora annars får ni leva med samvetskval hela nästa säsong.
 
Och lägger till detta den 28 mars: Så här långt har det till och gått sämre än man kunde befara i sina mest negativa, destruktiva tankestunder. Totalt uselt. Tidigt kunde man konstatera att backarna är oerhört svaga. Målskyttet existerar inte. Ritola vad skulle han hit att göra?
Nu krävs det ett mirakel igen men tyvärr brukar inte mirakel vara stadigt återkommande. Då är det inga mirakel nämligen.
Det är något grundläggande fel. Var hittar man dessa spelare? I Ungern, framstående hockeyland? Byt ledning, igen!
 
Kan man ta Mora till sitt hjärta?

Syd och Sven-Ingvars

Sven-Erik Magnusson RIP. Även Syd har haft en relation till Sven-Ingvars som dock varierat över åren. Det har dock alltid funnits en folkmusikton och rytm i Sven-Ingvars musik som gjort att det har känts helt acceptabelt med Sven-Ingvars nu på senare år till skillnad mot mycket annat.
"Dock var min tidigare relation till S-I mer ansträngd",  berättar Syd James och fortsätter; "som tuff 10-11 åring så var det Beatles och de tuffa grabbarna i Hep Stars som stod högst i kurs. De första 7-8 singlarna var Beatles tills någon äldre kamrat påpekade att det även fanns andra band. Hep Stars blev det då. Det tog tid att bygga en skivsamling, någon enstaka singel när veckopengen sparats ett tag och så blev det jul och jag såg på paketet att det var en singel! Beatles eller Hep Stars eller kanske Rolling Stones? Nej till min stora besvikelse så var det en singel med Sven-Ingvars. "En sjömansjul på Hawaiii". Kunde inte tänka mig en värre julklapp då. Jag var näst intill förkrossad och inte blev det bättre när jag vid nästkommande födelsedag dessutom fick en annan singel med samma grupp; "Börja om från början" tror jag den hette. Vilket mörker".
 
Hep Stars gick över och Syd själv gick över till filmmusik eftersom den då ännu tuffare 12-13- åringen ständigt var på bio (utom förstås när FAIK eller VIF hade hemmamatch). John Barry med James Bondteman, Ennio Morricone, annan svår filmmusik. Konstigt. Men det blev annat så småningom. Någon mer singel med Sven-Ingvars blev det dock aldrig.
 

Igår var det elände igen

Men ändå bra måste man säga. Ja nu var ju allt på film men ändå. Yngsta dotter Syd har fått med Syd på Filmstudio nu under två terminer. Det var länge sedan det begav sig senast innan det här senaste året. Det var väl någon gång där kring mitten av 80-talet som man tog sig tid till sådan här förströelse senast. Och nu har man sett filmer man aldrig skulle ha sett annars. Det är ju inte direkt Miami Vice-stuk på filmerna. Nej det är berörande. Rätt eländigt många gånger men bra som sagt.
LA har en livaktigt Filmstudio med dryga 300 medlemmar skulle jag tro.
 
Man kan ju fundera över sina kulturintressen. Film gillar jag mer än teater, fotboll mer än innebandy, raspig rockmusik mer än soft hissmusik, Leksand mer än Mora. Och då är vi tillbaka till det som nämndes i stycket om film ovan. Visst är Leksands säsong precis som filmerna;  berörande. Och det är dessutom .rätt eländigt många gånger.
Och nu står vi åter inför ett trauma. Negativa kval har inte varit Leksands modell, jag menar alltså när Leksand kommit uppifrån och skall möte ett lag underifrån. Och så blev det Mora. Nu skall erkännas att det här med Leksand och Mora ligger närmare varandra än raspig rockmusik och soft hissmusik. Den softa hissmusiken är mycket värre än Mora om ni förstår hur jag menar.
Det blir ju ett Dalalag i SHL även nästa säsong och vi vill väl alla, ja inte alla kanske ändå med tanke på mina Moravänner, att Leksand ända skall hålla sig kvar utan kval. Tänk på det Mora annars får ni leva med samvetskval hela nästa säsong.
 
 

Status post Puerto Rico

Ni kanske trodde att Syd blev kvar därnere på Kanarieöarna, i solen och värmen. Nejdå så var det inte utan vi har kommit hem och och vandrat runt i både nysnö och slask. Förkylningen har släppt sitt grepp (peppar peppar), jag tror det var förra lördagen som var bottennappet. Ett genomfört "träningspass" medförde tankar om att både kropp och knopp vara kvar på Kanarieöarna.  Men redan på söndagen var det lite bättre, och sedan lite bättre till på tisdagen och ännu lite bättre på onsdagen. Vänta nu, vi skall inte överdriva, formtoppen ligger långt fram.
 
Yngsta dotter Syd klämde Tjejvasan på bra tid och nu fått fokus på en svensk klassiker. "Jag hänger på!" utropar Syd glatt och möts av glada tillrop, high.five och lite tjofadderittan YES YES! Jag skojar lite med er. Jo jag tänker nog hänga på, så långt är allt korrekt men
OK då,  jag vet; äta mer, sova mer, arbeta mindre, äta ännu lite mer och träna med förstånd. Det är klart att det ibland varit lite oförståndiga egna träningspass. Jo ni, jag förstår nog vad ni tänker. Men även Syd blir klokare med åren.
Ursäk,ta mig familjen säger något.....  vadå inte klokare med åren? Hmmm
Vi får se, skall man verkligen behöva sova mer?
 
SVT har startat en ny "fredagsunderhållning", jag har sett trailers om programmet. Läggs det ner redan efter ikväll måntro? "Bäst i test". Ja ni, vart tog självaktningen vägen? Nej tacka vet jag "Banks", det löser sig i de engelska kriminalserierna och Syd har alltid funderat på om engelska "forensics" verkligen är så mycket snabbare än svenska polisens motsvarande. Jo det verkar vara mer "Bäst i test"-nivå än fart i maskineriet om man läser de uppföljningar som gjorts. Polisen har det tungt, det har vi konstaterat förut. Ni vet att det var redan för ett par år sedan som en välunderättad källa berättade för Syd om 52 områden i Sverige där polisen hade tappat greppet. Nu vet vi att det är så, kanske det är 57 till och med. Babben Larsson styr över "Bäst i test" och Dan Eliasson styr över "värst i test", vem får avsluta först?
Nu du Banks löser vi ett nytt fall!
 
 

RSS 2.0