Lördag morgon 18 januari

P1 rullar i bakgrunden,
fru Syd sover.
Vinterkylan gör att det rister i timmerväggarna,
det knarrar under skorna när man pulsar ut i den nyfallna snön,
 
Så skulle det kunna vara och till hälften är det också så. De två första stroferna. Det stycke ni läste ovan kanske är början till en ny karriär för Syd; poet-Syd, nja det låter så där.
 
Igår kväll var jag väldigt medgörlig, jag var helt inställd på ett träningspass men fru Syd tyckte det var en dum idé eftersom jag inte hade tänkt mig något annat än en kopp te till kvällen. Skall du träna måste du äta! Jajaja.  Jag gav med mig och det blev en promenad längs stranden i stället och då möter jag en annan tränande granne som direkt utbrister: Varför går du här? -Ja, jag tar en promenad. - Är du skadad? -Nej, - Är du förkyld. - Nej blev mitt svar igen och då sprang han vidare utan vidare frågor men säkert med tankar om att den där Syd verkar ha slöat till... Rejält dessutom.
 
Det var lite samma sak i veckan. Stockholm, fyra möten, 11000 steg MEN inget besök i någon skivbutik. Ja det är nog så, slöat till lite på skivköparfronten. Nja egentligen så hann jag helt enkelt inte, det gick i ett och därmellan gick jag också.......11000 steg som sagt. Sedan satte jag mig i bilen i Västerås och satt en CD, drog upp volymen, rejält där också...
 
Nu sitter jag här och jag laddar upp för mitt eget utegym; skogsarbete. Började förra helgen i liten skala. En tank var lagom att starta med, idag blir det nog två. Det brukar inte vara januarisysselsättning. 
 
Jag fick en annan fråga igår (dock inte av den springande grannen): Hur gör det med Vasaloppet?
- Tveksamt säger jag. - Visst kan jag plåga mig igenom men, nja tveksamt.
Nu har istället jag börjat fundera på att cykla till Skåne i sommar (vilket jag i och för sig funderat på i väldigt många år) men kanske 2020 blir året!
 
P1 rullar i bakgrunden,
fru Syd har vaknat
Snart hörs en Husqvarna 444 ljuda i naturen
Men först åka med skräp till returen
 
Ja det kanske finns en ådra där trots allt. Poet-Syd...
 
 
 

När det blir för uppenbart

så måste man erkänna. 
En vanligtvis välunderrättad källa till SJ förutsade redan för några dagar sedan att Iran skulle erkänna nedskjutningen av det passagerarplan som kraschade utanför Teheran tidigare i veckan. Det blev för uppenbart till slut.
Det är ju tyvärr inte första gången pasagerarplan skjuts ned, varje gång kan vi hoppas det är det sista.
 
Läste i någon av morgontidningarna idag att någon trott att 2020-talet skulle hitta en annan stabilitet än 2010-talets många turbulenta skeenden. Men konstaterade samma skribent, fan tro det (så skrev hon inte utan det var mitt lilla tillägg), det har ju börjat minst sagt dramatiskt på många håll i världen. Iran och Irak, bränder i Australien där jag läste att ett brandområde "producerat" lika mycket Co 2 som det omdiskutetade Värtaverket i Stockolm släpper ut sammanlagt på 585 år tror jag det var. Här kan  man verkligen säga att bränderna eldar på klimatdebatten. OCH England......kungahuset har det lite tungt f n. Måste ändå beundra drottningen sjäv som står pall, närmar sig 70 år på tronen och det vore nog bäst för UK om hon kunde hänga med ett bra tag till. 70 till kanske är väl optimistiskt tänkt.
 
Vi andra, mer jordnära människor, har ju hoppats på ett 2020-tal där Leksand inte skulle åka fram och tillbaka (inte i egen zon vilket de också gör) men mellan nedflyttningar, kval, återtåg och allt annat än segertåg.
Östersund kvar i fotbollsallsvenskan vilket jag tycker är bra även om det nu skedde på bekostnad av Brage. Nåja allsvenskan berör mig inte särskilt mycket.
  
Nej om man kunde få se ett 2020-tal med ett stabilt Leksand, skidåkarna stadigt på pallen, damerna kommer att fortsätta sin postiva trend, men herrarna. OM AFC Wimbledon kan klättra uppåt i engelska seriesystemet tillsammans med Sunderland. Om Premier Leaguetiteln kunde stå mellan West Ham, Crystal Palace, Chelsea, Brighton (jag gillar Graham Potter nämligen) och Sunderland varje år. Ja, OK då mina Arsenal, Liverpool och Manchester United supporters, ni kan väl få en Champions Leagueplats  att dela på mellan åren... då och då alltså...
 
Tänk om det kunde bli så, då kunde man få släppa den oron och med full kraft och i lugn och ro få ägna sig åt annan oro istället..........
 
 

Det har blåst hela 2020

Det är ett alldeles förfärligt tråkigt väder, det kan vi vara helt överens om. Tänkt skidåkning blir cykel, gym, stavgång och lite löpning. Istället för soliga, hårda, vita spår så är det mörk asfalt kryddat med någon vattenpöl och enstaka isfläck. Då är det bättre att fokusera på något annat.
 
Fick upp detta när jag öppnade för inloggning ikväll, viktiga saker 2020
 
Vi börjar med de fem fraserna som är lika viktiga som "jag älskar dig":
 
- Hur kunde du missa öppet mål? (Gångbar i många sammanhang)
 
- Jag är från huvudkontoret och här för att hjälpa er! (Det var länge sedan någon gick på den..)
 
- Ta längre steg och oftare! (uppmuntran när man tränar)
 
- Jag tror i alla fall att sommaren blir fin (Förhoppning som håller i sig till mitten av juli, varje år)
 
- Ååååååååhhhhhhhh ni igen (Sector Alarm och ComHem på säljbesök)
 
5 saker du borde göra för att 2020 skall blir ditt livs bästa år
 
- Vinna på tipset
 
- Vara jättepositiv hela tiden!
 
- Just ta längre steg och oftare
 
- Överraskande nog vinna en gång till på tipset (samma rad)
 
- Carpe diem XL - skapa fred på jorden - och lite mer hej och hå

RSS 2.0