Prövningarnas tid är inte förbi

Tänk er följande scenario. En person som vi kan kalla för Syd skall företa en arbetsresa till Göteborg t o r, på en dag. Ja ni förstår att denna utmaning/händelse/skede är högst osannolik och skulle vara en stor utmaning i dagens tåg-Sverige.

 

Men vi har en utmaningens man, Syd James, som bestämt brukar hävda att det finns en fördel om tågen både avgår i tid och kommer fram i tid. Syd, som för övrigt är en fin person, (se vidare nedan och nästa avsnitt) tänkte vara på plats i Göteborg 13.00 så Syd siktar på att vara där 11.00 så det finns alternativ om man missar anslutningen i Örebro ( på morgonen).

Tåget kom i tid från norr, på spår 1 stod det, Syd som kan sin tidtabell vet att tåget från norr aldrig kommer in på spår 1 men vi väntar och tåget kommer in på,  spår 3.  Vi hade det på känn, mina medpassagerare och jag så vi stod redan vid spår 3.

Det gick som smort i c a sex mil, sedan kom vi till ett planerat tågmöte i Lindesberg. Sju minuter skulle vi vänta... det gjorde vi och mer därtill men sedan kom tåget, vi möttes och vi stod kvar.

Tiden krymper för bytet i Örebro. Den här bilden man ser i reklamen där tågresenärer sitter och myser, lugnt avkopplande och tittar ut, den existerar inte. Vi tittar ut, vad ser vi, att vi står still, vi känner stress.

-Ett fotsteg har fastnat så vi har inte fått igen dörren, annonseras i högtalaren. Men nu är det ordnat, dörren av avstängd och vi kan åka vidare.

Vi kommer en bit till, någonstans strax utanför Örebro, då stannar vi igen. Ett nytt dj...a fotsteg.? (Vi är ännu mer stressade nu, vi Göteborgsresenärer).

Nej nu skall vi släppa in Stockholmståget till Örebro station först, samma tåg som Syd med flera skall med till Göteborg. Vi är en "evighet" rullar vi framåt igen.

Konduktören ropar ut; -Spring framåt när vi kommer till stationen, de kanske väntar.

Syd springer, viftar till konduktören, (jag tror f ö att Syd var klar tvåa av dem som sprang). Jag ropar: Det kommer fler!! Jag hör sucken från konduktören, den är djup och låter aningen irriterad men ombord kommer vi. Skönt nu kan man ta en kopp kaffe och koppla av.

Nej just ja ingen servering...

 

Vi nådde Göteborg, jag var lite osäker på avståndet och bestämde mig för att ta en taxi. Taxametern startar på 250 kronor!

-Der var dyrt säger jag, jag skall inte åka så långt!

– Det är pengar reserverade för bomkörning säger chauffören.

Vi har en lite spårkutmaning åt bägge håll måste jag erkänna.

-Bomkörning säger jag, du får ju betalt. Vi kommer fram och jag säger;

-Nu kan du väl ta bort den där reserven för bomkörning

- Varför då?

- Jo för nu betalar jag ju!

- Spelar ingen roll varför skall jag ta bort bomkörning?

– Ja men det är ju ingen bomkörning nu när jag betalar.

– Inte till mig, SJ tar pengarna för att vi skall komma förbi bommen på stationen.

 Vi skrattade bägge, klart att han skall ha betalt för bomkörning. Han ursäktade sig, - Det är lugnt,sa jag.

 En hemsk dag? Vänta,  vi har returresan kvar, det blir värre...


RSS 2.0