Wikileaks - om jag omnämns på felaktiga grunder lämnar jag en diplomatisk protest!

Wikileaks har släppt 250 000hemliga dokument och det skulle inte förvåna om Syd dyker upp i ett eller annat omnämnade bland presidenter, tronföljare och annat.

Men om Wikileaks kan läcka om mig så kan jag läcka tillbaka om de inte Watch up! ordentligt. Jag skulle komma med fullständigt chockerande avslöjanden om allt möjligt!

Jag vill inte gå in på några detaljer men jag skulle kunna berätta om saker jag sett! Hur kända människor har betett sig i trängda situationer! Hur misstag sopats under mattan. Om bykar som aldrig tvättats. Om lik som gömts i garderoberna. Om de som stått där med byxorna nere. Och ännu värre, jag skulle kunna berätta om dom som stått med ändan bar.

MEN Syd är en ansvarstagande individ och vill inte riskera liv! Åtminstone inte ett herrans liv! Nej, man vill inte att det skall bli alltför livat i holken på lördag. Därför låter jag orspråket; att tigga är guld, att tiga är guld, menar jag vara vägledande och sätter tand för tunga.

Ett avslöjande kan dock göras och det är att jag blev rätt imponerad av Barcelona FC igår, jag är ingen älskare av spansk fotboll men igår var det fotbollskonst. 5-0 mot Real Madrid och Real hade ett försvar som läckte lika mycket som Wikileaks. Och där hjälper inga diplomatiska protester -  för då får man bara gult kort!

Men hav tröst - det läcker på många håll. Fråga de Irländska bankerna! Vicka leaks dom har!

Jag kan nog sova rätt lugnt, jag tror Wikileaks har förstått mitt budskap.


Eniro och Irland har samma värdeutveckling, på ett ungefär........

Telefonkatalog och Internetsökfunktion, kan det vara något det? Nej, uppenbarligen inte för i veckan som gick fick Eniro genomföra en nyemission och därmed lura av sina ägare ytterligare några miljarder. Och NU minsann skall framtiden blomstra för Eniro som ALDRIG förr. Och det är klart har man tappat 92% av sitt aktievärde så bör det väl bättre, för blir det sämre så finns inte Eniro mer.

Det är väl lättare att ta ett upphört Eniro än om Irland skulle försvinna ut i Atlanten som en havererad skuta. Den gröna ön hyperventilerar så den är alldeles blå i ansiktet eftersom man har illröda siffror i sina finanser. Herr Syd har besökt några banker på Irland och det ser väl ut som på alla sobra bankhuvudkontor. Lyxigt och sobert men utan verklig substans. Om Irlands värde sjunkit med 92% låter jag vara osagt men det ligger väl i den nivån.

Den gamle Brysselkorrespondenten Rolf Gustafsson skrev något om att om man vill ha en bra dag så skall man inte läsa tidningarnas nyhetssidor, för då ser man om alla dumheter som sägs och görs. Och det är lite skakigt just nu. Koreorna slåss nästan med varandra, PIIGS länderna står i kö för pengar. Chelsea slackar och Leksand känns inte stabila. Oro i världen är det!
Ikväll skulle det bli spela av

eftersom fru Syd är bortrest liksom yngsta dotter och äldre dotter jobbar. DÅ tänkte jag att DÅ skall jag spela och jag skall spela riktigt högt!

Jag skall sitta vid brasan och låta gitarrerna smärta hörselgången och basen skall få hjärtat att slå i takt. Men först skulle jag springa, äta, se på Skavlan och sedan spela.

Jag har ett svagt minne av att Stefan Holm förlorade "På Spåret", sedan såg jag "Skavlan" en stund, det minns jag mycket väl och
nu vaknade jag till för en liten stund sedan,  precis i ett Sopranosavsnitt och klockan är 23.40 fast den alldeles nyss var 20.15.

Jag har inte ens rört en CD ännu, jag tror jag är gravid nämligen, för då mår man illa har jag hört. Men det börjar släppa lite nu så jag kanske kan sitta en stund vid brasan och låta gitarrerna smärta hörselgången och basen få hjärtat att slå i takt.

Eller också lägger jag mig och läser några timmar. Jag brukar läsa några timmar på kvällarna nämligen, och timmar blir det om jag lägger ihop en månads sammanlagd kvällsläsning. Ja i alla fall två timmar kanske det blir - undra på att fru Syd undrar om jag VERKLIGEN skall läsa DN från den 14 oktober. Jajamensann! Det skall jag! Jag skall läsa ifatt.
Men inte i kväll för nu skulle jag ju lyssna på musik..........undrar om Stefan Holm verkligen förlorade förresten?

Sociala medier

Syd var på en föreläsning om "sociala medier" för ett tag sedan. Bloggen är ju Syds favoritmedia men vi kör också minibloggar, facebook, twitter, kvitter, skvatter och allt vad det är. Linked in och linked out, linka på höger och linka på vänster. 

Nya tidens tes är att om du inte är på nätet så existerar du knappt. Men 2 miljoner svenskar har inte vare sig kunskap eller enkel tillgång till IT. Så med andra ord så är vi egentligen bara 7 miljoner invånare i Sverige. Undra på att publiksiffrorna sjunkit både på Leksands hemmamatcher och i fotbollsallsvenskan...

Det som sociala-medieföreläsaren berättade var också att användandet nätet sjunker allt längre ner i åldrarna. Nu bloggar både sju och fem åringar och jag ser framför mig en ännu mer fantastisk utveckling;

många blivande och nublivna föräldrar bloggar om havandeskapets tyngd, hur barnen föds, växer upp och rätt vad det är så är de både två och tre månader gamla, och bloggar!

Nej inte än men jag ser framför mig den ultimata bloggningen, något som får Lennart Nilssons bilder på temat "Hur ett barn blir till" att framstå som rena stenåldern; babiesbloggen! Det ni, då kan man snacka om utveckling! Och då talar vi inte om babiesmamman, nej vi snackar om babiesen själv. 

Direktblogg från magen! "Tjena världen jag är på gång. Varmt, mörkt och fuktig är klimatet men jag ser ljuset i tunneln..."  det kan bli spännande det här.

Men till dess får ni hålla tillgodo med Syds framtidsvisioner. 

Ni som fått/får julskivan 2010 eller fått 2010 sommar el 2009 jul

nu kan ni gå in under skrivrecensioner och få låtlista + eventuell storyline. //SJ

Julskiva 2010

Oj, oj, oj vet inte varför men började redan i slutet på september att tänka på årets julskiva och fick tidigt en "story-line" som jag inte kunde släppa. Blev mer att hitta bra låtar som samtidigt platsar i story-linen.

Inledningsvis präglas storyn av ifrågasättande av sig själv, i relatiion till andra, desillusion efter upplevelser av krig; typ Irak, Afghanistan, personen ser ingen riktig mening - framtid.

Men så kommer natten med antydningar om spänning om upplevelser och utvecklas i en riktning som skapar vissa tvivelsmål men övergår i nattliga övningar - excess.

Vill hålla kvar och återuppleva, det var något mer än en tillfällighet men det är borta, det var tomt och allt tonar ut i ett sökande efter, ja kärlek? frälsning eller är personen förlorad liksom nattens kvinna.

Sedan måste vi ha världens bästa jullåt med i år också, dock i annan version.


Sommarskiva 2010

Första midsommarskiva någonsin. Ett lättare anslag i musiken, nästan oroande vänlig.

Story -line; Börjar med lite sommarmys, man går på party träffar människor, tar en drink MEN det blir några drinkar för mycket för någon som får ett riktigt apbeteende. Efter partyt övergår sommaren till vanlig svensk sommar där vädret präglar det svenska samtalet.Julskiva 2009

Årets julskiva har i alla fall en julhälsning i inledningen och alla tiders bästa julsång som avslutning. Ingen särskild story-line, bara bra låtar.

Ray Wilkins-effekten eller?

Chelsea har nu förlorat tre av sina fyra senaste Premier League matcher, och bara presterat ett ynka mål. På något vis sammanfaller denna temporära (?) genomklappning med en intern strid mellan Ray "Butch" Wilkins å ena sidan och Abramovich och VD:n på andra sidan. Från början talades om en lönekonflikt men initierade källor talar nu om en annan orsak.

Ray som har ett nästan 40 årigt förflutet med Chelsea har tydligen utryckt att "Om ni någon gång hade spelat fotboll så hade ni förstått", det föll inte i god jord och silkessnöret var ett faktum. Det påminner lite om Ingemar Stenmarks klassiska uttalande: "Det är svårt att förklara för dem som inte begrip´".

Det kan finnas fler förklaringar men något sätt saknas det där lilla extra på slutet som avgör om bollen går in eller strax utanför. Offerviljan, hettan, nja, något är fel.

Nu är jag inte i den positionen att jag känner vare sig Ray eller Roman, men hjärtat säger Ray och det räcker.

För övrigt kan jag berätta att Julskivan nu fått sin slutgiltiga "cut", det blev ett par justeringar på slutet och nu är Syd nöjd. Och eftersom advent närmar sig, och det skall städas och putsas så kommer jag nog att redan nu börja min "distribution" till "behövande", det kan behövas lite andlig spis förutom de vanliga spisaktivteterna. Det går liksom lättare att städa till bra musik på hög volym. Tänk er när skurvattnets vågor i hinken ligger i takt med basgångarna från Government Mule eller annan basbaserad musik då känns det liksom lite lättare. Nu är Mule inte med på julskivan men ni förstår principen.

Nu skall jag styra stegen till vedhögen!Så är man modern ett tag igen då (The Promise)

Nu är den nya innetrenden i motion: Löpning! Och det känns ju bra att man nu är med i modetrenden igen.

Annars är det Pilates, Step down, step up, Body attack, Body up, Stay up, Hang down ja, det är inte klokt så många trender som passerat revy men nu är vi tillbaka till löpningen, känns bra. Skönt när tiden hinner ikapp även om man nu inte skall överdriva sin egen betydelse för modets utveckling alltför mycket.

Sedan måste jag lyfta fram the nya Springsteen boxen: The Promise - Darkness of the edge of Town.

Vilken fantastisk box! Köp den.
Nu slog jag till med Blue ray versionen men det som imponerar allra mest är själva boxen med ett typ kollegieblock med handskrivna "notes". Oerhört snygg! Och musiken. Önska era i julklapp, låt Fars eller Mors dag återuppstå, bröllopspresent! Det passar till nåt!

 

 


Finanskrisen tar ny fart

De s k PIIGS ländernas ohyggligt dåliga ekonomi oroar världens finansiella marknader. Idag annonseras att börsen i USA känner oro över skulderna, och? Det var väl inget man upptäckte idag, får man både förmoda och hoppas.

Det kan bli en ny rysare på de finansiella marknaderna speciellt efter en artikel i dagens nummer av Dagens Industri. Låt vara att Lehman Brothers gick i konkurs med stora fiktiva värden men det oerhörda avslöjande som nu uppdagas kan göra Lehman till en krusning på ett stormande hav.

Eller också kan man se det som en riktig sk-tfråga.

Hur som helst här är klippet från DI;Kvar i konkursboet - 3.000 spelande pottor

2010-11-16 06:32 Dagens Industri

Ett företag i Sörmland har begärts i konkurs - med 3.000 spelande pottor som enda tillgång.

Bakom missen ligger en idé som inte visade sig vara så lysande. Företagaren konstruerade en potta försedd med en liten speldosa, som spelar melodin "Mary had a little lamb" när barnet sätter sig.

Undra på att det här inte gick, med en sådan sk-tmelodi så sätter man sig själv på pottkanten. Då hade det varit bättre dels med en mer blandad reportoar som man kunde välja efter dagsform och sedan skulle man haft en mer vuxeninriktning på musiken så att det kunde användas även på vuxenpottor.

Några låtförslag:

"It came out of the sky" med Creedence

"Diggilo diggilej"  med Herrey´s (om någon varit hård i magen en lägre tid "som jag väntar på dig" är väl textraden på ett ungefär).

"Fyra bugg och en Coca Cola" med Lotta E ( i och för sig ett oroande tecken om situationen skulle uppstå).

"Stop in the name of love" med Supremes (omvänd situation mot Diggilo)

Håll med om att detta hade varit en bättre pottidé, kunde även finnas med inbyggd Spotify, Blue-ray och wireless anslutning.
(S)yd dementerar: "Jag kommer inte att ersätta Mona"

och inte Maud Olofsson heller. Frågan har ju diskuteras flitigt i bloggvärlden. Till skillnad mot Hasse och Tages gamla "Pastor Jansson" - som  var en värdig representant för den svenska statskyrkan - han hade inga bestämda åsikter om nånting" så har ju Syd uttryckt bestämda åsikter om allting.

Nja, inte allting kanske och inte så bestämt heller alla gånger. Men i alla fall. Nja kanske inte i alla fall men i tillräckligt många fall har Syd haft synpunkter och förslag.
Nu tror Syd att det är dags för ett nytt utspel; Byt vetja!
Sätt in Mona i C och Maud i S! Lätt att komma ihåg, två framåt kvinnor med lång politisk erfarenhet, nya blocköverskridande överenskommelser, både börjar på M och då blir Fredrik glad också. Inga uppslitande diskussioner i något parti, nytt blir det för bägge två. Lysande förslag!

Sådana har utspel har ju Syd historiskt sett överlåtit till "Ernest James Management och Fiskekonsult AB" med sin berömda slogan - "Och det är inte vilket fiske som helst - det är röstfiske". Och så skall det nog förbli......så kan Syd förbli vid sin last.

Nog trodde jag tempot var högre.....

Sen eftermiddag lördag, disigt, +1, ganska folktomt, då kändes det lämpligt att ta en längre löptur. Jag mötte en och annan Lassie men annars var det ganska tomt på folk utan hund. Antagligen satt alla hemma och väntade på att matcherna i Premier League skulle ta sin början, eller nåt annat kanske.

Tempot kändes ganska bra; jag mötte EN annan löpare och vi utbytte några glada tillrop: -Tjena A, bra tempo!     -Detsamma Syd, kör hårt! Och det rullade på ganska bra tyckte jag.

Drygt halvvägs möter jag en mamma med c a 1,2 åring, någon som precis lärt sig gå och som kan säga något litet ljud.
Och vad hör jag när jag kommer SPRINGANDES nerför backen, i som jag själv upplever hyfsat tempo? Jo ett "mojmoj" och en mamma som säger; -Nej lilla gubben det där är inte mormor utan en FARBROR som är ute och springer.....

I och för sig hade jag väl senaste formtopp för ganska länge sedan, men mormor?
Nu kan man väl hoppas att mormor möjligen är närmare 1,90 lång, byggd som en atlet, (OK liten smal atlet då), och springer i reflexväst (inte enbart vill jag påpeka). Sannolikheten är väl inte så stor för detta och då måste jag medge att man kan undra över om jag så totalt missbedömt mitt tempo?

Men säg den missbedömning som varar för evigt - redan idag så insåg jag det finns andra konkurrenter. Chelsea-Sunderland 0-3, och Ashley Coles bakåtpassning till egen målvakt, som inte gick dit utan till en Sunderlandspelare den kunde min MORMOR ha slagit bättre.
Och min mormor hade inte 40 miljoner i årslön och trots att hon inte heller fick den där "läderpärlan" som den 4-årige Syd en gång tyckte att hon skulle önska sig i 60-års present så hade hon slagit passningen bättre, I know.

Så eftersom min mormor kunnat slå bättre passningar i Premier League än Ashley Cole och där är det bra tempo så var nog mitt löptempo ändå ganska bra. För 1,2 åringens mojmoj kanske också spelar i Premier League nämligen.

Skönt.


Bury my Chelseaheart at Stamford Bridge

Som ni vet har ju Chelsealågan brunnit i mitt hjärta sedan slutet på 60-talet (dvs förr i tiden) men sedan Roman Abramovich ryska oligarkpengar kom in och resultaten, spelmässigt, förbättrats men känslan har försämrats.

Chelsea var konkursmässigt på 70-talet och Stamford Bridge hotades av rivning då området skulle exploateras, vi var ett antal som skänkte pengar i kampanjen "Save the Bridge". 

NU, idag, förstörs lördagsförmiddagen av en tidningsnotis, och typiskt nog inte på sportsidorna utan i Dagens Industri, med rubriken "Chelsea överger sin hemmaplan". Den dagen det sker  då säger jag:"Begrav mitt Chelseahjärta på Stamford Bridge". (Detta är en liten travesteringen på Indianskildringen; "Bury my heart at Wounded Knee", för övrigt en mycket bra Bok av Dee Brown - svensk översättning: "Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee"). 

Tyvärr köper man sönder och samman Premier League. Säljargumentet med den fantastiska genuina stämningen kring engelska matcher är snart helt borta. Det sippas "viiit viiin" för matchen, man fladdrar in med sin biljett a 200 pund och man gäspar avmätt över Sunderland, "what´s that?" och man vet möjligtvis att en match pågår i två halvlekar.

Nu funderar Roman på att bygga en ny arena vid Earls Court. Där brukar Chelsea Flower Show hålla till och kanske det ger namnet till nya arenan (kalla den för Guds skull inte "New Stamford Bridge")? Annars kanske något mer passande som "Oligark Stadium" eller varför inte en kombination av Romans oljepengar och blomstershowen; typ "Black Rose Stadium".

West Ham - I´m back!  (OBS två inslag nedan!!) OBS OBS 2; Eftersom jag känner WHU så kontrolltittade jag på hela klippet, det var tur det för nu varnar jag er för det finns även andra bollar än fotbollar som skymtar fram, nu var det inte så farligt men i alla fall, med tanke på kungen och allt som hänt).
Snön piskar i ansiktet och det känns som en härlig löptur

Alldeles nyligen skrev jag om särlingen "Kil-Helge" som kämpar mot elementen och det var precis vad Syd gjorde under kvällens löprunda. Härlig motvind (ja inte hela vägen förstås utan i en riktning) och snön som piskar ens lekamen. Man känner sig extra nyttig och då kan tankarna fladdra iväg eftersom tempot inte är det primära.

Då tänkte jag på mitt besök hos Ingemar igår och fortsatt diskussion om att etablera skivaffär. Jag har fortfarande bara 30% bemanning i butiken! Hör ni, finns det inga fler som vill sälja skivor?
Ja givetvis blev det ett par skivor när jag ändå var där; bland annat en "Black America sings Bob Dylan", riktigt bra måste jag säga.

Sedan tänkte jag på att jag hade extremt bra tajming med vinterdäcken i år, däcken på 07.30, snön kom 13.25. Ofta åker man ju tre månader på barmark men nu......så skall jag göra Varje år i fortsättningen- hur det nu skall gå till - tänkte jag.

I långa backen så tänkte jag på att igår fick jag även hem en annan CD; "Enjoy every sandwich", andra artister sjunger Warren Zevons låtar. Kanon! Varenda låt bra! Och, tänk HELA familjen gillar Warrens låtar.

Sedan tog långa backen slut och då tänkte jag att nu tog den långa backen slut, sedan bar det av utför och då tänkte jag på en gammal arbetskamrat och medan jag tänkte på den arbetskamraten började tänka på att jag kände mig lite trött och att det fortfarande var långt kvar hem. MEN då tänkte jag att när jag har duschat när jag kommer hem då skall jag kolla om yngsta dotter Syd behöver hjälp på jobbet men det hade hon redan tänkt på och kallat in stora syster Syd. MEN det kunde jag inte tänka på när jag tänkte.

Och när jag närmade mig hemmet då tänkte jag på att jag tidigare idag tänkte på Frankie Miller och att jag fortfarande inte fått in Viasat och att Fulham-Chelsea möts imorgon.

Man tänker så mycket.

"Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom"

Något tvivel om att musik och skivor är en livspassion, tillsammans med engelsk fotboll, kan knappast finnas bland Syds läsare.
Nästa "passion" är böcker, det finns inte mycket som Syd gillar att shoppa men i en trevlig bokhandel och en skivaffärs dunkla innandömen kan Syd botanisera, nja inte i timtal men en stund i alla fall.

Tyvärr räcker inte tiden till bokläsning i den omfattning som önskas men 3-5 böcker finns alltid på sängbordet och nu har jag precis startat med en av mina favoriters nya bok; Peter Hoeg`s "Elefantskötarens barn".

Det blir bra det här, det känner jag redan efter ett fåtal sidor där utryck som det i rubriken noteras. Eller ett stycke som det här:

"Vi står framför en liten park med bord och bänkar i solen där det sitter många slags människor. Det är mammor med barn, det är ungdomar i vår ålder som spelar basket, det är pensionärer, det är andra i vår ålder som har rakade hjässor och säkerhetsnålar instuckna genom överläppen och som sitter och funderar över sin framtid; kanske borde man söka in till Polishögskolan. Det finns också en del solbrända och tatuerade män och kvinnor som kommit så långt i karriärplanerna då man måste bestämma sig för om nästa joint skall rullas med detsamma eller ska man vänta en kvart".

Det är en helt annan karriärplanering än den man kan läsa om i Bengt Ericson´s bok "Den nya överklassen - en bok om Sveriges ekonomiska elit". Ericson är f d journalist på Veckans affärer. Syd´s tidigare kommentarer om ohemula bonusar och kompissystem skulle nog platsa i någon fotnot i denna bok...

Annars skulle jag gärna vilja läsa Peter Steinbrücks bok; "Unterm Strich" och hans bedömning av Europas framtida utmaningar och ekonomi. "Om Europa misslyckas med att hantera de globala och internationella utmaningarna kommer dagens dåliga tider i efterhand att framstå som jämförelsevis lyckosamma". En del andra uttalanden av Herr Steinbrücker, Tysklands förra finansminister, har haft dålig klang men en viss oro över att Europa och USA inte möter nuvarande utmaningar annat är kortsiktigt finns.

MEN som sagt, det finns viktigare saker än liv och död här i världen; Fotboll till exempel och nu måste jag ägna kraft åt att hitta på Viasat på TV;n eftersom Liverpool-Chelsea möts idag. Jag tror på Liverpool och två utvisningar idag. Drogba och Carragher och 2-1. Det blir bra odds det!
Nu skriver vi inget mer om kungen, inte idag......

Utan istället lugnar vi ner våra känslor och tar in All Hel gona (uttalas ej på engelska) som det skulle kunna heta numer när sär skrivningarna står som spön i backen. Jag noterade precis nu när jag sprang genom citykärnan (inte träning utan nära till stängning) att jag passerade en skylt med:

Personal
Parkering
 
Det skall nog ses som en uppmaning Personal! Parkering!

Jag vet att Warren Zevon-veckan upphörde redan förra veckan men i denna vecka fick jag hem en Zevonskiva med en låt som jag hade glömt och som jag inte kan undanhålla er. Som ni vet så är det inte viktigt att sången är klokren på varenda oktav, gitarren får gärna ha lite distorsion, men det måste finnas hjärta, äkta hjärta. Så släck nu lampan, ta er några minuter med ordentlig tryck i ljudet (dvs vrid upp volymen) och glid in i helgdagsaftonen med ett saligt leende på läpparna. Inte bara Zevon utan att par andra "favissar" får hänga med:


Med mer tryck så blir det lättare för den motvillige Monarken...

Man kan mycket väl förstå att det känns lite "motvilligt" för Monarken ibland. Luften går liksom ur och det känns trögt. Det flyter liksom inte på utan det rasslar och har sig. Du behövs smörjmedel för att det skall gå lite lättare. Själv brukar jag använda en speciell olja och smörja in. Trycket är också viktigt och det kan man ganska enkelt ordna till. Endera kör man med en manuell eller så tar man sig till närmaste bensinstation för där finns det hjälpmedel i form av tryckluftspump.

Hela kedjan måste smörjas in, en speciell cykelolja är alltid bra och får man in närmare 4 kilos tryck i däcken som känns den motvillige Monarken genast piggare. Rullar lätt och man är ganska glad att man köpte just en Monark.

Nu var det väl kanske inte min cykel det egentligen skulle handla om utan vår andra Monark, CG den 16:e.

Men kära Örebroare, vi skall inte vara missunsamma. Låt pojken ha lite roligt. Om nu inte frugan hans misstycker om Carls inspirationskällor förstås. Det vet man ju inte men tänk är själva att gå hemma i slottet och trampa om dagarna. Då kan det nog vara skönt att få släppa loss på en bar med Grabbarna någon måndagskväll ibland. Dock inte optimalt smart kanske.

Jag såg på TV4 debattprogram om den nya boken och debatten runt denna och där framträdde Helen Welton, som måste vara den gamla IT-entreprenören. Annonskampanjen som det företaget drev en gång i tiden anmäldes, inte för datorernas Silicon Valley utan att ägarhustrun alltför tydligt visade sin egen Silicon Valley. Nu lämnades anmälan utan åtgärd eftersom det var ägaren själv som framträdde.

Dementi: Allt jag skrivit ovan har inga källor, allt är antagligen helt osant, jag tror inte ett dugg på det jag själv skrivit, enda undantaget är det där med 4 kilo i lufttryck i min Monarks däck  då. Jag kan minnas helt fel om Welton, kan ha stavat namnet fel, det kanske inte alls var silicon, det kanske var något helt annat. Jag frånsäger mig allt ansvar för allting och jag har egentligen inte skrivit någonting alls.


allå, allå, emliga armén

Inte för att Syd någonsin varit någon stor militär eller ens gjort några större insatser efter den ALMÄNNA värnplikten (så var det förr nämligen - fram till typ 2009 någonting)men ändå blir man lite förvånad när Frnakrike och England skriver på ett avtal om militärt samarbete. Man skall dela hangarfartyg, ha en gemensam styrka som skall ledas av en fransk respektive brittisk general vartannat år.

Om man funderar på detta så ser man framför sig en situation som får "emliga armén" att framstå som ett under av organisation......

Tänk er själva en fransk general med tvinnad mustasch där vitlöken sitter kvar efter en lång lunch framför ett hop med rätt bleka, rödhåriga britter med "F-ck you MU" intatuerat i pannan ätandes fish and chips....... Vaddå fördomsfull? Vem? Jag?

Nej för att nu bli allvarlig en stund så måste många ärrade brittiska krigsveteraner undra över vad man kan hitta för glädje av detta. Frankrikes senaste krigsframgång kom väl i början av 1800-talet innan Napoleons kringslycka vände.
Jag funderar, nej jag kan inte minnas att jag läst om andra "framgångar" för Franska armén än sprängningen av Rainbow Warrior, Greenpeace´båt som sänktes. En och annan "lyckad" atomsprängning på någon atoll i Stilla Havet har man ju också fixat.

Nu är det väl under budgetpiskan som man tvingas till detta men nog känns det som om andra områden hade varit mer verkningsfulla att samarbete omkring.

Det känns lika spännande som om kommissarie Clouseau skulle ersätta Barnaby i Morden i Midsummer.


RSS 2.0