Semester 3.0

Läste precis att Sveriges Radio (SR) tydligen har patent eller upphovsskydd för orden" Sommar" "Sommarvärd" och ytterligare något ord. Dock bara i samband med radio och det är väl tur annars skulle det bli lite krångligt.
Varje år har jag ambitionen att lyssna mer på "Sommar" och "Sommarpratarna" men lyckas inte. Eller snarare, många är bra pratare men inte alla och när man lyssnat på ett par som inte är bra så tröttnar man och missar säkert några bra. Men när livets stora utmaning har varit ett dåkigt fungerade WiFi på ett grekiskt hotell så lägger man ner.
 
Gjorde själv (med vänner) en tur till Bornholm i veckan. Första besöket. Trevlig ö men rätt likt Österlen. En behållning var besöket på etablerad skivbutik i Rönne. Butiksägaren kändes som en typisk 70-talist och det stämde eftersom han haft butiken i 47 år. Bra sortment men inte speciellt säljande. Följande dialog utspann sig.
- Hej, har du någon bra dansk rockmusik du kan rekommendare
- Neaj det finns icke någen
- Den här skivan är den bra?
- Naej, han var bra för sju åtte år seden
- Då köper jag den här Neil Young
- Neil ha välli produktiv, flera slöpp bara dette år
 
Jag betalar med kort, och tveksamt om betalningen går igenom så vi gör om proceduren igen. 
- De kanske ändå fungerade på första försöket, här ta diese danske pengar så jag icke lurer dej
- Ja men tänkl om det inte dras någon betalning?
- Då får du CD.n som souvenir.
- Tack och kör på!
- Ja, vi är inte månge handlare kvar men jag lägge icke ner...
 
 
Butiken och personen påminner om Ingemar i Borlänge men Ingenmar röker inte pipa!
 
Lägga ner borde ennan annan göra men tyvärr gör inte Puitin och Ryssland det  trots betydande förluster (75 000 soldater dödade eller sårade enligt uppgift). Nej utnötningen pågår och så börjar Taiwan komma upp än tydligare på agendan och så har vi val i Brasilien där Bolsonaro börjar prata om "valfusk" på känt Trump.manér. 
Ja, det är mycket nu så sommafriden vill inte riktigt infinna sig. (Det brukar den inte göra annars heller påpekar närstående för mig.....ja men lite måste man väl få hålla på med....hur skall man annars får något gjort... ?)
 
Fotbolls-EM fick ett omilt slut. Som Syd skrev i förra inlägget kändes den svenska insatsen redan från början "sådär". Asllani får godkänt och mer därtill men många räckte inte till. Hedvig skäms och mår dåligt efter sin insats läste jag i en intervju. Hedvig var inte på topp men det var hon inte ensam om. Hur ser tillväxten ut? Gerhardsson måste förändra.
Men det finns nu ändå hopp i fotbollstunneln, The Champonship börjar och snart även Premier League. Det känns bra!
 
Nej, nu tar vi en kopp kaffe och sätter oss i solen, man måste ju ta det lite lugnt också...
 
 
 
 
 

Kort och kärnfullt

Häromdagen var jag ute och skulle just klippa gräset vid Lyckåkers Boulestadium i LA då det stannande en främmande bil med en främmande man vid sätet. Han vevar ner rutan, inget hej eller någon introduktion i övrigt utan dialogen blir exakt enligt följande;
 
Föraren:- "Har dom lagt ner?"
Syd; - Lagt ner? Vad/vilka?
Föraren:- "Ludvikalacken!"
Syd: "Nej inte vad jag vet men den ligger inte här, du har åkt in fel väg"
Föraren: ----
Syd: "Sväng in vid tekniska kontoret"
 
Jag tror föraren hann uppfatta även den sista meningen innan han for iväg mot förhoppningsvis rätt destination dvs Ludvikalacken.
 
Syd borde väl ha förstått direkt vad han syftade på. Att just frågan "Har dom lagt ner?" inte syftade på något annat än just "Ludvikalacken" ett bland flera hundra företag/butiker i LA...
 
Lika kort och kärnfullt blev årets första dopp i Östersjön, Nottjärn har varit behagdlig i över en månad, Ångermanälven med påfyllning från fjällen också helt okej men igår var det gränsfall. Grannen förvarnande om att det var 12,5 grader men det kan jag säga var överdrivet, 13 skulle jag ändå säga.
Hur som helst man ligger inte i och "glötar" speciellt länge, nu blev det bara 4x 400 mieter frisiim, 200 rygg, 200 fjäril och så lite konstsim på slutet... Nej, det blev nog egentligen bara lite konstiga rörelser i vattnet och när jag gick upp mötte jag ett par damer som undrade;
- Hur många grader var det?
- Inte många...'
'
Dam-EM fotboll är igång. Sverige är verkligen "haussade" Endera blir det väl en EM-final eller också respass redan i kvarten och då blir det fiaskorubriker. Vi vill inte ha ett kort kärnfullt EM för Sverige. Men jag är inte helt övertygad efter första matchen..
Jag (och då skall jag till mitt försvar säga att jag varit flick- och damtränare i över 15 år) förstår inte vissa passningar som slås av vissa i laget. Om man utan att vara pressad slår pass, minst 20 meter från närmaste möjliga passningsmottagare och att bollen dessutom landar långt utan för sidleden, då är det något i tekniken som brister.... Och inte bara en gång.. Även i F13 skulle man reagerat och funderat. Nu betonas och upprepas att det är professionella spelare vi ser. Det är klart att det finns många verkligt intelligenta och framgångsrika människor med dyslexi och man kan ibland fundera på om begreppet "passningsdyslexi" finns. 
 
Nu hoppas vi inte på ett kort EM även om det kan vara kärnfullt utan att vi får en bra fotbolls-sommar!
Jag tror dessutom vinden har vänt så att havet blir lite varmare....

RSS 2.0