En intensiv vecka

Började vid 07.00 i måndags och avslutade vid 19.00 fredag, gått i ett brakande hela veckan..Och nu regnar det.
Och jag som tänkt klippa gräset, kanske för sista gången denna säsong och cykla mina nya stadstur som jag skapade i onsdags, lite drygt två mil om man åker i stadens ytterkanter och letar upp alla backar. Varvlopp föreslog jag men fru Syd tyckte att jag gick till överdrift.
Vi får se om och när regnet släpper.
 
Jag hör utryckningsfordon. Vattenplaning? Brand?
 
Knappt hunnit följa sporten alls den här veckan men Leksands inledning känns väldigt bra. Tror att vändningen i Skelleftematchen var mentalt viktigt men vi får se.
Premier Leagues största glädjeämne är min för del Crystal Palaces inledning. West Ham tungt. Chelseas miljarder har inte haft full effekt ännu. Och AFC Wimbledon, och Sunderland, ja det finns mycket att oroa sig för.
 
Jag väntar på en vinylskiva som förra veckan fanns i Holland på väg mot LA, det är inget nykapamde verk jag väntar på utan på en ny vinylversion av CCR:s "Cosmos Factory". Måste tillhöra rockhistoriens bättre album, finns inte en svag låt utan snarare en låtskatt som ni säkert hört på alla After ski och After work de senaste 45 åren. Söderspelat av coverband men originalskivan är otroligt bra!
Funderar på att ta en regnpromenad till city, se om skivan kommit, köpa en bok på Globe. Gå hem igen och fika med lite bättre samvete av att jag rört på mig..... Överdrift igen tycker fru Syd.
 
Ä va tusan,  jag sätter på kaffet!
 
 
 
 

Vissa veckor

är lättare och än andra och vice versa skulle man kunna säga, eller? Hörde på radion i veckan, kommer inte ihåg vilket program eller sammanhang. Men i alla fall så uttrycktes det att det är "viktigt att barn får umgås med både sin mamma och pappa, och vice versa," dvs att barnen får umgås med både sin pappa och mamma.. Har lite svårt att se skillnaden.
 
Nu avslöjas att Arbetsförmedlingen inflitreras av anställda som går i de kriminella nätverkens ledband, lär sig systemet och kan fatta beslut om bidrag och annat som gynnar den egna kretsen. Om det här får fortsätta kan det ju gå så långt så att en arbetslös kan få ett hederligt jobb genom Arbetsförmedlingen, dock på ohederliga grunder men ändå...
 
I grunden och på allvar är detta oroande. Enligt vanligtvis välunderrättade källor så kommer det inte att förvåna någon när samma missförhållanden avslöjas inom Försäkringskassan, jaha det har redan gjorts!? Och Polismndigheten, där har den har inflitrationsoron funnits länge.
Tänker vidare;
Försvarsmyndigheten, illa om man börjar skjuta med granatkastare eller haubitsar i gängkrigen. Trafikverket, inte bra, trängselskatt tas ut selektivt eller att man ger tusan att ploga bort snön i vissa områden, eller kanske kör all snö till vissa områden. Man kan nästan höra vinterns nyheter ifrån Göteborg. Ingen snö i Lövgärdet, tre meters snövallar i Norra Backa. Man körde ju med egna vägspärrar tidigare i år men en rejäl snöhög är effektivare och mer symboliskt, ni minns väl att vi alla lekte "herre på täppan" på snöhögarna en gång i tiden. Det är ju det gängkrigen handlar om.
 
Igår var det 50 år sedan Jimi Hendrix avled, studio 1 hade bjudit i ett par gäster för att kommentera detta. En programledare från P 3, som knappt visste vad 1970 var för någonting. Och sedan Tomas Ledin, kanske inte den Jimi Hendrix-uttolkare som jag hade satt främst. Jag fnös lite föraktfullt där i bilen och tänkte att det borde varit Clas Yngström. Sedan berättade Ledin att han varit i Seattle, sökt upp pappa Hendrix pch dessutom besökt Jimis grav utanför Seattle. Va???? Skammens rodnad spred sig över mitt lekamen. Jag har varit i Seattle kanske 10 gånger men aldrig kommit på detta. Har i och för sig besökt begravingsplatser, men det var Indiangravar, aldrig Jimi. Nästa gång! Och jag får nog omvärdera Ledin.
 
Ledin såg Hendrix i Sandviken, antagligen på Högbo Bruk där Hendrix spelade en gång. På vägen dit fick bilen punktering. Jimi var den enda i gänget som kunde fixa en punktering vilket han enligt uppgift lärt sig i det militära. Som sagt, nästa gång jag kommer till Seattle blir det Jimis grav och några skivbutiker samt löpning uppför Dravus mot Magnolia. Nja, det sista får jag fundera på, tungt brukade det vara.
 
 
Karta över W Dravus St, Seattle, WA, USA
 
 
 

Emily Duff var inte med i vårt korplag men

just nu spelas hon, på hög volym. Inte max men lite skaller i fönsterrutorna är det. Fru Syd är på galej så då vrider jag upp volymknappen. Väldigt bra, ja nu tänkte jag inte på volymknappen utan på Emily Duff. Stark rekommendation. 
 
Annars är det lite förväntan nu när Premier League börjar imorgon. Utan publik. trist, men förhoppningsvis kan vi gå mot ett mer normalt läge under hösten.  West Ham börjar hemma mot Newcastle, vill att båda skall klara sig bra men hemma får Hammers allt vinna. Lite mer ordning på Stryktipset blir det där jag sedan många många år har stående rader. Det går inte att tippa annars, jag tippar med hjärtat och då blir det segertips mot alla odds och de går oftast inte in...
 
Andra viktiga frågor att fundera på är bränderna på USA:s västkust, branden i flyktinglägret i grekiska övärlden. Och så är det budgetutspel, det är brottslighet och klaner hit och dit.  Det brinner nog lite i knutarna att få ordning på dessa frågor. 
 
Fick annars  en bild på FB ikväll med ett korplag som blev mästare någon gång kring, ja något år sedan är det. Och frisyren såg annorlunda ut, lite Charlie George stuk tycker jag. Inga andra likheter. Kommer ihåg laguppställningen så när som på ett par förnamn. Kul!
 
Ja man kan konstatera att vissa saker hänger med genom åren, fotbollen till exempel och musiken.
 
The Team
 
 
Nu går jag in och höjer lite på volymen igen och spelar: 
 
 

RSS 2.0