Första advent 2021 i sponsorernas sällskap.

Kan konstatera att det ännu är en bit kvar tills Syd James blir en influencer i världsklass. Besöksantalet per dag toppar kring 30 för att andra dagar obehagligt tydligt närma sig nollstrecket. Vi i Syd James måste hitta andra vägar att attrahera och få fler "likes". Vilka områden måntro?
 
Mode brukar vara populärt och då jag kan berätta att jag förra lördagens besökte Bergströms kläder i Smedjebacken!! Detta är reklam, bara så ni tänker på det. Eftersom jag inte var ensam att följa med på shoppingsturen till Smedjebacken,  (reklam igen!) så blev det inte bara den kostym som jag skulle köpa utan även skjortor (märke Oscar!!) och byxor (märke, ja vad tusan hette dom nu ingen. ?) Och så åkte vi Volvo (reklam, produktpklacering) hem. Och så var årets modeinköp över.... nej mode är nog inte rätt.
 
Musik, nej det skriver jag ju redan om och jag kan ju inte gå över till att gilla "Så mycket bättre" (reklam för TV 4) eller scooby doo, digi dej. eller vad det heter det där programmet med Lasse Kronér (reklam!) på går på fredagskvällarna. Nej musik är nog inte framgångsvägen. Nej det måste vara något annat som läsarna riktigt längtar efter. Och vad är det? Jo det är!!
 
Relationer!! Jag skall skriva om relationer! Skall kolla med fru Syd vad hon säger, spännande avslöjanden, sensationer och en massa ..... Vad säger du fru Syd? Va? 
 
Jaja, hur som helst Premier League (reklam!) har full omgäng i helgen. Och i veckan när det var Champions League (reklam!) så följde jag matchen Bristol City-Stoke istället efter att fru Syd lagt sig (liten,liten relationsgrej smög jag in här). 
 
Vad har allt detta med första advent att göra? undrar ni nu. Ja ingenting faktiskt, jag kom bara på det att det är advent idag. Tittar just nu ut över lite regntungt skånsk landskap (reklam!!) efter att ha vaknat vid 7-tiden, konstaterat att jag kan ligga en stund till. Jag somnar om, har uppfattningen att jag sovit jättelänge till (i IKEA-SÄNG FRÅN 1979! REKLAM!) , går upp, tvättar mig, sätter på tevatten och kan konstatera att klockan är 07.28 så den där omsomningen var ganska kort.
Vi åt julbord på Solgården igår, jättebra! (Reklam!!) Toppen men nu är jag konstigt nog hungrig igen (Reklam!!..... nej kanske inte egentligen). Så jag skall drika te, Earl Grey (Reklam!!) och äta bröd från Mellbybagaren (reklam!!) och bröd från Dala-Järna (reklam)
 
Så ni som nu fått reklam; Bergströms, Smedjebacken, Volvo, TV 4, Kronér, Premier League, Champions League,  Skåne, Solgården, Earl Grey (ej släkt med Fifty shades of Grey), Mellbybagaren, och Dala-Järna hör bara av er så skall vi nog ordna en faktura!
 
Ha en skön första advent , gå till Svenska kyrkan (reklam!!) och tänd ett ljus från Liljeholmens (reklam). 
 
Va tusan det är kommer att bli bra tror jag. Fru Syd! Är du vaken fortfarande? Det ordnar sig det här, Syd kommer att bli lönsam . Och då slipper vi frågan "Är du lönsam lille vän ?) Den gamla Hoola Bandoolalåten (reklam!!). Herregud (reklam!!) det blir bättre och bättre det här.....

Syd på Sydtur

Syd har varit ute och farit, är ute än egentligen i sydliga trakter. Var rädd att jag skulle missa någon veckas fint skidföre i Gränges men snön lyser ännu inte i spåren enligt uppgift från vanligtvis välunderrättat håll.
 
Tränar i alla fall hårt med stakträning i backarna, känner på mig att jag skall ha nytta av detta vid skiddebuten, vi får väl se.
 
Jaha och så gjorde då Zlatan comeback i landslaget, såg inte matchen men mina välunderrättade informatörer säger att Zlatan var bland de bättre, Men som vanligt blir alla andra sämre när vår vän är med. Gerogien är rankade som 98:a i världen så det borde gått ändå. Men engagemang slår ofta klass!
 
Där jag är just nu går solen snart ner. Pratade nyss med hemlandet där det var mörkt, kring nollan men ändå torra vägbanor. 
 
 
Ha det bra! Syd återkommer.
 
Förra veckan "ondgjorde" jag mig över Spotify, denna vecka har fru Syd styrt musikvalet....... via Spotify och inte har jag hört Grinderman en enda gång, dvs det har varit snäll musik.....
 
 
 
 

Digital gruvbrytning

Att "bryta" Bitcoin kräver mycket datakraft har vi vetat ett tag. Nu tar dock debatten extra fart då konkurrensen att bryta Bitcoin ökar och därmed behovet av datakraft och el. Ungefär så har jag förstått det. Det var en artikel i DN som jag dock inte läst... än.
 
Eftersom jag fortfarande köper skivor så funderar jag på en vinylskivas "life cost" kontra Spotify. Eller en CD. Lek med tanken att vi köper en skiva med tio låtar och spelar den 10 gånger kontra 100 låtar på Spotify. Energieffektivast? Jag vet inte men jag skall forska lite i ämnet.
Jag förstår att det är lite nödvaring på denna typ av funderingar, speciellt för en person som har ett intresse i frågan och som inte kan betecknas som opartisk. Vem pratar vi om? Syd själv förstås..
 
Novembermörkret lyses upp av allhelgonahelgen! Vackert! Men lite sorgligt påminnande.
 
Då känns det bättre att glädjas åt Leksands starka höst och West Hams dito. Vi hoppas det håller i sig över helgen! 
 
Och så väntar jag alltjämt på två skivleveranser från US; Emlily Duff och Gov´nt Mule. Då kanske ABBAS nya är energieffektivare, who knows.
 
Ha en bra helg!
 
Och titta vad jag hittade;
 

Musiken sägs vara den mest immateriella konstformen. I en tid då många lyssnar på musik via appar på telefonen skulle man kunna tro att musik är ännu mer immateriellt än tidigare. En ny studie visar ändå att musikstreaming belastar miljön mer än något tidigare format.

Den kanadensiska musikvetaren Kyle Devine, som arbetar vid Oslos universitet, har räknat växthusgasutsläppen som vinylskivor, kassetter och cd-skivor orsakar och jämfört utsläppen med de utsläpp som orsakas av att man streamar musik.

Det resultat han fick var att utsläppen för streaming var betydligt större än utsläppen som orsakas av fysiska skivor och kassetter.

Artikeln är en översättning av Yle Uutisets artikel Tutkimus: Musiikin kuuntelu striimattuna jättää isomman hiilijalanjäljen kuin cd- tai vinyylilevyt huippuaikoinaan skriven av Mikko Pesonen.

Den artikeln har ni väl redan läst antar jag  men jag gjorde en liten översättning ifall finskan inte sitter i ryggmärgen. Hyvvää! Hyyvää! Soumen pojka! Som vi brukade säga i ungdomen eller om det mer var Hyvvää SoumenTyttä?

 

RSS 2.0