Syd i Nord (Norgehistoria)

Så tog sig då Syd en liten tur upp till Nordnorge iklädd skjorta och kavaj vilket visade sig vara ett klart misstag. När kvällsaktiviteten annonserades med båtfärd på Nordatlanten, + 4 grader, lite regn och lite blåst fick Syd bråttom. Har måste införskaffas en jacka. I Norge stänger tydligen alla affärer kl 16.00! MEN Dressman hade öppet. Tag tre jackor betala för två! Nej jag bara skojar lite mer Er. Jag köpte EN jacka och lyckades överleva kvällen i fiskarstugan. Det var mycket trevligt bland gutter och koner (heter det guttor??). Kvinna har jag uppfattat heter "Kone" och är du färdig/klar heter "försynt." Även om de skandinaviska språket är ganska lika så kan det bli en del förbryllade miner (hos Syd också) när ord används som betyder något helt annat. Är du försynt Syd? -Nej det vet jag inte, inte speciellt utan mer lite framfusig kanske... Har du någon kone? Nej, det har jag väl inte, är ju med i LRF men nå kone har jag inte. Så var man plötsligt ogift och ett lockande byte?????? för riktiga koner! Sedan fick de se vigselringen som Syd har på höger hand. Å du är gift med en norsk kone eftersom du har ringen på höger hand? -Nej jag bröt vänster ringfinger för ett tag sedan och får inte på ringen där.....ja så det kan bli!

image54

Till havs, jag trodde vi åkte österut men vi åkte västerut.

Foto Syd James (gutt)image55

Har festade vi om

Foto: Syd James
image56

NEJ NEJ NEJ det är inte ett begravningståg - vi är på väg till Norges Backstreet Boys och fest!
Foto: Syd James

image57

Backstreet Boys - feel the groove

Foto: Syd James

image58

Shoppingcenter i byen.

Foto: Syd James

Syd James i Baskien - ETA tar det lite lugnt efter att toppman greps

San Sebastian är ett mycket vackert ställe måste jag medge! Här har  trädgårds-Ernest gjort en insats. Tänkte nästan att man skulle kunna köpa en lägenhet med strandutsikt här där det inte är så dyrt, trodde jag. 4 millar för en trea. Tack för det. Då hade det varit bättre att shoppa för 20 år sedan då detta var ETA-land. Nu blev jag dock ganska snabbt tillfrågad av Guardia Civil om jag ville vara med på bild bland de andra grabbarna; nej det ville nu icke Syd utan istället gav jag mig ut på spaning efter grabbarna bilden.

image51

Syd James avböjde att vara med på bild utan gav sig istället ut på spaning.

Foto: Syd James

image45

Misstänkt, har han svalt en bomb? Lite likt är det han till höger på bilden.

image46

Misstänkt no 2, försöker dölja sitt ansikte men Syd återvänder dag 2! Och då!

image52

Avslöjad! Den gubben gick inte! Nu var det fel person men i alla fall. (Vän av ordning påpekar att det ser man själv att den gubben inte går - han står mest på balkongen. På spaning efter den tid som flytt eller så vänder han blicken uppåt i den branta trappen- för att spana i närtid?).

Alla bilder under spaningen tagna av Syd Undercover.

image42

Verk av Syd Ernest, kallad häst på två ben. Liten häst med stort hjärta.
Foto: Syd James

image44

Fiskar-Ernest i Biscaya.

Foto: Syd James

image53

San Sebastian.

Foto: Syd James under ett träningspass.

Ernest kommentar till hur vädrets snabba kast påverkar trädgården

Ena dagen 25 plus, nästa dag 25 minus, inte riktigt men stora skillnader är det;  "Det ombytliga vädret ger oss i alla fall väderspänning", säger Ernest i en kommentar. "Men ha förtröstan efter kallt regn kommer ofta snö om det är höst, men nu är det vår och det blir det ofta tvärtom, dvs efter snö kommer kallt regn och det är bra för potatisen,de nylagda frönen och pumpans små kärnor", säger den alltid lika optimistiska trädgårdkännaren Ernest, satt på jorden för att skapa och pyssla i trädgården. "Våren är ofta en stressig tid, många har eld i baken vilket inte är någon nackdel nu när ändå är så kallt", avslutar Ernest.

Hur ett oklokt beslut gör det klokt att inte begripa någonting överhuvudtaget eller

"När Syd åker tåg i England med (o)anade konsekvenser":
Idag den 6 maj 2008 tog jag tåget från Coventry till Birmingham. Köpte en biljett till "Birmingham International". Väl på tåget kom jag på att detta inte var så kul, att denna tidiga kväll kliva av tåget där vid flygplatsen: Inga skivaffärer, inga Starbucks, bara ett hotell med dyra mackor. Jag ändrar mina resplaner och fortsätter till Birmingham New Street dvs Centrum. En "LITEN" tanke infinner sig att detta kanske inte är så smart men å andra sidan BRUKAR de inte kolla biljetterna när man kommit fram. Ack vad jag bedrog mig! Trots att jag lite så där nonchalant, ovetande, lite "papphammarmodell" vänder biljetten upp och ner i en kö med mycket folk upptäcker de omgående att jag åkt en station för mycket! Kom med här! Böter! Nu var det dock så att jag hade gjort upp en liten plan ifall denna situation skulle uppstå enligt följande: Min engelska försämras märkbart, knaggligt försöker jag förstå vad de menar överhuvudtaget. TVÅ stationer i Birmingham? hur skulle jag kunna veta? Jag köpte ju en biljett till Birmingham. Titta här säger jag! Ja just ja nu ser jag det där "Itnl", oj, oj,oj hur skulle man förstå detta när man ALDRIG varit i Birmingham förut. Jag är alldeles otroligt ödmjuk, har väldigt svårt att förstå! Böter, är det inte bara att åka tillbaka? Betala 25£ (alltså 300:- drygt). Hur skulle jag kunna veta? Det finns ju skyltar överallt säger han då! Gör det? Jaha där ja, ja jag hade ju fullt sjå med att hitta tåget. Inget hjälper men då tar jag till nästa taktik; Finns ingen "Senior person" att tala med? Jo det finns det! Samma sak igen; Dålig engelska (att den kunde bli Så dålig). Svensk, titta här svenskt körkort, åker hem imorgon. TVÅ Stationer i Birmingham? Två olika? Jag som köpte biljett till Birmingham. De tar en intern överläggning! Jag spelar "död hund".
OK vi förstår säger de, betala för den extra sträckan så är det OK. Så spar man 290:-! Fortsatt väldigt ödmjuk! Vet knappt HUR man köper biljett. Visar upp nya biljetten i spärren men jag förstår att det följer mig med blicken och därför kör jag nivå 3; fullständigt vilsen: gå höger eller vänster? Way Out? Däråt? Klia i håret. Sökande med blicken... Nu känner de att de gjorde rätt som var snälla mot den där förvirrade svensken.
Därför kunde jag gå till Swordfish, nej det är ingen liten chic fiskrestaurang utan en alldeles omodern, härligt klassik skivaffär på Temple Street. På min fråga om de hade någon hemsida svarar en annan KUND: Du, de där två vet inte ens vad internet ÄR. Men musik kunde de! Nördar var de. Och i veckan kommer de på bild. Och fyra CD blev det! Sedan Starbucks, kaffe muffin och en CD till!
Så kan det gå till när Syd åker tåg, eller tunnelbana, men det är en helt annan historia det! Sedan köpte jag en returbiljett till Birmingham Intl och klev faktiskt av där också! Va sjutton man är väl resvan.

image39

Här startade Syd sin resa denna dag. Syd och Ernest , lätt förklädda denna dag, ser vi här vänta på tåget på Coventry Station, Coventry vars fotbollslag City eller Sky Blues precis klarade sig kvar i The Championship.

Foto: Syd James kamera med självutlösare.


image40

Nej, det är inte Jethro Tull och inte heller Herbie Mann, det här var en annan flöjtare som truddeluttade lite på eftermiddagen med en liten kopp utan kaffe framför sig.

Foto Syd. Lätt förklädd syns här Syds skugga

image41

The Swordfish på Temple Street i Birmingham. Härlig musikaffär, vi avhandlade svensk musik för dagen: varken Bengtzing, Perelli eller Christer Sjöholm var bekanta - tack för det! Cardigans, The Hives, Abba m fl. Kunden längst till höger var den som yttrade att "De här två vet inte ens vad internet är" på frågan om hemsida. Lite överdrivet men säreget. Vi hade en trevlig stund tillsammans och de var gärna med på bild, dock inte kunden...

Willie Nelson -Live at Berns måndagen den 28 april 2008. Syd på plats!

Wille Nelson 75 år helt fantastiskt!  Med sitt minst sagt rutinerade band tog Willie med oss på en musikalisk resa av bästa sort denna måndagskväll. Det var hett, det var trångt och det var alldeles fantastiskt bra. Att Willie är en så driven gitarrist hade jag inte klart för mig. Nu "ersatte" han sin avhoppade gitarrman med eget spel. Lite kantigt, lite raspigt, precis som det skall vara. Willie har en otroligt bra låtkatalog och väljer och vrakar helt fritt.  Jazz, rock, honky-tonk, country, ever-greens, blues - ja det mesta ryms inom dessa två timmar en sen måndagskväll i april. Tänk att få vara 75 bast, utstråla denna musikaliska glädje -  vilket underbart sätt att åldras! "He will always be on my mind" skulle man kunna säga för att travestera lite på en av hans låtar.

image38

Foto: img.gavtv.com, hämtat från internet

När man har skitbråttom får inget vara ivägen. Syd James´ fortsatta upptäckter

image37

Foto Syd James,  Köpenhamn i april 2008.

Den här skylten upptäckte Syd på Copenhagens Airport även kallad Kastrup, innan vi blev allmänt internationella. Och det är klart att är man nödig söker man en nödutgång. Och är det riktigt bråttom och dörrarna samtidigt är blockerade kan det bli "Emergency" på många sätt. Eller så är det så att man vill hindra folk från att trängas i dörrarna när de skall in på toa. Nästa steg är kanske att införa dörrvakter precis som på Stureplan, vanan finns för där tror sig alla vara skitviktiga. På tal om internationalisering är det roligt att åka buss till Kristianstad Airport, när man närmar sig  flygplatsen kommer en skylt upp;  Nästa stopp Everöds Flygstation- inte lika häftigt kanske.,...

RSS 2.0